HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 07:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 7:39

pl. me' sok megkérdezett (ügy?véd) eleve számla nélkül árat mond .. abból az állam nem sokat lát

Miért, ha mondjuk Jahnot megkérdezem, hogy adott alkatrész mennyi, ő is többnyire nettó árat mond... De ha nem kell a számla, attól még olcsóbb nem lesz...  ;)  Ellenben az ügyvédnél vélhetően az áfa elmarad. Bár igazából szerintem egyre ritkább az ilyen, hatóság túl sok mindent tud már nagyon könnyen lekérdezni...

#2482 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 07:27

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 7:58

Az ellenjegyzés lényege, hogy az ügyvéd tanusítja, hogy az előtte megjelent személy megtette azt a nyilatkozatot. Miért kellene ismerni is ehhez?

nem azt irtam, hogy nem ismeri, azt irtam, hogy nem latta! eleteben! azaz ellenjegyzeskor sem, es azota sem! max a birosagi targyalason utana..
(egy tarsashaz alapitookirat modositasa az a bizonyos papir, az "az lehetetlen, hogy az ugyved mindenkihez szemelyesen odamenjen, ezert vitte a hazba korbe a kozos kepviselo" volt a kifogas, a papiron szereplo alairas a kerdes, amely papirt a problemazo szemely NEM irta ala, es az ugyvedi ellenjegyzes az a jogi ficam, ami azt okozta, hogy az ala nem ironak kellene bizonyitani, hogy o azt nem irta ala, es nem forditva!)

na, halljuk a velemenyed!

(az ugy termeszetesen joval osszetettebb es szovevenyesebb, akarattal emeltem ki belole egy vegytiszta reszt, amiben a kamara(!) es a birosag(!) hozzaallasat a mai napig nem birtam megemeszteni.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2483 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 08:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 8:27

(egy tarsashaz alapitookirat modositasa az a bizonyos papir, az "az lehetetlen, hogy az ugyved mindenkihez szemelyesen odamenjen, ezert vitte a hazba korbe a kozos kepviselo" volt a kifogas, a papiron szereplo alairas a kerdes, amely papirt a problemazo szemely NEM irta ala, es az ugyvedi ellenjegyzes az a jogi ficam, ami azt okozta, hogy az ala nem ironak kellene bizonyitani, hogy o azt nem irta ala, es nem forditva!)

Ja, az ilyet ismerem. Társasházi tulajoknak persze kell az alapító módosítás, de elvárnák, hogy ezt az ügyvéd finanszírozza a befektetett munkájával, mert a reális 20-30k-s óradíjat nem akarják kifizetni azért, hogy az ügyvéd személyesen keresse fel őket. Nem tudom, mennyiért csinálta az ügyvéd a módosítást, de azt tudom, hogy ha egy 30-40 lakásos társasházra bemondasz egy mondjuk reális 800-900k-s munkadíjat, hanyattvágják magukat. Pedig az lakásonként 20-30k körül van, ami legyünk őszinték, nem túl nagy összeg. Aztán még nem hogy fizetni nem akarnak, de még a kamaránál is felnyomnak. Ráadásul th alapító módosításoknál a problémázó tulajok 99%-ban a "csakazértsem" írom alá kategória, a tipikus joggal való visszaélés tényállása. Mondjuk ilyen esetben a problémázó tulaj mit szólna, ha pert akasztana a th a nyakába, és belekergetné egy többmillás perköltségbe? Mert ez is alternatíva lehet...

Ps.: Amúgy jelzem, hogy az ügyvédi iroda kb. olyan vállalkozás, mint egy Bt. Hasonló költségekkel, és sok tekintetben hasonló felelősséggel, sőt. Szóval az óradíj mértékénél (a speciális szaktudáson kívül) ezeket is figyelembe kell venni.

Szerkesztette: desiderius 2008. 06. 13. 08:04 -kor

#2484 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 08:25

"Ja, az ilyet ismerem."
akkor minden rendben is van?

Te magad irtad, hogy az ugyvedekben kenytelenek vagyunk megbizni. ezert a jog joval erosebb eszkozt ad a kezukbe, az ellenjegyzes peldaul mindaddig hiteles, amig az ellenkezojet be nem bizonyitja valaki, ami ugye baromi nehez.

az meg akkor milyen ellenjegyzes, amikor az ugyved bemondasra elhiszi, hogy tenyleg azok irtak ala? tisztazzunk valamit: aki ilyet ugyvedkent elkovet, azt en nyilvanosan a foteren huzatnam karoba!! olyanhoz ad egy sokkal erosebb jogi vedettseget, amire semmikeppen nem adhat. abszolut visszaeles azzal az eszkozzel, amit a jog a kezebe adott. raadasul utolag szettarja a kezet, hogy hat o nem tehet semmirol?? ezt nem lehet kimagyarazni semmivel sem! nem gondolod, hogy aki ilyet tesz az pont visszael azzal a bizalommal, amirol az elobb pont Te irtal??

