HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan kell BIOS-t frissíteni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan kell BIOS-t frissíteni? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:26

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 15:02

Bolic: Helyette kapsz egy sokkal kockázatosabb windows-os frissítést :up: Légy férfi, frissíts win alatt bios-t :Đ . Nekem sosem volt tortúra készíteni egy indítható flokit-cd-t és beírni, hogy runme, vagy hogy awdflash. Persze dualbios esetén nincs ekkora jelentősége az egésznek.

Breakbeat: A mostani awdflash-ek kb. 8.x-es verziók, nem lesz vele gondod.

Hát akkor jó ;) ...kösz szépen!

#102 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:38

Gondolom muszáj hozzá egy rendzserfloppy, meg DOSban kell csinálni, ugye?

#103 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 19:14

Sziasztok!

Tegnap frissítettem a barátnőm ABIT NF7-S2(g)-s alaplapjának BIOSát.
Ez alapján jártam el:
http://www2.abit.com...nload/guide.php

A frissítés után IDE 1,2,3,4  (szerintem csak 2 van, eddig is annyi volt) alatt valami checksum error-t írt ki, de ott volt, hogy "press F1 to continue", úgyhogy ezt választottam, azóta jó a gép, nem is fagy le bootoláskor.
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy rendben van-e ez így v. csinálni kellett volna, ill. kellene még valamit?
Az első oldalon láttam PITBULL hozzászólásában olvastam,hogy:
"Az újraindítás után CMOS CHECKSUM ERROR hibaüzenettel fogad, de nem esünk kétségbe, belépünk a bios setupba és LOAD FAIL SAFE DEFAULTS opciót választunk. Előfordul hogy nincs ilyen akkor azt ami van, a lényeg hogy a Bios default legyen letöltve. SAVE and EXIT. Gép újra bootol és minden ok."
Mondjuk ez nem Abit alaplapra vonatkozott, de szerintem ez mindegy.Lehet, h vmi ilyesmit kellett volna tennem az F1 helyett?

Köszönettel,

Dave

#104 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 21:37

Igen :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#105 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 21:55

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:02

Bolic: Helyette kapsz egy sokkal kockázatosabb windows-os frissítést :up: Légy férfi, frissíts win alatt bios-t :Đ . Nekem sosem volt tortúra készíteni egy indítható flokit-cd-t és beírni, hogy runme, vagy hogy awdflash. Persze dualbios esetén nincs ekkora jelentősége az egésznek.

Nekem elég nehézkes ha nincs win-es flash, mivel nincs floppym :D
Utána kéne már nézni hogy hogyan lehet pen driveról bootolni :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#106 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 22:37

Igen :) .

Köszi a hozzászólást,de nem igazán értem, pontosan melyik kérdésemre is válaszoltál.. :confused:
;)

#107 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:04

Valdy: cd-rw? :)
Dave: minden lapra vonatkozik és load setup defaults :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#108 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:06

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 11:04

Haverom elhagyta én meg sóher vagyok újat venni :Đ
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#109 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:03

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:04

OK, köszi. ;)
Tehát akkor menjek el hozzájuk, és bepcskor válasszam a LOAD FAIL-SAFE DEFAULTSot.
Okozhat vmi gondot, hogy tegnapelőtt az F1-et választottam a fenti megoldás helyett?Ha igen, érdemes lenne minél előbb megejteni a dolgot....
Más: a gép eddig (kb 10 hónapja) állandóan lefagyott, újraindult úgy körülbelül 30-40 percenként(ezért is próbálkoztam biosfrissítésel).Most állítólag még nem fagyott le v indult újra, pedig elég sokat ment.Meg kell kérdeznem, bár biztos hülye a kérdés, hogy ha megcsinálom a LOAD Fail....-t, akkor nem állhat újra fenn a hiba?
Elég fontos lenne, hogy ne így legyen....

UI:Ne haragudj, hogy ilyen, bizonyára alpvető dolgokat kérdzek, de nem vagyok jártas a témában
UI 2:Nem tudom, miért enm tudták odaírni az ABIT honlapjára, hogy LOAD FAIL-SAFE DEf.....

