HWSW Informatikai Kerekasztal: Pénz keresés interneten = átverés? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pénz keresés interneten = átverés?

#161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:19

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:22

Akkor olvasgassátok ezeket a linkeket, főleg a másodikat!

http://elindulok.hu/marketing/mlm.htm

ebben csak a dátumokat néztem meg, az 10 éves, akkor még ugye 1600 ember bonyolított 20ezer feletti összegeket. Kérdés, az Amway új klónja a Websho akkor miért tűnt el ilyen hírtelen, pedig arról is nagy volt a szája mindenkinek, meg irigykedek, meg bigyó. Közben a leendő mentorom azóta is villamossal jár, én meg igaz, hogy négyzetesen szopom a faszt érte, de a második kocsim cserélem :-)

Vagy csak számszerűsíteni kellene, hogy mennyi energiát tegyünk bele, mi pénzt lehet szeretni. Erről soha  senki nem beszélt, jöttek a pontok, meg _ha_ ennyi embert szerzel be, ha ennyit aláépítesz, akkor izé, meg bizé. Azt senki nem bírta garantálni, napi 4 órás melóval 200ezer/hó.
Make love not Wor.

#162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:44

Idézet: gma - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 22:50

Marhaság. Én ebből élek. És semmi köze a szciósokhoz a rendszerünknek. Tipikus üldözési mániás eset.

Lehet, hogy Neked bejött, de azért volt itt az a sportkocsis vegyél .ws domaint típusú dolog, ott is elég nagy hévvel láttak neki, aztán most megnéztem volna a dolgot, még a szponzorok weboldalai is megszűntek, tehát évi pár dollárt nem termelt ki a dolog.
Make love not Wor.

#163 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:47

Az MLM-ben részt vevő emberek egyébként adóznak a jövedelmük után? Vagy ne legyek ennyire naiv? :D Mindenesetre kíváncsi lennék, ha az APEH kicsit megmaszírozná ezeket akkor találnának-e valamit.

#164 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:01

Engem már szinte mindegyik ilyen szarságba be akartak szervezni a legmókásabb a Forever Living nevezetű volt. Ahol a faszi elmondta nekem, hogy milyen jó volt neki, hogy 2000 forintért a cége szervezésében reggel 10-től este hatig hallgathatott egy előadást a SAP-ban és gondoljak bele, hogy egy mozijegy 800 forint és csak másfél óráig tart. Azt mondtam neki, hogy nekem csak reggel 8-tól délután 4-ig kell hallgatnom a főnökömet, de ezért 'Ő' fizet és nem én és nem 2000-et, hanem 4000-et.. :D A másik meg, hogy annyira jó ez az Aloe Vera, hogy a mankós 1 hónap után eldobta a mankóját. :omg: A végén pedig előadta, hogy ahhoz, hogy beléphessek 109000 forintért kell vennem egy alapcsomagot. Ekkor nagy hangon képébe röhögtem, amitől Ő elvörösödött és nagyon megsértődött. De nem nagyon bántam mert már a púpom tele volt vele, hogy állandóan telefonálgatott. Na egy szó mint száz ez az ember láthatóan nem volt annyira kiképezve mint gma.

Egyébként meg ha parfümöt akarok venni akkor nem gma-hoz, Gipsz Jakabhoz stb. fordulok hanem bemegyek a boltba. De lehet, hogy én vagyok maradi. :confused:

#165 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 9:44

Lehet, hogy Neked bejött, de azért volt itt az a sportkocsis vegyél .ws domaint típusú dolog, ott is elég nagy hévvel láttak neki, aztán most megnéztem volna a dolgot, még a szponzorok weboldalai is megszűntek, tehát évi pár dollárt nem termelt ki a dolog.

