HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan kell BIOS-t frissíteni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan kell BIOS-t frissíteni? Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 11. 12:13

Idézet: kopasz23 - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 12:06

nidia 5500 video kártya van benne ezt már én tettem bele bios ban csak 4 szeresen engedi csak

Teljesen mindegy, mert nüansznyival lenne gyorsabb 8Xoson, de az 5500ason amugy sem segit a jóisten sem sebesség dolgában.

#232 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 13:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 11:57

Mercury, meg a stabil, az meg egyenesen röhej.

Igen az tuti de ebböl a lapból ismerőseimnél több mint száz működik mig az abit ic7 esek már a kukába landoltak mindenfelöl.Szerintem ez mondjuk a tuning tiltás miatt lehet. Sulinetbe több ezer darabot adtak el p4 gépekböl 2003-4 be mindbe ezt rakták;)
kopasz23:Amugy 4* agp-s a lap ugyhogyazon változtatni max a mikulás tudna ha kérsz tőle uj lapot. :Đ

Szerkesztette: djculture 2008. 12. 11. 13:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#233 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 13:37

Meg mondjuk az aktiv NB hűtős IC7en ha megdöglött a venti, azt divat volt nem észrevenni, hanem hadd hűtse az a firlefánc borda a hidat, azt hadd főjön le yóól.

Ettől függetlenül a mercury egy szar, punkte. Hogy eladtak x-százat, és abból x-y száz megy még, az se jelent sokat, hordok cuccot garizni a mercury magyarországhoz eleget, ott sose üres a selejtes kuka :D

#234 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 13:51

hali!
abit nf7 bioshoz milyen frissitést javasoltok, illetve melyiket tegyem fel? uj proci miatt kellene a bios, mert még gyári van rajta és az nem ismerné fel :(

#235 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:00

Idézet: lehella - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 13:51

hali!
abit nf7 bioshoz milyen frissitést javasoltok, illetve melyiket tegyem fel? uj proci miatt kellene a bios, mert még gyári van rajta és az nem ismerné fel :(

nf7 böl volt csomó fajta revízió,először is pontos típus kéne...
Hádédész..

#236 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:03

Idézet: djculture - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 15:00

nf7 böl volt csomó fajta revízió,először is pontos típus kéne...

sorry, sima nf7 v2.0

#237 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:29

Idézet: lehella - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 14:03

sorry, sima nf7 v2.0

Manta Rays XT - D26  nevű modbios rá a legjobb csak már neten nem nagyon lelhető fel  átnézem a lemezeimet hátha megtalálom.

Szerkesztette: djculture 2008. 12. 11. 14:32 -kor

Hádédész..

#238 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:41

köszi előre is! neked is volt nf7-ed?

#239 Felhasználó inaktív   benny2388 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:52

sziasztok egy olyan kérdésem lenne ismerösömnek proci miatt biost kéne frisiteni
de ami is biosza az elsö lapon elolastam hogy kell de az állitolag nem biztos hogy aim mükdik ez a le irás
ha valaki le tudná irni hogy hogy kell ennél a fajtnál jo lenne
mert ugye az angol leiráson nem igazán igazodom el

#240 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:54

Idézet: lehella - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 14:41

köszi előre is! neked is volt nf7-ed?

Volt mindenféle revizióba nekem,  a fullos nf7-s 2.0 ám havernál gyűri most az ipart.
benny2388:Kezd előröl és nyugodtabban ird le magyarul hogy mit akarsz mert egy kukkot se értek belőle igy.

Szerkesztette: djculture 2008. 12. 11. 14:57 -kor

Hádédész..