#110 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:25

Tényleg, miért nem írták oda, hogy CMOS clear után LOAD SAFE DEF. is kell ?

#111 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 18:28

Sziasztok!

Segitségeteket kérném,van egy notebook-om a következő paraméterekkel:(CPU-Z szerint)

AMD Mobile Sempron 2600+
Alaplap: Via K8T400 Chipset:Via K8T800(VT8383) rev:01
Bios: Brand: Phoenix
Verzio:4.06CJ15
Date:06/15/2004

Szertném a bios-át frissiteni csak nem tudom honnan lehet friss bios-t letölteni és hogy kell csinálni.

Elöre is köszi...

#112 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 19:18

Idézet: Maffya - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 18:28

Sziasztok!

Segitségeteket kérném,van egy notebook-om a következő paraméterekkel:(CPU-Z szerint)

AMD Mobile Sempron 2600+

Szertném a bios-át frissiteni csak nem tudom honnan lehet friss bios-t letölteni és hogy kell csinálni.

Elöre is köszi...

Notebook gyártója? Notebook tipusa?

Ha megvan akkor go to gyártó honlap, termékre rákeres, bios letölt.

#113 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 19:34

Idézet: Maffya - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 18:28

Sziasztok!

AMD Mobile Sempron 2600+

Elöre is köszi...

Muszáj frissíteni a biost?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#114 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 06:45

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 20:18

Notebook gyártója? Notebook tipusa?

Ha megvan akkor go to gyártó honlap, termékre rákeres, bios letölt.

Albacomp Medium 7

#115 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 06:53

Az albacomp honapján semmi bios frissitést nem találok akkor hol keresek,vagy mi alapján?

#116 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 10:38

Idézet: Maffya - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 6:53

Az albacomp honapján semmi bios frissitést nem találok akkor hol keresek,vagy mi alapján?

Az még hagyján hogy bios nincs fenn, de még a termék se. Na igen, mit várunk egy magyar cégtől  :rolleyes:

Jobbat nem tudok, nézd meg a legujabb everesttel, hogy mit ír ki, hátha kiir valami értelmeset. Passz.

#117 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 09:32

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:04

Sziasztok!

Még korábban írtam az ABIT-nak, erre ők a Load Optimized Default-ot javasolták.
Akkor lehet ezt is + a LOAD FAIL SAFE-et is?
Igazából csak azért kérdezem, mert a CHECKSUM ERROR-nál az "F1 and continue"-t választottam, azóta minden OK, de a BIOS frissítése előtt minden órában lefagyott v újraindult a gép.MOst nem.
Lehet, hogy nem árt semmit, ha betöltöm a OPT. SETTINGS v FAIL_SAFE-et, de nagyon nem szeretném, hogy újra fagyogasson a gép.....

#118 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 20:12

Segitene valaki,nem vagyok nagy angol zseni,a következö utmutatót kaptam bios frrisitéshez,de nem tudom mit jelent leforditaná v.ki???

Download Awdflash utility(7.78)
Awdflash.exe (30K,08/29/2K)

How To Update BIOS:

1. If your BIOS is earlier that Aug/1998.You can only update the BIOS: The mother board must using either "Winbond" or "SST" EPROM (Underneath of Award label. In order to avoid crash EPROM chip, you must check it before you update the BIOS)
2. Before update your BIOS,please wirte down the information on thrid line when your turn on your computer (it should look like V.NNNNN VV. MM/DD/YY,When NNNNN indicates motherboard model , VV indicates the date of BIOS released.)
3. Make a Boot Diskette (Do Not Contain EMM386.exe or Similar) , You Can Download Awdflash.exe and BIOS (*.BIN) File to Diskette From Website
4. Boot From Diskette , Run Awdflash.exe file Update Your Mother Board BIOS Device=Awdflash [driver:] [path] [filename (*.bin)] /SN /PY /CC /R Example : Awdflash a:\tx98-a22.bin /SN /PY /CC /R PS : /SN (No Save) , /PY (Program BIOS) , /CC (Clear CMOS) , /R (Restart) ,/F (Always Flash)
5. Finish Auto Program BIOS , Going to "BIOS SETUP" , Select "LOAD SETUP DEFAULTS" , SAVE AND EXIT SETUP
6. PS1 : If Appear Any Error Message , Please Check File is Ready or File Type Name is Right
7. PS2 : You Can Use Awdflash /? Know How to Command