Hidd el nem maga a rendszer eredendően rossz (persze van egy csomó mlm-nek lácázott piramisjáték is sajnos - tipikusan ezek a klikkelj és kapsz pénzt típusúak) de egy csomó normális rendszer is van, csak hát ember legyen a talpán aki képes feladni alkalmazotti habitusait azért, hogy felépítsen egy főállást. Nem véletlen, hogy a "sikerteleneknek" ilyen nagy az aránya egy egy üzleten belül és csak pár ember keresi dögre magát. Mert ők tudnak valamit, amit a többiek nem képesek megtanulni, ez pedig nem más, mint a hatástöbbszörözés óriási ereje.
$ screen bash

#166 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:01

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 9:47

Az MLM-ben részt vevő emberek egyébként adóznak a jövedelmük után? Vagy ne legyek ennyire naiv? :D Mindenesetre kíváncsi lennék, ha az APEH kicsit megmaszírozná ezeket akkor találnának-e valamit.

Mivel a cégek általában számla ellenében fizetnek csak jutalékot átutalással, a többit kérdezd meg egy könyvelőtől. Nyilván hogy adóznak. Hogy egyénileg ki mennyit, azt a vállalkozása és a könyvelője tudja valamennyire befolyásolni.
$ screen bash

#167 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:05

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:01

Engem már szinte mindegyik ilyen szarságba be akartak szervezni a legmókásabb a Forever Living nevezetű volt. Ahol a faszi elmondta nekem, hogy milyen jó volt neki, hogy 2000 forintért a cége szervezésében reggel 10-től este hatig hallgathatott egy előadást a SAP-ban és gondoljak bele, hogy egy mozijegy 800 forint és csak másfél óráig tart. Azt mondtam neki, hogy nekem csak reggel 8-tól délután 4-ig kell hallgatnom a főnökömet, de ezért 'Ő' fizet és nem én és nem 2000-et, hanem 4000-et.. :D A másik meg, hogy annyira jó ez az Aloe Vera, hogy a mankós 1 hónap után eldobta a mankóját. :omg: A végén pedig előadta, hogy ahhoz, hogy beléphessek 109000 forintért kell vennem egy alapcsomagot. Ekkor nagy hangon képébe röhögtem, amitől Ő elvörösödött és nagyon megsértődött. De nem nagyon bántam mert már a púpom tele volt vele, hogy állandóan telefonálgatott. Na egy szó mint száz ez az ember láthatóan nem volt annyira kiképezve mint gma.

Egyébként meg ha parfümöt akarok venni akkor nem gma-hoz, Gipsz Jakabhoz stb. fordulok hanem bemegyek a boltba. De lehet, hogy én vagyok maradi. :confused:

Nos azt kell mondanom, hogy jól tetted, hogy az illető képébe röhögtél  :D
Ugyanis az a rendszer, ahol belépéskor ennyit kötelezően legombolnak rólad, egy nagy nagy piramisjáték.
Jól tetted, hogy nem csatlakoztál az ilyenekhez.
Hogy hol veszel parfümöt vagy bármi mást, az természetesen a te magánügyed, nem lehet senkire semmit rákényszeríteni. Mert még a képembe röhög valaki a végén és igaza lesz  :D
De azért nézd meg, hogy mit veszel és mennyiért, nem kell a reklámoknak felülni  :omg:
$ screen bash

#168 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:16

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:47

Az MLM-ben részt vevő emberek egyébként adóznak a jövedelmük után? Vagy ne legyek ennyire naiv? :D

A komolyabb MLM cégek kizárólag akkor foglalkoznak veled (legalábbis akkor fizetnek ki, addig az egyenlegeden gyűlik a pénz, amit kézhez nem kapsz, de "cégen belül" vásárolhatsz belőle), ha egyéni vállalkozó vagy vállakozói igazolvánnyal, és az így befolyt összeg számlaképes.

#169 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 20:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 16:16

A komolyabb MLM cégek kizárólag akkor foglalkoznak veled (legalábbis akkor fizetnek ki, addig az egyenlegeden gyűlik a pénz, amit kézhez nem kapsz, de "cégen belül" vásárolhatsz belőle), ha egyéni vállalkozó vagy vállakozói igazolvánnyal, és az így befolyt összeg számlaképes.

