HWSW Informatikai Kerekasztal: Az évszázad üzlete! ("Őrült hirdetéseK") - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az évszázad üzlete! ("Őrült hirdetéseK") Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 16:48

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 22:50

Mi a hiba a képen ??? (500.000.- a határ)

Semmi, így jó ahogy van. :D
A CPU és a (belső) HDD hiányát biztosan kompenzálja, hogy két egér is van a konfigban. :rolleyes:  :cool:

#922 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 19:50

Ezt ma kaptam iwiwen:

iPod nano 1GB fehér eladó.
ipod 38ezer
DLO karpánt 7000
hálózati usb töltő 7000
ez egybe 46ezerbe kerülne.
elértek ----- számon.
vadi új, amcsiból van.
akit érdekel este 9ig szóljon vissza!

El is küldtem a picsába ezt az embert. Kinek kell a szar ipod, főleg 38 ezerért. MIT KÉPZEL AZ ILYEN????

Szerkesztette: Dextrose 2006. 08. 21. 19:54 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#923 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 22:47

csak én nem értem a problémádat?  :think:
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#924 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:24

ócó :D

http://vatera.hu/ite...hp?cod=10761636

sőt: http://vatera.hu/ite...hp?cod=11443453
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#925 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 22:34

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 20:50

El is küldtem a picsába ezt az embert. Kinek kell a szar ipod, főleg 38 ezerért. MIT KÉPZEL AZ ILYEN????

Állítólag műszaki szempontból a Ferrari is egy halom kaki, havonta szervizelni kell.
Egyesek mégis megveszik. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#926 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 01:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:24

mindig van pár iq fighter... :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#927 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:24

Jééézus...  :omg: :D
Wherever you go, go with all your heart.

#928 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 9:05

Ugyvedektol ments meg Uram minket!

Elozmeny: uzletkotonk par honapig masszirozott egy nagyobb ugyfelet komplett rendszer eladasi szandekkal, sikerult is neki, szoban megallapodtak.
Elkuldtuk nekik a default szerzodesunket, mondtak, hogy ezt igy nem irjak ala, mert szabadsagon van az ugyvednojuk, majd o atnezi.
Atirtuk "Megrendeles"-re, alairtak.

2 het mulva visszajott az ugyvedno, aztan eloallt egy olyan +10 oldalas szerzodestervezettel, ami annyiban hasonlitott a mienkre, hogy azonos volt az elso fel oldal (szerzodesben levo felek adatai), meg az utolso fel oldal (alairasok helye), tobbi oldalon az ugyvedno fantazmagoriai szerepeltek, mint pl. a szoftvercsomag reszet kepezi a forraskod is, es azt a telepiteskor atadjuk az ugyfelnek. :eek:

Erre fel lett vilagositva Onagysaga, hogy a szoftver a szerzoi jog ala tartozik, a vevo csak a felhasznalasanak jogat veheti meg, tulajdonjogat nem.
Ez nem nyilt forraskodu szoftver, hogy a forraskodot is kotelezo mellekelni.

Erre bevagta a durcat, mi az hogy mi kioktatjuk jogbol...
(Kulonben meg en sem lattam a forraskodjat, holott hiaba b@szogatom a programozokat, hogy szeretnek egy-ket helyen belenyulni.)

Nagy nehezen felfogta, mirol is van szo, ugyhogy atirta a szerzodest, kihagyva a forraskodrol szolo reszt.

Erre tegnap eloallt egy uj verzioval, miszerint ok nem tudjak megoldani a telepites utan egy hetig a tobbmillios geppark zart helyen tarolasat, ugyhogy allitsunk biztonsagi ort az o telephelyukre. :eek:

Vissza lett neki szolva, hogy nem orzo-vedo ceg vagyunk, nincs ra emberunk.

Ujabb otlet: kossunk biztositast, aminek ok a kedvezmenyezettjei, ha laba kel a meg ki sem fizetett rendszernek. :eek: :eek:

Mondtuk neki, hogy megoldhato, de termeszetesen beleepitjuk a rendszer araba a biztositast.
-Hataztmimegishogygondoljuk???

Erre fel lett vilagositva, hogy ha nem tetszik, akkor nem kotelezo velunk szerzodni, van par konkurencia, nyugodtan boldogitsa oket az otleteivel.

