HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan kell BIOS-t frissíteni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan kell BIOS-t frissíteni? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   benny2388 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:26

na szoval a bios tipusa AMI  ehez a tipusu kellene valami leirás hogy hogy kell frisiteni letöltötük már a frisitést
de ha lehet ne angolul

#242 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:37

Idézet: benny2388 - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 15:26

na szoval a bios tipusa AMI  ehez a tipusu kellene valami leirás hogy hogy kell frisiteni letöltötük már a frisitést
de ha lehet ne angolul

Szóval legtöbb alaplap! gyártónak van saját biosfrissitő alkalmazása az alaplap cd.jén megtalálod vagy a gyártó honlapján.Letőltöd a bin file-t és avval felflesseled.Ha nem wines a biosflash progi akkor dos indíto floppylemez kell és arról inditani a gépet, majd a flash progival csinálsz egy mentést az eredetiröl a másikat meg felflesseled.Ja és közbe imádkozol hogy ne legyen áramszünet ha nincs szünetmentes vagy dual bios a lapon.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#243 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 14:37

Üdv mindenkinek!
Én is kérnék egy kis segítséget, djculture te szakértőnek tűnsz.
Íme a hardver: Asus A7N8X-deluxe (nem az E-deluxe) rev2.0 512Kbyte (4Mbit) flash. Van egy A7N8X-X lap is, de annak csak 2Mbit flash-e van.
A deluxot akartam persze upgradelni (kislemez, dos6.22)  zömmel az award flash utility kis programocskával, de próbálkoztam mindenféle más dos-os változattal is, még ami flesselővel is. Leginkább az awdflash tudott dolgozni úgy-ahogy, abból is a 8.24B verzió (amit az asus honlapján is kínálnak az alaplaphoz) ismeri fel a flash chip típusát. Elsőre tehát ezt be, név beír és rövid gondolkodás után kiírja:
-> The program file's part number <-
-> does not match with your system <-
Ezt bár nyelvtanilag értem, de technikailag nem tudom hovarakni. A program állomány valamilyen azonosító száma nem egyezik a rendszeremmel. Persze próbálkoztam sok awdflash verzióval (az újabbak "flash utility for ASUS" címet viselik) és más bios verzióval is (vagyis régebbieket is próbáltam). Addig játszottam vele, amíg egy régi awdflash ami fel sem ismeri a flash chipet, kérdés nélkül belekaszált és szépen bootblokkosra csinálta a biost. Aztán így is érdekes a jelenség, mert hiába indul el a gép és tölti be atomatikusan az a:\awdflash.exe-t, a régi verziók ismeretlen chippel dobják el, az újabbak amik felismernék meg a .bin fájl nevet nem találják. Tehát bootblokkosan mégkevésbé lehet célt érni.
Viszont akkor menyjünk kerülő úton. az -Xes biossal simán elindul a lap, tekintve hogy szinte ugyanaz a hardver. Tehát az -X biosa van a deluxe lapban. Ráadásul még meg is lehet flesselni az újabb awdflash progikkal, amik felismerik a chipet. Persze típusának megfelelő bios-t írva bele, lévén, hogy ez csak 2Mbites, de gond nélkül megcsinálja. Tehát ezzel bebootolva, majd a bios chipet kicserélve (igen, menet közben) visszarakva a deluxe chipet próbálom flesselni. Még működhetne is, de ugyanúgy az említett üzenetet köpi, akkor is, amikor az -Xes 2Mbites chipre akarom flesselni a dupla akkora deluxe tartalmat. Úgytűnik, hogy a 512Kbyte mivoltát nem szereti, mert csak ebben az esetben száll el, amikor beolvassa. Szóval már nem csak a megflesselhetetlenség a probléma, hanem hogy egyáltalán sem használható bootblokkos mivolta miatt.
Biztosan nem próbáltam ki még ezt-azt, mert kell lennie valaminek, ami nem üzeni vissza, hanem szimplán megcsinálja. Csak már nincs ötletem. Esetleg még windows-os flesselőkkel lehetne próbálkozni, viszont ahhoz telepítgetni is kell a programokat.
Ha van valakinek épkézláb ötlete kérem jelezze. Előre is köszönöm!