Jól mondád vala....  ;)
$ screen bash

#170 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 22:28

Idézet: gma - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 18:05

Nos azt kell mondanom, hogy jól tetted, hogy az illető képébe röhögtél  :D
Ugyanis az a rendszer, ahol belépéskor ennyit kötelezően legombolnak rólad, egy nagy nagy piramisjáték.
Jól tetted, hogy nem csatlakoztál az ilyenekhez.
Hogy hol veszel parfümöt vagy bármi mást, az természetesen a te magánügyed, nem lehet senkire semmit rákényszeríteni. Mert még a képembe röhög valaki a végén és igaza lesz  :D
De azért nézd meg, hogy mit veszel és mennyiért, nem kell a reklámoknak felülni  :omg:

1. Akkor szerintem mi nem egy dologról beszélünk, mert akik engem ilyen mlm-ekkel megkerestek, ott mindenhol a beszélgetés legvégén ezzel hozakodtak elő, hogy ennyit vagy annyit pengessek le neki. Persze az okok mindenhol mások voltak. A Forever Livingnél bemutató csomagnak hívták, az MPK-nál különböző tanfolyamokra kellett befizetni. Innentől kezdve ugyanaz fogja mozgatni a beszervezetteket, mint a szerencsejáték szenvedélybetegeket. VISSZA KELL SZEREZNEM A PÉNZT! De ahogy elnézem erre vajmi kevés az esély. Szerintem ez motivál rengeteg embert, akik ebben részt vesznek, és értem is én, hogy nehéz megszakítani a kört. Halkan hívom fel a figyelmet, hogy a szcientológia is pontosan erre épít. Az ember nem szívesen hagyja a befektetéseit elveszni, pedig néha jobban járna.

2. Kikérem magamnak, hogy olyat adjál a számba, amit nem mondtam. Nem mondtam, hogy az embereket erre vagy arra kéne kényszeríteni!!!! Mindenki azt csinál amit akar én saját magamról beszéltem. Amit te csinálsz az is reklámozás. Ja nem bocs, te is csak segíteni akarsz az embereken, ahogy mindenki más.. :D

3. Közben eszembe jutottak ezek a telefonos hirdetések. Nem tudom miért, de engem minden barom megtalál. :omg: Kezdetben humánusan csak rájuk kúrtam a telefont, mostmár az mlm-es majmokhoz hasonlóan hagyom őket beszélni, dolgozzanak meg a pénzükért és utána a legvégén, amikor befejezték obszcén szavak kíséretében küldöm el őket a jó **** -ba. :Đ Holott tudom, hogy a szerencsétlen kiscsaj csak a munkáját végzi, de hamár az én időmet rabolja akkor legalább én is jól szórakozzam, hogy neki meg elrontom a szájízét arra a napra. :) Múltkor Ő kezdett el fenyegetőzni, hogy rögzítették. Na bumm. Kit érdekel? El nem tudom mondani, hogy mennyire gyűlölöm ezeket az agresszív telefonosokat. :mad:

Tényleg nemtud valaki telefonszámszűrős vonalas telefont, amivel le lehetne tiltani különböző telefonszámokat? :think:

#171 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 10:17

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 21:28

1. Akkor szerintem mi nem egy dologról beszélünk, mert akik engem ilyen mlm-ekkel megkerestek, ott mindenhol a beszélgetés legvégén ezzel hozakodtak elő, hogy ennyit vagy annyit pengessek le neki. Persze az okok mindenhol mások voltak. A Forever Livingnél bemutató csomagnak hívták, az MPK-nál különböző tanfolyamokra kellett befizetni. Innentől kezdve ugyanaz fogja mozgatni a beszervezetteket, mint a szerencsejáték szenvedélybetegeket. VISSZA KELL SZEREZNEM A PÉNZT! De ahogy elnézem erre vajmi kevés az esély. Szerintem ez motivál rengeteg embert, akik ebben részt vesznek, és értem is én, hogy nehéz megszakítani a kört. Halkan hívom fel a figyelmet, hogy a szcientológia is pontosan erre épít. Az ember nem szívesen hagyja a befektetéseit elveszni, pedig néha jobban járna.

