HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2291 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 07. 16:44

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:51

Most feltettem Linux alá egy próba erejéig, egész jó, határozottan gyorsabb, mint az 1.5Beta1

Azt nem tudom kipróbálni (pedig jó lenne), hogy ezzel már megoldódott -e egy kissé bosszantó hiba, amely az 1.0.x -es szériát jellemezte Linux alatt. Ez pedig az, hogy nem fért össze az ablakkezelővel a "Munkafolyamat mentése" terén. Vagyis, ha kijelentkezek otthon a rendszerből, és a "Munkafolyamat mentése" be van jelölve, akkor legközelebb szépen mindent megnyit, ugyanoda, ahogy volt kijelentkezéskor. Nagyon sok programmal működik már ez a dolog, és nekem kényelmes, hogy pl. az összes terminál-program, szövegszerkesztő, programozási eszköz, zenelejátszó összefért ezzel a lehetőséggel. Csak a Firefox nem, az nem indult el újra...  :(

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2292 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 16:46

Ellenben pl. a VMware honlapja még mindig rosszul jelenik meg, a felső szürke csík, amelyben a menű is található, "nem kóser". Pedig az 1.5Beta1 idején bugreportoltam Nekik a problémát.

Szerkesztve: a Freeblog sem jó, a bejegyzések szerkesztése. Le is szedtem

Szerkesztette: Nevergone 2005. 10. 07. 16:53 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2293 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:24

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 17:46

Ellenben pl. a VMware honlapja még mindig rosszul jelenik meg, a felső szürke csík, amelyben a menű is található, "nem kóser". Pedig az 1.5Beta1 idején bugreportoltam Nekik a problémát

A VMware-es honlapon mi nem "kóser" a felső menűvel?  :confused:  :think: Nálam 1.0.7-es FF alatt semmi gond, úgy jelenik meg, ahogy kell, ellentétben pl. Opera alatt, ahol csak 1 menű van és alatta az összes 1be!  ;)

Szerk.: Nálam így jelenik meg: Katt!

Szerkesztette: Csokis 2005. 10. 08. 11:27 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2294 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 08. 14:47

Idézet: ion - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 16:05

[...] A Permit Cookies-nak viszont nincs, sajnos, zZsOlTi ;)

Amit múltkor küldtem az nem megy 1.05b2 alatt? (Vagy az 1.x-hez volt? Nem emlékszem, de majd megnézem :) )

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 10. 08. 14:50 -kor

-ZsOlTi-

#2295 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 09. 19:35

Ize, inkabb a komik pikcsorszbe kellett volna? De a lenyeg, hogy csak ie-t hasznalj  OMFG  :|

Kép

Ime: owasco.co.tompkins.ny.us/its

forrasok:

#2296 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:44

meg tudja mondani valaki annak a Firefox Extension-nek a nevét ami beépülve lehetővé teszi proxy-k megadását?

annyit tudok róla, hogy felső menüsorba épül, és ki be kapcsolható gombokat helyez el, és egy bar-t ahová a proxy címét írhatom!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2297 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 12:39

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:44

meg tudja mondani valaki annak a Firefox Extension-nek a nevét ami beépülve lehetővé teszi proxy-k megadását?

annyit tudok róla, hogy felső menüsorba épül, és ki be kapcsolható gombokat helyez el, és egy bar-t ahová a proxy címét írhatom!

Esetleg erre gondoltál: SwitchProxy Tool:think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2298 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:10

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 12:24

A VMware-es honlapon mi nem "kóser" a felső menűvel?  :confused:  :think: Nálam 1.0.7-es FF alatt semmi gond, úgy jelenik meg, ahogy kell, ellentétben pl. Opera alatt, ahol csak 1 menű van és alatta az összes 1be!  ;)

Szerk.: Nálam így jelenik meg: Katt!

Azzal nekem is, az 1.5beta1 és 1.5béta2 -vel nem volt jó. Megnézem, hátha le tudom tölteni, akkor mutatok képet.

Idézet

[link]

#2299 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:38

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 16:10

Azzal nekem is, az 1.5beta1 és 1.5béta2 -vel nem volt jó. Megnézem, hátha le tudom tölteni, akkor mutatok képet.

Naszóval, itt a kép a menűről, Firefox 1.5beta2 alatt, a Linuxos verzióval.
Freeblog használatánál pedig, ha egy régebbi bejegyzést akarok szerkeszteni, ami nem fér el a szerkesztőmezőben görgetés nélkül, akkor beszívtam, mert nem kapok gördítősávot, így nem látom a bejegyzés alját, és más módon sem tudok lekerülni a bejegyzés aljára (billentyűzet, stb.)

Firefox 1.0.7 alatt egyik hiba sem létezik.

Csatolt fájl:

Idézet

[link]

#2300 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 16:34

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 16:38

Naszóval, itt a kép a menűről, Firefox 1.5beta2 alatt, a Linuxos verzióval.
Freeblog használatánál pedig, ha egy régebbi bejegyzést akarok szerkeszteni, ami nem fér el a szerkesztőmezőben görgetés nélkül, akkor beszívtam, mert nem kapok gördítősávot, így nem látom a bejegyzés alját, és más módon sem tudok lekerülni a bejegyzés aljára (billentyűzet, stb.)

Hmm... WinXP SP2 Hun + FireFox 1.5beta2 Eng alatt ilyen a VMware oldala: Katt!  :think:

#2301 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 16:51

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 15:38

Naszóval, itt a kép a menűről, Firefox 1.5beta2 alatt, a Linuxos verzióval. [...]

Nyomj egy "Ctrl + -" -t :) Nincs ott hiba, gondolom kicsit más a default font linuxon (és erre nem gondolt aki méretezte a menüt), vagy alapból a defaultnál eggyel nagyobb font méretet használsz és ezért esik szét a menü. Vindows-on ha nyomok egy "Ctrl + +"-t, akkor ugyanúgy szétesik.

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 10. 10. 16:53 -kor

-ZsOlTi-

#2302 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:12

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:44

Én a proxybutton-t használom erre: otthon nincs proxym, a cégnél van, ezért nekem elég a ki/bekapcsolás lehetősége.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#2303 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:39

Esetleg erre gondoltál: SwitchProxy Tool:think:

köszönöm, hamarosan kipróbálom  ;)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2304 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:52

A francba... segítségeteket kérném, mert tudom, hogy volt már róla szó régen.
Itt ülök egy Firefox 1.0.4 elött (nem lehet frissíteni, Debian Sarge), és fel van téve a TBE (Tabbrowser Extensions), amit nem lehet leszedni, mert nem user-szinten van telepítve.
Szóval, ennek a TBE -nek rengeteg féle opciója van, biztos egyik jobb, mint a másik, de én csak azt kérném ettől a kombótól, hogy mindig egy böngészőablakot használjon, és abban max. új füleket. Most szépen működik, csak éppen, ha új tabot akarok nyitni, (Ctrl-klikk, vagy "Open link is new tab), azt nem veszi figyelembe. Szóval, nem tudok egy URL -t új fülön megnyitni...  :(

Idézet

[link]

#2305 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:17

Sziasztok!

Felettéb érdekes, de bosszantó problémám van. Firefor 1.07-et használok és a tegnap előtti HWSW szerverkarbantartás (upgrade?) óta ezt látom a HWSW alatt:

Placeholder page
If you are just browsing the web

The owner of this web site has not put up any web pages yet. Please come back later.

Move along, nothing to see here... :-)
If you are trying to locate the administrator of this machine

If you want to report something about this host's behavior, please contact the Internet Service Provider (ISP) involved directly.

See the Network Abuse Clearinghouse for how to do this.
If you are the administrator of this machine

The initial installation of Debian's apache web server package was successful.

You should replace this page with your own web pages as soon as possible.

Unless you changed its configuration, your new server is configured as follows:

* Configuration files can be found in /etc/apache.
    * The DocumentRoot, which is the directory under which all your HTML files should exist, is set to /var/www.
    * CGI scripts are looked for in /usr/lib/cgi-bin, which is where Debian packages will place their scripts.
    * Log files are placed in /var/log/apache, and will be rotated weekly. The frequency of rotation can be easily changed by editing /etc/logrotate.d/apache.
    * The default directory index is index.html, meaning that requests for a directory /foo/bar/ will give the contents of the file /var/www/foo/bar/index.html if it exists (assuming that /var/www is your DocumentRoot).
    * User directories are enabled, and user documents will be looked for in the public_html directory of the users' homes. These dirs should be under /home, and users will not be able to symlink to files they don't own.

All the standard apache modules are available with this release and are now managed with debconf. Type dpkg-reconfigure apache to select which modules you want enabled. Many other modules are available through the Debian package system with the names libapache-mod-*. If you need to compile a module yourself, you will need to install the apache-dev package.

