HWSW Informatikai Kerekasztal: Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spy vs Spy: Ad-aware vs Spybot S&D Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:13

Idézet: jimmy81 - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:00

:)
Pontosan azt tettem, de az itt írtak nem segítettek, azért mertem feltenni a kérdést.
Imi

Akkor legalább annyi információt adj, mint amennyit kérsz. És nagyon sokat kérsz, amikor azt akarod, hogy a te általad látott gépet a távolból gyógyítsák meg.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#42 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 16:28

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:13

Akkor legalább annyi információt adj, mint amennyit kérsz. És nagyon sokat kérsz, amikor azt akarod, hogy a te általad látott gépet a távolból gyógyítsák meg.....

Na ezt jól megadtad szegénykémnek. :D

#43 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 17:16

Idézet: Killer - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 17:28

Na ezt jól megadtad szegénykémnek. :D

Nem én.

De most tényleg, mit lehet azzal kezdeni, amit leírt?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#44 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 08:01

Idézet: jimmy81 - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:00

:)
Pontosan azt tettem, de az itt írtak nem segítettek, azért mertem feltenni a kérdést.
Imi

Még 1-szer uppolnám LameXpert kolléga postját: CWShredder.
CWS=Cool Web Search...

Honnan: google, ott keress rá a cwshredder szóra...

Szerkesztette: Warrior 2004. 04. 26. 08:02 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#45 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 20:19

Idézet: fakejack - Dátum: 2004. március 1, hétfő - 21:16

Én meg azt mondom, hogy jobb inkább a "dupla gumi a gyertyára".  ;)

Igaz! Annyival egészíteném ki hogy még egy harmadikkal is egészítsük ki az nem árthat. A Webroot Spysweepert még ajnánlatos feltenni. Bár a minap futottam bele egy gépbe, ahova beleette magát az about:blank kezdő oldal helyére valami "csoda" kereső motor, aminek a témái többségben szexuális tartalmuak. Sem a spybot s&d, sem az ad aware és sem a Spysweeper használata nem segített, de mégcsak fel sem ismerték az előb említett hibát. Majd készítek rola egy screenshotot, mert fejből most nem tudom vissza idézni már a részleteket, és belinkelem majd ide, remélem van megoldás az eltávolítására.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#46 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 03. 20:56

Kép

HijackThis is a tool, that lists all installed browser add-on, buttons, startup items and allows you to inspect, and optionally remove selected items. The program can create a backup of your original settings and also ignore selected items. Additional features include a simple list of all startup items, default start page, online updates and more. Intended for advanced users.
¤

#47 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 08:29

Egy hasznos oldal, ahol főleg a fórum böngészése ajánlott  ;)
Kép
"Have you tried turning it off and on again?"

#48 Felhasználó inaktív   Proki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 08. 21:18

Sziasztok!
Leirom ide is a problémámat mert hasonló jellegü mint az eddig hozzászólóké.
Magától megnyilnak különböző szexoldalak amiket nem látok mert rejtve nyilnak meg,csak a feladatkezelőbhe látszanak.Ahogy az internethez csatlakozok azonnal ez történik.
Végigfuttttam az ad awarét,spybotot,és még ki tudja hány kémprogram keresőt de semmi.
Abba se vagyok biztos hogy egyáltalán mi ez,mi a neve mert ilyen gondról még senki se irt sehova.Nem vagyok benne biztos hogy egyáltalán kémprogram(lehet hogy azért nrm talál semi kémprogi kereső semmit??)
Ratten tő idegesitő mert belassitja a netet és a procit is rendesen leterheli amikor egyszerre 4-5 szexoldalt megnyit.
Könyörgöm segitsen valaki,mindent kipróbálok a mit irtok csak irjatok is. ;)
Előre is köszi!

#49 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 01:38

Idézet: Proki - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 20:18

Sziasztok!
Leirom ide is a problémámat mert hasonló jellegü mint az eddig hozzászólóké.
Magától megnyilnak különböző szexoldalak amiket nem látok mert rejtve nyilnak meg,csak a feladatkezelőbhe látszanak.Ahogy az internethez csatlakozok azonnal ez történik.
Végigfuttttam az ad awarét,spybotot,és még ki tudja hány kémprogram keresőt de semmi.
Abba se vagyok biztos hogy egyáltalán mi ez,mi a neve mert ilyen gondról még senki se irt sehova.Nem vagyok benne biztos hogy egyáltalán kémprogram(lehet hogy azért nrm talál semi kémprogi kereső semmit??)
Ratten tő idegesitő mert belassitja a netet és a procit is rendesen leterheli amikor egyszerre 4-5 szexoldalt megnyit.
Könyörgöm segitsen valaki,mindent kipróbálok a mit irtok csak irjatok is. ;)
Előre is köszi!