(p.s.: abban meg mi a 800-900k munkadij, hogy a lakokat megkerik, hogy faradjanak be az ugyvedi irodaba munkaidoben, ahol alairhatjak az adott papirt? az ugyrol meg ne beszeljunk, jelenleg az adott tarsashaz 5 evi beszamolojat semmisitette meg jogerosen a birosag, a kerdeses alapitookirat modositasat a foldhivatal nem fogadta be, a tetoter eladasarol szolo adasvetelit nem jegyezte be -- mindezek mellett a tetoterben a lakasok megepultek, es jelenleg -- hasznalatbaveteli engedely nelkul! -- evek ota lakjak. mindez azzal a bizonyos ellenjegyzessel kezdodott. de mondom, ne menjunk bele, maradjunk az ellenjegyzesnel!)

"ügyvédi iroda kb. olyan vállalkozás, mint egy Bt. Hasonló költségekkel, és sok tekintetben hasonló felelősséggel"
ugyvedrol beszeltunk, nem a vallalkozasrol, ami a szamlat adja! es egy ellenjegyzest nehogymar egy bt felelossegehez hasonlitsd nekem!!!!!!!

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 13. 08:26 -kor

a forum ma:

#2485 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 08:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 8:00

Miért, ha mondjuk Jahnot megkérdezem, hogy adott alkatrész mennyi, ő is többnyire nettó árat mond... De ha nem kell a számla, attól még olcsóbb nem lesz...  ;)

Cégeknek mániája a nettózás, én általában annyit szoktam mondani, amennyit fizetni kell.
Make love not Wor.

#2486 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 9:25

"ügyvédi iroda kb. olyan vállalkozás, mint egy Bt. Hasonló költségekkel, és sok tekintetben hasonló felelősséggel"

Idézet

akkor minden rendben is van?

Persze, hogy nincs rendben. Csak fel kellene fogni, hogy az ügyvéd munkája is pénzt ér, és ha az a munka, hogy 30 tulaj után kell rohangálni, akkor azt vagy megfizetik, vagy rohangáljon más. De nyilván, a konkrét ügyben egyéb is volt, szóval ezt kár taglalni.

Idézet

az meg akkor milyen ellenjegyzes, amikor az ugyved bemondasra elhiszi, hogy tenyleg azok irtak ala? tisztazzunk valamit: aki ilyet ugyvedkent elkovet, azt en nyilvanosan a foteren huzatnam karoba!!

Erre is ld. az előző mondataimat. Formálisan igazad van, de egy konkrét esetben el kell gondolkodni rajta, hogy mi a fontosabb: a tv. betű szerinti betartása, vagy a probléma megoldása, akár olyan áron is, hogy kisebb szabálytalanságot elkövet az ügyvéd.

Idézet

p.s.: abban meg mi a 800-900k munkadij, hogy a lakokat megkerik, hogy faradjanak be az ugyvedi irodaba munkaidoben, ahol alairhatjak az adott papirt?

Én arról beszéltem, ha tulaj nem akar bejönni, és ügyvédnek kell kimenni. Amúgy ha be is jön, eltölt X időt az ügyvédnél, és jelzem, ez is pénzbe kerülhet.

Idézet

ugyvedrol beszeltunk, nem a vallalkozasrol, ami a szamlat adja! es egy ellenjegyzest nehogymar egy bt felelossegehez hasonlitsd nekem!!!!!!!

Sőt, egy Bt-től komolyabb felelősség terheli az ügyvédet. Azért hasonlítottam, mert a Bt beltagé is korlátlan, akárcsak az ügyvédé. És bár még előfordul egyéni ügyvéd, de sokkal több az egszemélyes meg többszemélyes iroda.

#2487 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 9:25

Te magad irtad, hogy az ugyvedekben kenytelenek vagyunk megbizni. ezert a jog joval erosebb eszkozt ad a kezukbe, az ellenjegyzes peldaul mindaddig hiteles, amig az ellenkezojet be nem bizonyitja valaki, ami ugye baromi nehez.

Nos, egy kis helyreigazítás: a közjegyző hitelesítését ne keverjük az ellenjegyzéssel. A közjegyző közokiratot készít, az ügyvéd teljes bizonyító erejű magánokiratot. Tény, hogy egyes témákban a közjegyzőkről beszéltünk, másokban az ügyvédekről, de teljesen ne mossuk össze a kettőt.

Igazából még mindig az a lényeg, hogy bár az ügyvéd is quasi vállalkozó, és szolgáltat valamit, mégis, a többi vállalkozó, szolgáltató könnyedén kétségbe vonja az ügyvéd szolgáltatásának értékét... Bezzeg amit ők csinálnak, az pénzt ér, sokszor kifejetten sokat...

#2488 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:44

nem kevertem ossze a kettot! (sajnos) eleg pontosan tudom, melyik mit jelent. az ellenjegyzes is igen eros jogi kategoria.
a forum ma:

#2489 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:08

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:05

bár az ügyvéd is quasi vállalkozó, és szolgáltat valamit, mégis, a többi vállalkozó, szolgáltató könnyedén kétségbe vonja az ügyvéd szolgáltatásának értékét... Bezzeg amit ők csinálnak, az pénzt ér, sokszor kifejetten sokat...

Mondjuk én annyit nem tanultam érte, mint az ügyvéd, meg  nincs is olyan képesítésem, engedélyem, etc, de napi 20k körül mozoghat a díjszabásom, csak azért néha ki kell köpni a belemet, meg esetleg pénzt is beletenni, meg a többi.

Nehéz összehasonlítani, főleg ha ügyvédnél elvileg azt kell megfizetni, hogy a házad adásvétele legális legyen, meg a többit, de attól függetlenül, hogy az ügyvéd sokat kér, megcsinálja, sokkal nagyobb kért is bír okozni, mint ha egyszeri júzernek elherélem a PCjét. Bár itt telközpont, meg a többi elég kritikus alkalmazás, múltkor volt egy reboot, aztán egyből a haví pénzemet emlegették miatta, mert kalkulálhatóan napi 4-5milliót termel a cégnek a telefonos elérhetőség. Ha webes rendelés, bankos modul, fax, vagy hasonló nem megy, akkor nem szeretném tudni. Bár konkrétan anyagi felelősségem nincs, de ha jól tudom ügyvédnek sincs :-) Nehéz dió, ha kompletten a szolgáltatást nézném, akkor kb. azt kellen jelentenie, hogy ügyvéd megveszi júzertől a házat, felém mindent garantál, én meg ügyvédnek fizetek (egyes kontinenseken ez működik is).
Make love not Wor.

#2490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:12

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:02

Amúgy ha be is jön, eltölt X időt az ügyvédnél, és jelzem, ez is pénzbe kerülhet.

Na, ez az amit mi kicsik nem tudunk felszámolni, csak az ügyvédek. Ahogy egyik pénzügyes cégem mondta még sok évvel ezelőtt: "ez is a sales része, vagy szükséges velejáró rossz". Árajánlat, jópofi, beszélgetés, tanácsadás? Pffff. Van aki megengedheti, de az más kategória.
Make love not Wor.

#2491 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:13

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:05

Igazából még mindig az a lényeg, hogy bár az ügyvéd is quasi vállalkozó, és szolgáltat valamit, mégis, a többi vállalkozó, szolgáltató könnyedén kétségbe vonja az ügyvéd szolgáltatásának értékét... Bezzeg amit ők csinálnak, az pénzt ér, sokszor kifejetten sokat...

azért amikor gyakorlatilag sablonból kinyomtat egy papírt kisebb cég alapításkor átírva a neveket, meg elintézi az azzal járó egyéb dolgokat, vagy adásvételi szerződéskor, satöbbikor, ellenjegyez veretes összegekért (ingatlan esetén monnyuk még be is fárad a földhivatalba, meg beletekint ott az adatokba).
ezek más területen piti favágó munkák, aprópénzért az ügyvédi szolgáltatásokhoz képest, sokszor jóval több felelősséggel.
láthattuk a lakásmaffiát kiszolgáló ügyvédek/hivatalnokok esetében milyen óriási felelősségrevonások voltak, naja- vagy úgy egyáltalán, a valóságban mit is lehet számonkérni egy ügyvéden/ügyészen/bírón, ha elszúr vmit... akinek sikerül, évekbe telik, és az esetek 99%-ban nem éri meg pénzügyileg/idegileg a végére.
persze, más tészta, ha valakinek pénzét, szabadságát, satöbbijét szerzik vissza. nade annak az árát meg míg ígyebbül megkérik-

Szerkesztette: avman 2008. 06. 13. 12:17 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2492 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:34

Idézet: avman - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:13

azért amikor gyakorlatilag sablonból kinyomtat egy papírt kisebb cég alapításkor átírva a neveket,

Már vártam, ki jegyzi meg a sablonokat...  ;)  Szerinted hány év kell ahhoz, hogy csont nélkül működő sablonokat hozzon össze egy ügyvéd? Tudom, ma már van szerződésminta is, de annak a kitöltéséhez is érteni kell, és ez nem a word kezelését jelenti, hiszen nem árt tudni, hogy mit is húzunk alá, annak mi a mögöttes jogi tartalma...

Ja, meg mondjuk az ügyfél annyit lát, hogy fél óra alatt elolvassa, aláírja a papírokat, de hogy azon az ügyvéd mondjuk a jelöltjével agyal előtte 3-4 órát, azt már nem...

Van olyan, hogy az ügyvéd átveri az ügyfelet. De melyik szakmában nincs ilyen? Miért csak az ügyvédek esetén általánosítanak az emberek? Ha egy orvos csinál egy műhibát, már minden orvos gyilkos?

#2493 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:39

Idézet: avman - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:13

persze, más tészta, ha valakinek pénzét, szabadságát, satöbbijét szerzik vissza. nade annak az árát meg míg ígyebbül megkérik-

Az ilyesminek mindig az az alapja, hogy az ügyfél elcseszte. Szándékosan vagy gondatlanul - mondjuk hülye szerződést írt alá, és ezen bukott, vagy a nem fizető üzleti partnert megpofozta annyira, hogy az meg is látszik. Miért lenne az ügyvéd kötelessége, hogy más hülyeségét helyrehozza? Nem az. Nem is mindig kötelező hozzá ügyvéd. Ja, szakértelem, tapasztalat - annak viszont ára van...

#2494 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:12

Na, ez az amit mi kicsik nem tudunk felszámolni, csak az ügyvédek.

Te lehet, hogy nem, de nem szakmafüggő: szervizes is felszámít kiszállási díjat, aztán max nem csinál semmit.

#2495 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:34

blablabla

szerinted egy villamosmérnök érintésvédelmi szabványossági vizsgálat készítéséhez mennyi tanult? 5 év mérnöki + két év gyakorlat + 1 képzés. egy komplett vizsgálat több kiló dokumentációval, amiért valódi büntetőjogi felelősség terheli, ismernie kell egy rakat szabványt, jogszabályi helyet milyen órabérben jön ki? elárulom, nagyon jó (most kértem be pár árajánlatot egy telephelyhez koordinátorként, a megrendelő már most látom anyázni fog, de kismiska a projekt szaros jogtanácsadójához képest.)
egy orvos mennyit tanult egy műtéthez, és mi az óradíja utána, pl. egy sablonból kinyomtatott, pár törvényi helyet előfeltételező, de ellenjegyzett vagy netán közokiratnak számító, a gyakorlatban nulla felé konvergáló munkával előállított másolathoz képest?
egy építőmérnök mennyit tanult, és milyen büntetőjogi felelőssége van pl. egy ház tervezésénél? egy ügyvéd mennyit gombol le az eladásakor, és mennyire lehet felelősségrevonni?
és egyébként ezek mind jól fizetett szakmák, ahol valódi tudás és teljesítmény áll a szolgáltatás mögött, nem innen-onnan összeszedett, pár törvényi helyen alapuló sablonokból összeállított nyomatatások egy aláírással.
szerintem a legnagyobb pénzlehúzók ebben az országban a politikusaink (jó részük jogász, meg egyéb léhűtő) után a kedves jogtudó emberek, aki saját maguk és szakmájuk alá dolgozva építgetik ezt a bürökráciát a maguk kiskapuival.
az viszont teljesen rendben van, mikor a szart kell visszalapátolni a lóba, és őket hívják, a határ a csillagos ég, ez így tényleg rendben van. de vannak az ügyvédi/jogi tevékenységnek tisztán lehúzós aspektusai is.

Szerkesztette: avman 2008. 06. 13. 13:02 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2496 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:03

Idézet: avman - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:51

egy építőmérnök mennyit tanult, és milyen büntetőjogi felelőssége van pl. egy ház tervezésénél?

Elnézést, semmilyen, házakkal az építészmérnök foglalkozik. :)

ON: Nem teljesen értek egyet az érveléseddel, mert sajnos az ország működését nem csak az orvosok meg a mérnökök garantálják, hanem javarészt a közgazdaságtan és a jog. Két kalapácsütésért is annyit kérnek el, amennyit nem szégyellenek, ha törvénybe van fektetve, hogy azt a két kalapácsütést csak ez meg ez végezheti el, és annak a két kalapácsütésnek pontosan ilyennek meg olyannak kell lennie.

A mérnöknek megvan az az előnye, hogy saját ötleteket vihet a munkájába, az ügyvédnek nincs ilyen jó dolga, ha már egy névelő kimaradt, vagy egy szó rossz helyen van, akkor az egész paksamétát lehet kidobni a francba.

Az orvos meg legtöbbször állami alkalmazott, mint a tanárok nagy része is, úgyhogy nem lehet egy kalap alá venni a magánügyvédekkel. Egy magánorvos viszont még rád se néz százezer alatt. És ezzel egyetemben: az állami alkalmazottként dolgozó ügyvédeknek sem megy olyan húdejól a soruk.

Szerkesztette: debaj 2008. 06. 13. 13:10 -kor

#2497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:09

szerinted egy villamosmérnök érintésvédelmi szabványossági vizsgálat készítéséhez mennyi tanult?

amiért valódi büntetőjogi felelősség terheli,

Aztán ha elbassza, akkor az ügyvéd jó pénzért mégis ki bírja mosni belőle  :Đ

Ismerősök is mondják, hogy mérési jegyzőkönyv, meg az informatika nem nagyon jár fizikai melóval. Én csak a pár szeszámosládám, meg pár dolgom kezébe adnám, oszt akkor pincébe le, meg fel, megint le. ÉV mérés az olyan, kolléga nem régen számolta, hogy napi 15-20 kilométert is gyalogol 1-1 épület területén. Itt felelősség az komoly, élete végéig kísérti az az aláírás, ha valami történik, akkor a károsult ügyvédje már a nyakában liheg. Építtető cég felszívódhat, ÉV méréseket meg kell ismételni, most változott a jogszabály a munkaügyes dolgokkal együtt, az kicsit törpös lett.
Make love not Wor.

#2498 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:12

...

Sablon ide, sablon oda, nyugodtan elhiheted, hogy még a legegyszerűbb eset, a társasági szerződésminta sem sima nyomtatványkitöltés. A hangsúly azon van, hogy tudni kell, mit jelentenek az egyes pontok. A saját maga által készített sablonok esetén meg megint az van, hogy mivel minden eset más, ha nem vágja a témát, sablonnal együtt is bennmaradhat, kimaradhat fontos dolog.

Nem újkeletű vélemény, hogy az ügyvéd "nem csinál semmit, csak a pecsétjét és az aláírását adja". De ha csak ez lenne, már régesrég megszűnt volna a szakma...

#2499 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:12

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:03

az ország működését nem csak az orvosok meg a mérnökök garantálják, hanem javarészt a közgazdaságtan és a jog.

De ha már villanyászkodásba belejöttünk, fel bírjátok vázolni, hogy egy ügyvéd/ügyvédi irodának milyen költségei vannak? mittomén, szokásos dolgokon kívül ilyen jogtár/cégtár előfizetés, kamarai tagság, egyéb bigyó?

Villanyászoknál a szabványok nem olcsók, ennek ellenére elég jól változnak. Nálam a hálóépítéshez 1-1 kisebb-nagyobb tanfolyás, angol nyelvű szabvány, doksik azok rendesen fizetősek, de jó műszert az már csak bérelni szoktam, meg nem is tartanak rá igényt. ÉV mérés megint törpös dolog, ezeket aztán időnként hitelesíttetni is kell.

Ilyenekre gondoltam, ha valaki ügyvédileg össze bírná vésni.
Make love not Wor.

#2500 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:14

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:12

Nem újkeletű vélemény, hogy az ügyvéd "nem csinál semmit, csak a pecsétjét és az aláírását adja".

Ja, simerős is emlegette ezt a bezzegeurópában típusú dolgot, mert ott állítólag a céges papírodat megvésheted magadnak. Egy sima első sarki alakuló cég nekem tényleg elég default szokott lenni, de bezzegeurópában ha meg is csinálhatnám, akkor is megkeresnék valami hozzáértőt, ez tény.

Aztán lehet méricskélni kinek mit ér meg, hogy azért az összegért X ideig működhessen a cég, vagy ne dőljön rá a ház, vagy fogorvos ne rontsa el, aztán amputálni kelljen a fejét.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.