HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#1871 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 16:58

Idézet: pereces - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:52

Szintén WinXP Prof Hun + Firefox 1.0.4 Hun, de Neked talán nem volt QT-od, ami 100 kézzel ragaszkodik az FF-hez, és mielőtt akármi történne kiakasztja, úgyhogy be kell zárnom az összes ablakot.

Khmm... Most is QuickTime-ot használok .MOV file-ok nézegetéséhez, még sincs ilyen jellegű problémám. Nálam azt teszi, amit én engedélyezek!  :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1872 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:10

Idézet: pereces - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:52

Szintén WinXP Prof Hun + Firefox 1.0.4 Hun, de Neked talán nem volt QT-od, ami 100 kézzel ragaszkodik az FF-hez, és mielőtt akármi történne kiakasztja, úgyhogy be kell zárnom az összes ablakot.

Eszembe jutott még 1 olyan dolog, hogy rendesen eltávolítottad a QuickTime-ot? Tehát rendesen uninstalláltad? Ha nem, akkor ez is lehet baj! Ez esetben próbáld meg azt, hogy a (Default) installálási könyvtárat törlöd (C:\Program Files\QuickTime) és a Firefox (Default) installálási könyvtárában lévő QuickTime plugin-okat is törlöd (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins és itt a npqtplugin.dll és npqtplugin2.dll file a QuickTime plugin)!  :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1873 Felhasználó inaktív   pereces 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:33

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:10

Eszembe jutott még 1 olyan dolog, hogy rendesen eltávolítottad a QuickTime-ot? Tehát rendesen uninstalláltad? Ha nem, akkor ez is lehet baj! Ez esetben próbáld meg azt, hogy a (Default) installálási könyvtárat törlöd (C:\Program Files\QuickTime) és a Firefox (Default) installálási könyvtárában lévő QuickTime plugin-okat is törlöd (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins és itt a npqtplugin.dll és npqtplugin2.dll file a QuickTime plugin)!  :rolleyes:

Az a helyzet, hogy mindent megtettem, hogy mindkét szofvert kiirtsam, úgy, ahogy a 60. oldalon SonicXP leírta. Utána letöltöttem egy új FF setupot, hogy még az sem legyen egyforma. És ezek után tartok itt, az előőb megint kipróbáltam, még a gépet is ki kellet kapcsolnom. Vírus nincsNod32 szerint, Ad Aware, Spybot semmit nem talált. Most úgy tűnik vissza kell térnem az Avant Browserre, akit kedvelek, csak valahogy túl sok volt a vírusom annakidején.

Szerkesztette: pereces 2005. 05. 24. 17:34 -kor

#1874 Felhasználó inaktív   pereces 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:38

Van egy npqtplugin4.dll , mit gondolsz, töröljem ki?

#1875 Felhasználó inaktív   pereces 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:44

Szuper szuper szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kitöröltem azt a dll-t, és ragyogóan működik. Nagyon-nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!! Honnan tudtad, hogy az a plugin az a plugin?

#1876 Felhasználó inaktív   pereces 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:53

Tudjátok, azért ez elgondolkoztató, hogy ezt menüből nem lehetett megoldani, ez nagyon kisüzemi módszer, akármennyire is tetszik a FF úgy különben. Ezek szerint, ha probléma van vele, akkor csak így fórumból lehet megtudni értelmes dolgokat. Nem egy elegáns megoldás a gyártóktól. Erre most ráment 1 napom.

#1877 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:12

Idézet

...Nem egy elegáns megoldás a gyártóktól...

OpenSource :) Nincsenek "gyártók"
In Flames We Trust

#1878 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:18

Idézet: Hozzászólás 2005. máj. 24. - Dátum: kedd - 16:44

Szuper szuper szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kitöröltem azt a dll-t, és ragyogóan működik. Nagyon-nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!! Honnan tudtad, hogy az a plugin az a plugin?