#244 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:02

Haver is pont ugyanilyen lappal szívott. Én programoztam fel neki a bios-t mert az alaplap nem engedte. A delux-e ez az a dual lan csatis ugye?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#245 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:21

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 14:37

Üdv mindenkinek!
Íme a hardver: Asus A7N8X-deluxe (nem az E-deluxe) rev2.0 512Kbyte (4Mbit) flash. Van egy A7N8X-X lap is, de annak csak 2Mbit flash-e van.
A deluxot akartam persze upgradelni (kislemez, dos6.22)  zömmel az award flash utility kis programocskával, de próbálkoztam mindenféle más dos-os változattal is, még ami flesselővel is. Leginkább az awdflash tudott dolgozni úgy-ahogy, abból is a 8.24B verzió (amit az asus honlapján is kínálnak az alaplaphoz) ismeri fel a flash chip típusát. Elsőre tehát ezt be, név beír és rövid gondolkodás után kiírja:
Ezt bár nyelvtanilag értem, de technikailag nem tudom hovarakni. A program állomány valamilyen azonosító száma nem egyezik a rendszeremmel. Persze próbálkoztam sok awdflash verzióval (az újabbak "flash utility for ASUS" címet viselik) és más bios verzióval is (vagyis régebbieket is próbáltam). Addig játszottam vele, amíg egy régi awdflash ami fel sem ismeri a flash chipet, kérdés nélkül belekaszált és szépen bootblokkosra csinálta a biost. Aztán így is érdekes a jelenség, mert hiába indul el a gép és tölti be atomatikusan az a:\awdflash.exe-t, a régi verziók ismeretlen chippel dobják el, az újabbak amik felismernék meg a .bin fájl nevet nem találják. Tehát bootblokkosan mégkevésbé lehet célt érni.
Viszont akkor menyjünk kerülő úton. az -Xes biossal simán elindul a lap, tekintve hogy szinte ugyanaz a hardver. Tehát az -X biosa van a deluxe lapban. Ráadásul még meg is lehet flesselni az újabb awdflash progikkal, amik felismerik a chipet. Persze típusának megfelelő bios-t írva bele, lévén, hogy ez csak 2Mbites, de gond nélkül megcsinálja. Tehát ezzel bebootolva, majd a bios chipet kicserélve (igen, menet közben) visszarakva a deluxe chipet próbálom flesselni. Még működhetne is, de ugyanúgy az említett üzenetet köpi, akkor is, amikor az -Xes 2Mbites chipre akarom flesselni a dupla akkora deluxe tartalmat. Úgytűnik, hogy a 512Kbyte mivoltát nem szereti, mert csak ebben az esetben száll el, amikor beolvassa. Szóval már nem csak a megflesselhetetlenség a probléma, hanem hogy egyáltalán sem használható bootblokkos mivolta miatt.
Biztosan nem próbáltam ki még ezt-azt, mert kell lennie valaminek, ami nem üzeni vissza, hanem szimplán megcsinálja. Csak már nincs ötletem. Esetleg még windows-os flesselőkkel lehetne próbálkozni, viszont ahhoz telepítgetni is kell a programokat.

Uniflash-sel kéne megprószálni ( http://download.chip...hu_1635699.html ). A másik lapban azért nem fog menni a sütés, mert a flasher nem a ROM tartalmat ellenőrzi, hanem a BIOS ROM gyorsítótárba másolt változatát, valamint a CMOS-t éri el (ha nem lenne másolva, akkor nem működne a menetközbeni csipcsere sem, hiszen az aktuális ROM-ból dolgozna minden egyes BIOS hívással). Az uniflash-t ilyen verziódolgok nem érdeklik, csak a flash mérete.
As Awdflash nem véletlenül írja ki, amit kiír, biztosan megfelelő a verzió? Az Award jól dolgozik, az Asus esetében nem lepődök meg ilyen eltéréseken. Eltérő méretű ROM-ba sem fogsz tudni dütni, mielőtt lenne egy ilyen kérdés :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#246 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:12

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 16:37

Üdv mindenkinek!

