HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 2:06

ma jött meg egy ebayes cucc, angliából.
31 GBP volt a licit vége.
4 GBP volt a posta, +2 GBP a biztosítás.
kifizettem.

a cucc egy használt (régi cím etikettmatricára nyomtatva+ragasztva lehetett, ezt letépte, régi "bélyeget" (2004es dátum) félig tépte le. boríték ragasztós része el volt tépve, celluxxal körberagasztotta, volt egy régi "if undelivered" cím rajta, azt áthúzta tollal) borítékban érkezett, amire a bélyeg tanúsága szerint 2.02 GBP-t fizetett feladásra a user.

erősen gondolkozok hogy milyen feedback-et kapjon.
amikor egy 31 pénzes cuccnál +4 pénzt behúz postára az elég pofátlan imho. :(
(eddig 100% pozitiv értékelésű (118 értékelés) volt a user)

Nálam olyan volt, hogy egy szintén angliai eladótól rákérdeztem, hogy mennyi lenne a posta Magyaroszágra (csak a szokásos Will post to Worldwide volt feltüntetve). Erre azt írta, hogy kb. 15 font. Mondom ez egy kicsit sok lesz, úgyhogy hagyjuk. Utána vettem észre (vagy később írta oda) a descriptionbe, hogy EU posta 7.80. Szóval ez is lehúzás akart lenni. Persze lehet, hogy ő még nem tudja, hogy Mao. EU tag, de akkor is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#332 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:28

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 6:48

Nekem még 5 ebay-es cucc van függőben, (3 már megérkezett), de már kezdek aggódni.

Mikor rendelted meg (mikor fizetted ki)?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#333 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:38

Idézet: melon - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 7:57

Az elég durva, ilyet még nem hallottam. Ha ilyennel találkoznék, valószínűleg azonnal felállnék a tárgyalóasztaltól, az a munkáltató, aki ilyenen problémázik, mással is fog.  :omg:

ha egyetemi halgato vagy, ott eleg nehez felallni a "targyaloasztaltol"! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#334 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:41

A postázás árába a "kezelési költség" is be van építve, nekem ezt magyarázták.

Én elég régen és elég sokat ebayezek, de ami most megy, az nem sámli. Szóval, nyerek liciten kedvező áron egy Dell 2005FPW-t március 26-án. Március 31-én utaltam a pénzt. A bankom ma továbbította a kanadai bank faxját ami szerint április negyedikén jóváírták a pénzt a delikvensnél. Április 11-nél hagyott egy alertet az ebayen hogy nem fizettem. Azóta többször írtam neki, telefonszámot kértem, hogy tisztázzuk a dolgokat, de semmi. A fura az, hogy megvan a neve és a bankszámlaszáma, ha feljelentem a rendőrségen, akkor semmi másba, csak időbe tellik, amíg előkerítik. Mi értelme ennek?? Ja igen: van egy csomó pozitív feedbackje, azóta is naponta kap néhányat.

#335 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:44

Nos azóta már +2 értékelés is kaptam, és üzenetet, hogy feladták a cuccot, úgyhogy talán mégsem reménytelen hogy előbb, vagy utóbb megérkezik. (már csak a Magyar postától függ)

#336 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:56

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:41

A postázás árába a "kezelési költség" is be van építve, nekem ezt magyarázták.

Én elég régen és elég sokat ebayezek, de ami most megy, az nem sámli. Szóval, nyerek liciten kedvező áron egy Dell 2005FPW-t március 26-án. Március 31-én utaltam a pénzt. A bankom ma továbbította a kanadai bank faxját ami szerint április negyedikén jóváírták a pénzt a delikvensnél. Április 11-nél hagyott egy alertet az ebayen hogy nem fizettem. Azóta többször írtam neki, telefonszámot kértem, hogy tisztázzuk a dolgokat, de semmi. A fura az, hogy megvan a neve és a bankszámlaszáma, ha feljelentem a rendőrségen, akkor semmi másba, csak időbe tellik, amíg előkerítik. Mi értelme ennek?? Ja igen: van egy csomó pozitív feedbackje, azóta is naponta kap néhányat.

Erre nem tudok mit mondani, de nagy kár, hogy nem PayPal-lel fizetted ki (gondolom nem lehetett), ott van a Buyer Protection Program, ami ilyenkor igencsak jól jöhet (gondolom nem $50 alatti az aukció értéke)

Amúgy én is elég régóta eBayezek (már 50-es a feedbackem), de nekem is volt a kb. 60-65 tranzakcióból kb. 5-6 elveszett csomag + 1 szemétláda eladó, itt szerencsére nem nagy értékről volt szó.

Szerkesztette: melon 2006. 04. 22. 21:57 -kor

#337 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:14

Én rendszerint a nálunk egyáltalán nem kapható zenei kiadványokat rendelek, illetve egy-két ritka elektronikai kütyüt, így a legnagyobb aukciós licit csak 15,10 Eur körül volt.

Legutóbbi levelezésem Berlinben lakó figurával volt, aki megírta hogy ide nem postázik, és kiderült azért, mert a felrakot CD kiinduló értéke 3 Eur volt, a biztositott csomag értéke meg 3 Eur körül van és úgy gondolta hogy túl drága a posta, a tárgy értékéhez képest. Erre én mondtam, hagy döntsem el én, mi éri meg és mi nem, mert egyrész itt nem kapható, másrészt itt egy lemez 5000 Ft -tól indul, attól függően mennyit dobnak rá, és nem hozzák házhoz.

Volt akinél kéd dolgot is nyertem, és másiknál is egyet, de kiderült, ugyanazon e-mail címen vannak. Hát kellett vagy 3 levél, mire megbeszéltük, megértette hogy küldje már együtt őket, így a postaköltség csak egy lesz.

Szóval vannak ilyenek, mindig belefuthat az ember  :D

Szerkesztette: zsborg 2006. 04. 22. 23:16 -kor

#338 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 14:02

Pici off :Đ  Nem igazán értem miért ilyen szemetek az emberek....
Meg a posta... nah az már egy más tészta.... :reklamacio: (kb. 1 hónapja várok egy levelet egy bankszámlanyitásról...)
Végigolvastam a topicot és azt hiszem, télleg csak olyasmit fogok venni, amit itthon nem lehet kapni.
Gondoltam veszek egy vga-t, de mire ideérne ua. lenne, mintha itt venném meg.

Egy kérdésem lenne viszont. Amikor regelek az ebayen akkor a bankkártya nevével vagy bármilyen névvel lehet? Mert olvastam, hogy valakinek ebből gondja volt.
Előre is köszönöm a választ. :respect:

#339 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:06

Van egy problémám.
A PayPal-en keresztül utalgattam pénzt ebay-es nyereményekre, ami ment is rendesen kűldtem a pénzt, kűldték a megnyert árut, értékelés, és mindenki boldog volt.
Aztán egyszer lett olyan, mikor utalni akartam hogy egy Euro limit, amivel nem foglalkoztam, utaltam, és ment minden, a limit, (mármint hogy mennyit utalhatok) egyre csak csökkent. Most 8,52 Euro-nál tart, és mivel nekem 12 Euro-t kellene utalnom, ezért ez nem ment.
A limit ahogy értelmeztem, 100 Euronként jelenik meg, hogy fizessek 1,50 Eurót.
Gondolom, hogy ők is részesednek. (Mármint a paypal).
Próbálkoztam megoldani, feltőlteni azt a 1,50 Eurót, kért egy számot, gondoltam az a 3 jegyü szám, (amit már egyszer kért kártya regisztráláskor) de nem fogadta el.
Megpróbáltam töbször is, és letíltotta a kártyával történő PayPal-es fizetést. (még jóhogy a kártyát nem)
Most azt mondja regisztráljak másik kártyát, vagy adjak meg bizonyos adatokat, de nekem ez már nem tiszta, hogy mit is akar pontosan.
Mi a teendő ezután ?

"You have reached your Sending Limit. Before you may send more money, you must complete your Expanded Use enrollment. Please begin by adding a credit card below."

ha teljesíteni akarom, majd ezt írja:

"This credit card is disabled for entry into the PayPal website. Please add a different credit card instead.

If you would still like to use this card, you may fax us a copy of the credit card statement with your PayPal Expanded Use Number on it and a copy of your driver's license or other photo I.D. You must use this form for your fax cover sheet.*

*Note:Not using the fax cover sheet when submitting your documents could result in a delay of processing your faxed items."

Szerkesztette: zsborg 2006. 05. 03. 21:09 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:18

Itt a második hozzászólás leírja, mit kellett volna tenni: http://www.paypaldev...p?TOPIC_ID=4357

Valószínűleg te nem terheltetted le a kártyát a megfelelő összegre, vagy legalábbis nem a terheléssel együtt kapott kódot írtad be, így a sok hibás próbálkozás után letiltotta a kártyát (mármint a Paypal rendszerbeli használathoz). Ha újra használni akarod, követned kell a megadott utasításokat (ha jól értem számlaegyenleget kell nekik elfaxolni, amin rajta van ez a bizonyos terhelés, plusz a jogsidat v. személyidet).

#341 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:27

szerintem ha bizonytalan az angol tudasod (senki sem ugy szuletik, nem szegyen az), akkor ilyen bizonytalan helyzetekben kerj meg valakit, hogy ertelmezze, mit ker toled, vagy legalabb Te olvasd el rendesen, alaposan a helyett, hogy nyaklora irogatod be ugyanazt a szamot "azt sem tudod hova".

nem ismerem az adott szituaciot, de ha jol ertem arrol van szo, hogy annyit kereskedtel mar, hogy ehhez "fejlesztened" kell a useredet. amihez gondolom adatokat kertek. te nem azt az adatot adtad meg, de azt jo eroszakosan, tobbszor. teljesen termeszetes, hogy letiltott (ha a betoro probalkozott volna ezzel, most halas lennel nekik ezert!!), igy extra ellenorzest kernek toled.

szoval nezesd meg egy angolul jol erto valakivel a dolgot, vedd fel veluk a kapcsolatot, es faxold el, amit kernek. ez egy komoly penzintezet, es nem lehet ossze-vissza csinalni a dolgokat.
a forum ma:

#342 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 05:49

Köszi szépen, nem azt kérdeztem hogy milyen az angol tudásom, sem azt hogy mit rontottam el, tisztában vagyok vele.
Hanem azt, most mit lehet, kell tenni, ezért kérdeztem itt.
Köszönöm a linket, de mivel elakadtam az alábbiakkal, az angol nyelvü oldalra mutató link sem fog segiteni. (nekem)
Van valaki aki konkrétan le tudja írni a probláma megoldását ?

#343 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:01

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:18

Itt a második hozzászólás leírja, mit kellett volna tenni: http://www.paypaldev...p?TOPIC_ID=4357

Valószínűleg te nem terheltetted le a kártyát a megfelelő összegre, vagy legalábbis nem a terheléssel együtt kapott kódot írtad be, így a sok hibás próbálkozás után letiltotta a kártyát (mármint a Paypal rendszerbeli használathoz). Ha újra használni akarod, követned kell a megadott utasításokat (ha jól értem számlaegyenleget kell nekik elfaxolni, amin rajta van ez a bizonyos terhelés, plusz a jogsidat v. személyidet).

Amikor a skype-t töltöttem fel, első paypal használatkor átultam 10 Eurot, és akkor már levonta, terhelte az utalást + 1,50 Euroval, tehát 11,5 euro-t vont le automatikusan. Tehát a terhelés külön nincs rajta, csak az utalás de az nincs részletezve.
Amit ő kér az újabb 1,5 Euro gondolom, de mivel letíltotta a használatot, ezért ez nem teljesül.
Szerintem a 1,5 Euro kérése az egy dolog, és értem miért kéri,
de a kártya letiltás meg egy másik. És ezt kellene megoldani.
Mit kell neki elfaxolni pontosan ?
Személyi, vagy jogsi, és a számla másolatát, függetlenül attól hogy mi van rajta. - nem ?

Szerkesztette: zsborg 2006. 05. 04. 06:02 -kor

#344 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:25

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 5:49

Köszi szépen, nem azt kérdeztem hogy milyen az angol tudásom, sem azt hogy mit rontottam el, tisztában vagyok vele.
Hanem azt, most mit lehet, kell tenni, ezért kérdeztem itt.

felek tole, hogy mondanivalom lenyeget nem ertetted meg. :(

termeszetesen tudnam ertelmezni azokat az angol szovegreszeket, amiket beirtal, de nem rontok-e a helyzeteden??? tenyleg azt linkelted-e be, amire szukseg van, es jo tanacsot fogok-e adni Neked ebben az esetben? lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem.

mivel itt penzrol van szo (meg ha a Tied is), en nem fogok felelotlenul tanacsot adni. a felelos tanacsom volt az, hogy kerj meg egy angolul jol tudot, hogy uljon melled!! en nem tudok, ezert nem tudok es fogok segiteni.

ugyhogy nem felhaborodni kene azon, amit irtam, hanem belegondolni, hogy hatha valoban a joszandek vezerelt! (nem is ertem, hogy miert feltetelezed rolam, hogy nem joszandekbol irtam, amit irtam. meg a kritikat is, ami NEM az angoltudasodra vonatkozott -- es ezt kulon ki is emeltem --, hanem a felelotlen klikkelgetesre.)
a forum ma:

#345 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 15:42

Idézet: smyle - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 2:42

Igen, en is ugy tudom az OTP-nel van "net kártya", es ugy hivjak elektronikus szamlacsomag 1200 Ft/ho  :omg:

Egyebkent van olyan munkaltato aki csak OTP-s szamlara hajlando utalni a fizut...

MKB-nál is van VISA! netkártya. havi 200Ft számlavezetés, 600Ft a kártya éves díja. Díjmentes netbank szolgáltatással!

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 07. 15:46 -kor

#346 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:40

Nekem is most jött meg egy csomag Németországból!
1 hónap telt el az utalás óta.

#347 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:55

Idézet: smyle - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:48

Nem kotelezo hozza dombornyomott, csak a bank engedje a kulfoldi fizetest vele.
Nekem ez az MKB-nel 600/ev.
Vagyis ezert egy kulon kartyat kaptam, kulon szammal, ami igaz, hogy kozvetlenul kapcsolodik a foszamlamhoz, de erre a kartyara is egyedileg tudom allitani netrol a limiteket, na meg minden tranzakciorol ingyen sms jon.
OTP-nel igenyelhetsz meglevo szamlahoz,kartyahoz is elektronikus szamlacsomagot kb 1200/hoert  :omg:

Paypal regisztracio csont nelkul ment, mint kesobb kiderult meg a 4 jegyu kodot is megkaptam az ertesito sms-ben.
Ebay-en meg nem nyertem egyelore semmit, de ami kesik nem mulik.

Ezek szerint, ha egy ilyen VISA internet kartyat csinaltatok, akkor azzal minden gond nelkul fogok tudni regisztralni a Paypalon, valamint akar sima atutalast (Paypal nelkul) is vegezni az Ebay-en?

Atutalasonkent mennyi osszeget szamolnak fel? (cirka), es csak az eves 600Ft-os dija van, semmi egyeb havi dijak?

Mas bankok netkartyajaval mennyi az esely a Paypalos regisztraciora es fizetesre?

#348 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:13

Az szamithat, hogy Visa vagy Mastercard internetes kartya? Csak mert en a CIB Mastercard internetkartyat neztem ki (eves dija 800Ft, havi szamlavezetes 190).

Felteszem egyszerubben a kerdest :D

Honnan tudom meg elore, hogy az adott kartyaval tudok-e majd Paypalon regisztralni es fizetni?

#349 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:20

szerintem barmelyik dombornyomott kartyaval tudsz interneten keresztul fizetni (a bankod ezt pontosan meg tudja mondani!), ide tartoznak ugye a virtualis web kartyak is. minden internetes fizetesre kepes kartyaval tudsz paypalon keresztul is fizetni. (azert ha nagyon bizonytalan vagy, akkor kezd el a regisztraciot, es ott latod, hogy mit ajanl fel!)

az atutalas az viszont nem kartyaval tortenik. ahhoz be kell menned a bankba, es kitoltened a megfelelo formanyomtatvanyt. hogy mellyibe kerul ugyancsak ott mondjak meg. de en a helyedben maradnek a paypal-nal! ott biztositva van a penzed legalabb reszlegesen! az atutalasnal semmi sem ved.
a forum ma:

#350 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:20

szerintem barmelyik dombornyomott kartyaval tudsz interneten keresztul fizetni (a bankod ezt pontosan meg tudja mondani!), ide tartoznak ugye a virtualis web kartyak is. minden internetes fizetesre kepes kartyaval tudsz paypalon keresztul is fizetni. (azert ha nagyon bizonytalan vagy, akkor kezd el a regisztraciot, es ott latod, hogy mit ajanl fel!)

az atutalas az viszont nem kartyaval tortenik. ahhoz be kell menned a bankba, es kitoltened a megfelelo formanyomtatvanyt. hogy mellyibe kerul ugyancsak ott mondjak meg. de en a helyedben maradnek a paypal-nal! ott biztositva van a penzed legalabb reszlegesen! az atutalasnal semmi sem ved.

Kotottem a CIB-nel egy "Online számlacsomagot"

eves dija nincs, havi 499Ft a szamlavezetesi, zárási dij, ezert kaptam 1 folyoszamlat, 1 elkulonitett internetszamlat (ami osszeget ide teszek, annyi ertekben tudok vasarolni) valamint az ehhez kapcsolodo Internetkartyat. 1 het mulva kapom meg....allitolag szerepelni fog rajta 1db 12 szamjegybol allo azonosito, valamint 3 szamjegyu CVC2 azonosito...remelem, hogy be tudom ezen keresztul regisztralni magamat a Paypalhoz.
Az internetkartyan keresztul torteno vasarlas (osszeg atutalasa) teljesen dijmentes...ha folyoszamlarol tortenne az atutalas, akkor levonnanak tranzakcios koltseget. Ez azt jelenti, hogy akkor dijmentesen fogok tudni fizetni a Paypalon keresztul (leszamitva a Paypal dijat)???

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.