Idézet: Proki - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 20:18
Sziasztok!
Leirom ide is a problémámat mert hasonló jellegü mint az eddig hozzászólóké.
Magától megnyilnak különböző szexoldalak amiket nem látok mert rejtve nyilnak meg,csak a feladatkezelőbhe látszanak.Ahogy az internethez csatlakozok azonnal ez történik.
Végigfuttttam az ad awarét,spybotot,és még ki tudja hány kémprogram keresőt de semmi.
Abba se vagyok biztos hogy egyáltalán mi ez,mi a neve mert ilyen gondról még senki se irt sehova.Nem vagyok benne biztos hogy egyáltalán kémprogram(lehet hogy azért nrm talál semi kémprogi kereső semmit??)
Ratten tő idegesitő mert belassitja a netet és a procit is rendesen leterheli amikor egyszerre 4-5 szexoldalt megnyit.
Könyörgöm segitsen valaki,mindent kipróbálok a mit irtok csak irjatok is.
Előre is köszi!
Én is hasonlóan jártam, a történet a következő:
Ad-aware elő, talált néhány gyanús dolgot a registry-ben, meg néhányat a cookie-k között, jó irtsd le. Kis idő múlva megismétlődött. A nortonantivirus2003 a legújabb frissitéssel sem talált semmit. NAV2003 uninstall, Kaspersky feltelepít, Kántor keress. Talált is valamit:
C:\WINDOWS\System32\msgked.exe Infected Trojan.Win32.Small.i
Letöröltem, Ad-aware újra elő, a futtatása végén a Kaspersky vírust jelzett méghozzá ugyanazt. Nem hittem a szememnek. Szernecsére nem engedte létrehozni.
Próbaképp még megnéztem a Winternals Administrators Pak-ban található nagyon jó kis filemon (nem a meséből) nevű programmal ami a következőt írta:
Ad-aware.exe:2348 Create C:\windows\system32\msgked.exe R Attributes: ...
Ezek szerint az Ad-aware tartalmazta a trójait.
Mondjuk nekem az Ad-aware mellet volt valami magyarítás is amit felraktam, lehet hogy az tartalmazta a vírust, de ezt már nem fogom megtudni mert úgy ahogy volt letöröltem.
A winternals-t ajánlom mindenkinek, mert a benne levő filemon-al és a regmon-al (amivel a file és a registry hozzányúlásokat lehet monitorozni) nagyon okos kis progik és sok rejtélyes dolgot ki lehet deríteni.