Szerintem is Uniflash vagy ha nem szerzel egy olyan csipet amin a valós Bios van, vagy elviszed és beégetik a szervizben a jó Biost.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#247 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:48

Nakkérem!
Sonar: a sima delux is dual lanos. Az E-deluxál viszont az egyik már gigabites.

Uniflash jelenti.
Köszönöm a tippeket, letöltöttem, kipróbáltam. Az első vicc az volt, hogy a program a kisflopit nem kezeli - nem a lemez rossz nem is az adat, hiszen minden bebootol és program is indul -, azonkívül a numpad is lefagy, bár az áthidalható. Merevlemezről viszont elindult és elvileg fel is írja a tartalmat a biosba, viszont visszaellenőrzi és ebben hibát talál. Hogy pontosan mi ez, azt nem tudom, sok zöld X-et rak ki és a bios sem lesz jó.

Volt pár éve egy hasonló esetem egy VH6-os abittal, ami egyszercsak "magától" szintén bootblokkos lett. A kislemezen kívül semmi más nem működött, de ez elég is lett volna a helyreállításhoz, de az akkori awdflash-ek itt sem voltak a helyzet magaslatán hasonló nemtetszésekre hivatkozva. Nagy nehezen találtam egy szervízt a város másik végében akik nagyon méltányosan visszaírták nekem a biost potom 4000 forintért (pedig elsőre 2500ft-t mondtak). inkább vettem volna új lapot. Szóval a szervízesditől lehetőség szerint tartózkodok, de amennyi időm már ráment, tán az lenne olcsóbb. Itt ott olvasgatva látom, mások is panaszkodnak az awdflash-re, eléggé elment tőle a bizalmam.

Az is lehet, hogy a chip talán hibás. Esetleg szerzek valahonnan másikat, de gondolom azt is jó áron adják és csak kísérletezni drága. Azért akarom megmenteni a lapot, mert sokat tud és sok integrált bigyó van rajta, kopasz lappal nem kínlódnék.
Oszt másoknak is sok szerencsét!

Szerkesztette: régiújúzer 2009. 02. 22. 19:50 -kor

#248 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 21:06

Uniflash tud kezelni flopit, bármit, nem válogat. Memóriahiba kizárható? Az awdflash-ek viselkedése is erre enged utalni, valami ott nincs rendjén, féashert elkúrni nem jellemző dolog.
Bootblock felülírása megadható neki, el is végzi.
Zöld X nem hiba, hanem felül nem írt terület (Bootblock)
Mikronika 380Ft-ért megírta volna. Igen, ugyanúgy, mint bárki más 4k-ért.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#249 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 22:52

Uniflash azt csinálja, amikor beírom neki a .bin fájl nevét és töltené be, valamit zizgeti a flopit és világít de hallhatóan sem mozog a fej és töltene úgy ahogy kell. Persze kiírja hogy nem találja a fájlt. Nem a meghajtó rossz, nem a kábel, többel is próbáltam azonkívül más progi dolgozik azt tekintve hogy bootol is a flopi és a prog is elindul. Ugyanígy a ram hiba is kétséges, de kipróbálhatom másik modullal.
X-ekről. Miközben süti, kb a háromnegyed részénél húz egy piros egybefüggő csíkot. Gondolom ez a nem frissített boot block. Visszaellenőrzéskor ez a piros rész csupa zöld X-es lesz, azonkívül még egy-egy elszórtan: az elején is, a  bb után és a legutolsó karakter is. Szerintem megkeresem azt a mikronikát, ennyi pénzért hülye leszek napokat küszködni vele.

#250 Felhasználó inaktív   zoli1000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 09:49

Sziasztok hogyan tudom a BIOS-t kisütni? ha walaki részletesen le tudná írni akkor az legyen szíves segíteni.előre is köszönöm

#251 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 10:43

Értelmes  kérdés, brávó. Milyen alaplap? Az alaplaphoz adott manualban részletesen le van írva.

Eleve biost "kisütni" akkor érdemes, ha valami nem működik megfelelően, úri passzíóból nem érdemes, mert nem feltétlenül lesz jobb, sőt még rosszabb is lehet.

