HWSW Informatikai Kerekasztal: Géptisztító cuccok telefonon?? Vigyázzatok! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Géptisztító cuccok telefonon?? Vigyázzatok! Értékeld a témát: -----

#211 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 20:13

:nevet2:

Honnan szeded ezeket a szövegeket? Hamisítatlan avman style :Đ

Nem, ezt Ford Fairlane mondta :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#212 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 19. 21:38

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 21:57

Nem, ezt Ford Fairlane mondta :D

jaja, idézni csak a legnagyobbaktól  :ĐZ "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni"

Szerkesztette: avman 2008. 05. 19. 21:39 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#213 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:12

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 19:57

tényleg szerencsétlen a megfogalmazás (agyi/született)
latod, en mindosszesen csak erre mutattam ra a legelso hozzaszolasomban. Te meg rogton tamadasnak veszed, es azt hiszed, hogy alapjaiban akarok cafolni mindent, amit mondasz.

Idézet

fogod magad, oszt megcáfolod az állításaimat szakirodalommal, különös tekintettel a funkcionális analfabétizmus és diszlexia kapcsolatára.
nem tehetem.  :rolleyes: Tenmagad mondtad, hogy en a wikipediabol tajekozodom.. ezt annak kene megtennie, aki a vitaban wikipediabol-tajekozodonak allitja be a masikat, hiszen ezzel tudna ramutatni annak hianyos ismereteire. ;) (mert amit en hoznek, az egy csomo google talalat, es az termeszetesen nem az elvart szint..)

Idézet

már a deifiniciókból belátná. bár matek is elég lenne a statiszikai cáfoláshoz. funcionális analfabétizmus kb. gyerekek 30 %-át érinti. diszlexia mintegy 5-7 %-ot.
az elso mondat valami felregepeles lehet. mar hogy lehetne a definiciobol levezetni, hogy nem az egyik a masik okozoja?? a statisztika jo lenne, ha... ha nem fejtetted volna ki elebb, mennyire nem hiszel a statisztikanak, merthogy ma mar boldog boldogtalanra ramondjak, hogy dyslexias. ha en speciel annak a statisztikanak hiszek, amelyiknek Te nem, akkor mar rogton nem ennyire egyszeru! raadasul a dyslexia az nem egy igen/nem outputtal rendelkezo fogalom, annak szintjei vannak! boven belefer am, hogy az altalad al-dyslexianak nevezett jelenseg (ami nem uti meg azt a szintet, amit Te "elvarnal"), az boven felelos lehet (de persze nem minden esetben -- lehet, hogy ezt is felreertetted?) a kesobb kialakulo funkcionalis analfabetizmusert.

szoval hiaba gondolkodom en ezen objektive es megfontoltan (latod, aludtam is ra egyet), ennyibol ezt a kerdest sehogy sem lehet belatni.

Idézet

folytathatnád azzal, h megmagyarázod, miért nem az agyhoz kötődik egy szellemi tevékenység zavara, problémája...
Te figyu, valamit nagyon felreerthettel.. en nem nagyon mondtam olyat, hogy nem az agyhoz kotodik! en a kialakulasanak okaira mutattam ra, hogy nem tudjuk biztosan.

Idézet

a két eset között van egy halványlila különbség:
egyik esetben inkább csak tanulási, olvasási problémákról beszélnék, melyek kellő szaktudással és szorgalommal leküzdhetőek, lehet, h pillanatok alatt. bevett rossz szokások, koordinációs hiba, hibás rendszer, lustaság, környezeti okok, stb.
míg az organikus, valódi diszlexiás az életben nem fog megtanulni normálisan olvasni, épp a genetikai, született agyi funkció zavara miatt, maximum, ha nagyon jó képességű, és azokból a betűtöredékekből, melyeket felismer, szépen összerakja a szót, majd a mondatot, szívósan, pontról pontra. majd továbbhalad, és végül értelmezi a szöveget. kevés van belőlük. ők azok, akik  a felsőoktatásban mindig mindenhova bejárnak, imádnak beszélni a tananyagról és közben meghallgatni a másikat. az írásuk macsakakaparás. és az istennek sem ismernék be, h gondjaik vannak.
az a baj am, hogy mig a kiindulo allitasban egyetertunk (kialakulasi feltetelek), az, hogy azokbol ilyen szep rendezett outputot kapj, az sehogy sem megy. mert amit a masodik esetre irsz, mint szimptomak, az ugyanugy igaz az elso esetre is, nem?

Idézet

ez az én véleményem, bár én elsősorban  olyanokkal voltam körülvéve, akik segíteni akartak a gyerekeknek, nem pedig tudományos munkát, és karriert vagy csak szimplán üzletet építettek ezen jelenség köré.
ezt nem is ertem. vannak ilyenek, hogy uzletet epitenek korejuk?? atyavilag.

Szerkesztette: bogdan 2008. 05. 20. 07:15 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#214 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 20. 07:23

Jó lenne visszatérni az eredeti témához...

#215 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 08:03

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 10:43

Nem géptisztító, de nekem mostanában már a "beregisztrálunk keresőbe, meg vállalkozását *ingyenes* szakmai adatbázisba rakhatja, képpel meg mindennel" típusúakból is kezd elegem lenni. Ilyen olyan szakmai tudakozók, stb.

A poén hogy mindegyik azt mondja, hogy "mi vagyunk a legismertebbek", és a végén derül ki hogy akkor 90+áfa/év.

Amikor meg írásos vagy emailes ajánlatot akarnék kérni, most legutóbb az egyik azt mondta "elég ismertek vagyunk, nem szoktunk semmit sem küldeni emailben vagy faxon". Anyád.

Egyékbént ezek jók valamire azonkívül hogy jön a sok "spam" a kihagyhatatlan üzleti ajánlatokról meg 1-2 keresőben bennt a cég?

Az ilyenek engem már lassan egy éve zaklatnak, minden hónapban jön legalább két hívás.
-A cégvezetővel szeretnék beszélni.
-Mit parancsol?
-XY keresőtől vagyok és nálunk regisztrálva van a cég, és szeretnék adatokat egyeztetni, hogy jó-e.
Majd pár kérdéssel később:
-Most fejlesztjük a szolgáltatásunkat és az internetes keresőben való még jobb megejelnésért fizetni kéne x (általában olyan 70) Eurót.

Már az ilyeneknél, amikor meghallom, hogy honnan van, mondom a sablon szöveget, hogy kis cég, nem kell internetes megjelenés, stb. Hiába mondom, hogy húzzanak már le arról a nyamvadt listáról, mert úgy se érdekel, semmi hatás, hívnak pár hét múlva. Bár az is lehet, hogy több cég, de ennyien foglalkoznának keresővel? Mostanában már úgy nyitnak, hogy a Google hivatalos magyarországi partnerei és adatokat egyeztetnének.
A vicces az egészben, hogy pont a magán telefonomon hívnak ezzel kapcsolatban, a cégesen meg nem. Mikor meg arról kérdezősködöm, hogy honnan a fenéből is tudták meg a magán számom, ami nincs bejelentve sehova, meg titkos, akkor azonnal lerakják.

A szórólapokkal kapcsolatban:
Szerintem zavaró. Nem lenne semmi baj velük, ha a szórolap osztogató figyelné, hogy a postaládára ki van téve, hogy ide ne dobjon be semmi kéretlent, de ez itt Magyarisztán, és csak azért is bedobja. Aztán ha meg hosszabb időre elmegyünk, akkor valakire rá kell bízni a postaláda ürítést, mert a "spam" csak gyűlik és gyűlik, és ez szerintem piszok jó a betörőknek, mert látják, hogy adott helyen, már egy jó ideje nincsenek otthon, be lehet menni.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#216 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 09:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 8:12

az elso mondat valami felregepeles lehet. mar hogy lehetne a definiciobol levezetni, hogy nem az egyik a masik okozoja??