#241 Felhasználó inaktív   benny2388 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:26

na szoval a bios tipusa AMI  ehez a tipusu kellene valami leirás hogy hogy kell frisiteni letöltötük már a frisitést
de ha lehet ne angolul

#242 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:37

Idézet: benny2388 - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 15:26

na szoval a bios tipusa AMI  ehez a tipusu kellene valami leirás hogy hogy kell frisiteni letöltötük már a frisitést
de ha lehet ne angolul

Szóval legtöbb alaplap! gyártónak van saját biosfrissitő alkalmazása az alaplap cd.jén megtalálod vagy a gyártó honlapján.Letőltöd a bin file-t és avval felflesseled.Ha nem wines a biosflash progi akkor dos indíto floppylemez kell és arról inditani a gépet, majd a flash progival csinálsz egy mentést az eredetiröl a másikat meg felflesseled.Ja és közbe imádkozol hogy ne legyen áramszünet ha nincs szünetmentes vagy dual bios a lapon.
Hádédész..

#243 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 14:37

Üdv mindenkinek!
Én is kérnék egy kis segítséget, djculture te szakértőnek tűnsz.
Íme a hardver: Asus A7N8X-deluxe (nem az E-deluxe) rev2.0 512Kbyte (4Mbit) flash. Van egy A7N8X-X lap is, de annak csak 2Mbit flash-e van.
A deluxot akartam persze upgradelni (kislemez, dos6.22)  zömmel az award flash utility kis programocskával, de próbálkoztam mindenféle más dos-os változattal is, még ami flesselővel is. Leginkább az awdflash tudott dolgozni úgy-ahogy, abból is a 8.24B verzió (amit az asus honlapján is kínálnak az alaplaphoz) ismeri fel a flash chip típusát. Elsőre tehát ezt be, név beír és rövid gondolkodás után kiírja:
-> The program file's part number <-
-> does not match with your system <-
Ezt bár nyelvtanilag értem, de technikailag nem tudom hovarakni. A program állomány valamilyen azonosító száma nem egyezik a rendszeremmel. Persze próbálkoztam sok awdflash verzióval (az újabbak "flash utility for ASUS" címet viselik) és más bios verzióval is (vagyis régebbieket is próbáltam). Addig játszottam vele, amíg egy régi awdflash ami fel sem ismeri a flash chipet, kérdés nélkül belekaszált és szépen bootblokkosra csinálta a biost. Aztán így is érdekes a jelenség, mert hiába indul el a gép és tölti be atomatikusan az a:\awdflash.exe-t, a régi verziók ismeretlen chippel dobják el, az újabbak amik felismernék meg a .bin fájl nevet nem találják. Tehát bootblokkosan mégkevésbé lehet célt érni.
Viszont akkor menyjünk kerülő úton. az -Xes biossal simán elindul a lap, tekintve hogy szinte ugyanaz a hardver. Tehát az -X biosa van a deluxe lapban. Ráadásul még meg is lehet flesselni az újabb awdflash progikkal, amik felismerik a chipet. Persze típusának megfelelő bios-t írva bele, lévén, hogy ez csak 2Mbites, de gond nélkül megcsinálja. Tehát ezzel bebootolva, majd a bios chipet kicserélve (igen, menet közben) visszarakva a deluxe chipet próbálom flesselni. Még működhetne is, de ugyanúgy az említett üzenetet köpi, akkor is, amikor az -Xes 2Mbites chipre akarom flesselni a dupla akkora deluxe tartalmat. Úgytűnik, hogy a 512Kbyte mivoltát nem szereti, mert csak ebben az esetben száll el, amikor beolvassa. Szóval már nem csak a megflesselhetetlenség a probléma, hanem hogy egyáltalán sem használható bootblokkos mivolta miatt.
Biztosan nem próbáltam ki még ezt-azt, mert kell lennie valaminek, ami nem üzeni vissza, hanem szimplán megcsinálja. Csak már nincs ötletem. Esetleg még windows-os flesselőkkel lehetne próbálkozni, viszont ahhoz telepítgetni is kell a programokat.
Ha van valakinek épkézláb ötlete kérem jelezze. Előre is köszönöm!