How To Save BIOS:

1. Run Awdflash.exe file Save You Mother Board BIOS Device=Awdflash (Type Awdflash)
2. When the " File Name to Program " Appear Type " Enter " Key
3. When the Ask " Do you want to Save Bios (Y/N) " Appear Select " Yes "
4. When the " File Name to Save " Appear Type You Want Save Name Example : File Name to Save : a:\tx98-a22.bin (If You Want Save to A Disk) ( *.bin File)

#119 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 10:36

Én bebootolok floppyrol de mivel nincs fat32-es filerendszerem és a floppyban nem bízok ezért ilyenkor bedugom a pendrive-omat. (illetve a pendrive már be van dugva bootoláskor is)
És lön csoda a c: meghajtó lesz a pendrive, erröl már mehet a frissités.
Persze elötte mindent felveszek a pendrive-ra ami kell.

Ennek a továbbfejlesztett változata amikor a pendrive bootol be.

Üdv.

Szerkesztette: pet 2005. 12. 22. 10:37 -kor

#120 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 10:40

Idézet: Maffya - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 20:12

Segitene valaki,nem vagyok nagy angol zseni,a következö utmutatót kaptam bios frrisitéshez,de nem tudom mit jelent leforditaná v.ki???

Download Awdflash utility(7.78)
Awdflash.exe (30K,08/29/2K)

How To Update BIOS:

1. If your BIOS is earlier that Aug/1998.You can only update the BIOS: The mother board must using either "Winbond" or "SST" EPROM (Underneath of Award label. In order to avoid crash EPROM chip, you must check it before you update the BIOS)
2. Before update your BIOS,please wirte down the information on thrid line when your turn on your computer (it should look like V.NNNNN VV. MM/DD/YY,When NNNNN indicates motherboard model , VV indicates the date of BIOS released.)
3. Make a Boot Diskette (Do Not Contain EMM386.exe or Similar) , You Can Download Awdflash.exe and BIOS (*.BIN) File to Diskette From Website
4. Boot From Diskette , Run Awdflash.exe file Update Your Mother Board BIOS Device=Awdflash [driver:] [path] [filename (*.bin)] /SN /PY /CC /R Example : Awdflash a:\tx98-a22.bin /SN /PY /CC /R PS : /SN (No Save) , /PY (Program BIOS) , /CC (Clear CMOS) , /R (Restart) ,/F (Always Flash)
5. Finish Auto Program BIOS , Going to "BIOS SETUP" , Select "LOAD SETUP DEFAULTS" , SAVE AND EXIT SETUP
6. PS1 : If Appear Any Error Message , Please Check File is Ready or File Type Name is Right
7. PS2 : You Can Use Awdflash /? Know How to Command

How To Save BIOS:

1. Run Awdflash.exe file Save You Mother Board BIOS Device=Awdflash (Type Awdflash)
2. When the " File Name to Program " Appear Type " Enter " Key
3. When the Ask " Do you want to Save Bios (Y/N) " Appear Select " Yes "
4. When the " File Name to Save " Appear Type You Want Save Name Example : File Name to Save : a:\tx98-a22.bin (If You Want Save to A Disk) ( *.bin File)

Ez ahhoz az Albacomp notebook-hoz kell? Mert amit leírtál Award BIOS frissítésére vonatkozik te pedig azt írtad, hogy Phoenix BIOS van a lapon. Egyébként mi az ok ami miatt frissítenéd? Ha ennyire nem értesz hozzá, hogy egy BIOS frissítés nehézséget okoz akkor be kéne vinni egy számítógépszervizbe. Ha nincs kellő tudásod és nem vagy jártas a számítástechnika eme területén akkor inkább bízd szakemberre ezt a feladatot.

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.