:offtopic: úgy cicavirág, h az egyik nem tud olvasni, mert nem ismeri fel normálisan a betűket, nem tud összeolvasni szótagokat stb., ha adsz neki egy szöveget és fel akarod olvastatni vele, akkor csak kínlódik.
a másik tud olvasni, elolvassa és utána fogalma sincs mit olvasott, nem tud a vele kapcsolatos kérdésekre kielégítően válaszolni, fogalma sincs kikről szól, mi a tételmondat, nem tudja a kapott információhalmazt tagolni, komplexen kezelni. van egy felmérő is rá ez eu-ban ált. és közép isk-ban is.
h a funkcionális analfabéták közé ebben a tesztbe beleesnek az olvasási problémákkal küzdők? igen. h ez lenne a funkcionális analfabétizmus oka? nem. a két probléma külön tőröl fakad, bár ugye van egy közös metszéspontja, miszerint a szöveggel nem tudnak mit kezdeni, csak más-más okokból.
ha egy átlagos gimnazista nem tud elboldogulni egy szöveggel, az nem azért nem tud, mert diszlexiás, vagy mert nem tanították meg olvasni, ugyanis ekkorra az már rég kiderült és külön osztályba járatják. felmentése van a nyelvtanulás alól, gyakorta az írott házi alól. helyesírásból nem zaklatják meg.
ez a 30% funkcionális analfabéta az átlag, olvasási problémákkal nem, csak szövegértelmezéssel küzdő nebulókat takarja, akik nem szerepelnek kielégítően és nem érnek el egy szintet.
kapís? a kettő külön pedagógiai probléma, külön szakfeladatokkal. bár valóban kölcsönhatásban állnak bizonyos pontokon egymással, de a funkcionális analfabétizmus legfőbb oka szövegértelmezés képességének gyengesége, nem pedig az olvasási képességeké. előfeltételezi, h a kapott szöveget el tudja olvasni. külön is kell kezelni, más-más tréningeket követel. meg kellene tanulnod végre, h ha valamihez nem értesz és nincs mögötted a megfelelő tudásanyag, akkor felesleges körömszakadtáig védeni a hibás álláspontodat, mert csak mások idejét rabolod, és folyamatosan offtotyik okoskodásokra mennek el a postok.
egyébként meg:
http://index.hu/vele...eheti/erettseg/

Szerkesztette: avman 2008. 05. 20. 09:19 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#217 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:19

:offtopic: ojaj bogdan megint szerethianyban szenved  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:56

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 9:03

A szórólapokkal kapcsolatban:
Szerintem zavaró. Nem lenne semmi baj velük, ha a szórolap osztogató figyelné, hogy a postaládára ki van téve, hogy ide ne dobjon be semmi kéretlent

Nálunk működik a dolog, panel aljában egy nagy kübli, aztán júzer vegye ki magának, ami kell. Meg gondolom kiszórni is egyszerűbb.
Make love not Wor.

#219 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 13:56

Nálunk működik a dolog, panel aljában egy nagy kübli, aztán júzer vegye ki magának, ami kell. Meg gondolom kiszórni is egyszerűbb.

pedig úgy tudtam tilos nekik. közvetlen a postaládába kell. mármint nem törvny tiltja, hanem a megrendelő nem szereti. de monnyuk szimpatikusabb dolog, tényleg.

Szerkesztette: avman 2008. 05. 20. 13:44 -kor

#220 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 16:01

nálunk is ki van rakva kint a lépcsohazba a kapun kivul, de nem igen szorjak bele. de azt se tudom, hogy ki az a barom aki beengedi a lépcsohazba oket.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#221 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 07:28

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 14:43

pedig úgy tudtam tilos nekik. közvetlen a postaládába kell. mármint nem törvny tiltja, hanem a megrendelő nem szereti. de monnyuk szimpatikusabb dolog, tényleg.

De a társasházi közgyűlés hozhat határozatot a szórólapok bedobásáról és annak helyének biztosításáról, azaz hogy nem kérik a postaládába a beszórást - helyette egy közös gyűjtőben kell elhelyezni, és ezt a kézbesítőkkel tudatni kell.

#222 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 07:54

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 8:28

De a társasházi közgyűlés hozhat határozatot a szórólapok bedobásáról és annak helyének biztosításáról, azaz hogy nem kérik a postaládába a beszórást - helyette egy közös gyűjtőben kell elhelyezni, és ezt a kézbesítőkkel tudatni kell.

maximum egy álomvilágba foglalkoznak ilyennel

#223 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 08:19

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 8:54

maximum egy álomvilágba foglalkoznak ilyennel

Akkor mi ezek szerint álomvilágban élünk. :)
Mert mióta minden "kirakós" céggel közölve lett ez írásban (illetve a ház előtt ki van írva), már nincs jogalapjuk kvázi "magánterületre" bejönni a kollégáiknak.

Azóta csak az előfizetéses újsággal jövő reklámmellékletek vannak a postaládában (azzal semmit sem tehetsz, mert bele van csomagolva a napilapba), nagyon elvétve 1-2 ilyen kisméretű cetli mittudomén valami uzsorahitelről, pizzériáról vagy hasonlóról azért persze becsúszik.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 21. 08:21 -kor

#224 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 08:21

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 9:19

Akkor mi ezek szerint álomvilágban élünk. :)
Mert mióta minden "kirakós" céggel közölve lett ez írásban (illetve a ház előtt ki van írva), már nincs jogalapjuk kvázi "magánterületre" bejönni a kollégáiknak.

Azóta csak az előfizetéses újsággal jövő reklámmellékletek vannak a postaládában (azzal semmit sem tehetsz, mert bele van csomagolva a napilapba), nagyon elvétve 1-2 ilyen kisméretű cetli mittudomén valami uzsorahitelről vagy hasonlóról.

nálunk is ki van rakva (mint korabban irtam) egy-ketto betartja, a tobbi nagy ivbe szarik rá.

#225 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 08:23

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 9:21

nálunk is ki van rakva (mint korabban irtam) egy-ketto betartja, a tobbi nagy ivbe szarik rá.

Jahát, mondom nem lehet mindet kiszűrni, bár nekünk van egy marcona kinézetű "házibácsink" (1,90, ~100 kg), aki ha ennek ellenére meglátja az "illetéktelen" szórást, akkor eléri hogy többet ne szórják be.  :Đ

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 21. 08:24 -kor

#226 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 09:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 9:23

Jahát, mondom nem lehet mindet kiszűrni, bár nekünk van egy marcona kinézetű "házibácsink" (1,90, ~100 kg), aki ha ennek ellenére meglátja az "illetéktelen" szórást, akkor eléri hogy többet ne szórják be.  :Đ

A mi házibácsink szerintem még kulcsot is adott a szarólaposnak.
Ugyanis tényleg kulccsal megy be a három kapun, ami az utcában van.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#227 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 18:40

jah, hát ahol házibácsi, meg ilyen uri muri van

#228 Felhasználó inaktív   Balekocska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 10:52

Magiclean Kft elérhetőségét valaki meg tudná mondani?????? SOS lenne!  Minket is sikerült bepalizniuk!!!!!!! Küldenénk vissza a csomagot nem tudjuk hova, telefonszámot nem adtak meg, magánszámról hívtak!

Köszi!!!!!

#229 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 14:03

Idézet: Balekocska - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 11:52

Magiclean Kft elérhetőségét valaki meg tudná mondani?????? SOS lenne!  Minket is sikerült bepalizniuk!!!!!!! Küldenénk vissza a csomagot nem tudjuk hova, telefonszámot nem adtak meg, magánszámról hívtak!

Köszi!!!!!

1138 Budapest, Tomori köz 7. Alkalmazottak száma: 1

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 11. 14:06 -kor

#230 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:14

nem volt felado cim a csomagon?????

egyebkent ugy hiszem, hogyha ok nem adtak elerhetoseget ott pihenhet a sarokban egy ideig, oszt ha kuldik a szamlat, akkor lehet orvendezni nekik, hogy eljen, akkor most mar tudjuk, hogy kinek kuldjuk vissza, itt var a csomagjuk 2 honapja.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.