idézet:
Ezt írta Suicide:
Ha minden papír megvan, akkor az ügyvéd elküldi ezeket a cégbíróságnak. Neked ezalatt érdemes keríteni egy jó könyvelőt (ismerek egy ilyet), majd végül egy vállalkozói számlát kell nyitnod akármelyik bankban, plusz a könyvelődnek el kell küldenie a cég adatait az apeh felé. Ez az egész kb. 1 hónapot vesz igénybe, de miután megvan a társasági szerződés (ezt rögtön az elején meg kell írni), már előtársaságként üzemeltetheted a céget. [/quote]
Sziasztok!
Az előtársaságról jutott eszembe, egy érdekes sztori. Mellesleg én voltam a történet szenvedő alanya, és akkoriban nem röhögtem ilyen jót rajta...
2000-ben csináltam egy BT-t mert rengeteg munka volt kilátásban, és így végre megvolt az indító löket is, hogy visszaadjam az egyéni vállalkozóit.A céget nagyon sürgősen meg kellett csinálni, mert az előre elvégzett munkákat már számláznom kellett volna ezerrel. A lényeg az, hogy előtársaságként kiszámláztam egy nagyobb munkát, de viszont a költség számláimat csak egy hét múlva utaltam át, amikor már megtörtént a cégbejegyzés. Így előtársaságként volt egy darab nagy összegű kimenő számlám, és bejegyzett cégként pedig volt egy rakás költség számlám is...
Úgy kalkuláltam, hogy az első 2-3 évben természetes ha valaki veszteséges marad, ezért egész évben szépen negatívban tartottam a céget.Ez így szép és jó is lett volna de (jövő év elején..) kiderült, hogy az előtársaság után külön kell adózni, ezért hiába voltam globálisan veszteséges ha az előtársaság nyeresége után az adót ki kellett pengetni...
![]()
Ezért a kis malőrért, az első adóbevallás után gyorsan könyvelőt váltottam.![]()
A lapátra tett nagynevű irodát nem sajnálom, mert utánuk végre megtaláltam pályafutásom legjobb könyvelőjét. Aki a mai világban szeretne a saját "vállalkozás" rögös útjára lépni, annak sok sikert és kitartást kívánok hozzá...
[ 2003. január 02.: Karmax szerkesztette a hozzászólást ]
Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek
Elküldve: 2003. 01. 02. 15:57
Elküldve: 2003. 01. 02. 20:31
idézet:
Ezt írta Karmax:
Sziasztok!
Az előtársaságról jutott eszembe, egy érdekes sztori[/quote]
Hát igen, az előtársaság pont arra való, hogy az alakulás költségeit ott számold el, ne csökkentse a tényleges működés bevételeit->fizess több adót a működés során, hiszen egy vállakozás indulásakor _általában_ inkább kiadás van mint bevétel! Szóval az előtársaság megszűnésekor tessék az eredményt 0-ra (közelébe) kihozni!![]()
That no one said it's fair”
Elküldve: 2003. 01. 03. 00:25
Engem az érdekelne, hogy a topic indító és többiek mire jutottak a vállalkozásukkal? Sikerült-e valamerre elindulni?
Vagy nem lett belőle semmi?
Én a magam részéről megcsináltam a céget, és szépen lassan, de biztosan alakulnak a dolgok. Most év elején remélem több lehetőség lesz, mert az évvége uborkaszezon volt, sehol nem akartak már semmire sem pénzt kiadni... mindenesetre kaptam egy-két bíztató ígéretet, szóval most optimista vagyok
Elküldve: 2003. 01. 03. 08:25
idézet:
Ezt írta Suicide:
Látom szépen feljött a topic
Engem az érdekelne, hogy a topic indító és többiek mire jutottak a vállalkozásukkal? Sikerült-e valamerre elindulni?
Vagy nem lett belőle semmi?
...
