Beszéljünk magyarul? És a kiejtés?
Elküldve: 2004. 01. 01. 01:03
Elküldve: 2004. 01. 01. 11:25
B U É K !
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 01. 01. 11:28
idézet:
Ezt írta HaZeX:
Egy állandóan visszatérő kérdés: elite.... [/quote]
idézet:
ei'li:t british
A-'lEt, i-, E- american[/quote]
[ 2004. január 01.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 01. 12:29
idézet:
Ezt írta Öregszem:
És hogy modanátok azt, hogy
B U É K ![/quote]
Ahogyan a BUICK-ot: bjuik![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 12:41
idézet:
Ezt írta Öregszem:
És hogy modanátok azt, hogy
B U É K ![/quote]
Happy New Year!![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 01. 13:08
Elküldve: 2004. 01. 01. 14:30
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Azt nem tudja valaki, hogy ejtik Stanley Kubrick nevét? Mert én 'köbrik'-nek szoktam, feltehetően hibásan.[/quote]
Úgy látom, ez egy amerikai filmrendező. Spartacus, Eyes Wide Shut, etc. Sorry, nem ismertem.
Mindenesetre, ha amerikai, akkor: [kjúbrikk]
Elküldve: 2004. 01. 01. 14:58
Ha jól tudom ez nem ájdí, hanem simán idí...
Persze lehet hogy nem jól tudom.
cache:
ez nem cahhe, nem kahhe, nem is keccse, hanem kb. "kes"
[ 2004. január 01.: Digitel RSE szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 01. 15:52
Elküldve: 2004. 01. 01. 16:25
idézet:
Ezt írta Digitel RSE:
id software...
Ha jól tudom ez nem ájdí, hanem simán idí...![]()
...[/quote]
Ha igazad van akkor mindenki rosszul ejti az ismeretsegi koromben.(80% angol anyanyelvu) am en azon sem lepodnek meg, ha igazad lenne. Lattam mar karon varjut.![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 16:31
idézet:
Ezt írta szabinar:
...Lattam mar karon varjut.[/quote]
Erre mondok egy peldat is: mikor eloszor keveredtem angol nyelvteruletre, egyutt dolgoztam egy szuletett londoni sraccal es egy walesi szarmazasu csajjal. Mikor megkerdeztem toluk, hogy direksn or dajreksn a direction szo kiejtese, szabalyosan osszevesztek rajta pedig mindketten szuletett angolok.
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:28
idézet:
Ezt írta szabinar:
.......pedig mindketten szuletett angolok.[/quote]
Szerintem ezért téged gyepáltak volna meg...![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:03
idézet:
Ezt írta Digitel RSE:
id software...
Ha jól tudom ez nem ájdí, hanem simán idí...![]()
cache:
ez nem cahhe, nem kahhe, nem is keccse, hanem kb. "kes"
[/quote]
Tudtommal:
'id szoftver' (tehát nem is 'idí')
'kes'
Kubrick nevére viszont nem tippeltem volna ezt a kiejtést. Na mindegy, amíg élünk, tanulunk.
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:05
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Tudtommal:
'kes' [/quote]
Pronunciation: 'kash
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:29
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Pronunciation: 'kash[/quote]
Szerintem kaesh![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 19:12
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Akkor az ID Software nevét eltaláltam?![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 19:20
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Akkor az ID Software nevét eltaláltam?[/quote]
Nem tudom![]()
Mint mondtam, neveknél nincs szabály, ahogy a név tulajdonosa mondja, az az érvényes.
Elküldve: 2004. 01. 01. 20:11
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Nem tudom![]()
Mint mondtam, neveknél nincs szabály, ahogy a név tulajdonosa mondja, az az érvényes.[/quote]
Egszer mintha hallottam volna valami trailerben John Carmacket 'id'-nek ejteni a nevet...de nem vagyok benne biztos. Ha megtudom, jelentkezem.
Elküldve: 2004. 01. 01. 21:20
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Egy ismerősöm keccsnek mondja, pedig tanul valamennyi angolt
A winzip-re meg: wincipet :confused: (németül biztos jó, úgy meg én nem tudok...)
szerk.: I. 1-jén 1111![]()
[ 2004. január 01.: AEomega szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.