2. Kikérem magamnak, hogy olyat adjál a számba, amit nem mondtam. Nem mondtam, hogy az embereket erre vagy arra kéne kényszeríteni!!!! Mindenki azt csinál amit akar én saját magamról beszéltem. Amit te csinálsz az is reklámozás. Ja nem bocs, te is csak segíteni akarsz az embereken, ahogy mindenki más.. :D

3. Közben eszembe jutottak ezek a telefonos hirdetések. Nem tudom miért, de engem minden barom megtalál. :omg: Kezdetben humánusan csak rájuk kúrtam a telefont, mostmár az mlm-es majmokhoz hasonlóan hagyom őket beszélni, dolgozzanak meg a pénzükért és utána a legvégén, amikor befejezték obszcén szavak kíséretében küldöm el őket a jó **** -ba. :Đ Holott tudom, hogy a szerencsétlen kiscsaj csak a munkáját végzi, de hamár az én időmet rabolja akkor legalább én is jól szórakozzam, hogy neki meg elrontom a szájízét arra a napra. :) Múltkor Ő kezdett el fenyegetőzni, hogy rögzítették. Na bumm. Kit érdekel? El nem tudom mondani, hogy mennyire gyűlölöm ezeket az agresszív telefonosokat. :mad:

Tényleg nemtud valaki telefonszámszűrős vonalas telefont, amivel le lehetne tiltani különböző telefonszámokat? :think:

1. Akkor van a legnagyobb probléma, amikor a Tisztelt Forgalmazó azt hazudja neked, hogy valami kötelező. ELárulom, az FLP-ben sem kötelező csomagot vásárolni ilyen drágán, az az egyszeri kedvezményes mittomén hány hónapra előre szóló "úgyis elhasználod otthon" csomag. De mit mondjak arra, aki képtelen nemet mondani egy olyan döntésre, ami neki pénzébe kerül? Azt hogy egy balek impulzusvásárló.  :D

2. Kérd ki magadnak, nagy szavak  :p Én az ilyen fórumokon nem reklámozom magam, hanem az emberek habitusát tanulmányozom és jól szórakozok. Van aki nem is veszi észre önmagáról, hogy ő valójában egy állatorvosi ló a témában  :omg:  Aki esetleg normális hangon képes kérdezni, annak válaszommal tudok segíteni valóban. De a többieknek...

3. Ha valaki nem úgy kezdi, hogy ráérsz egy pár percre, azt ki kell nyomni a túróba. Szerintem. MLM-től függetlenül. Hogy miért? Mert nem tiszteli az idődet.
$ screen bash

#172 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 14:12

Idézet: gma - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 11:17

2. Kérd ki magadnak, nagy szavak  :p 

Azért írtam ilyen 'nagy' szavakat, mert arra kívántam felhívni a figyelmét a többieknek, hogy milyen szemtelenül hazudsz. No persze tőled nem is várunk mást, hisz ez a 'szakmád'. És megint hazudsz, mert igenis reklámozod a terméket, amit árulsz az aláírásodban és az adataidnál.

Idézet

Van aki nem is veszi észre önmagáról, hogy ő valójában egy állatorvosi ló a témában  :omg:  Aki esetleg normális hangon képes kérdezni, annak válaszommal tudok segíteni valóban. De a többieknek...