Meg kulon nyomatekosan felhivtuk ra a figyelmet, hogy amennyiben megis velunk kivan szerzodni, akkor a szerzodesben eloirt telepitesi datum veszesen kozeleg, es ha most nincs alairva a vegleges szerzodes, hanem a telepites elott 1-2 napig jogaszkodik, es csak akkor hagyja jova a tobbmillios uzletet, akkor kenytelenek leszunk ervenyesiteni a nekik egy honapja elkuldott arlistankban szereplo +10% surgossegi felarat.

Kivancsi leszek, ezutan mit lep a luvnya. :rolleyes:

Forráskód: Több cég kéri ezt és nem véletlenül. Pláne ha valami olyan rendszert vesznek meg, ami egyedi fejlesztésű, vagy nagyrészt testreszabott.
Megvehetik a szoftvert tokkal-vonóval is, miért is ne. Nem tiltja törvény.
Lehet zár alá helyezni a forráskódot is, ami alól csak akkor kerül ki ha a cégetek megszűnik.

Piszok sok olyan cég van a magyar piacon, ahol felvett kezdő programozók által összegányolt kódokat értékesítenek. Én mondjuk rendszertervet kérek be ilyenkor nem a forrás érdekel mert nem tudok minden programozási nyelven kódokat értelmezni. Adatbázis és funkciótervek érdekelnek.

Piszok sok olyan cég van a piacon, amelyek nem adják meg a szükséges terméktámogatást, vagy esetleg a rendszer bevezetése után megszűnnek.

Ezek miatt egyértelmű, hogy cégek bepróbálkoznak a forráskódok megszerzésével is. Nem kell az ilyet elfogadni, de meglepődni/felháborodni sem kell rajta. Nem hülye ő max megjátsza. Ügyfelet meg nem oktatunk, csak tárgyalgatunk.

A telepítés utáni géppark őrzés meg mivel nem volt az eredeti ajánlat része plusz opcióként plusz pénzért szintén megoldható. Ez is csak bepróbálkozás. Hozzám ilyesmik hetente jönnek. Minden szolgáltatásnál megvan az az ár amiért elvállaljuk, akár ezt is.

A saját eszközeire kössön ő biztosítást. Hogy kötnék én biztosítást más tulajdonára?

Ami még szokott lenni az a felelősségbiztosítás.  De ezt általában a rendszer nem üzemszerű működéséből, a szolgáltatás helytelen működéséből eredendő megrendelői károk enyhítésére szokás kötni. Mi is szoktunk több tevékenységgel kapcsolatban is.

A szerződést meg ugy kell előkészíteni, hogy az ember ne szívhassa meg, ha a megrendelő ül rajta heteket.

pl: Munka megkezdésének időpontja: a szerződés aláírását követő 1 hét.
Teljesítés időpontja a szeződés aláírását követő 2 hét.

Motiválni kell őket, hogy ne tökörésszenek, mert ha pl már a ti aláírásotok rajta lenne a szerződésen, ők meg csak a teljesítési dátumot megelőző napon írják alá, akkor simán nincs jogalapotok a sürgősségi felárra.

Én soha nem küldenék el ügyfelet, ki is rúgnának szerintem.

Üdv
42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#929 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:39

Én észrevettem ha írok egy topicba az lehal:) lehet vissz akellene fognom magam?

#930 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:53

Klikk!
Pár idézet:

Idézet

Fõ tevékenység:Szoftverfejlesztés,Hálózat ,programozás!
Ügyviteli programok - készítése
Weblap -készítés
Hálózat - telepítés
PC - szerviz

Ért is hozzá, csak rá kell nézni...

Idézet

- Számítástechnikai Termékek beszerzése, kiszállítása (komplett konfigurációk, alkatrész modulok)
- Struktúrált LAN hálózatok kialakítása, felügyelete (Ethernet, SOHO, WiFi...)
- Telekumunikációs összeköttetések kialakítása (telefonos alhálózatok, IP telefon, VPN stb...)
- Nyomtató Megosztás

:omg:

Idézet

Struktúrált LAN Hálózat kiépítése
(A csomag tartalmazza: 3 Végpont kiépítését, összesen 15 méter kábel hosszúságig; Szoftveres Beállitást, TCP/IP hangolást):19.900 Ft + ÁFA

gratulálok...
Érdemes végignézni az oldalt, egyszerűen elképesztő az ürge.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#931 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:52

Idézet: freeone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 11:53

...Ért is hozzá, csak rá kell nézni...

Jaja! Nekem például kedvenceim a "finomhangolás", "csipszet probléma" meg a "tudásalapú társadalom". Aki ilyeneket képes mondani, annak végighasítanék furkosbotommal a hátán!
Hogy a rák egye ki a belüket!  :D

#932 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 01:13

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 10:09

Én soha nem küldenék el ügyfelet, ki is rúgnának szerintem.

Van ugyfel eleg. Ha valakivel nem tudok egyuttmukodni akkor udvariasan es hatarozottan megmondom, hogy sajnalom, keressen mast, jobb mindkettonknek. Meg az is lehet, hogy van sejtesem, kivel talalna meg a kozos hullamhosszot.

Lehet, hogy csak en vok elszallva de nekem a weboldalkeszites kozos munka az ugyfellel. Nem ugy fest az ugy hogy kihanyja mi kell neki, hanem szepen megbeszeljuk menet kozben. Hogy erre nem lehet tervet kesziteni? Tenyleg nem. Viszont a valosagban mukodik. A legtobb terv pont addig mukodik amig az ugyfel nem dob egy jo nagyot...

#933 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 07:35

Idézet: freeone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 11:53

Klikk!
Pár idézet:

Ért is hozzá, csak rá kell nézni...

:omg:

gratulálok...
Érdemes végignézni az oldalt, egyszerűen elképesztő az ürge.

Nem is értem, mi a baj vele.
15 méterből egy, esetleg egy szomszédos szobát lehet bekábelezni.
3 végpont? Hagyjuk. Ezek lakás-szintű méretek.
Otthon sikerült neki belőni, azóta azt gondolja, ért hozzá.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#934 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:28

Idézet: bean - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 1:13

Van ugyfel eleg. Ha valakivel nem tudok egyuttmukodni akkor udvariasan es hatarozottan megmondom, hogy sajnalom, keressen mast, jobb mindkettonknek. Meg az is lehet, hogy van sejtesem, kivel talalna meg a kozos hullamhosszot.

Lehet, hogy csak en vok elszallva de nekem a weboldalkeszites kozos munka az ugyfellel. Nem ugy fest az ugy hogy kihanyja mi kell neki, hanem szepen megbeszeljuk menet kozben. Hogy erre nem lehet tervet kesziteni? Tenyleg nem. Viszont a valosagban mukodik. A legtobb terv pont addig mukodik amig az ugyfel nem dob egy jo nagyot...

Más az ha a "magad uraként" te határozod meg, hogy kivel szeretnél együtt dolgozni. Ebben az esetben ez teljesen helyénvaló amit mondasz.

De az jelentősen másabb dolog, amikor egy cég alkalmazottjaként dolgozolés a cégvezetést csak az érdekli, hogy a jelenleg meglévő kapacitásokból hogyan tudjuk a legmagasabb árbevételt és profitot kihozni. Kicsit sarkítva, ha elküldök egy ügyfelet, akkor a vezetőknek kevesebb osztaléka lesz, és nem fognak szeretni.

#935 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:24

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 14:06

APEH árverező téma.
péhárom 300 rugóért, monitor nélkül valakinek?

hydraulikus hajlító gép, saját gyártmány
csőhajlítógép, saját gyártmány.

miota gyárt az apeh csohajlitot és "hydraulikus" hajlitot?! :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#936 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 01:19

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 23:47

csak én nem értem a problémádat?  :think:

Hát hogy 38 ezerért kinálja az 1 GB-os iPOD -ot.

Nade kiderült, hogy rosszul írta amit írt:

"hol veszel 38GBos ipodot 45ért?"
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#937 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 03:56

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:28

De az jelentősen másabb dolog, amikor egy cég alkalmazottjaként dolgozolés a cégvezetést csak az érdekli, hogy a jelenleg meglévő kapacitásokból hogyan tudjuk a legmagasabb árbevételt és profitot kihozni. Kicsit sarkítva, ha elküldök egy ügyfelet, akkor a vezetőknek kevesebb osztaléka lesz, és nem fognak szeretni.

En meg azt mondom, hogy nem kell minden munkat bevallalni.
Vagy ha bevallaljuk, akkor olyan aron, hogy megerje.
Magyarul kalkulaljuk mar bele az elore nem lathato szopast is a szerzodesben lefektetett arba. (elozetesen becsult munkaido minimum masfelszereset szamlazni...)

Kezd a hocipom telelenni azzal, hogy az ertekesito kollega magneskent vonzza a "nehezeset" ugyfeleket, es mindig mi szivjuk meg a vegen.

Ugyanis a nekunk leadott "eztkellvinnetekatelepiteshezaszerzodesszerint" lista, meg az ugyfel fejeben lila kodkent jelen levo alomkep megvalositasahoz szukseges dolgok listajanak a metszete valahogy mindig a nullahoz konvergal.
Utobbi 5 videki (>150km) ugyfelbol 5-nel volt valami "apro" malor, ami miatt az egyebkent par oras rutin munkabol tobbnapos remalom lett.

Megerte? Nekem biztosan nem, de szerintem a cegnek sem jott jol az a parszaz feleslegesen elautokazott kilometer amibe a kis odafigyelessel elkerulheto problemak megoldasa kerult.
(pl. nem csak felvallrol nez ra az uzletkoto az ugyfel gepere "A, jo lesz ez, nem kell ujat venni, elfut rajta a program" felkialtassal, hanem esetleg eszreveszi, hogy konkretan a gep fele hianyzik, masik fele meg uzemkeptelen, alkalmatlan barmilyen szoftver futtatasara. :banghead: )

Szerkesztette: nyunyu 2006. 08. 28. 04:17 -kor

#938 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 3:56

En meg azt mondom, hogy nem kell minden munkat bevallalni.
Vagy ha bevallaljuk, akkor olyan aron, hogy megerje.
Magyarul kalkulaljuk mar bele az elore nem lathato szopast is a szerzodesben lefektetett arba. (elozetesen becsult munkaido minimum masfelszereset szamlazni...)

Kezd a hocipom telelenni azzal, hogy az ertekesito kollega magneskent vonzza a "nehezeset" ugyfeleket, es mindig mi szivjuk meg a vegen.

Ugyanis a nekunk leadott "eztkellvinnetekatelepiteshezaszerzodesszerint" lista, meg az ugyfel fejeben lila kodkent jelen levo alomkep megvalositasahoz szukseges dolgok listajanak a metszete valahogy mindig a nullahoz konvergal.
Utobbi 5 videki (>150km) ugyfelbol 5-nel volt valami "apro" malor, ami miatt az egyebkent par oras rutin munkabol tobbnapos remalom lett.

Megerte? Nekem biztosan nem, de szerintem a cegnek sem jott jol az a parszaz feleslegesen elautokazott kilometer amibe a kis odafigyelessel elkerulheto problemak megoldasa kerult.
(pl. nem csak felvallrol nez ra az uzletkoto az ugyfel gepere "A, jo lesz ez, nem kell ujat venni, elfut rajta a program" felkialtassal, hanem esetleg eszreveszi, hogy konkretan a gep fele hianyzik, masik fele meg uzemkeptelen, alkalmatlan barmilyen szoftver futtatasara. :banghead: )

Jaja ezek ismert problémák amiket írsz. Emiatt nálunk bármilyen projekt indítását egy szakmai felmérés is megelőzi. Nem várhatom el a kereskedőtől, hogy tudja, hogy pontosan milyen feltételeknek kell megfelelni az adott cég infrastruktúrájának, meg azt se hogy átlássa hogy egy-egy számára aprónak látszó dolog hogyan változtatja a ráfordított munka mennyiségét.

Szóval ő kimegy vetít egyszer-kétszer, aztán ajánlat adás előtt már van egy rövidebb szakmai felmérés, amiből meg lehet majd határozni a vállalási árakat.

De ezek egyébként olyan dolgok, amikbe nem szabad belefutni többször, mert veszteséges projekteket fogtok csinálni. Meg kell követelni azokat az információkat, amik a munkavégzéshez kellenek.

Na jó nálunk is van olyan, amikor beesik egy meló minden előészítés nélkül, mert valamelyik vezető haverjának a cégénél kell valamit csinálni. Olyankor már esetenként csak a szerződést kapom, amiből sokszor látszik, hogy végig se gondolták hogy ez a feladat azért az árért nyereséges lehet. De ilyejnkor azért ezek mögött a szerződések mögött vannak olyan dolgok is amiről nekem nem kell tudnom :)

De felesleges is erről többet beszélni, ezekkel kapcsolatban a cégen belül kell fellépned pár utókalkulációs számítással, hátha akkor a fejükhöz kapnak. Ja meg el kell menni az értékesítővel és ha marhaságokat beszél, simán elvenni tőle a szót.

Nálam ez bejött.

#939 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 15:04

Munkalehetőség!
Valaki?  :omg:  :Đ

#940 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 15:18

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 16:04

Munkalehetőség!
Valaki?  :omg:  :Đ

Ő csak bajban van, és nem akar tizenéves "mindenttudokapcről" gyereket karbantartónak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »