idézet:
Ezt írta bullseye:
(namostan ez magánvélemény, nem céges offkorz)
Kb erről van szó, kis emlékeztető. Amúgy szerintem inkább csak kis trükk, nem átverés, meg ilyesmi, hiszen a címer/logó/akármi a helyén van rendben, a szövegkörnyezetből is nyilvánvaló ez nem az a lap. Bunyó meg miért lenne? Csak mert reklámoztuk a konkurenciát?)[/quote]
Nem feltetlenul birosagi-terembe-n ertett bunyo,hanem a Chip-esek majd beszolnak a Pc Magazin-nak.
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2002. 09. 18. 23:30
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 18. 23:55
idézet:
Ezt írta Vortex07:
Nem feltetlenul birosagi-terembe-n ertett bunyo,hanem a Chip-esek majd beszolnak a Pc Magazin-nak.[/quote]
Milyen Chipesek?![]()
Elküldve: 2002. 09. 19. 10:26
Elküldve: 2002. 09. 19. 10:53
Az a poén, 2 hete adtam neki kölcsön az ez évi CHIP számokat, megtetszett neki, és kapásból előfizetett...
Ezért nem fizetek elő semmire, de a CHIPet 5 éve veszem...
Elküldve: 2002. 09. 19. 11:14
Nem tudom, neztetek-e a mult heti (Ausztria logo fejenallva) HVG-t.
Abban a Vogel Burda kft keres szerkesztot a Chip magazin szamara...
Oldalszamra mar nem emlekszem, mintha 6-ra vegzodne. Bal oldal, alul.
Elküldve: 2002. 09. 19. 11:36
Vogel Burda Communications Kft.
A kiadásért felelős: Carsten Gerlach
Magyar PC Magazin:
IPMA-Service Kft.
A kiadásért felelős (a kiadó ügyvezetője): Ali Mehdi
Ha valaki nem érti, jól nézze meg a neveket.
Elküldve: 2002. 09. 19. 11:47
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Ha valaki nem érti, jól nézze meg a neveket.[/quote]
Nézem, de nem értem, mire akarsz kilyukadni.
Elküldve: 2002. 09. 19. 13:16
Elküldve: 2002. 09. 19. 13:29
Elküldve: 2002. 09. 19. 13:30
A Magyar PC Magazin hozta a régi formát, pozitív és negatív szempontból is: iszonyat jók az Ati és a Gef4 Ti kártyákról a cikkek, a lap legtöbb része is ok, csak valahogy ezt a mindent bele, kotyvasszunk hozzáállást nem tudja kiheverni a lap: a kördiagramok titkait felfedező, valamit a semmiről nem szóló, de a hirdető nevét tartalmazó Pingnet -es cikk baromira felbosszantott: tényleg van, aki ezeket keresi a lapban? Üdv:
Elküldve: 2002. 09. 19. 19:14
idézet:
Ezt írta Ytse:
Nézem, de nem értem, mire akarsz kilyukadni.[/quote]
Hogy az ügyvezető úr az IPMA részéről tök ugyan az a személy.
Nem volt itt semmiféle kirúgás meg ilyenek, inkább cégátnevezés.
A miért viszont engem is rohadtul érdekelne.
Nem derült ki, hogy a Vogel nem akarta meghosszabítani a liszenc szerződés(eke)t (A verzió) vagy az "itteniek" nem akarták/nem tudták kifizetni (B verzió), de az tuti, hogy egyik oldalon se hallotam még az igazat ...
(Lásd az új CHIP bevezetőjét, akármit mondanak a két újságnak szinte semmi köze egymáshoz.)
Elküldve: 2002. 09. 20. 09:29
Tegnap megvettem az uj Chip-et (Magyar PC Magazin)
Samott
[ 2002. szeptember 20.: Samott szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 20. 09:58
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Nem derült ki, hogy a Vogel nem akarta meghosszabítani a liszenc szerződés(eke)t (A verzió) vagy az "itteniek" nem akarták/nem tudták kifizetni (B verzió), de az tuti, hogy egyik oldalon se hallotam még az igazat ...
(Lásd az új CHIP bevezetőjét, akármit mondanak a két újságnak szinte semmi köze egymáshoz.)[/quote]
Olvasd át egy kicsit az impresszumot: a kiadó a G.F.H Kft, a kiadásért ANNAK az ügyvezetője felel. Ali Mehdi az IPMA-Media Kft. ügyvezetője.
Csak a pontosság kedvvért![]()
Egyébként ha figyelmesen elolvasod a CHIP-et, és látod, miről és hogyan ír: ezt nem akarta a régi gárda, mármint hogy ilyen bullshit újságot kelljen csinálnia a németek hülyeségei miatt, és ezért grundolt magának új lapot (MPCM). Ennyi az egész, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani.
