HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 00:07

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 22:09

Én szoktam írni az eladónak fizetéskor, hogy böffentsen rám, ha feladja a csomit. Ha levélként jön, akkor 4-5 nap alatt itt lehet.
Ha power seller, akkor meg nyilván felad egy nap 25csomagot, azt nem levelezget. Esetleg az általános infokban benne van hány napon belül postáz.

Hm, még mindig nem írt, pedig én már tegnap írtam neki, kérdezve, hogy mi a helyzet. Kezdjek el aggódni? :D Nem powerseller amúgy, de 278 vásárlásból 98,3%-os a ratingja. Tehát nem hiszem, hogy átverne.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#242 Felhasználó inaktív   emde 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:26

Sziasztok!

Nagyon megtetszett ez az ebay-es móka, de van 1-2 dolog ami elég homályos számomra  :)  ezért elnézést is kérek a hülye kérdéseimmel kapcsolatban  :p
Tehát elsőnek a licitálással kapcsolatban, olvastam valami olyat, hogy megadhatok egy maximális értéket és ha valaki licitál akkor én azt automatikussan felül licitálom egy minimális összeggel, tehát addig én leszek a nyerő míg valaki nem tesz az én maximális keretem főlé, ugye? ;)
Ha kinéztem egy dolgot amire szeretnék pénzt feltenni akkor elötte mit kell megnézem (szállításon és egyéb költségeken kivül) ? Érdemes az eladóval elötte beszélni?
Melyik a legegyszerűbb fizetési módszer, mellyel a legkönyebb módon fizethetek( valószínű, hogy csak egyszeri vásárlást ejtenék ebay-en ), nincs dombornyomatos kártyám. Az lehetséges hogy az eladó megadja a számlaszámát én meg itthon elsétálok egy bankba és egyszerűen befizetek a számlájára?
A vám az, hogy működik, tehát mi szerint tudja a vámos, hogy mi után számolja az áfát meg a vámot? Az erre megoldás hogy csak egy szimpla levélben küldje az eladó a számlát + egyebet és a megvásárolt terméket pedig csak giftként egy külön dobozban. Akkor mit csinál a vámos ha a csomagomban lapul egy drágábbnak kinéző számtech cucc, de egy deka ár sincsen ráirva+ se számla se semmi :). Ha mondjuk valami expressz csomagszállító céggel hozatom a cuccot (kézből kézbe), ugye ilyenkor is kell az itthoni egyéb költségeket fizetnem?
Bocsi a sok fárasztó kérdésért, de nekem ez naon új még számomra :)

Előre is köszi a válaszokat! :respect:

Üdv, Emde

#243 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 15:40

Idézet: emde - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 17:26

Sziasztok!

Nagyon megtetszett ez az ebay-es móka, de van 1-2 dolog ami elég homályos számomra  :)  ezért elnézést is kérek a hülye kérdéseimmel kapcsolatban  :p
Tehát elsőnek a licitálással kapcsolatban, olvastam valami olyat, hogy megadhatok egy maximális értéket és ha valaki licitál akkor én azt automatikussan felül licitálom egy minimális összeggel, tehát addig én leszek a nyerő míg valaki nem tesz az én maximális keretem főlé, ugye? ;)
Ha kinéztem egy dolgot amire szeretnék pénzt feltenni akkor elötte mit kell megnézem (szállításon és egyéb költségeken kivül) ? Érdemes az eladóval elötte beszélni?
Melyik a legegyszerűbb fizetési módszer, mellyel a legkönyebb módon fizethetek( valószínű, hogy csak egyszeri vásárlást ejtenék ebay-en ), nincs dombornyomatos kártyám. Az lehetséges hogy az eladó megadja a számlaszámát én meg itthon elsétálok egy bankba és egyszerűen befizetek a számlájára?
A vám az, hogy működik, tehát mi szerint tudja a vámos, hogy mi után számolja az áfát meg a vámot? Az erre megoldás hogy csak egy szimpla levélben küldje az eladó a számlát + egyebet és a megvásárolt terméket pedig csak giftként egy külön dobozban. Akkor mit csinál a vámos ha a csomagomban lapul egy drágábbnak kinéző számtech cucc, de egy deka ár sincsen ráirva+ se számla se semmi :). Ha mondjuk valami expressz csomagszállító céggel hozatom a cuccot (kézből kézbe), ugye ilyenkor is kell az itthoni egyéb költségeket fizetnem?
Bocsi a sok fárasztó kérdésért, de nekem ez naon új még számomra :)

Előre is köszi a válaszokat! :respect:

Üdv, Emde

Hali!

Nem biztos hogy mindenben 100%os leszek, de hátha segitek.

