HWSW Informatikai Kerekasztal: Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 18. 23:30

idézet:
Ezt írta bullseye:

(namostan ez magánvélemény, nem céges offkorz)
Kb erről van szó, kis emlékeztető. Amúgy szerintem inkább csak kis trükk, nem átverés, meg ilyesmi, hiszen a címer/logó/akármi a helyén van rendben, a szövegkörnyezetből is nyilvánvaló ez nem az a lap. Bunyó meg miért lenne? Csak mert reklámoztuk a konkurenciát? :))
[/quote]

Nem feltetlenul birosagi-terembe-n ertett bunyo,hanem a Chip-esek majd beszolnak a Pc Magazin-nak.
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#162 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 18. 23:55

idézet:
Ezt írta Vortex07:

Nem feltetlenul birosagi-terembe-n ertett bunyo,hanem a Chip-esek majd beszolnak a Pc Magazin-nak.
[/quote]

Milyen Chipesek? ;)

#163 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 09. 19. 10:26

Egyébként a Magyar PC Magazin sajtótájékoztatón rákérdeztem, hogy mi lesz az előfizetőkkel. Ifj. Ivanov Péter azt mondta, hogy a Chip előfizetői adatbázisa a Vogel tulajdona, de ők vásároltak több adatbázis, amelyek -- állítása szerint -- 99%-ban lefedik a Chip előfizetői adatbázisát és nekik az első MPCM példányt ingyen és bérmentve elküldik gondolom egy szívhez szóló levél kíséretében.

#164 Felhasználó inaktív   aliendeath 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 19. 10:53

Ok, szolok a haveromnak.
Az a poén, 2 hete adtam neki kölcsön az ez évi CHIP számokat, megtetszett neki, és kapásból előfizetett...
Ezért nem fizetek elő semmire, de a CHIPet 5 éve veszem...
ALIEN™

#165 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 11:14

A temahoz kapcsolodva:

Nem tudom, neztetek-e a mult heti (Ausztria logo fejenallva) HVG-t.
Abban a Vogel Burda kft keres szerkesztot a Chip magazin szamara...

Oldalszamra mar nem emlekszem, mintha 6-ra vegzodne. Bal oldal, alul.

#166 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 11:36

CHIP Magazin:
Vogel Burda Communications Kft.
A kiadásért felelős: Carsten Gerlach

Magyar PC Magazin:
IPMA-Service Kft.
A kiadásért felelős (a kiadó ügyvezetője): Ali Mehdi

Ha valaki nem érti, jól nézze meg a neveket.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#167 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 11:47

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Ha valaki nem érti, jól nézze meg a neveket.[/quote]

Nézem, de nem értem, mire akarsz kilyukadni.

#168 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 13:16

Nem akarom ide is beirni, de idevag ez a hozzaszolasom: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=22&t=000056#000008"]https://www.hwsw.hu/...t=000056#000008[/url]

#169 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 13:29

Ytse: te is olvasd el azt, meg az ottani kovetkezo hozzaszolasomat az elofizetokrol...

#170 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 13:30

Tegnap megvettem mindkét "Chip" magazint. A régi igaz csak demo, nem mintha kellett volna 4 cd-nyi demo meg időkorlátos szutyok, de érdekelt, mi a pálya. Megnéztem a formaterveiket, nem győzött meg, nagy-színes-képek-a-bénáknak jellegű az egész. Azért a kérdőívet kitöltöttem, hátha nyerek valamit :)

A Magyar PC Magazin hozta a régi formát, pozitív és negatív szempontból is: iszonyat jók az Ati és a Gef4 Ti kártyákról a cikkek, a lap legtöbb része is ok, csak valahogy ezt a mindent bele, kotyvasszunk hozzáállást nem tudja kiheverni a lap: a kördiagramok titkait felfedező, valamit a semmiről nem szóló, de a hirdető nevét tartalmazó Pingnet -es cikk baromira felbosszantott: tényleg van, aki ezeket keresi a lapban? Üdv:

#171 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 19:14

idézet:
Ezt írta Ytse:
Nézem, de nem értem, mire akarsz kilyukadni.[/quote]
Hogy az ügyvezető úr az IPMA részéről tök ugyan az a személy.
Nem volt itt semmiféle kirúgás meg ilyenek, inkább cégátnevezés.
A miért viszont engem is rohadtul érdekelne.
Nem derült ki, hogy a Vogel nem akarta meghosszabítani a liszenc szerződés(eke)t (A verzió) vagy az "itteniek" nem akarták/nem tudták kifizetni (B verzió), de az tuti, hogy egyik oldalon se hallotam még az igazat ... :(
(Lásd az új CHIP bevezetőjét, akármit mondanak a két újságnak szinte semmi köze egymáshoz.)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#172 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 09:29

Sziasztok!

Tegnap megvettem az uj Chip-et (Magyar PC Magazin) :) nem rossz leszamitva azt, hogy a jatekdemok kozul nem mukodott a NOLF2... csak az en peldanyom rossz vagy masoknal sem megy? Ha elinditom az exe-t akkor megnyit egy DOS ablakot villan egyet es vege... (op: win2000 prof.) Megnezne valaki mas is?