[ 2002. szeptember 20.: speedy-gee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 20. 11:19
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
(Lásd az új CHIP bevezetőjét, akármit mondanak a két újságnak szinte semmi köze egymáshoz.)[/quote]
Állj. A Vogel Publishing Kft. ügyvezetője Ivanov Péter volt, a mostani MPCM lapigazgatója és az IPMA Kft. tulajdonosa pedig Ifj. Ivanov Péter, az előbbi fia. A licencszerződésnek pedig semmi köze a történethez.
Ahogy én látom ezt a dolgot: a régi Chipet gyakorlatilag nem a Vogel csinálta, ők csak kiadták. Az egész szerkesztés, hirdetésszervezés, stb. ki volt adva "bérmunkába" az IPMA Kft-nek, ami ugye Ivanov Péter fiáé. A Chip szerkesztői már hónapok óta ennek a cégnek az alkalmazottai voltak. Na most ez a németeknek (nyilvánvalóan) nem tetszett, ezért menesztették az öreg Ivanovot, erre az IPMA felbontotta a szerződéseket és a Chip szerkesztőgárda nélkül maradt, az IPMA pedig saját lapokat indít.
Ami a nevet illeti, a Chip kiadási joga jelenleg ugye a Vogel Publishingé (ebben 20% tulajdonrésze van az öreg Ivanovnak) de év végén valószínűleg átkerül a most alapított Vogel Burda Communications-höz, ehhez a céghez Ivanov Péternek már nincs köze.
Elküldve: 2002. 09. 20. 12:58
idézet:
Ezt írta HaZeX:
Megnéztem a formaterveiket, nem győzött meg, nagy-színes-képek-a-bénáknak jellegű az egész. Azért a kérdőívet kitöltöttem, hátha nyerek valamit
[/quote]
Az egy dolog, hogy nem eleg gyonyoru, es telleg sok papir veszik oda a batar kepekre, meg rovatcimekre, de ha jol megnezed, hiaba van el blur-olve, nehany helyen latszik, hogy ezek biza a nemet ujsag oldalai) Csak a focimeket magyaritottak, a tobbi a nemet oldal, eletlenitve, hogy ne vedd eszre
)
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2002. 09. 20. 13:12
idézet:
Ezt írta asdf:
Az egy dolog, hogy nem eleg gyonyoru, es telleg sok papir veszik oda a batar kepekre, meg rovatcimekre, de ha jol megnezed, hiaba van el blur-olve, nehany helyen latszik, hogy ezek biza a nemet ujsag oldalai) Csak a focimeket magyaritottak, a tobbi a nemet oldal, eletlenitve, hogy ne vedd eszre
)[/quote]
Az egy dolog, de az egész újságról kiabál, hogy fordítás, tök idegen a nyelvezete, a szóhasználata, és olyan esetlen az egész :confused:
Elküldve: 2002. 09. 20. 13:55
idézet:
Ezt írta speedy-gee:
Az egy dolog, de az egész újságról kiabál, hogy fordítás, tök idegen a nyelvezete, a szóhasználata, és olyan esetlen az egész :confused:[/quote]
Azt nemtom, hogy forditas-e en a 30. oldaltol kezdodo ilyenek leszunk a jovo honapban dologrol beszelek. Igaz van jopar magyartalan mondat, es az elvalas-
ztassem tokeletes jopar helyen
![]()
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2002. 09. 20. 14:19
Kicsit sok lett a "részben", sorry
[ 2002. szeptember 20.: Ytse szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 20. 15:14
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 09. 21. 05:27
Én 1996 óta előfizetője vagyok (hegy meddig még nem tudom) a CHIP-nek, mert indulása korában egyik legjobb lap volt, és színvonala csak emelkedett. Néhány évvel ezelőtt külföldön járva belekukkantottam egy német CHIP-be.
Rövid úton visszatettem az ujságosstand polcára.
A magyar CHIP igazi magyarosított változat , szerintem sokkal inkább szakmai és nem "bulvár jellegű" volt.(Ez ma is így van.)
A sebtiben kiadott "sovány" magazin mellékletéhez adott CD-k nem voltak olyan jól áttekinthetők, mint az előzőek, böngészni csak a szokásos "böngésző"-vel lehet. A könyvtárakban a fájlok mellett semmi szöveges információ (files! hiánya).
Én is várakozó állásponton vagyok.
Azt viszont nem értem, hogy néhány hozzászólásban említett "adartbázis vásárlás" hogyan lehetséges.
Az adataim nem üzleti kategória!
Azt minden adatfelvevőnek őriznie, védenie kell, eladnia nem szabad !

Súgó
A téma zárva.