#244 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:02

Haver is pont ugyanilyen lappal szívott. Én programoztam fel neki a bios-t mert az alaplap nem engedte. A delux-e ez az a dual lan csatis ugye?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#245 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:21

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 14:37

Üdv mindenkinek!
Íme a hardver: Asus A7N8X-deluxe (nem az E-deluxe) rev2.0 512Kbyte (4Mbit) flash. Van egy A7N8X-X lap is, de annak csak 2Mbit flash-e van.
A deluxot akartam persze upgradelni (kislemez, dos6.22)  zömmel az award flash utility kis programocskával, de próbálkoztam mindenféle más dos-os változattal is, még ami flesselővel is. Leginkább az awdflash tudott dolgozni úgy-ahogy, abból is a 8.24B verzió (amit az asus honlapján is kínálnak az alaplaphoz) ismeri fel a flash chip típusát. Elsőre tehát ezt be, név beír és rövid gondolkodás után kiírja:
Ezt bár nyelvtanilag értem, de technikailag nem tudom hovarakni. A program állomány valamilyen azonosító száma nem egyezik a rendszeremmel. Persze próbálkoztam sok awdflash verzióval (az újabbak "flash utility for ASUS" címet viselik) és más bios verzióval is (vagyis régebbieket is próbáltam). Addig játszottam vele, amíg egy régi awdflash ami fel sem ismeri a flash chipet, kérdés nélkül belekaszált és szépen bootblokkosra csinálta a biost. Aztán így is érdekes a jelenség, mert hiába indul el a gép és tölti be atomatikusan az a:\awdflash.exe-t, a régi verziók ismeretlen chippel dobják el, az újabbak amik felismernék meg a .bin fájl nevet nem találják. Tehát bootblokkosan mégkevésbé lehet célt érni.
Viszont akkor menyjünk kerülő úton. az -Xes biossal simán elindul a lap, tekintve hogy szinte ugyanaz a hardver. Tehát az -X biosa van a deluxe lapban. Ráadásul még meg is lehet flesselni az újabb awdflash progikkal, amik felismerik a chipet. Persze típusának megfelelő bios-t írva bele, lévén, hogy ez csak 2Mbites, de gond nélkül megcsinálja. Tehát ezzel bebootolva, majd a bios chipet kicserélve (igen, menet közben) visszarakva a deluxe chipet próbálom flesselni. Még működhetne is, de ugyanúgy az említett üzenetet köpi, akkor is, amikor az -Xes 2Mbites chipre akarom flesselni a dupla akkora deluxe tartalmat. Úgytűnik, hogy a 512Kbyte mivoltát nem szereti, mert csak ebben az esetben száll el, amikor beolvassa. Szóval már nem csak a megflesselhetetlenség a probléma, hanem hogy egyáltalán sem használható bootblokkos mivolta miatt.
Biztosan nem próbáltam ki még ezt-azt, mert kell lennie valaminek, ami nem üzeni vissza, hanem szimplán megcsinálja. Csak már nincs ötletem. Esetleg még windows-os flesselőkkel lehetne próbálkozni, viszont ahhoz telepítgetni is kell a programokat.

Uniflash-sel kéne megprószálni ( http://download.chip...hu_1635699.html ). A másik lapban azért nem fog menni a sütés, mert a flasher nem a ROM tartalmat ellenőrzi, hanem a BIOS ROM gyorsítótárba másolt változatát, valamint a CMOS-t éri el (ha nem lenne másolva, akkor nem működne a menetközbeni csipcsere sem, hiszen az aktuális ROM-ból dolgozna minden egyes BIOS hívással). Az uniflash-t ilyen verziódolgok nem érdeklik, csak a flash mérete.
As Awdflash nem véletlenül írja ki, amit kiír, biztosan megfelelő a verzió? Az Award jól dolgozik, az Asus esetében nem lepődök meg ilyen eltéréseken. Eltérő méretű ROM-ba sem fogsz tudni dütni, mielőtt lenne egy ilyen kérdés :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#246 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:12

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 16:37

Üdv mindenkinek!