#252 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 20:57

Friss hírek!
Nem olyan ritka a 4000forintos bios sütöde. van egy pali aki csak "biosírás" címmel hirdet (lehet van több is), nála 3500ft, van valami mikro nevű bolt a 14kerbe az meg 4500ft nettót mondott, tehát ha hozzárakjuk a tréfát akkor átüti az 5000-et!! Nevetséges. Végülis a mikronika jól megcsinálta és csak 490ft-ért (kerekítve ötszáz). Itt engedtessék meg akkor egy kis reklámot elnyomni.
BIOS ÍRÁS OLSÓN!!!
Mikronika 11.ker Budafoki út 10. a műegyetem egyik sarkánál, tel: (1)2097352
A sütni való biost alaplapról kiszedve a bios képfájlal kell akár flopin is odaadni és általában egy munkanap múlva lesz kész, tehát retúros (ezt nekem nem mondta a csaj telefonba). Az ár típusfüggő, kb párszáz forint, de rá kell kérdezni. Nagyon lényeges, hogy alaplappal nem próbálják ki, tehát hogy jó e az csak otthon derül ki. Persze felírás után visszaolvassák, leellenőrzik és ha rossz a csip, nem kérnek el pénzt, nem zsákbamacska. Ketten vannak, a fickó elég nyegle (ott rájöttem, hogy voltam én már náluk pár éve, azóta se sokat javult), de a csaj kedves és nem hinné az ember, hogy ért a szakmához, pedig de.

Aztán gyűrtem még a flash progikat is. Az awdflashnek lényegében annyi baja van, hogy butabiztosra van csinálva, emiatt nem lehet keresztbe flesselni, akkor se ha valami folytán rossz típus lett felírva és visszakéne írni az eredetire, merthogy ilyenkor a hibás típushoz azonos változatot engedélyez. Az uniflessel meg csak nem stimmel valami, azt a módot is elrontja, amit az awdflash normál körülmények közt simán megcsinál. Nemcsak hogy az új változat nem kerül föl, hanem még bele is töröl, így használhatatlan is lesz a bios. Az is elég széles skálán mozog, mikor hova húz pirosat-zöldet, rak X-et. Vagy csak rossz változatot töltöttem le (1.4 verzió/2005). Mindenesetre óvva intek mindenkit attól, hogy uniflashre bízza a biosát. Chip detektálásra viszont jó, kiír róla mindenfélét.
Régebbi gépeknél volt az aflash, de sok esetben a "can't find bios' hook" dumát löki a munkát megtagadván. Az aminak is van valami egész kultúrált menüs progija. Hosszútávon kelleni fog egy normális flesser, ami nem korlátozza sajátmagát.

#253 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 02:22

Nakkérem!
Nem eszik olyan forrón a biost! Csak nekiültem meghekkelni awdflash őkegyelmét. Kiszedtem belőle azt az elágazást, amitől nem enged más típusú programot bele sütni. Vagyis a ->doesn't match your part number <- esetére. Ezután normálisan lehet "cross-flashelni" és mikronikába se kell rohangálni, már sajnálom is azt az ötszázast plusz kétszeri kanyart. Ha valakinek még hasonló gondja lenne, a hekkelt proggert letöltheti INNEN. Mindjárt 3 verzió is elkészült:
AwardBIOS flash utility v8.24b
AwardBIOS flash utility v8.59g MSI
AwardBIOS flash utility v1.34 for ASUS
Úgy működik, hogy felboot hagyományosan (ms-dos), ezután ki lehet cserélni az ic-t arra, amit sütni kell, a programba meg beírni az imidzset. A hibaüzenetet továbbra is ki fogja írni, hogy tájékoztasson, majd utoljára még rákérdez a biztosságra és engedi írni. Helyre raktam a hülye villogó nyilakat is, már kultúráltan szövegel. Természetesen kipróbáltam, működik és jól meg is írja.
Ha még lesz időm, programozgatok, erre a zavardflessre ráfér egy alapos tatarozás. Meg lehet csinálni a többi hiba ellenére is írás engedélyt, pl checksum error vagy akár a méretkülönbségre.
!!Viszont felhívom mindenki figyelmét, hogy sok különböző fajta flash ic létezik mégha külsőre egyforma is! Az intel 8xx chipkészlet és nforce-ok pl párhuzamos flash-t használnak (49LF), míg a via-k inkább sorosat (39SF), és még a feszültségük sem mindegy, a típusjelzés se mindig egyértelmű. Tehát vigyázni kell. Nekem sikerült véletlenül fordítva berakni egyszer a chipet, volt szaga, de gyorsan kikapcsoltam és semmi baja sem lett. Flessre fel!

