HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#41 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 25. 09:20

Emberek, most raktam fel, micsoda sebessege van...Opera helyett van, 100MBps kapcsolattal, sokkal-sokkal gyorsabb, mint idaig barmi. :D
while (!sleep) sheep++;

#42 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 13:12

idézet:
Ezt írta darerik:
A NAV mégis micsoda?
[/quote]

Vírusirtónak nevezett program.
[url="http://"http://www.free-av.com"]http://www.free-av.com[/url]
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#43 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 15:18

idézet:
Ezt írta Levente:

Vírusirtónak nevezett program.
[url="http://"http://www.free-av.com"]http://www.free-av.com[/url]
[/quote]

Köszönöm a linket, de nem változtatnék, amíg valaki meg nem mondja, hogy nála ez a dolog korrektül működik, mert elég macerás lenne Norton eltávolítása. Egyébként mindenhol a jobbak közé tartozik a teszteken, és meg is vagyok vele elégedve.

Tehát még egyszer, más esetében az eicar teszten átmegy-e a Fox?

Egyébként nem nagyon működik nekem együtt a FlashGettel sem, leginkább egyáltalán nem. A letöltésvezérlőjének a beállításai szegényesek.

[ 2004. február 25.: darerik szerkesztette a hozzászólást ]
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#44 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 15:25

Sziasztok...

Aki próbálta Linux alatt a FireFox -ot, meg tudná mondani, hogy mennyire integrálódik be a grafikus környezetbe...? Jelen esetben az Xfce -ről lenne szó, vajon a FireFox tudja értelmezni a Gtk-s grafikai témákat, stb...? :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#45 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 21:08

idézet:
Ezt írta darerik:

Köszönöm a linket, de nem változtatnék, amíg valaki meg nem mondja, hogy nála ez a dolog korrektül működik, mert elég macerás lenne Norton eltávolítása. Egyébként mindenhol a jobbak közé tartozik a teszteken, és meg is vagyok vele elégedve.
[/quote]

Az AntiVirt használtam, szerintem jó, gyakran van hozzá vírusadatbázis-frissítés és otthonra ingyenes.
A Nortonnal nagyon sokaknak van különféle problémája.
A melóhelyen én is megszívtam, mert felkerült a gépre a Trojan.Digits nevű féreg, amikor a notpad-et elindítottam, beszólt, hogy fertőzött valamelyik fájl. Viszont nem tudott vele semmit kezdeni és kíváncsi lennék hogy került a gépre mikor a Norton folyamatosan fut rajta :confused:
Hogy ne legyek teljesen off: melóhelyen Firefox-ot használok és amíg a többiek szívnak a kezdőlapot átirogató és másfajta bosszantó férgekkel, addig nekem nincs semmi problémám.
WoT nick: Atti77

#46 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 21:20

idézet:
Ezt írta darerik:

Böngészés közben kaphatok beágyazott vírust és a Panda tesztje szerint a FireFoxon nincs védelmem, mint az IE-ben. Annak idején ugyanígy kaptam több vírust az Operan keresztül.

Nincs erre megoldás? A Norton nem hajlandó más böngészőkkel foglalkozni?
[/quote]

Nemtom mire gondolsz, operat nem is ismerem, de hogy mozilla alapu bongeszon keresztul nem kapsz virust az tuti. Ez ne tartson vissza a FireFox kiprobalasatol.
-ZsOlTi-

#47 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 23:08

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:

Nemtom mire gondolsz, operat nem is ismerem, de hogy mozilla alapu bongeszon keresztul nem kapsz virust az tuti. Ez ne tartson vissza a FireFox kiprobalasatol.
[/quote]

Kipróbáltam és éppen ez a gondom.

No, megint elmondom, de látom senki nem veszi a fáradtságot, hogy utánnanézzen. Az eivar teszt arról szólk, hogy imitált támadást intéztetünk a gép ellen egy vírusnak látszó tárgygyal. Ezt háromféleképpen tehetjük meg a Panda oldaláról:
-böngészés
-letöltés
-e-mail fogadás közben.

A böngészés közben a vírusirtó nem jelez a FireFox esetében, de az Operánál sem. Ennek hiszek, mert ugyanígy bekaptam annak idején néhány szerencsére elég csendes darabot, amit aztán a heti szken esetén a norton kivágott a francba.
Tehát az a kérdésem, hogy a többi vírusirtó esetében ezek mennek-e, vagy mindenki csak fogadkozik, hogy a FireFox golyóálló róka.

Az egyéb átirogató férgek nem érdekelnek, azt a Zero-Popup megoldja, meg a Spybot, meg a Norton. Meg a Sygate.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#48 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 23:40

idézet:
Ezt írta darerik:

Kipróbáltam és éppen ez a gondom.

No, megint elmondom, de látom senki nem veszi a fáradtságot, hogy utánnanézzen. Az eivar teszt arról szólk, hogy imitált támadást intéztetünk a gép ellen egy vírusnak látszó tárgygyal. Ezt háromféleképpen tehetjük meg a Panda oldaláról:
-böngészés
-letöltés
-e-mail fogadás közben.

A böngészés közben a vírusirtó nem jelez a FireFox esetében, de az Operánál sem. Ennek hiszek, mert ugyanígy bekaptam annak idején néhány szerencsére elég csendes darabot, amit aztán a heti szken esetén a norton kivágott a francba.
Tehát az a kérdésem, hogy a többi vírusirtó esetében ezek mennek-e, vagy mindenki csak fogadkozik, hogy a FireFox golyóálló róka.

Az egyéb átirogató férgek nem érdekelnek, azt a Zero-Popup megoldja, meg a Spybot, meg a Norton. Meg a Sygate.
[/quote]

Ertem mirol beszelsz, de hidd el, hogy a bongeszon keresztul IGY, ahogy te gondolod nem telepul fel virus, meg IE alatt sem. Az emlitett eicar teszt az esetedben annyit bizonyitott, hogy ha letoltesz egy virusos file-t, akkor azt jelezte norton mar akkor, mikozben letoltotted. De ha letoltod es nem jelzi, akkor sincs semmi, nem lesz virusos a geped, ahhoz le is kell futtatni a virust valahogy, de akkor mar barmelyik masik virusirto is jelez. Ugyanez igaz az emailre is. Attol, hogy kapsz egy virusos filet levelhez csatolva, attol meg nem lesz virusos a geped (akkor sem, ha ezt a virusirtod nem jelezte letoltes kozben). Akkor lesz virusos a gep, ha a kapott ferztozott allomanyt "elinditod".

A lenyeg, hogy emiatt tenyleg nem kell aggodnod, nem leszel nagyobb veszelyben mint eddig, sot, a spybot-ot, zeropopupot es tarsait is elfelejtheted nyugodtan.
-ZsOlTi-

#49 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 07:44

idézet:
A lenyeg, hogy emiatt tenyleg nem kell aggodnod, nem leszel nagyobb veszelyben mint eddig, sot, a spybot-ot, zeropopupot es tarsait is elfelejtheted nyugodtan.[/QB][/quote]

Azért egyenlőre maradnak, mert jobb, ha az ember több lábon áll.
A másik kérdésem, lehet-e vajon a FireFox letöltésvezérlőjét szabályozni, hogy hány szálon, milyen sebességgel töltsön, mert sajna néhány oldal megkövetel bizonyos paramétereket ezen a téren, és a FlashGet nem indul a Róka alól.

#50 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 12:16

Nálam FireFox fut NOD32-vel, a vírusirtó automatikus DELETE "action"-re van rakva, kérdés nélkül törölte a tesztfile-t.
Anno NAV mellett sajnos én is bekaptam vírust, akkor váltottam (igaz először Sophos-ra, majd később ajánlották a NOD32-t) és nem bántam meg. Óránkénti frissítés, kis erőforrásigény stb..

Letöltésverérlő:
Igaz nem Flashget, de ReGet alatt biztos meg lehet csinálni, hogy ha elindítod, van az a kis ablak, amibe bele lehet húzni bármilyen letöltendő fájlt (akár egyszerre többet is kijelölve). Próbáld meg Flashget alól működik-e ez a fajta megoldás.

[ 2004. február 26.: Harder szerkesztette a hozzászólást ]
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#51 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 14:10

idézet:
Ezt írta Harder:
Nálam FireFox fut NOD32-vel, a vírusirtó automatikus DELETE "action"-re van rakva, kérdés nélkül törölte a tesztfile-t.
Anno NAV mellett sajnos én is bekaptam vírust, akkor váltottam (igaz először Sophos-ra, majd később ajánlották a NOD32-t) és nem bántam meg. Óránkénti frissítés, kis erőforrásigény stb..

Letöltésverérlő:
Igaz nem Flashget, de ReGet alatt biztos meg lehet csinálni, hogy ha elindítod, van az a kis ablak, amibe bele lehet húzni bármilyen letöltendő fájlt (akár egyszerre többet is kijelölve). Próbáld meg Flashget alól működik-e ez a fajta megoldás.

[ 2004. február 26.: Harder szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Bedobóablak, bocs ezt elfelejtettem, szerintem menni fog. Kösssz

Másik gépen megpróbálom más víruskergetővel EZ-Trust?

#52 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 12:11

Nos, én most mondtam le a FireFox -ról...
Használtam pár napja, kezdett tetszeni (szép elsimítottak voltak a fontjai), aztán most a Freemail -ba történő belépéskor feldobott egy kis ablakot, és nem lépett be...
újrapróbáltam, akkor is ugyanez, egy kis ablak fel, aztán mégse lép be a Freemailre...

A harmadik próbálkozásra már elfelejtette a saját beállításaimat, mindent alapértelmezettre tett. Ennél már csak az durvább, hogy a búkmárkjaimat is elfelejtette... :eek: :(

Na gyorsan tekertem is vissza a Galeonhoz..

Jah, míg el nem felejtem...: Linux, és Firefox 0.8 volt... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#53 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 13:51

apró problémám nekem is volt vele, adblocker ha futott, akkor nem jelentek meg a flash dolgok, csak ha a .swf fájlt közvetlenül írtam a címsorba :(
adblocker nélkül viszont semmi olyat nem tud amit az 1.6os mozilla igen :) úgyhogy megvárom a firofxszal az 1.0ást és meglátjuk az mit tud
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#54 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:29

idézet:

Jah, míg el nem felejtem...: Linux, és Firefox 0.8 volt... :)[/QB][/quote]

Nemtom, en is hasznalom Linuxon is, anyam meg hugom ezzel freemaileznek (szinten linuxon) es semmi ilyen gond nem volt meg (regebbi verziokkal sem, meg a mostanival sem). Nem is erem mi lehetett nalad, azert az eleg durva ha a bookmarkok elvesznek, azok egy kulon html-ben vannak tarolva a profil folderedben.
-ZsOlTi-

#55 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:47

idézet:
Ezt írta qnadam:
apró problémám nekem is volt vele, adblocker ha futott, akkor nem jelentek meg a flash dolgok, csak ha a .swf fájlt közvetlenül írtam a címsorba :(
adblocker nélkül viszont semmi olyat nem tud amit az 1.6os mozilla igen :) úgyhogy megvárom a firofxszal az 1.0ást és meglátjuk az mit tud
[/quote]

Ha a firefoxxal ilyen alapveto problemak lennenek, akkor senki nem hasznalna. Valami el lehetett nalad allitva ott az adblock extension kornyeken, esetleg veletlenul Te magad allitottal fel valami olyan szabaly (filert) az adblocknak, ami miatt nem csak banereket blokkolt. Pl ha megadsz olyan filtert, hogy *ad*swf, akkor az nem csak az adserver/mosoporreklam.swf-et fogja meg, hanem a badboys.swf-et is. (hulye pelda, de en is jartam mar igy, hogy valami bannerekre alkalmazott altalanos szabaly veletlenul passzolt masra is, aztan nem ertettem miert nem toltodik be).
-ZsOlTi-

#56 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 01:30

Flashget nekem megy Firefox alól, egyszerűen [url="http://"http://www.amazesoft.com/npfg11.exe"]az Opera plugin[/url] fáljait bemásolom a Firefox plugin könyvtárába.

#57 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 15:59

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:

Ha a firefoxxal ilyen alapveto problemak lennenek, akkor senki nem hasznalna. Valami el lehetett nalad allitva ott az adblock extension kornyeken, esetleg veletlenul Te magad allitottal fel valami olyan szabaly (filert) az adblocknak, ami miatt nem csak banereket blokkolt. Pl ha megadsz olyan filtert, hogy *ad*swf, akkor az nem csak az adserver/mosoporreklam.swf-et fogja meg, hanem a badboys.swf-et is. (hulye pelda, de en is jartam mar igy, hogy valami bannerekre alkalmazott altalanos szabaly veletlenul passzolt masra is, aztan nem ertettem miert nem toltodik be).
[/quote]

sajnos nem ilyen egyszerű, ugyanis kipróbáltam, ha semmilyen szabály nem volt benne, akkor sem mutatta egyik flasht sem, ha viszont kikapcsoltam az adblockot, akkor hibátlanul működik :(
közben rátettem az adblockert a mozillára is, ugyanaz a probléma. flash menük se jelennek meg, flashes oldalak sem, ha be van kapcsolva :confused:

#58 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:59

idézet:
Ezt írta qnadam:

sajnos nem ilyen egyszerű, ugyanis kipróbáltam, ha semmilyen szabály nem volt benne, akkor sem mutatta egyik flasht sem, ha viszont kikapcsoltam az adblockot, akkor hibátlanul működik :(
közben rátettem az adblockert a mozillára is, ugyanaz a probléma. flash menük se jelennek meg, flashes oldalak sem, ha be van kapcsolva :confused:
[/quote]

Nem tudom mi lehetett, meg nem hallottam mastol hasonlot. Mindenki csak dicseri agyba fobe ezt a browsert (plane az adblock extension-t), ezert csodalkozom, mert ha ez egy bug vagy altalanos problema lenne, akkor nem is lenne ilyen nepszeru a FireFox.

Nem volt veletlenul bekapcsolva az Overlay Flash opcio? Az az ami minden flasht kikapcsol..
-ZsOlTi-

#59 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 20:44

nem volt bekapcsolva, és ha rákattintok, az se változtat semmit

#60 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 21:31

idézet:
Ezt írta qnadam:
nem volt bekapcsolva, és ha rákattintok, az se változtat semmit[/quote]

Melyik adblock volt/van fent neked? Nem ez volt a gond?
[url="http://"http://aasted.org/adblock/viewtopic.php?t=316#1848"]http://aasted.org/ad....php?t=316#1848[/url]

Egy eggyel regebbi verzioju adblock megoldas lehet, a legutolso 36-os build ugy nez ki bugos kicsit. Nekem v05 buid 35-os van, tokeltesen muxik.
[url="http://"http://adblock.mozdev.org/dev.html"]http://adblock.mozdev.org/dev.html[/url]
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.