idézet:
Ezt írta fzsolt:
Nem tudja valaki honnan lehetne egy régi 3.62-est letölteni? Elöre is kösz.[/quote]
Az Opera Download-nál megtalálod, ha Windows 3.1/NT 3.51 oprendszert választasz. Közvetlenül is letöltheted a
[url="http://"ftp://opera.mirror.stop.hu/opera/win/english/ow362e16.exe"]Stop tükörről[/url].
[ 2002. március 22.: kalasz szerkesztette a hozzászólást ]
Opera 6.0
Elküldve: 2002. 03. 22. 17:52
Elküldve: 2002. 03. 22. 23:41
Elküldve: 2002. 03. 24. 18:22
idézet:
... az azért néhány oldal szemrevételezése után kiderül, hogy a weblapok egy részét másmilyennek látjuk. Lehet a többi böngésző gyengeségeit kárhoztatni, lehet az oldalkészítők hibáit felróni, tény ami tény: előfordul, hogy ami Internet Explorerben és gyakran még Netscape- ben is teljesen fogyasztható minőségben jelenik meg, az bizony az Operában nem.[/quote]
[url="http://"http://www.ati.com/"]http://www.ati.com/[/url]
![]()
Elküldve: 2002. 03. 24. 19:50
Szintén halkan jegyzem meg hogy a M$ honlapon láttam HP-UX-ra Internet Explorer... no komment.
Elküldve: 2002. 03. 24. 20:26
Elküldve: 2002. 03. 24. 21:17
idézet:
Ezt írta olee:
Csak az a baj, hogy az embereket ez nem érdekli, szörfölnek, és kész, úgy mint én, és közben mérgelődnek, hogy ez sem működik. Különben, ha másképp látszik valami, az a legkevesebb, inkább azzal van gond, ami egyáltalán nem működik.[/quote]
Pontosan erről vab szó. A cikk azoknak is íródott -kedvcsinálónak - akik nem ismerik. Őket nem érdekli, hogy MS vagy nem MS, Java vagy nem Java. 777sms.hu -t, meg ati.com-ot akarnak nézni és ha az Opera ezeket nem tudja nyújtani, akkor nem ezt fogják használni (amit más oldalról -pl. biztonság- megbánhatnak, de ez egy hozzá nem értőnél nem komoly szempont sajna).
Elküldve: 2002. 03. 24. 23:20
idézet:
Ezt írta olee:
Azt nem tudom, hogy akkor miért nem tudja az Opera megoladni a M$ Java használatát? Pénzbe kerül? Vagy nem jó? [/quote]
Szerintem pénzbe tutti kerülne: meg kéne azt is (mármint a ms lóf*sz-szabványát) irni + tesztelgetni, hogy tutti jól müxik-e. Meg másik kérdés, hogy ezek után az Opera mit csináljon??
-szabványosan dolgozzon,
-ms-szerüen jelenitse + az oldalakat,
-legyen egy kapcsoló, ami vált a kettő között????????
Szerintem a problémás oldalakra ott van a kindózba beágyazva a jóöreg ie, az összes többire, ami nem problémás az Op'rával, ott az Opera. Egyire egyszerü.![]()
![]()
Az Opera 6.01 nálam érdekes dogokat produkál, úgyhogy én mától kezdve végleg elfelejtettem. Most egy b1056-ossal nyomom, ami nálam rendszerető módon megy. Kemény 64 Mb-om van össz-vissz, és szereti.
No automatic RAM cache,
cache dokuments 4000 KB,
cache images 10000 KB,
disk cache: 20000 KB. Igy nem fogja megenni a 256 MB ramodat!!!
Olé!![]()
Elküldve: 2002. 03. 26. 02:32
Ez a belső ablakozós módszer - kombinálva az ablakok elmenthetőségével - nagyon tetszik. Mióta ezt megláttam, azóta hanyagolom az IE-t. RAM-ot azért nem zabálja fel nálam, mert felraktam egy RAM Idle nevű progit, ami felszabadítja a nem használt memóriát (egyébként ezt éppen azért kellett felrakni, mert amíg IE-t használtam, az folyton memóriagondok miatt okozott fagyást).
Szóval kb. egy időre esik a RAM Idle és az Opera feltelepítése - szerencsére jól megértik egymást
Még eszembe jutott egy dolog:
mikor sok ablakkal zárom be az Operát, és nem várom meg hogy a vinyón elvégezze a dolgát (nemtom miből áll, de morog kilépéskor), hanem mindjárt nyomok egy 'shutdown'-t, akkor következő inditáskor megkérdi, hogy akarom-e folytatni, ott ahol az előző alkalommal hiba miatt megszakadt a futása.
Ha megvárom, hogy elrendezze magát kilépés után, akkor köv. indításkor rendesen tölti be az előzőleg nézegetett oldalakat.
Elküldve: 2002. 03. 26. 22:41
Szerintem amelyik oldal nem megy Operaval arra kar az idot pazarolni
Elküldve: 2002. 03. 26. 22:49
Az ekezet-problema meg egyeseket nem zavar annyira
Elküldve: 2002. 03. 26. 23:11
idézet:
Ezt írta John Fowler:
Mellesleg a gyenge statisztikat (5%-os felhasznaloi arany) nem lehet, hogy az okozza, hogy sok ember kexplorerre, vagy netcapara allitja az azonositast ? [/quote]
Ezt már többen kérdezték, valamelyest jogosan. Én megnéztem több nagyforgalmú szájt statisztikáit is (a [url="http://"http://www.opera.com)"]www.opera.com)[/url] nem volt köztük) és azt láttam, hogy az opera részesedése rendre 2 százalék alatt maradt (jellemzően 0,6 százalék körül volt). Ha erre rásaccolom az átállított böngészőkből adódó eltérést, akkor sem hinném, hogy 5 % fölé menne...
A hivatalos statisztika, ami Roberto hírében is olvasható, azt mondja, hogy a legnépszerűbb helyen is csak 5,8% a részesedés, ebből megintcsak arra következtetek, hogy világviszonylatban 5% alatt van az Opera...
Elküldve: 2002. 03. 26. 23:56
idézet:
Ezt írta John Fowler:
lehet, hogy az okozza, hogy sok ember kexplorerre, vagy netcapara allitja az azonositast ?[/quote]
Én is rühellem az olyan lapokat, amik közlik, hogy ők bizony csak IE-vel, esetleg Netscape-pel olvashatóak, én meg menjek a fenébe, aztán ha bejut az ember ezzel a trükkel, akkor semmi probléma nincs.
Emiatt vagyok én is Mozillára állítva - mert ebben legalább lehet.
Elküldve: 2002. 03. 27. 06:39
itt az új!
Elküldve: 2002. 03. 27. 19:03
idézet:
Ezt írta John Fowler:
Mellesleg a gyenge statisztikat (5%-os felhasznaloi arany) nem lehet, hogy az okozza, hogy sok ember kexplorerre, vagy netcapara allitja az azonositast ? Alapbol az enyem asszem "identify as Mozilla"-ra volt allitva, de mar atallitottam Operara, mert azert megiscsak...
Az ekezet-problema meg egyeseket nem zavar annyira[/quote]
Nem tudom hogy hogy készítik az ilyen statisztikákat. Mert ha mondjuk szűrik az MSIE sztringre, akkor az IE-nek mutatkozó Opera-t is IE-nek fogják számolni. Ha viszont megnézik hogy hányféle User Agent mező fordul elő a HTTP kérésekben, akkor elvileg feltünhet hogy az Opera egy 'Opera' sztringet is hozzácsap a mező végéhez, így:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98) Opera 6.02 [en]
Egyébként így mutatkozik be egy magyar Internet Explorer 6:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Q312461)
..és így egy Mozilla 0.9.9 (leánykori nevén Netscape 6):
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:0.9.9) Gecko/20020311
Elküldve: 2002. 03. 27. 19:38
idézet:
Ezt írta John Fowler:
Az ekezet-problema meg egyeseket nem zavar annyira[/quote]
Milyen ékezet-problémára gondolsz?? Mer' ha arra, amire én, akkor az már meg van oldva!!!!Info: itt a fórumban!
![]()
Szerintem nem kö' olyan bonyolult honlapokat csinálni, amit egy Opera nem bir...![]()
Elküldve: 2002. 03. 31. 13:32
Elküldve: 2002. 03. 31. 20:58
ez a problémám, kedves Pszihológus Bácsi, és nem tom, mi a gyógyir rája!
Elküldve: 2002. 03. 31. 22:05
Elküldve: 2002. 04. 02. 18:30
Egyetertek. www=html.
Elküldve: 2002. 04. 02. 21:52
Ezt a M$ jAva dolgot nem annyira fogom. Legjobb tudomásom szerint ilyen nincsen. A Sun megengedte/hozzájárúlt/, hogy a win 95-98 op rendszerbe benne legyen. Erre M$ fogta magát és önhatalmulag megsértve a Licence szerződést, módosította a Java-t. Ezzel több java biztonsági kérdést is megszegve.
Bíróságra vitte a Sun a dolgot, de peren kívűl megegyeztek a Sun bepakolt 20.000.000. $-t.
Én edddig így tudtam, azért szoktam elcsodálkozni, amikor valaki felvilágosít, hogy azért nem megy a CIB bank a Mozillával-Operával, mert hibás a JRE1.4.0. féle java.
Mint kiderűlt nem így van, de sebaj, nem kell hasonló "tapló" oldalakat látogatni.

Súgó
A téma zárva.