Nagyon szívesen! ;) Nálam csak ez a 2 file volt, nem tudtam, hogy többet is tesz fel a QT!  :rolleyes:
Amúgy először is a nevéből, mert ezt írja a Firefoxban a telepített plugin-oknál (a címsorba írd be: about:plugins és láthatod a telepített plugin-okat! :D )

Idézet: pereces - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 16:53

Tudjátok, azért ez elgondolkoztató, hogy ezt menüből nem lehetett megoldani, ez nagyon kisüzemi módszer, akármennyire is tetszik a FF úgy különben. Ezek szerint, ha probléma van vele, akkor csak így fórumból lehet megtudni értelmes dolgokat. Nem egy elegáns megoldás a gyártóktól. Erre most ráment 1 napom.

Igen, ez igaz! Viszont ne felejtsd el, hogy ez nem a Firefox sara, mert ezt a QuickTime "pakolja" fel, így illene neki is leszedni vagy pontosabban felajánlani a leszedését!  :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2005. 05. 24. 18:20 -kor

#1879 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:46

Firefox 1.1 Deer Park Alpha 1 Candidate Builds

Rövid összefoglaló: csak tesztelőknek illetve fejlesztőknek (főleg a kiegészítők és sminkek fejlesztőinek) érdemes telepíteni, mert egyelőre nagyon kevés smink és kiegészítő működik vele.

Ez a Firefox 1.1 első alfájának kiadásra jelölt változata (szóval még csak nem is az alfa!). Várhatóan nem lesz több Release Candidate, az Alpha 1 a héten, esetleg a jövő héten megjelenik majd. Júniusban várhatóak az első béták, majd talán júliusban a végleges 1.1. Annak érdekében hogy tényleg ne telepítse fel mindenki, csak aki ért is hozzá, a UserAgent string és a program fájlnevének kivételével mindenhol Deer Park (az 1.1-es Firefox belső kódneve) szerepel a Firefox helyett, valamint a hivatalos ikont sem használják. Telepíteni csak saját felelősségre! :D

Ami az érdekes benne, hogy a kód alapja SOKKAL fejlettebb, mint az 1.0.x változatoké, állítólag közel 1 év fejlesztései vannak benne, ugyanis az 1.0.x változatok komoly fejlesztéseket nem igazán tartalmaztak az 1.0-hoz képest, inkább csak hibajavításokat.

Az 1.1-ben új (és gyakorlatilag már ebben az alfában is használható) pl. a gyors előre- és hátralépés lehetősége, az SVG motor, új a beállítások panel, stb.

Másfél napja használom, eddig szerintem stabilabb és sokkal gyorsabb, mint az 1.0.4. Persze ennek oka az is lehet, hogy az 1.0.4-et ezzel szemben nem az alap sminkkel használom, és ott kb 10-12 kiegészítő van telepítve, míg a Deer Park alpha alá csak 4-5.

/r.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#1880 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:42

Srácok, kezd elegem lenni a firefoxból. Mostanában egyre többször akad ki. Szinte minden második alkalommal, hogy kilépek belőle, ott marad a futó alkalmazások között. Nyers 1.0.4-ről van ráadásul szó, tehát nincs semmilyen extension sem. :reklamacio:
Beta 0.4 óta vagyok megrögzött firefoxos (~2éve), de ez már k. idegesítő. :rolleyes:
firefox+foobar+mplayerc

#1881 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 23:39

abszolut átérzem a helyzeted.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1882 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 09:13

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 22:42

Srácok, kezd elegem lenni a firefoxból. Mostanában egyre többször akad ki. Szinte minden második alkalommal, hogy kilépek belőle, ott marad a futó alkalmazások között. Nyers 1.0.4-ről van ráadásul szó, tehát nincs semmilyen extension sem. :reklamacio:
Beta 0.4 óta vagyok megrögzött firefoxos (~2éve), de ez már k. idegesítő. :rolleyes:

Srácok, tök elégedett vagyok a Firefoxxal. Nálam sosem akad ki. Pedig már régóta több gépen is aktívan használom. Ráadásul nem clean installom van, hanem egy agyon updatelt(most 1.04), kitudja mikor telepített verzió, kb 15 extensionnel. :)
Beta 0.4 óta vagyok megrögzött firefoxos (~2éve), és szerintem tök jó. :D
-ZsOlTi-

#1883 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 09:21

furcsa.

otthoni rendszeren, melóhelyi rendszeren ugyanazt müveli nálam: néha egy idő után "kiakad", nem tölt be semmit, csak "contacting site", és várunk.

ok, kilépés, ujrainditás.

viszont ha ilyenkor nem lövöm ki a taszkot, akkor magától nem áll le, és minden egyes inditott firefox egy ujabb halott elem lesz a többi között.

a két konfig hasonló, a rendszerek és az installált pluginek egyáltalán nem.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1884 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 10:08

Idézet: kAy - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 9:21

furcsa.

Nekem is furcsa :) Viccet félretéve: gőzöm sincs mi lehet a baj, de nem hiszem, hogy mind a ~60 millió firefox felhasználó mindig a bearagadt taszkok vadászatával babrálna. Folyamatosan mennek a hírek, hogy mekkora sikere van a FF-nak, kisebb-nagyobb cégek, egyetemek állnak át a használatára (legutóbb ugye az IBM-ről lehetett olvasni). Ha az ilyen durva problémák, "hibák" általánosak lennének (zombi taszkok, fagyások), akkor senki nem használná. Én 2 asztali gépen és egy laptopon használom most aktívan, 3 tök más konfig, és nem fagy soha, nem ragadnak be a taszkok, pedig mégcsak nem is friss installok, mindegyik régi, tele extensionokkel. Ezért nem látom értelmét az ilyen postoknak, az, hogy pár embernél valami nem oké még nem jelent semmit. Panaszkodni :) persze lehet, de kár belőle következtetést levonni. A hiba valószínűleg(!) nem a FF-ban van, ha egyszer millió más helyen jól működik.
-ZsOlTi-

#1885 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 10:13

http://auto.lap.hu

Nálam garantáltan lefagy (Firefox 1.0.4 eng).
Másnál is?

#1886 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 10:22

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 11:13

Másnál is?

nalam nem (ff ua.)
igaz en a javaval allok hadilabon, de azt kikapcsoltam a fenebe :)
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#1887 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:37

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 11:13

Másnál is?

Itt gond nélkül megy (szintén angol FF 1.0.4, java + szirszarok bekapcsolva).

#1888 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:52

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 9:13

Másnál is?

Nálam sincs semmi probléma! ;) (WinXP Prof Hun + Firefox 1.0.4 Hun)

#1889 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:56

Idézet: kAy - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 8:21

furcsa.

otthoni rendszeren, melóhelyi rendszeren ugyanazt müveli nálam: néha egy idő után "kiakad", nem tölt be semmit, csak "contacting site", és várunk.

ok, kilépés, ujrainditás.

viszont ha ilyenkor nem lövöm ki a taszkot, akkor magától nem áll le, és minden egyes inditott firefox egy ujabb halott elem lesz a többi között.

a két konfig hasonló, a rendszerek és az installált pluginek egyáltalán nem.

Ezzel a jelenséggel én is találkoztam!!!  :rolleyes: Én addig kutakodtam, míg rá nem jöttem, hogy nálam mi volt a hiba!  :o Én megcsináltam ezt a Tweak-elést (pontosabban 1 extension segítségével, mert azzal egyszerűbb volt :p ) és sajnos ez csinálta! De mire rájöttem!  :omg:  :reklamacio: Nem tudom nálad mi lehet a probléma! Talán ez!?  :confused:

#1890 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 11:28

Pishing elleni toolbar

Netcraft.
Egy toolbar a Firefoxra, de a IE-re is, ami mutatja a veszélyét a pihingnek (adathalászatnak) egy-egy meglátogatott oldalon.

Feltettem, eddig nincs vele komolyabb tapasztalatom, mert innen a proxy egyébként is letilt bizonyos oldalakat.

Otthonról komolyabban megvizsgálom.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.