[/quote]Egyenlőre még nem lett belőle semmi, mivel a másik két srác elkezdte a polgári szolgálatot (napi 8óra) és polgárisként nem csinálhatnak semmit gyakorlatilag
Neked gratulálok, hogy sikerült. Végül milyen formában indítottad el (kft, bt, stb.)?
[ 2003. január 03.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 03. 08:51
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Neked gratulálok, hogy sikerült. Végül milyen formában indítottad el (kft, bt, stb.)?
[ 2003. január 03.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem is tessék gratulálni jól, a tavalyihoz képest közel 50-szeres lett az árbevételünk. Persze a sok hülye HW forgalmazás miatt nem kell aggódnom, hogy mire költsem, mert azoktól csak a számok nőlnek, és nem a zsebem dagad. Asszem alakulunk.
Elküldve: 2003. 01. 03. 10:04
idézet:
Ezt írta Jahno:
Nekem is tessék gratulálni jól, a tavalyihoz képest közel 50-szeres lett az árbevételünk. Persze a sok hülye HW forgalmazás miatt nem kell aggódnom, hogy mire költsem, mert azoktól csak a számok nőlnek, és nem a zsebem dagad. Asszem alakulunk.[/quote]50szeres? Tavaly még minuszosak voltatok, nem? Annak az 50szerese nem jó![]()
![]()
Amúgy gratula. Hogy sikerült ekkora ugrást elérni?
Elküldve: 2003. 01. 03. 13:08
idézet:
Ezt írta Sipi-:
50szeres? Tavaly még minuszosak voltatok, nem? Annak az 50szerese nem jó![]()
![]()
Amúgy gratula. Hogy sikerült ekkora ugrást elérni?[/quote]
az árbevétele lett 50x-es, nem a nyeresége!
a kettő között nem sok összefüggés van!
Elküldve: 2003. 01. 03. 14:04
idézet:
Ezt írta pgyafi:
az árbevétele lett 50x-es, nem a nyeresége!
a kettő között nem sok összefüggés van![/quote]Tényleg. Jólvanna, nemtudok olvasni sem már![]()
Elküldve: 2003. 01. 03. 14:14
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Egyenlőre még nem lett belőle semmi, mivel a másik két srác elkezdte a polgári szolgálatot (napi 8óra) és polgárisként nem csinálhatnak semmit gyakorlatilag
[ 2003. január 03.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
KösziBt. formában indítottam el, ugyanis nem igazán volt alaptőke. De amit csinálok, ahhoz nem is nagyon kell egyelőre. Meg aztán van elég bevétel, hogy kicsit fejlődni is lehessen. Szóval úgy néz ki menni fog a dolog.
Jahno: Gratula!![]()
Elküldve: 2003. 01. 03. 15:35
idézet:
Ezt írta Sipi-:
50szeres? Tavaly még minuszosak voltatok, nem? Annak az 50szerese nem jó![]()
![]()
Amúgy gratula. Hogy sikerült ekkora ugrást elérni?[/quote]
Szinte most is mínuszos, mert mindig jön valami baromság, ami elviszi a lóvét, de alakul. Nemtom mi volt a piaccal, október környékétől ész nélkül el kezdték venni a komplett gépeket, meg bővítést. Mivel átlagusernek ebben drágák vagyunk, csak a körülöttünk mozgó cégekre gondolok, meg az ottani alkalmazottak karácsonyi gépei, ilyemsik, aki megveszi a konfit jóval piaci ár felett, de ezért házhoz megy, be van állítva, és eltűröm a telefonos zaklatást, meg helyszíni garit. Úgyis minőségi a cucc, és nem romlik el, első két vindóz install meg alapban included. *.gho rulzik úgyis, utána meg már fizetnek rendesen![]()
Elküldve: 2003. 01. 05. 05:07
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Sziasztok!
Tegnap este sörözés közben haverokkal azon kezdtünk el gondolkodni, hogy mivel lehetne manapság pénzhez jutni. Arra a döntésre jutottunk, hogy vmi számítsátechnikával kapcsolatos vállalkozást kell indítanunk, mivel csak ehhez értünk
Alaptőként lesz kb. 2,5m. Már csak azt nem tudjuk, hogy mégis mibe kellene kezdeni. Többen, fiatalok csinálnánk (21-22év körüli mindenki).
Amihez értünk: gépösszerakás, hálózat kiépítés, némi programozás (c, delphi, pascal, stb.), webdesign (flash, html, perl), windows&linux (mindegyikben van tapasztalat).
Szerintetek mit csináljunk?[/quote]
Lehet, hogy későn értesültem a felvetéseddel kapcsolatban,de nekem lenne egy tippem, amivel természetesen törvényes úton hatalmas lóvét lehetne csinálni.
Elküldve: 2003. 01. 05. 08:23
idézet:
Ezt írta Rigidus:
Lehet, hogy későn értesültem a felvetéseddel kapcsolatban,de nekem lenne egy tippem, amivel természetesen törvényes úton hatalmas lóvét lehetne csinálni.[/quote]Erről írnál 1kicsit? Mailcímem az adatoknál.
Elküldve: 2003. 01. 05. 18:31
idézet:
Ezt írta Rigidus:
Lehet, hogy későn értesültem a felvetéseddel kapcsolatban,de nekem lenne egy tippem, amivel természetesen törvényes úton hatalmas lóvét lehetne csinálni.[/quote]
Ez engem is érdekelneMeg gondolom mindenkit. De ha tényleg olyan nagy biznisz, akkor te mért nem csinálod meg? Vagy ha te már csinálod miért osztanád meg bárkivel?
Hmmm...érdekes...
Elküldve: 2003. 01. 06. 08:40
Elküldve: 2003. 01. 08. 01:03
Elküldve: 2003. 01. 08. 13:37
idézet:
Ezt írta Fec:
Van olyan aki vállalkozó és nem csinálja ? (ha csak kicsiben is, de sztem egyet nem lehetne találni)[/quote]
A kicsik sokan nem csinálják, a nagyok meg jóóó nagy tételben.
Elküldve: 2003. 01. 10. 11:45
idézet:
Ezt írta Jahno:
Nemtom mi volt a piaccal, október környékétől ész nélkül el kezdték venni a komplett gépeket, meg bővítést.[/quote]
A cégek ilyentájt jönnek rá hogy mennyi fölös pénzük lesz év végére és inkább gyorsan elköltik hogy kevesebbet kelljen adózni.
Elküldve: 2003. 01. 12. 12:42
idézet:
Ezt írta Jahno:
A kicsik sokan nem csinálják, a nagyok meg jóóó nagy tételben.[/quote]
Ez is egy ördögi kör.
Ha nem csinálod, tönkremész... ha csinálod akkor nem alszol nyugodtan.
És ez is főleg pénz kérdése - ha nincs kettős könyvelésed, vagy nem költesz könyvvizsgáló cégre, akkor előbb-utóbb megnézheted magad.
Jó könyvelőre érdemes áldozni, ha már adót csalsz.
Üdv
Elküldve: 2003. 07. 21. 13:23
Még mindig nem kezdtünk semmit, ahogy nézem nem is lesz a korábbi tervből semmi több okból is. (távolság, jó szakértelem hiánya, idő, stb.) De azért talán másnak még jó okulni ez a topic
Elküldve: 2003. 07. 21. 17:04
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Csak felhozom
Még mindig nem kezdtünk semmit, ahogy nézem nem is lesz a korábbi tervből semmi több okból is. (távolság, jó szakértelem hiánya, idő, stb.) De azért talán másnak még jó okulni ez a topic[/quote]
Mi azért haladgatunk valamerre, már nem kell a családból kunyerálni 50-70ezreket, ha egy jobb monitort szeretnének venni, pár gép+vas erejéig van mozgótőkéje a cégnek, ha saját részre kell valami cucc, akkor közösen meg tudjuk finanszírozni.

Súgó
A téma zárva.