More documentation on Apache can be found on:

* The Apache documentation stored on your server.
    * The Apache Project home site.
    * The Apache-SSL home site.
    * The mod perl home site.
    * The ApacheWeek newsletter.
    * The Debian Project Documentation which contains HOWTOs, FAQs, and software updates.

You can also consult the list of World Wide Web Frequently Asked Questions for information.
Let other people know about this server
Netcraft provides an interesting free service for web site monitoring and statistic collection. You can let them know about your server using their interface. Enabling the monitoring of your server will provide a better global overview of who is using what and where, and it would give Debian a better overview of the apache package usage.
About this page

This is a placeholder page installed by the Debian release of the apache Web server package.

This computer has installed the Debian GNU/Linux operating system, but it has nothing to do with the Debian Project. Please do not contact the Debian Project about it.

If you find a bug in this apache package, or in Apache itself, please file a bug report on it. Instructions on doing this, and the list of known bugs of this package, can be found in the Debian Bug Tracking System.

Thanks for using this package, and congratulations for your choice of a Debian system!

IE alatt nincs ilyen probléma, simán bejön az oldal.

Viszont! Ha Firefoxban a hu domain után teszek egy pontot, (azaz www.hwsw.hu.) akkor a probléma megoldódik, rögtön fel tudok lépni. Írtam Krinyonak PÜ-t, Ő is tanácstalanul áll a gond előtt.

Tud esetleg valami guru segíteni ebben? Mi lehet a gond és a megoldás?

Előre is köszönöm.
Papesz

#2306 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:47

nemlehet hogy van nalatok valami proxy vagy valami amin keresztul fox-al nezegetsz es az adja a hibauzenetet?
Nezd meg livehttpheaders.mozdev.org -al milyen header jon vissza. Ilyesmi jon hwsw-rol:

Server: Apache/1.3.33 (Debian GNU/Linux) PHP/4.3.10-16 mod_ssl/2.8.22 OpenSSL/0.9.7e
X-Powered-By: PHP/4.3.10-16

Nekem most peldaul 1 masik tabba adott : MySQL kapcsolati hiba -t is :D) Remelem elmegy ez a hozzaszolas azert:)

#2307 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:23

Idézet: zedorg - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:47

nemlehet hogy van nalatok valami proxy vagy valami amin keresztul fox-al nezegetsz es az adja a hibauzenetet?
Nezd meg livehttpheaders.mozdev.org -al milyen header jon vissza. Ilyesmi jon hwsw-rol:

Server: Apache/1.3.33 (Debian GNU/Linux) PHP/4.3.10-16 mod_ssl/2.8.22 OpenSSL/0.9.7e
X-Powered-By: PHP/4.3.10-16

Nekem most peldaul 1 masik tabba adott : MySQL kapcsolati hiba -t is :D) Remelem elmegy ez a hozzaszolas azert:)

Hmmm...

Nem csináltam vele semmit, ma magától meggyógyult. Érti valaki?
Papesz

#2308 Felhasználó inaktív   Zolix64 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:09

Heló mindenkinek!

Már biztos volt szó a problémámról, de azért aki tud segíthetne.Én 1.0.7-es firefoxot használok és egyik napról a másikra eltüntek a könyvjelzőim :eek: , amiket fáradságos munkával gyűjtögettem össze.

#2309 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 22. 10:21

Idézet: Zolix64 - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 11:09

Heló mindenkinek!

Már biztos volt szó a problémámról, de azért aki tud segíthetne.Én 1.0.7-es firefoxot használok és egyik napról a másikra eltüntek a könyvjelzőim :eek: , amiket fáradságos munkával gyűjtögettem össze.

Nézz bele gyorsan a \Documents and settings\.... felhasználód neve ...\Applications Data\Mozilla\Firefox\Profiles\valami.default\ könyvtárba, és ha ott van egy bookmarks.bak mentsd át valahova, majd másold vissza bookmarks.html néven.

#2310 Felhasználó inaktív   Zolix64 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:55

Idézet: landler - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 11:21

Nézz bele gyorsan a \Documents and settings\.... felhasználód neve ...\Applications Data\Mozilla\Firefox\Profiles\valami.default\ könyvtárba, és ha ott van egy bookmarks.bak mentsd át valahova, majd másold vissza bookmarks.html néven.

Kössz a tippet, megcsináltam de nem állt helyre...az miért van hogy 4db *.default mappám van??

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.