idézet:
Eredetileg Integer írta:
Nem óhajtok vitába szállni, mivel a témában nem vagyok illetékes. Ellenben a Haxor Nation Crew szerint:
"Az, hogy ki a hacker, es ki a cracker, teljesetlen ertelmetlen vita. Reg elmosodott mar a ket fogalom jelentese, es igazabol butasag a szavakat tulmagyarazni. Ha a koztudatba igy epult be, akkor nehany - magat szerenyen "jo hackernek" hivo - ember sem tud ezen valtoztatni. Lepjunk tul."
Ők meg már csak tudják. (Ez a csapat törte fel a csiszar.hu-t többek között)[/quote]
Hmm, ez valahogy olyannak tűnik, mintha a betörő próbálná magát kulcsmásolónak nevezni - azt elhiszem, hogy a crackerek jobban szeretnék magukat hackernek tudni.
A gond nem azzal van, hogy hol válik el a különbség a kárt okozók és nem okozók között, hanem, ha a hacker szót elkezdik a rosszindulatú betörők szinonímájaként használni. XY átlag netező mindenütt azt olvassa, hogy hackerek megint feltörték ezt és ezt az oldalt, elloptak egy csomó hitelkértyaszámot, stb., és akkor egy idő után a hacker szónak negatív jelentése lesz.
------------------
Netmaster
hackerek károkozásai
#21 Guest_Netmaster_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 06:48
#22 Guest_Netmaster_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 10:29
idézet:
Eredetileg Mókus_007 írta:
De akkor sem értem a dolog logikáját, miért cracker, aki rosszindulatúan hackel?!
És most a drogdílerek, vagy a sütőipari szakmunkások csinálják a programokhoz a töréseket?
[/quote]
crack: feltör [programot]
crack: feltör [gépet]
Kekeckedsz még?
------------------
Netmaster
#23 Guest_Wick_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 11:45
idézet:
Eredetileg Wick írta:
Ps.: volt régen (80-as évek) erről egy játékfilm is. Ott szuperül elmagyarázták. Ha érdekel, utánanézek, mi a címe.[/quote]
Utánanéztem: a réginek is ez volt a címe:Hackerek, majd mostanában újra elővették, leporolták, nem sokat változtattak rajta, csak újraforgatták és érdekes módon a mai címe is: Hackerek
Asszem a moziban is megy, de ha nem, megnézem honnan lehet letölteni.
Csá: Wick
#24 Guest_Lőrike_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 11:58
#25 Guest_seem_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 13:00
kösz
------------------
seem
#27 Guest_Cat_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 16:04
#28 Guest_szucsg_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 16:26
idézet:
Eredetileg Wick írta:
Utánanéztem: a réginek is ez volt a címe: Hackerek, majd mostanában újra elővették, leporolták, nem sokat változtattak rajta, csak újraforgatták és érdekes módon a mai címe is: Hackerek
Asszem a moziban is megy, de ha nem, megnézem honnan lehet letölteni.
Csá: Wick[/quote]
De lazák itt egyesek...
SzG
------------------
'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.'![]()
#29 Guest_Wick_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 17:06
idézet:
Eredetileg szucsg írta:
De lazák itt egyesek...
SzG
[/quote]
Mi a baj?
(SzG! Itt még nem tudják a nememet, így még lehetek laza
)
#30 Guest_ufonauta_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 17:53
idézet:
Eredetileg Wick írta:
Mi a baj?
(SzG! Itt még nem tudják a nememet, így még lehetek laza
)[/quote]
Hali
Hogy a csudába ne tudnák?
Ez a topic nem a HWSWFórumban van?
Atyaég!Hová irogatok én akkor?
------------------
Hali UFO
azért még laza lehetszsőt
#31 Guest_Trevis_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 20:40
(jó lessz vigyázni
. Egyébként ha tudod hogy mi tudjuk, akkor mást írtál volna??
)Egyébbként én igy tudom:
Hacker: programban turkáló embör aki a javítástól (modjuk egy drivernél, vagy biosnál) a másolásvédelem feltöréséig akármit lefed (általában jó szándékkal)
Cracker: számítógépes bűnözőkre használják általában pusztítanak, internetes oldalakat törnek fel, adatot törölnek-letöltenek stb.
Tehát a két fogalmat meglehetősen jól keverik a népek (a média csodákra képes)
#32 Guest_ufonauta_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 22:08
idézet:
Korridor 2001-12-11
Egy számítógépes szakember feltörte a többek közöztt az America Onlinenak és a Bank of Americának internetet szélsessávon biztosító szolgáltató, a MCI WorldCom rendszerét, ám mivel akciója során kárt a rendszerben nem tett és a biztonsági hibákat jelezte a WorldComnak, a cég büntetőfeljelentés helyett megköszönte a fiatalember tevékenységét. Adrian Lamo biztonságtechnikai szakember már nem először látogatott a WorldCom rendszerébe, sőt korábban a CNet tudósítása szerint pusztán kíváncsiságból már kipróbálta a Microsoft, az Excite@Home és a Yahoo szervereinek biztonsági beállításait is. Lamo végül a WolrdComnak még a szerverhibák kijavításában is segített. [/quote]
-------------------
Hali UFO
#33 Guest_Mókus_007_*
Elküldve: 2001. 12. 12. 22:59
idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
crack: feltör [gépet]
Kekeckedsz még?
[/quote]
![]()
------------------
There is no spoon.
#34 Guest_Wick_*
Elküldve: 2001. 12. 13. 17:13
idézet:
Eredetileg ufonauta írta:
Hali
Hogy a csudába ne tudnák?[/quote]
OK, igazad van
idézet:
Ez a topic nem a HWSWFórumban van?
Atyaég!Hová irogatok én akkor?[/quote]
De, oda
idézet:
azért még laza lehetszsőt[/quote]
OK, köszike
idézet:
Eredetileg Trevis írta:
Én is tudom BEEEEEEE (jó lessz vigyázni. Egyébként ha tudod hogy mi tudjuk, akkor mást írtál volna?? )[/quote]
Jó neked, hogy tudod
NEM írtam volna mást, de jó piszkálódni!
Bocs, hogy kihagytam néhány smile-t az idézetekből, de kicsit sok volt![]()
#35 Guest_marque_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 20:07
idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
crack: feltör [gépet][/quote]
Na ez a definíciómagyarázás így nagyon fals kezd lenni..
A PC-s scene nem csak a hackerekből és egyéb hálozatokra szakosodott jó/rossz indulatú fajtársaikból áll. Sőt. Jóideje főleg nem azokból. Ott van a release scene is jó 1x éve [és még sok más 1éb] amiben bizony crackerek is tevékenykednek, tevékenységük a másolásvédelmek és egyéb fizetős programokban alkalmazott védelmek lekezelése. Közük ezeknek a csoportoknak az internethez csak közvetve van, és azt is biztosra veszem, sokuk ha akarna se tudna betörtni semmiféle szerverre, lévén hogy TELJESEN MÁS a szakterülete.
A cracker kifejezés ezekszerint két teljesen különböző jelentéstartalmat hordozó szó, amely 2 jelentéstartalmat nem kéne összemosni egymással..
Kis adalék: Lehet, hogy a "hackertársadalom" a release-scene tagjait nevezi becsmérlően "warezd00dz"-nak és egyben "alsóbb rendű fajok"-nak, azért alsóbbrendűségüket nagyon erősen megkérdőjelezném, gondoljatok a több száz, ezer közt olyan csapatokra mint a kb. 15 éves történelmet maga mögött tudó Fairlight-ra, amiben olyan szellemi erő összpontosulhat, ami előtt hacker legyen a talpán aki nem hajlik meg.
#36 Guest_Jareth_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 20:15
A Magyar Scene halott
A nagy része már játékot fejleszt, lásd. Haegemonia (TSC, Genesis, Snowman), a többiekről nem tudok 
> OFF
Ja és nem hinném, hogy a scenerek között kell keresni a hackereket...
------------------
"Nem jobb mint a nephilim, de mégis felráz!" - Kartel
[Ezt a hozzászólást Jareth szerkesztette (2001. December 15.).]
#37 Guest_Netmaster_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 21:08
idézet:
Eredetileg marque írta:
Na ez a definíciómagyarázás így nagyon fals kezd lenni..
[/quote]
Attól a cracker még mindkettőt jelenti.
------------------
Netmaster
[Ezt a hozzászólást Netmaster szerkesztette (2001. December 15.).]
Elküldve: 2008. 02. 25. 14:38
Elküldve: 2008. 02. 25. 15:31
Idézet: DJhekker - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 14:38
P
6 éves postokat találtál..
Elküldve: 2008. 02. 25. 21:02
Idézet: Tanuló - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:31
Meg szeretném kérdezni, hogy te tag vagy ezen az oldalon vagy csak aféle oldalalapító. válaszodat előre is köszönöm!

Súgó
A téma zárva.