Ezt most rám érted? Nektek mindenki állatorvosi ló, hiszen ti mindenkit meg akartok győzni, még azt is, aki élből elküld titeket a 'csába. Lóvéért mindent ugye. Fateromat is beráncigálta magához egy köcsög mlm-es. Fater rögtön azzal kezdte, hogy Ő nem fog semmit sem árulni, de az az idióta ügynök csak mondta, csak mondta. Elvileg még a haverja is volt, de annyira összebalhézott vele, hogy már nem... :omg: Úgyhogy az mlm-el nem csak kapcsolatokat lehet építeni, de leépíteni is. :Đ

#173 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 14:54

Idézet

Azért írtam ilyen 'nagy' szavakat, mert arra kívántam felhívni a figyelmét a többieknek, hogy milyen szemtelenül hazudsz. No persze tőled nem is várunk mást, hisz ez a 'szakmád'. És megint hazudsz, mert igenis reklámozod a terméket, amit árulsz az aláírásodban és az adataidnál.

Hazugságból csak egyvalaki él meg: a politikusok a mentelmi jogukkal. Sajnos azt kell mondjam hülyeséget beszélsz. Ha hazudnék, akkor átvernék mindenkit, nem forgalmazna senki semmit. Mégis megélek belőle. Na akkor hogy is van ez, "valakitől-hallottam-valamit" szakértő úr?
Aláírás: most éppen te hazudtál, ha elolvastad volna a "Miért jött létre ez az oldal" c. részt akkor tudnád hogy hülyeséget beszéltél. De gondolom a write only módszer jobban megy, ahogy a többi hasonló gyűlöletből írkálónak is, akik valójában semmit nem tudnak az egészről, csak azt hiszik.

Idézet

Ezt most rám érted? Nektek mindenki állatorvosi ló, hiszen ti mindenkit meg akartok győzni, még azt is, aki élből elküld titeket a 'csába. Lóvéért mindent ugye. Fateromat is beráncigálta magához egy köcsög mlm-es. Fater rögtön azzal kezdte, hogy Ő nem fog semmit sem árulni, de az az idióta ügynök csak mondta, csak mondta. Elvileg még a haverja is volt, de annyira összebalhézott vele, hogy már nem... icon_ohmygod.gif Úgyhogy az mlm-el nem csak kapcsolatokat lehet építeni, de leépíteni is. d3.gif

Ja, mi mindenkit meg akarunk győzni. Sőt kést szorítunk az oldalukba és megfenyegetünk mindenkit az ukrán maffiával. Ne csinálj magadból bohócot  :cool:

Szerkesztette: gma 2007. 05. 10. 14:55 -kor

$ screen bash

#174 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:09

A MLM 10 hazugsága

#175 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:56

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 11:09

Belinkeltél valamit a világ legközismertebb MLM-gyűlölőjének anyagából. Mit kezdjek én ezzel?  :omg:
Tedd fel a kérdéseidet és természetesen megcáfolok mindent, hisz nulla tudásod van a témában.

:D
$ screen bash

#176 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:36

Nem is akarom, hogy kezdjél vele valamit, ugyanis leszarom a véleményed. :D

#177 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:52

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 12:36

Nem is akarom, hogy kezdjél vele valamit, ugyanis leszarom a véleményed. :D

Akkor mi a túrónak jársz ide, fikázni tudsz csak. Ennyit érsz emberileg, nincs ezen mit csodálkozni.
$ screen bash

#178 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:59

Hogy egy kis negatív kampányt csináljak az MLM-nek.

#179 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:02

Abból a kb. 10 cikkből, amit ide belinkeltem eddig egyetlen egyel sem foglalkoztál érdemben, nem cáfoltad egyiket sem Tehát ha inkább azok megcáfolásával foglalkoztál volna akkor talán adnék valamit a véleményedre, de így...

#180 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 15:00

Idézet: Warton - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 13:02

Abból a kb. 10 cikkből, amit ide belinkeltem eddig egyetlen egyel sem foglalkoztál érdemben, nem cáfoltad egyiket sem Tehát ha inkább azok megcáfolásával foglalkoztál volna akkor talán adnék valamit a véleményedre, de így...

Hazudsz. Sosem adnál a véleményemre, ez tény. Az előbb írtad be.
Tegyél fel normális kérdést. De azt se tudsz, mert nulla információd van az egészről.
Veszett fejsze nyele.
$ screen bash

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »