HWSW Informatikai Kerekasztal: Géptisztító cuccok telefonon?? Vigyázzatok! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Géptisztító cuccok telefonon?? Vigyázzatok! Értékeld a témát: -----

#151 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 22:34

meg egyszer, mert ugy tunk nem egyertelmu itt a vitaban: torvenyi, jogszabalyi kerdesrol beszelunk, nem arrol, hogy mit szeretek, minek orulok, mi szimpatikus.

minden kultúráltabb országban tehecc stickert ki a postaládádra hogy helyi ingenes ulyságot kérsz igen vagy ill. szórólapot kérsz igen vagy nem.
ami a spam-et illeti, eredetileg a spam az a papír alapú volt...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#152 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 23:34

djculture: es mit kapok azert, hogy oriasplakatot kell nezzek az ablakombol?

charlie: ne keverjuk ide a jo/nem jo kerdeset! torvenyi szabalyzasrol beszelunk. az email spam-et nem csak kiszorjak, hanem cimzetten megy a postafiokomba. tenyleg nem latod a kulonbseget?

Ndrew 1: lasd fentebb -- oriasplakat! (amugy berelj postafiokot, es szereld le a hazadrol a postaladat. ezt is mondhatnam.. ;))

Ndrew 2: lasd fentebb -- cimzett megkereses kontra beszorjak mindenhova. ez egyertelmu kulonbseg. az elso esetben hasznaljak a cimemet, ami szemelyes adat, es megilleti a szemelyes adatok vedelme, a masodik esetben nem hasznalnak ilyet.

meg egyszer, mert ugy tunk nem egyertelmu itt a vitaban: torvenyi, jogszabalyi kerdesrol beszelunk, nem arrol, hogy mit szeretek, minek orulok, mi szimpatikus.

Az óriásplakát problémát nem érzem át, mert a környéken nincs egyse, az utak mellett meg nem arra figyelek.

A spam vs szórólap különbség belátom jogos, nem gondoltam erre. De lényegében ez nem változtat a véleményemen, hiszen nem azért hánorít fel, mert tudják az e-mail címem, hanem az, hogy ki kell válogatnom a spam-ek közül a rendes e-mail-eket, persze szerencsére ezt a spam-szűrő többé-kevésbbé megteszi. Egyébként annyi észrevételt hozzátennék, hogy a spam-elők az e-mal címen kívül semmilyen személyes adattal nem rendelkeznek, mindenhova küldenek, ahova csak tudnak, akár random címekre, tehát maga a cél nem számít, csak az, hogy minél több helyre kimenjenek a kéretlen e-mail-ek, ennek megfelelően nagyon kis eltéréssel tekinthető a szórólaposztás internetes analógiájának. Továbbmenve picit rossz hasonlatként, maga a szórólaposztó ugyanúgy gyűjtögeti a sikeres és a sikertelen címeket a kutyaharapások függvényében, ugyanúgy, mint maga a spambot. Ez összeségében egy rossz hasonlat, csupán arra akarok rámutatni, hogy magát a címet mint személyes adatot kábé hasonló mértékben (sikeres vs sikertelen cím) használják fel spambot/szórólaposztó szinten.

A címzett megkeresés ennél fogva picit erős kifejezés egy spamnél, legalábbis nem sokkal áll kevésbbé helyt ez a kifejezés a szórólaposztásnál.

Remélem érthetően sikerült fogalmaznom, habár erősen kétlem. :tired:

#153 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 23:34

Szerintem a jogszabályon kívül a saját véleményt is érdemes körüljárni, mint ahogy meg is tettük/tesszük. Személy szerint engem érdekel mások véleménye.

#154 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:59

A szórólapokkal csak az a baj, hogy ha nem a kezedbe akarják adni, hanem mondjuk az autód ablaktörlője alá tolnak be tízet, akkor az nem bűn, de ha te kiszeded onnan és eldobod, már bűnt követsz el.

Egyébként szórólapok kirakása ellen ha azonosítható a szórólapozó/megbízója, bejelentést lehet tenni (legalábbis saját postaláda és autó zaklatása esetén) birtokháborítás miatt.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 06. 01:01

Idézet: freeone - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 0:59

Egyébként szórólapok kirakása ellen ha azonosítható a szórólapozó/megbízója, bejelentést lehet tenni (legalábbis saját postaláda és autó zaklatása esetén) birtokháborítás miatt.

Csak a mailos spam sokkal olcsóbb, mint a szórólapozás, aztán néha naponta kapok belőle annyit, mint analógból 1 év alatt.

Ráadásul analóg szórólapnál nem nekem ugatnak a júzerek, hogy oldjam meg a bajukat elektronikusan, mindenféle spamszűrőkkel, hanem elfogadják tényként. Spamszűrő meg olyan, amilyen, mert ebből legintelligensebb a del gomb, a gépi verzió benéz egy csomó fontos levelet, a mostanság divatos kamu visszapattanó levelek meg szabályosak, így eljutnak a postafiókig.
Make love not Wor.

#156 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 06:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 2:01

Csak a mailos spam sokkal olcsóbb, mint a szórólapozás, aztán néha naponta kapok belőle annyit, mint analógból 1 év alatt.

Ráadásul analóg szórólapnál nem nekem ugatnak a júzerek, hogy oldjam meg a bajukat elektronikusan, mindenféle spamszűrőkkel, hanem elfogadják tényként. Spamszűrő meg olyan, amilyen, mert ebből legintelligensebb a del gomb, a gépi verzió benéz egy csomó fontos levelet, a mostanság divatos kamu visszapattanó levelek meg szabályosak, így eljutnak a postafiókig.

annyira nem mondanam, hogy olcso, csak az EU-ba 10-20 milliárd EUR kárt okoznak. és ezek csak becslések.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#157 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 0:01

minden kultúráltabb országban tehecc stickert ki a postaládádra hogy helyi ingenes ulyságot kérsz igen vagy ill. szórólapot kérsz igen vagy nem.

Nálunk is kinn van, akkor kúltúrország? :)

Másrészt minek a postaláda, meg az emailcím? Tök feleslges, nem? :)

Ha nem fizetsz elő semmilyen újságot, és senkivel sem állsz kapcsolatban, akkor a postaládát le is lehet szerelni, esetleg a lakatlan sziget is javasolt. :D

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 06. 09:31 -kor

#158 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:30

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 7:48

annyira nem mondanam, hogy olcso, csak az EU-ba 10-20 milliárd EUR kárt okoznak. és ezek csak becslések.

Most 10-et vagy 20-at? Milliárdban persze. Jah, lehet hogy csak 1-et. :) Végülis pont az is a 10-ede.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 06. 09:30 -kor

#159 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 12:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 23:01

Az a központi gond ezzel,hogy aki postaládába spammel nembiztos,hogy diplomás,és esetleg nem tudja a szöveget értelmezni,esetleg egy piktogramm megfejtése is gondot okozhat. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#160 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 12:23

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 10:30

Most 10-et vagy 20-at? Milliárdban persze. Jah, lehet hogy csak 1-et. :) Végülis pont az is a 10-ede.

egyik felmérés tizet mond, masik 20-at. attol fugg, hogy usákiába, vagy európába csinálják. Mo-ra lebontva nincs pontos adat.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#161 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 13:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 1:01

Jó neked én analógból kapok egy hét alatt egy szemetes zsáknyit.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#162 Felhasználó inaktív   telesales 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 12:31

Idézet: mirkoma - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 9:26

hahh!

sajnos én nem voltam ennyire előrelátó, bár már a telefonban közöltem a nőcivel, aki felhívott, hogy a kollégáimnak a haja biztos égnek állna, ha vissza kell küldeni a csomagot.
és apám, nem mondta ám, hogy ez nem így működik, nem küldheted vissza, hanem az értékét mindenképpen kifizeted, csak a tartalmat cserélgetheted!! (az ő szempontjából ez nyilvánvalóan természetes, hogy nem közöl ilyen részleteket)

mivel említett egy terméket, amiről úgy gondoltam, hogy egy kolléganőmet érdekelheti, továbbítottam a hívást. ő - miután 2-szer is tisztázta, amit tisztázni akart (amit persze utólag a nőci teljesen máshogy értelmez), kérte a mintacsomagot. ki is választott belőle egy terméket, ami tök jó, és amit szeretnénk is rendelni, igen ám, de olyan k** drága, hogy igencsak megfontolandó a dolog...

most ott tartunk, hogy a tegnapelőtti "üvöltözős" beszélgetés után (amikor is közölte a kolléganőmmel, hoggy ne akarja őt meghazudtolni!!) ma szépen postára adom a csomagot futárral, az ő költségükre, 8 napon belül  :)

mondtam, hogy küldhetik a számlát nyugodtan, ha akarják, én szintén nyugodtan visszaküldöm megreklamálva; mivel fizetni ugyan nem fogunk, csak azt, amit elhasználtunk belőle.

a címet egyelőre nem árulták el, a recepciós csaj "állítólag" nem tudja, milyen postacímre kellene a csomagot visszaküldenem. jajj, szegény  :rolleyes:
hát, ez szomorú lesz, mert ha kell, visszaküldöm a Lövőház utcába, és biztos mindenki örülni fog ott neki. :D

Ja!!! és ne ugorjatok be, mostanság nem feltétlenül Nakatomi Digital, HANEM MAGICLEAN KFT!!
persze, a telefonszám, amit a szállítólevélre pingálnak, elárulja őket...

ha folytatás lesz, jelentkezem.
m

Kedves lordrolee, mirkoma és a többiek!

Könnyű a telesales munkatársakat elküldeni melegebb éghajlatra, kioktatni, káromkodni és a többi vadság. Gondoljátok meg, napi 8 órában dolgozik, nagyon sokszor semmi eredménnyel, és még ilyen megjegyzéseket is kap, amilyeneket Ti írtatok.

Valószínű Ő is szivesebben dolgozna egy irodában, ahol nem kell egész nap valamit rátukmálni a felhívottra, vagy bármi más értelmes munkát végezne, de manapság hosszú hónapokig tart, amíg egy-egy állást lehet találni, és miután több szűrőn ( meghallgatás, teszt, 200 barom kérdésre írásban válasz. stb) átesett, 3 hónap próbaidőre talán felveszik, munkavállalói kiskönyvvel. ( ezzel köztudott 15 napot lehet egy helyen dolgozni)

Szóval a telesales munkatárs is csak egy ember, aki kényszerből kénytelen titeket meghitt elmélkedésetek közepette zavarni, de nem kell mindent megvásárolni, megrendelni, amit kínál. Több tiszteletet!

#163 Felhasználó inaktív   telesales 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 12:34

Könnyű a telesales munkatársakat elküldeni melegebb éghajlatra, kioktatni, káromkodni és a többi vadság. Gondoljátok meg, napi 8 órában dolgozik, nagyon sokszor semmi eredménnyel, és még ilyen megjegyzéseket is kap, amilyeneket Ti írtatok.

Valószínű Ő is szivesebben dolgozna egy irodában, ahol nem kell egész nap valamit rátukmálni a felhívottra, vagy bármi más értelmes munkát végezne, de manapság hosszú hónapokig tart, amíg egy-egy állást lehet találni, és miután több szűrőn ( meghallgatás, teszt, 200 barom kérdésre írásban válasz. stb) átesett, 3 hónap próbaidőre talán felveszik, munkavállalói kiskönyvvel. ( ezzel köztudott 15 napot lehet egy helyen dolgozni)

Szóval a telesales munkatárs is csak egy ember, aki kényszerből kénytelen titeket meghitt elmélkedésetek közepette zavarni, de nem kell mindent megvásárolni, megrendelni, amit kínál. Több tiszteletet!

#164 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 12:53

kedves telesales, könnyű az akusztikus spammert védeni, de akár tetszik, akár nem, az ő munkája egy olyan, amit az emberek utálnak, mert zavarja őket.
és az embert általában magasról nem érdekli, hogy milyen rossz annak, aki éppen felébresztette-félbeszakította-megzavarta-stb.

(mint ahogy a zsebtolvaj sanyarú sorsára sem vagyok kíváncsi)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#165 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 12. 14:32

megélhetési telesales munkatárs  :Đ
aki k***nak áll, ne csodálkozzon, h megb****k.

Szerkesztette: avman 2008. 05. 12. 14:34 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#166 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:39

Idézet: telesales - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 12:34

Én ezzel egyetértek.De szerintem ahhoz születni kell hogy az ember mindenféle cuccokkal termékekkel átvágjon embereket,rájuktukmáljon olyan termékeket aminek semmiértelme stb.És ami külön jóhogy nem gondolbele az ilyen ember hogy hóha én is lehetnék a vonal másik végén.Nem akarok álltalánosítani hogy mindenhol erröl szól ez a szakma ,de ez a cég amiröl itt a topicba szó van ilyen embereket alkalmaz.Aludjanak az ilyen emberek nyugodtan kívánom nekik, a gátlástalanság a fő táptalajuk.  :(

Szerkesztette: djculture 2008. 05. 12. 19:39 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:28

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 15:32

megélhetési telesales munkatárs  :Đ

Nézd, erre mindig keresnek embert. Asszonynak nincs hozzá gusztusa, meg lehet alkalmatlan is lenne rá, de jelenleg 4 éve nem melózik. Egy időben főállású munkakereső volt, aztán letettünk róla, én meg robotolok. Ha most nekem fele állásom odalenne, vagy valami egyéb közbejön, akkor biza Ő is elmenne az első melóhelyre, legyen az Tecsó raktáros, telesales, vagy parkolóőr.
Make love not Wor.

#168 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 22:05

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 12:21

Az a központi gond ezzel,hogy aki postaládába spammel nembiztos,hogy diplomás,és esetleg nem tudja a szöveget értelmezni,esetleg egy piktogramm megfejtése is gondot okozhat. :Đ

dániában, svédországban, norvégiában és a benelux államokban se kimondottan a piédzsdisek hordanak ki újságot. ha ott megy akkor tán nálunk is sikerülhet. mit gondolsz? ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#169 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 13. 18:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:28

legyen az Tecsó raktáros, telesales, vagy parkolóőr.

így van, ennivalóért sok mindenre képes az ember... de azért első körben én az éjszakás árufeltöltő kárriert céloznám meg... bár remélhetőleg nem kerülök ebbe a helyzetbe soha... de pölö a mekit még aljábbnak tartom bárminél (ott tényleg programozott robotként kell melózni és sokat, kevésért), szóval akármit, csak azt ne kelljen soha végeznem...

Szerkesztette: avman 2008. 05. 13. 18:22 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#170 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 19:06

Ma volt telefon hozzank, hogy az ugyvezetovel szeretne beszelni. Na ezek azok, akik soha nem jutnak el hozza ;) Kerdem milyen ugyben? Azt mondja maganjellegu uzleti ugyben. Nyilvan :D Mondtam, hogy koszonjuk szepen, nem erdekel minket, viszont hallasra. DE ez nem volt eleg neki, 10 sec mulva ujra csorgott a telefon, szemre passzolt a telszam, mondtam, h na most valaki mas vegye fel (de meg az ujracsorges elott mar meseltem, hogy mar megint penzert konyorog valaki). Kolleg felveszi, mondja neki a hivo, hogy hat az elobb o telefonalt, aztan akivel beszelt az lerakta. Mondta kollegam, hogy igen igen, nem veletlenul. Erre kerdezte a kollegamat, hogy mi a  nevem (wtf, mikoze hozza). Na, akkor kollega is mondta, hogy viszonthallasra es lerakta. Harmadszorra mar nem probalkozott... Az agyam elszall az ilyentol, komolyan...
Onertekelesi zavaros embereknek midenesetre tuti szar melo lehet, szerintem orbitalisan bena hatasfoku lehet ez a telefonos kilincseles barmilyen termekkel is csinaljak...

Szerkesztette: asdf 2008. 05. 13. 19:07 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.