Én is hasonlóan jártam, a történet a következő:
Ad-aware elő, talált néhány gyanús dolgot a registry-ben, meg néhányat a cookie-k között, jó irtsd le. Kis idő múlva megismétlődött. A nortonantivirus2003 a legújabb frissitéssel sem talált semmit. NAV2003 uninstall, Kaspersky feltelepít, Kántor keress. Talált is valamit:
C:\WINDOWS\System32\msgked.exe  Infected Trojan.Win32.Small.i
Letöröltem, Ad-aware újra elő, a futtatása végén a Kaspersky vírust jelzett méghozzá ugyanazt. Nem hittem a szememnek. Szernecsére nem engedte létrehozni.
Próbaképp még megnéztem a Winternals Administrators Pak-ban található nagyon jó kis filemon (nem a meséből) nevű programmal ami a következőt írta:
Ad-aware.exe:2348  Create  C:\windows\system32\msgked.exe  R Attributes: ...
Ezek szerint az Ad-aware tartalmazta a trójait.
Mondjuk nekem az Ad-aware mellet volt valami magyarítás is amit felraktam, lehet hogy az tartalmazta a vírust, de ezt már nem fogom megtudni mert úgy ahogy volt letöröltem.
A winternals-t ajánlom mindenkinek, mert a benne levő filemon-al és a regmon-al (amivel a file és a registry hozzányúlásokat lehet monitorozni) nagyon okos kis progik és sok rejtélyes dolgot ki lehet deríteni.
benjami

#50 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 06:25

Idézet: benjami - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 2:38

......
Próbaképp még megnéztem a Winternals Administrators Pak-ban található nagyon jó kis filemon (nem a meséből) nevű programmal ami a következőt írta:
Ad-aware.exe:2348  Create  C:\windows\system32\msgked.exe  R Attributes: ...
Ezek szerint az Ad-aware tartalmazta a trójait.
......

Ezek szerint benyaltál egy vírust, ami lecserélte az Ad-Aware-t. Régi trükk. És a "logikai" láncodat végigkövetve, az a vírus még mindig ott van a rendszeredben....
¤

#51 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 15:59

Idézet: benjami - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 2:38

Én is hasonlóan jártam, a történet a következő:
Ad-aware elő, talált néhány gyanús dolgot a registry-ben, meg néhányat a cookie-k között, jó irtsd le. Kis idő múlva megismétlődött. A nortonantivirus2003 a legújabb frissitéssel sem talált semmit. NAV2003 uninstall, Kaspersky feltelepít, Kántor keress. Talált is valamit:
C:\WINDOWS\System32\msgked.exe  Infected Trojan.Win32.Small.i

Már csak azt lenne jó tudni, hogy az az msgked.exe tényleg trójai volt-e, vagy csak egy fertőzést akadályozó dummy fájl. Mert a Kaspersky speciel fájlnév alapján is jelez, legyen akár egy üres fájlról szó. Persze tényleg érdemes a http://www.lavasoftusa.com/-ról származó ad-aware-t használni.

#52 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 19:02

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 16:59

Már csak azt lenne jó tudni, hogy az az msgked.exe tényleg trójai volt-e, vagy csak egy fertőzést akadályozó dummy fájl.

Viszonylag könnyű (lenne) meggyőződni róla: dummy nem hajtódik végre.

Idézet

O2 - BHO: (no name) - {0982868C-47F0-4EFB-A664-C7B0B1015808} - C:\WINDOWS\System32\mskhhe.dll
O2 - BHO: (no name) - {0BA1C6EB-D062-4E37-9DB5-B07743276324} - C:\WINDOWS\System32\msdaim.dll
O2 - BHO: (no name) - {25F7FA20-3FC3-11D7-B487-00D05990014C} - C:\WINDOWS\System32\mskpkc.dll
O2 - BHO: (no name) - {447160CD-ECF5-4EA2-8A8A-1F70CA363F85} - C:\WINDOWS\System32\msibkd.dll
O2 - BHO: (no name) - {94927A13-4AAA-476A-989D-392456427688} - C:\WINDOWS\System32\msjfbl.dll
O2 - BHO: (no name) - {CC916B4B-BE44-4026-A19D-8C74BBD23361} - C:\WINDOWS\System32\msedah.dll

O2 - BHO: (no name) - {FCADDC14-BD46-408A-9842-CDBE1C6D37EB} - C:\WINDOWS\System32\msnkmi.dll
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKCU\..\Run: [msmc] C:\WINDOWS\System32\msgked.exe

¤

#53 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:46

Win 95 alá nem tudtok valamit, ami spyware iróként működne? Adaware, pybot, CWS nem fut alatta, meg egyik progi sem, amit itt írtatok, csak a filemon. A szerinte pocoltam is, de azért szeretném átvizslatni valamivel.

#54 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:50

Már talátam is, itt.
:smoker:

#55 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:32

Újra letöltöttem az Ad-aware-t, és eltávolította a lameXpert által idézett dll fileokat. Rögtön feltünt hogy sokkal gyorsabban dolgozik mint a vírussal fertőzött régi verzióm. Így most jelentem az Ad-aware és a Kaspersky szerint a gépem tiszta. Köszi a segítséget.  :)
benjami

#56 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 19:35

Idézet

Spyware Alert: PopupsNuker

--------------------------------------------------------------------------------

As you know, MajorGeeks tests software before posting to our website for you to download and we know everyone loves a free popup blocker. We spotted a new free popup blocker appearing on websites this morning called PopupsNuker and installed it for consideration on MajorGeeks.com. An hour later, here is our findings:

PopupsNuker has a professional looking website and is a professional looking program, but don't be fooled. After installation it wanted to reboot my computer so that set off my geek spidey senses. At this point, I immediately did a spyware scan before rebooting. After a reboot my firewall went off asking for EbatesMoeMoneyMaker, PopupsNuker and NHUpdater to access the internet, I denied, closed PopupsNuker and did an Ad-Aware scan again. 27 spyware items were found. Also, your computer will want to install the Sun Java 2 Runtime environment if not already installed. I then spent some time reading their website mainly looking for a privacy policy. I could not find one, nor could I find any information relating to a privacy policy on their website.

At this point, I moved to my Spyware testing laptop, which was just imaged to a clean install last night. I proceeded directly to the PopupsNuker website and installed PopupsNuker. Ad-Aware found the same 27 items. A run of the latest Spybot also discovered 21 items. Sure enough, I could easily find registry entries and folders like C:\ProgramFiles\EbatesMoeMoneyMaker. Entries for MoeMoneyMaker and Navhelper are in add\remove programs. A reboot is required to remove dll files from NavHelper. Attempting to close the program warns you your internet connection may stop working.

Needless to say, you will not find this program available for download on MajorGeeks.com. Theres a lot more I could say, but I think this posts speaks for itself. Remove this program by running Ad-Aware or Spybot, then uninstalling PopupsNuker from add\remove programs. You may need to reboot. You will need to delete the 3 empty folders, MoeMoneyMaker, NavHelper and PopupsNuker in your C:\ProgramFiles folder. A scan following these steps showed my computer clean of this program and its spyware and my internet was working fine.

¤

#57 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 07:03

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 21:19

... Bár a minap futottam bele egy gépbe, ahova beleette magát az about:blank kezdő oldal helyére valami "csoda" kereső motor, aminek a témái többségben szexuális tartalmuak. Sem a spybot s&d, sem az ad aware és sem a Spysweeper használata nem segített, de mégcsak fel sem ismerték az előb említett hibát. Majd készítek rola egy screenshotot, mert fejből most nem tudom vissza idézni már a részleteket, és belinkelem majd ide, remélem van megoldás az eltávolítására.

nekem ezt a spybot leszedte.

#58 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 09:34

vona egy nagyon érdekes (az őrjítő jobb szó) problémám... máma reggel gondolt egyet vmi a gépen és folyamatosan megpróbálja átírni az explorer kezdőoldalát... az ad-watch ki is jelzi, hogy percenként, vmi. 5-6 féle keresőoldal akarja beállítani... na jól van gondolom, elindítom ad-aware-t talál egy-két dolgot, kitörlöm, nem változik semmi... spybot dettó... mindkettő frissítve... Panda antivirust is lefutattam, semmi eredmény... mi a francot csináljak???? az ad-watch az elmúlt egy órában 1000 reg modificationt blokkolt... :eek: a válaszokat előre is köszönöm!

#59 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 16. 10:03

Kiemelt: Internet-kezdőlap megváltozása (Oldal 1 2 3 ) (pl.: searchx.cc)
¤

#60 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 11:34

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 11:03

uhhhh... bocs, rámférne egy erősebb :hemuveg:

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2