Samott

[ 2002. szeptember 20.: Samott szerkesztette a hozzászólást ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#173 Felhasználó inaktív   speedy-gee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 09:58

idézet:
Ezt írta Inquisitor:

Nem derült ki, hogy a Vogel nem akarta meghosszabítani a liszenc szerződés(eke)t (A verzió) vagy az "itteniek" nem akarták/nem tudták kifizetni (B verzió), de az tuti, hogy egyik oldalon se hallotam még az igazat ... :(
(Lásd az új CHIP bevezetőjét, akármit mondanak a két újságnak szinte semmi köze egymáshoz.)
[/quote]

Olvasd át egy kicsit az impresszumot: a kiadó a G.F.H Kft, a kiadásért ANNAK az ügyvezetője felel. Ali Mehdi az IPMA-Media Kft. ügyvezetője. :rolleyes:

Csak a pontosság kedvvért :D

Egyébként ha figyelmesen elolvasod a CHIP-et, és látod, miről és hogyan ír: ezt nem akarta a régi gárda, mármint hogy ilyen bullshit újságot kelljen csinálnia a németek hülyeségei miatt, és ezért grundolt magának új lapot (MPCM). Ennyi az egész, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani. :cool:

[ 2002. szeptember 20.: speedy-gee szerkesztette a hozzászólást ]

#174 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 11:19

idézet:
Ezt írta Inquisitor:

[/quote]

Állj. A Vogel Publishing Kft. ügyvezetője Ivanov Péter volt, a mostani MPCM lapigazgatója és az IPMA Kft. tulajdonosa pedig Ifj. Ivanov Péter, az előbbi fia. A licencszerződésnek pedig semmi köze a történethez.

Ahogy én látom ezt a dolgot: a régi Chipet gyakorlatilag nem a Vogel csinálta, ők csak kiadták. Az egész szerkesztés, hirdetésszervezés, stb. ki volt adva "bérmunkába" az IPMA Kft-nek, ami ugye Ivanov Péter fiáé. A Chip szerkesztői már hónapok óta ennek a cégnek az alkalmazottai voltak. Na most ez a németeknek (nyilvánvalóan) nem tetszett, ezért menesztették az öreg Ivanovot, erre az IPMA felbontotta a szerződéseket és a Chip szerkesztőgárda nélkül maradt, az IPMA pedig saját lapokat indít.

Ami a nevet illeti, a Chip kiadási joga jelenleg ugye a Vogel Publishingé (ebben 20% tulajdonrésze van az öreg Ivanovnak) de év végén valószínűleg átkerül a most alapított Vogel Burda Communications-höz, ehhez a céghez Ivanov Péternek már nincs köze.

#175 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 12:58

idézet:
Ezt írta HaZeX:
Megnéztem a formaterveiket, nem győzött meg, nagy-színes-képek-a-bénáknak jellegű az egész. Azért a kérdőívet kitöltöttem, hátha nyerek valamit :)
[/quote]

Az egy dolog, hogy nem eleg gyonyoru, es telleg sok papir veszik oda a batar kepekre, meg rovatcimekre, de ha jol megnezed, hiaba van el blur-olve, nehany helyen latszik, hogy ezek biza a nemet ujsag oldalai ;)) Csak a focimeket magyaritottak, a tobbi a nemet oldal, eletlenitve, hogy ne vedd eszre ;))
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#176 Felhasználó inaktív   speedy-gee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 13:12

idézet:
Ezt írta asdf:

Az egy dolog, hogy nem eleg gyonyoru, es telleg sok papir veszik oda a batar kepekre, meg rovatcimekre, de ha jol megnezed, hiaba van el blur-olve, nehany helyen latszik, hogy ezek biza a nemet ujsag oldalai ;)) Csak a focimeket magyaritottak, a tobbi a nemet oldal, eletlenitve, hogy ne vedd eszre ;))
[/quote]

Az egy dolog, de az egész újságról kiabál, hogy fordítás, tök idegen a nyelvezete, a szóhasználata, és olyan esetlen az egész :confused:

#177 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 13:55

idézet:
Ezt írta speedy-gee:

Az egy dolog, de az egész újságról kiabál, hogy fordítás, tök idegen a nyelvezete, a szóhasználata, és olyan esetlen az egész :confused:
[/quote]

Azt nemtom, hogy forditas-e en a 30. oldaltol kezdodo ilyenek leszunk a jovo honapban dologrol beszelek. Igaz van jopar magyartalan mondat, es az elvalas-
ztas :D sem tokeletes jopar helyen :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#178 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 14:19

A magyartalanság szerintem részben annak tudható be, hogy a lapot részben romániai magyarok írják, részben pedig idegen nyelvű cikkeket fordítottak le. Mondjuk jó, hogy itt ugatok, miközben még nem is láttam az újságot :D.

Kicsit sok lett a "részben", sorry :)

[ 2002. szeptember 20.: Ytse szerkesztette a hozzászólást ]

#179 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 20. 15:14

SZVSZ SORRY, de csak részben !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#180 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 21. 05:27

Hi

Én 1996 óta előfizetője vagyok (hegy meddig még nem tudom) a CHIP-nek, mert indulása korában egyik legjobb lap volt, és színvonala csak emelkedett. Néhány évvel ezelőtt külföldön járva belekukkantottam egy német CHIP-be.
Rövid úton visszatettem az ujságosstand polcára.
A magyar CHIP igazi magyarosított változat , szerintem sokkal inkább szakmai és nem "bulvár jellegű" volt.(Ez ma is így van.)
A sebtiben kiadott "sovány" magazin mellékletéhez adott CD-k nem voltak olyan jól áttekinthetők, mint az előzőek, böngészni csak a szokásos "böngésző"-vel lehet. A könyvtárakban a fájlok mellett semmi szöveges információ (files! hiánya).
Én is várakozó állásponton vagyok.

Azt viszont nem értem, hogy néhány hozzászólásban említett "adartbázis vásárlás" hogyan lehetséges.
Az adataim nem üzleti kategória!
Azt minden adatfelvevőnek őriznie, védenie kell, eladnia nem szabad !

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.