Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez az ebay-es móka, de van 1-2 dolog ami elég homályos számomra

ezért elnézést is kérek a hülye kérdéseimmel kapcsolatban
Tehát elsőnek a licitálással kapcsolatban, olvastam valami olyat, hogy megadhatok egy maximális értéket és ha valaki licitál akkor én azt automatikussan felül licitálom egy minimális összeggel, tehát addig én leszek a nyerő míg valaki nem tesz az én maximális keretem főlé, ugye?
Ha kinéztem egy dolgot amire szeretnék pénzt feltenni akkor elötte mit kell megnézem (szállításon és egyéb költségeken kivül) ? Érdemes az eladóval elötte beszélni?
Melyik a legegyszerűbb fizetési módszer, mellyel a legkönyebb módon fizethetek( valószínű, hogy csak egyszeri vásárlást ejtenék ebay-en ), nincs dombornyomatos kártyám. Az lehetséges hogy az eladó megadja a számlaszámát én meg itthon elsétálok egy bankba és egyszerűen befizetek a számlájára?
A vám az, hogy működik, tehát mi szerint tudja a vámos, hogy mi után számolja az áfát meg a vámot? Az erre megoldás hogy csak egy szimpla levélben küldje az eladó a számlát + egyebet és a megvásárolt terméket pedig csak giftként egy külön dobozban. Akkor mit csinál a vámos ha a csomagomban lapul egy drágábbnak kinéző számtech cucc, de egy deka ár sincsen ráirva+ se számla se semmi

. Ha mondjuk valami expressz csomagszállító céggel hozatom a cuccot (kézből kézbe), ugye ilyenkor is kell az itthoni egyéb költségeket fizetnem?
Bocsi a sok fárasztó kérdésért, de nekem ez naon új még számomra
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, Emde