Szerintem is Uniflash vagy ha nem szerzel egy olyan csipet amin a valós Bios van, vagy elviszed és beégetik a szervizben a jó Biost.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#247 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:48

Nakkérem!
Sonar: a sima delux is dual lanos. Az E-deluxál viszont az egyik már gigabites.

Uniflash jelenti.
Köszönöm a tippeket, letöltöttem, kipróbáltam. Az első vicc az volt, hogy a program a kisflopit nem kezeli - nem a lemez rossz nem is az adat, hiszen minden bebootol és program is indul -, azonkívül a numpad is lefagy, bár az áthidalható. Merevlemezről viszont elindult és elvileg fel is írja a tartalmat a biosba, viszont visszaellenőrzi és ebben hibát talál. Hogy pontosan mi ez, azt nem tudom, sok zöld X-et rak ki és a bios sem lesz jó.

Volt pár éve egy hasonló esetem egy VH6-os abittal, ami egyszercsak "magától" szintén bootblokkos lett. A kislemezen kívül semmi más nem működött, de ez elég is lett volna a helyreállításhoz, de az akkori awdflash-ek itt sem voltak a helyzet magaslatán hasonló nemtetszésekre hivatkozva. Nagy nehezen találtam egy szervízt a város másik végében akik nagyon méltányosan visszaírták nekem a biost potom 4000 forintért (pedig elsőre 2500ft-t mondtak). inkább vettem volna új lapot. Szóval a szervízesditől lehetőség szerint tartózkodok, de amennyi időm már ráment, tán az lenne olcsóbb. Itt ott olvasgatva látom, mások is panaszkodnak az awdflash-re, eléggé elment tőle a bizalmam.

Az is lehet, hogy a chip talán hibás. Esetleg szerzek valahonnan másikat, de gondolom azt is jó áron adják és csak kísérletezni drága. Azért akarom megmenteni a lapot, mert sokat tud és sok integrált bigyó van rajta, kopasz lappal nem kínlódnék.
Oszt másoknak is sok szerencsét!

Szerkesztette: régiújúzer 2009. 02. 22. 19:50 -kor

#248 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 21:06

Uniflash tud kezelni flopit, bármit, nem válogat. Memóriahiba kizárható? Az awdflash-ek viselkedése is erre enged utalni, valami ott nincs rendjén, féashert elkúrni nem jellemző dolog.
Bootblock felülírása megadható neki, el is végzi.
Zöld X nem hiba, hanem felül nem írt terület (Bootblock)
Mikronika 380Ft-ért megírta volna. Igen, ugyanúgy, mint bárki más 4k-ért.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#249 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 22:52

Uniflash azt csinálja, amikor beírom neki a .bin fájl nevét és töltené be, valamit zizgeti a flopit és világít de hallhatóan sem mozog a fej és töltene úgy ahogy kell. Persze kiírja hogy nem találja a fájlt. Nem a meghajtó rossz, nem a kábel, többel is próbáltam azonkívül más progi dolgozik azt tekintve hogy bootol is a flopi és a prog is elindul. Ugyanígy a ram hiba is kétséges, de kipróbálhatom másik modullal.
X-ekről. Miközben süti, kb a háromnegyed részénél húz egy piros egybefüggő csíkot. Gondolom ez a nem frissített boot block. Visszaellenőrzéskor ez a piros rész csupa zöld X-es lesz, azonkívül még egy-egy elszórtan: az elején is, a  bb után és a legutolsó karakter is. Szerintem megkeresem azt a mikronikát, ennyi pénzért hülye leszek napokat küszködni vele.

#250 Felhasználó inaktív   zoli1000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 09:49

Sziasztok hogyan tudom a BIOS-t kisütni? ha walaki részletesen le tudná írni akkor az legyen szíves segíteni.előre is köszönöm

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.