A licitálást jól értelmezted.

Vásárlás előtt érdemes megnézni h egyáltalán szállít-e Mo-ra, ill. nézz körül a feedback-ek között. Ha külön kiirja, érdemes megkérdezni az eladót szállitásról, stb, amugy meg nem érdemes mondjuk egy powerseller zargatni, ugysem fog válaszolni mikor napi 100 megrendelése van :)

Legegyszerübben, legkényelmesebben egy dombornyomott kártyával és egy PayPal-os regisztrációval tudsz fizetni, ezt 99%ban mindenki elfogadja és nem szokott igazán nagy gond vele lenni. Ha ugyis van folyószámlád, ez max egyszeri 5k körüli plusszköltséget jelent (dombornyomott kártya).
Átutalás sztem macerás.
Ha azonban tényleg csak egyszeri eset lenne és az eladó is megengedi (ha nincs kiirva akkor kérdezd meg), akkor lehet hogy olcsóbb és könnyebb egy sima átutalás.

Az eladóval megbeszélhetsz bármit (még licit előtt érdemes) a szállitással kapcsolatban,. Ha azonban leértékeli az árut a postán akkor elvesztés/sérülés esetén csak annyit kapsz. Lekopogom, de mintha a nemzetközi csomagokra a MP jobban vigyázna, eddig 30+ termékből nekem nem volt törött, stb
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#244 Felhasználó inaktív   emde 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:04

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 16:40

Hali!

...

Szia!

Köszönöm a válaszod, lehet még is megjátszok egy paypalt, mert elég sok jó cuccot láttam és rajtam is kitört a vásárlási láz igy karácsony környékén :)
még, 1 köszi!

Üdv, Emde

#245 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 22:20

Idézet: emde - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:04

Szia!

Köszönöm a válaszod, lehet még is megjátszok egy paypalt, mert elég sok jó cuccot láttam és rajtam is kitört a vásárlási láz igy karácsony környékén :)
még, 1 köszi!

Üdv, Emde

Ok, arra azért számíts hogy lasan érnek ide a cuccok. Ami egy boritékba befér az a tengerentúlról általában max 1-1,5 hét de volt hogy majdnem 3 hétig jött, európából 4 napnál tovább semmi sem kavargott :)
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#246 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 16. 15:50

Én vettem egy Western Bar kvarcjátékot és küldtem a pénzt. 30 fontocskát, az ilető írta is, hogy megérkezett s fel is adta a pénzt. Már csak a játékot várom. Igaz, ez angliából jött, nem az usából. Majd onnan is szeretnék valamit venni a későbbiekben.

bbence, mi van veled? megjött az árud?

#247 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 16:38

Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 15:50

bbence, mi van veled? megjött az árud?

Igen, elfelejtettem azóta ide beírni, hogy megjött szerencsésen, az ürge mondjuk azóta sem válaszolt, de most már nem is kell. Biztos elfoglalt. :) Most éppen egy DVD-re várok, viszont bolti új dologról van szó, de érdekes módon az eladó szerint momentán out of stock, azaz várja a szállítmányt. Karácsonyra már nemigen jön meg. Ez van.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#248 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 21:13

Most nyertem valamit, aminek a szállítási díja 500x-osa a nyert dolog árának. :D

#249 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 28. 18:14

Idézet: bbence - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 22:13

Most nyertem valamit, aminek a szállítási díja 500x-osa a nyert dolog árának. :D

Az jó, énnekem meg tegnap este jött meg az e-Bay-on ynert kvarcjátékom. Angliából jött és vártam rá vagy 3 hetet. Nagyjából megérte. Canadából rokon adott fel kis csomagot még elötte s mind a mai napig nem érkezett meg. Úgyanabban az időben úgyanabban a Postán feladott másnak is usába csomit s még az sem érkezett meg.
Ez van.

#250 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:16

Idézet: bbence - Dátum: 2005. Dec. 23., Friday - 21:13

Engem is riogattak ma egy 180$-os postaköltséggel az usából. Inkább megegyeztünk közösen az elállásban.
MCSE+M/S, MCITP

#251 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:26

Ennél a szállítási összeg volt horribilis (5 font csak, Hong Kongból), hanem a cucc ára, amit nyertem, az volt alacsony. Egy USB-s pendrive szerűséget vettem, amibe CF-et lehet dugni, kis helyen is elfér. 1 penny volt. :)

#252 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 22:49

Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:16

Engem is riogattak ma egy 180$-os postaköltséggel az usából. Inkább megegyeztünk közösen az elállásban.

Célszerű előre leegyeztetni, sok macerát elkerülsz vele. Legjobb ha megnézed az adott posta (USA, német, angol pl egész használható) honlapját, megkeresed hogy neked melyik lenne a jó és aszerint beszéled meg az eladóval.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#253 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 09:29

Idézet: acws - Dátum: 2005. Dec. 28., Wednesday - 22:49

Célszerű előre leegyeztetni, sok macerát elkerülsz vele. Legjobb ha megnézed az adott posta (USA, német, angol pl egész használható) honlapját, megkeresed hogy neked melyik lenne a jó és aszerint beszéled meg az eladóval.

Alapértelmezettnek vettem, hogy USPS-el küldi. De kötötte az ebet a fedexhez, gondolom ki akarta velem fizettetni a nagy szállítási költséget, elküldte volna usps-el, aztán lett volna neki egy jó áron eladott terméke.
MCSE+M/S, MCITP

#254 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 10:49

Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 9:29

Alapértelmezettnek vettem, hogy USPS-el küldi. De kötötte az ebet a fedexhez, gondolom ki akarta velem fizettetni a nagy szállítási költséget, elküldte volna usps-el, aztán lett volna neki egy jó áron eladott terméke.

Nem biztos. Elég sok amcsi nem szereti a postát, jónéhánnyal leveleztem hogy nekem USPS kellene de kötötték az ebet a karóhoz, hogy FedEx 7x dollárért így nem vettem tőlük semmit.

#255 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 12:22

Arra vigyázzatok, hogy ami USPS, az ugye magyar posta, ott meg elő-elő fordul hogy néhány dolog hopp! eltűnik.

Másrészt igen gyakran van olyan holmi, ami bizony megéri még akkor is ha a 100 dolláros postaköltséget is beleszámoljuk :)

#256 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 13:36

Idézet: bean - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:22

Arra vigyázzatok, hogy ami USPS, az ugye magyar posta, ott meg elő-elő fordul hogy néhány dolog hopp! eltűnik.

Másrészt igen gyakran van olyan holmi, ami bizony megéri még akkor is ha a 100 dolláros postaköltséget is beleszámoljuk :)

Stimmel. Nagyobb értékű cuccot postával nem. Azt linkább GLS vagy DPD-vel érdemes. Németországból alig drágább mint a posta.
USA-ból azért próbáltam a postát mert csak kisebb értékő dolgot akartam venni (drágább dolog a vám+áfa miatt is nyűgös) és egy 10-20 dolláros raidkártyáért nem volt kedvem 75 dollárt kifizetni FedEx-re...

#257 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:40

Idézet: bean - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:22

Ezért kell úgy megbeszélni az eladóval, hogy értékbiztosítva küldje. Az még mindig olcsóbb, mint az UPS vagy FedEx, és azért biztosított cuccokat nem nagyon lopkodnak. Legalábbis nekem eddig minden megjött, ami biztosított volt, ellentétben néhány nem biztosítottal.

#258 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 00:35

iigen, de mennyire szeretjük az "insurance not offered" árveréseket. Izgulhattam hogy megjön-e a videókártyám (33 dollár volt, szállítással :) ).

#259 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 15:26

Idézet: bean - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 0:35

iigen, de mennyire szeretjük az "insurance not offered" árveréseket. Izgulhattam hogy megjön-e a videókártyám (33 dollár volt, szállítással :) ).

Na igen, az eladó jóindulatán sok múlik. Azt is elhiszem, hogy sokan hülyén néznek a magyar emberre, minek neki ilyen kis értékre biztosítás... csakhát ők nem ismerik a Magyar Postát, akik, ha nem is lopják el, minimum elvesztik, de legalábbis 2-3x lassabban kezelik a csomagot, mint bárki más.
Tipikus példa volt erre, hogy amikor Hong Kongból jött a biztositott csomag, a kapott tracking numberrel országról országra, sőt városról városra lehetett követni a csomag útját, bezzeg amikor beért Mo-ra, beköszöntött a sötétség, és rá 4 munkanapra(!) kaptam meg. Természetesen 4 napra volt szükség arra is, hogy Mo-ra eljusson a fél világon keresztül :reklamacio:

#260 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 06. 18:56

Idézet: melon - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 15:26

Tipikus példa volt erre, hogy amikor Hong Kongból jött a biztositott csomag, a kapott tracking numberrel országról országra, sőt városról városra lehetett követni a csomag útját, bezzeg amikor beért Mo-ra, beköszöntött a sötétség, és rá 4 munkanapra(!) kaptam meg. Természetesen 4 napra volt szükség arra is, hogy Mo-ra eljusson a fél világon keresztül :reklamacio:

Kéne kicsit lejáratni a Postát a neten, hogy észrevegyék magukat s akkor csak másképp állnak a dolgokhoz, nem?  :think:

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.