#254 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 07:25

Ahol piros x-szel jelöl már íráskor több helyen, ott valami gebasz van, nyilván azért jelöli, mert nem tudja lekezelni. Évek óta használom, sajnos nem fejlesztik azon a helyen már, ezért manapság egyre ritkábban tudok vele dolgozni, de egy nem tisztázott hiba miatt kár lenne leírni.. A flopikezelés, numpad lefagyása nálam sose fordult elő, pedig nem két lapot sütöttem vele.
AZ ELLENŐRZŐ ÖSSZEGRE ÉS MÉRETRE VONATKOZÓ RÉSZHEZ NE NYÚLJ!! Az egyik leglényegesebb része a flashereknek ez az ellenőrzés, eltérő méretű ROM használata pedig marhaság, hiába logikus, nem fog megfelelően működni.

#255 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 00:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 7:25

AZ ELLENŐRZŐ ÖSSZEGRE ÉS MÉRETRE VONATKOZÓ RÉSZHEZ NE NYÚLJ!!

A checksumos üzi után F1-vel engedi írni, persze ezt se publikálja, csak úgy derült ki, hogy belenéztem a kódba. Egyébként is a típus-specifikus tiltásokkal van a baj, pl azért nem engedi írni mert nem award bios vagy egyéb típus hülyeségek (bios lock-string, not award bios, part num not match). A checksum error miatt azért reklamáltam, mert eredeti asus-tól letöltött bios imagekre írja, gondolom annyira csak nem rosszat csináltak. Mellesleg awd ezen három verziója is eltérően dolgozik (hekkelés nélkül is), a 1.34 for asus pl nagyon nem akar működni, összevissza lefagy, azt is elrontja, amit a többi verzió jól megcsinál. Ha össze akarom szedni ezeket az anomáliákat egy könyvet írhatnék. Az uniflessről meg elhiszem hogy általában jó, nekem nem megy (adott konfiggal), aztán az akármitől is lehet, de mivel több sebből is vérzik, másik prog pedig megy, nem tudok mit mondani. A lényeg, hogy egyszerű bios írás házifeladat miatt ne kelljen szervízbe rohangálni, mert a program le van butítva. És sokan kénytelenek a 4000 forintos hiénáknak tejelni egy perces munkáért, nyílván azért működnek még ilyen jól. Máskérdés hogy széleskörű szolgáltatást nyújtanak: ki-, beforrasztják, lepróbálják, vga és mindenféle egyéb biossal is elbánnak.

#256 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 20:46

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 0:01

A checksumos üzi után F1-vel engedi írni, persze ezt se publikálja, csak úgy derült ki, hogy belenéztem a kódba. Egyébként is a típus-specifikus tiltásokkal van a baj, pl azért nem engedi írni mert nem award bios vagy egyéb típus hülyeségek (bios lock-string, not award bios, part num not match). A checksum error miatt azért reklamáltam, mert eredeti asus-tól letöltött bios imagekre írja, gondolom annyira csak nem rosszat csináltak. Mellesleg awd ezen három verziója is eltérően dolgozik (hekkelés nélkül is), a 1.34 for asus pl nagyon nem akar működni, összevissza lefagy, azt is elrontja, amit a többi verzió jól megcsinál. Ha össze akarom szedni ezeket az anomáliákat egy könyvet írhatnék. Az uniflessről meg elhiszem hogy általában jó, nekem nem megy (adott konfiggal), aztán az akármitől is lehet, de mivel több sebből is vérzik, másik prog pedig megy, nem tudok mit mondani. A lényeg, hogy egyszerű bios írás házifeladat miatt ne kelljen szervízbe rohangálni, mert a program le van butítva. És sokan kénytelenek a 4000 forintos hiénáknak tejelni egy perces munkáért, nyílván azért működnek még ilyen jól. Máskérdés hogy széleskörű szolgáltatást nyújtanak: ki-, beforrasztják, lepróbálják, vga és mindenféle egyéb biossal is elbánnak.

Namost ilyen leforrasztásos mókánál lábanként 200Ft abszolút érthető is tud lenni, ahhoz képest máris nem olyan sok, de a kettőnél többre alkalmas PLCC kiszedő, mindenféle tokozást tartósan fogadni képes BIOS sütöde, ESD munkakörnyezet, hőlégfúvó, reflux, satubbi drága dolog, aki ilyen vérkomolyan csinálja, az az árát is meg fogja kérni, hát ez van. Minden ilyen drága, a materiális meg a szellemi is. Én meg kiszervezek, Mikronika megsüti nekem olcsón, ellenben én szedem ki, rakom vissza, tesztelem le, végeredményben én is megkérem az árát, mert nem egy percből áll a BIOS írás, legfeljebb vannak szerencsés alkalmak, amikor épp Mikronikába sem kell elvinni, mert a 3-4 állandó tesztlapom közül egybe bele tudom dugni oszt unifless.

#257 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 17:29

Persze, ez rendjén is van. De gondolom drága (új) cuccoknál éri meg, mert senki sem fog 3000ft-os laphoz 4000ft-ért biost süttetni. Az okos az lenne, hogy amivel sokat kell szöszmötölni ((forrasztás, mikronikána járás, bios letöltés, stb) azért sokat kérni, amit viszont odavisz a júzer magába, lemezen image-vel és csak annyi, hogy bedugja megnyom egy gombot és félperc alatt kész és le kell ellenőrizni, azért durva a 4k ft. Mint ahogy a mikronika is, az úgy tisztességes. Meg leellőrizni se nagy kunszt: lap, vga, memó és táp és ha eljut az OS töltésig, akkor már jó. Amihez meg tényleg szüttyögni kell, arra jó a 4000. Mellesleg te milyen díjszabással dolgozol? (nem azért hogy fikázhassam)

#258 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 11:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 22:46

Namost ilyen leforrasztásos mókánál lábanként 200Ft abszolút érthető is tud lenni, ahhoz képest máris nem olyan sok, de a kettőnél többre alkalmas PLCC kiszedő, mindenféle tokozást tartósan fogadni képes BIOS sütöde, ESD munkakörnyezet, hőlégfúvó, reflux, satubbi drága dolog, aki ilyen vérkomolyan csinálja, az az árát is meg fogja kérni, hát ez van. Minden ilyen drága, a materiális meg a szellemi is. Én meg kiszervezek, Mikronika megsüti nekem olcsón, ellenben én szedem ki, rakom vissza, tesztelem le, végeredményben én is megkérem az árát, mert nem egy percből áll a BIOS írás, legfeljebb vannak szerencsés alkalmak, amikor épp Mikronikába sem kell elvinni, mert a 3-4 állandó tesztlapom közül egybe bele tudom dugni oszt unifless.

Persze rengeteg gond van vele, én a múltkorába forrasztottam egy PCI-E csatit, jó sokat szenvedtem mire sikerült.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#259 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 13:03

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 11:50

Persze rengeteg gond van vele, én a múltkorába forrasztottam egy PCI-E csatit, jó sokat szenvedtem mire sikerült.

Azt végig kell "fürdetni", gyors, megbízható és még szép is. Lábanként maszatolni nagyon macera, mondjuk anno én is csináltam s462 újraforrasztást így, mert nem tudom, miért, meg volt AGP és slot1 újraforrasz is, de aztán megtanultam gyorsan csinálni :D .

#260 Felhasználó inaktív   hun123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:58

Sziasztok!

Az egyik haverom nakiált szerelni egy gépet ami bios-kodot kért de a gép tulja ezt nem tudta megmondani ezért kivette az alaplapból az lmet és minden elszát neki! Arra kért hogy szerezek neki bios beálitásokat! Tudom nem ebbe a topicba való hozászolás de segitséget kérek! kitudna ebben segíteni????, :confused:

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.