idézet:
Ezt írta Flex:
Annak idején én is gyakran tapasztaltam, hogy a Gamer Magazint csak újságosnál lehet beszerezni. Egyetlen bevásárlóközpontban, vagy a nagyobb boltok újságospolcán sem találtam Gamert soha, míg a PC Gurutól rogyadoztak a polcok. Pedig ha a család elmegy a Tescoba és otthagy több tízezer forintot a havi nagybevásárlás során, általában sokkal könnyebben veszi rá a gyerek az apukát hogy pakoljon a bevásárlókocsiba egy Gamer Magazint is.
Gyanítottam hogy a terjesztéssel lehet gond, anno szóltam is a tapasztalataimról, de bent azt mondták hogy a terjesztésbe az újságírók nem szólhatnak bele, az a kiadó dolga. Már itt sejthető volt hogy a régi, egységes csapatszellem kezd megbomlani, ha ennyire nem veszik figyelembe a belső javaslatokat.
Szegény Shoebaron, kéthetente hívtam a Tescoból hogy itt állok a polcok előtt és megint nem látok sehol egy Gamer magazint, de kiírva sem, ami azt jelenti hogy egyáltalán nem árulnak[/quote]
1. A MATESZ auditáláshoz minimum 3 megjelenés szükséges, és az ezt követkő negyedévről lehet adatokat (gyorsjelentést) küldeni. Mivel az MPCM és a GAMER is 2002 szeptemberében jelent meg először, erre csak most volt lehetőség. Azaz a 2003. első negyedéves gyorsjelentések már fent lesznek.
2. Bevásárlóközpontok, meg hogy ki mit csúsztat: Minden bevásárlóközpont, benzinkút, stb. - azaz nem a Lapkerhez tartozó, alternatív terjesztő - maga dönti el, melyik újságot árusítja. Mivel ezek új lapok voltak, újra kellett kezdeni azt a - néhány helyen fél évig tartó! - procedurát, hogy a lapok felkerüljenek ezeknek a terjesztőknek az igénylistájára. Most már a legtöbb ilyen helyen lehet kapni.
Asszem aki rendelkezik némi intelligenciával, ezek után levonhatja a következtetést arról, ki csúsztat, és vajon miért?![]()
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2003. 05. 05. 10:21
Elküldve: 2003. 05. 05. 11:19
idézet:
Ezt írta speedy-gee:
1. A MATESZ auditáláshoz minimum 3 megjelenés szükséges, és az ezt követkő negyedévről lehet adatokat (gyorsjelentést) küldeni. Mivel az MPCM és a GAMER is 2002 szeptemberében jelent meg először, erre csak most volt lehetőség. Azaz a 2003. első negyedéves gyorsjelentések már fent lesznek.
2. Bevásárlóközpontok, meg hogy ki mit csúsztat: Minden bevásárlóközpont, benzinkút, stb. - azaz nem a Lapkerhez tartozó, alternatív terjesztő - maga dönti el, melyik újságot árusítja. Mivel ezek új lapok voltak, újra kellett kezdeni azt a - néhány helyen fél évig tartó! - procedurát, hogy a lapok felkerüljenek ezeknek a terjesztőknek az igénylistájára. Most már a legtöbb ilyen helyen lehet kapni.
Asszem aki rendelkezik némi intelligenciával, ezek után levonhatja a következtetést arról, ki csúsztat, és vajon miért?[/quote]
Lehet hogy véletlenül kattintottál csak az én hozzászólásom válaszára, de ha jól látom nem említettem semmiféle MATESZ adatot, pontosan azért mert nem ismerem a működésük elveit. Azért kösz hogy írtál ezzel kapcsolatban is valamit.
A Tesco és egyéb boltokban való megjelenésről pedig annyit, hogy meglenne a véleményem egy olyan marketing és terjesztőosztályról, ahol fél évbe telik míg "betörnek" a több tízezres példányszámban eladott lapjaikkal az alternatív terjesztőkhöz. Ettől függetlenül mégsem ezt kritizáltam, hanem azt hogy anno a hírek szerint nem az volt a válasz hogy gyerekek mindent megteszünk, hanem az hogy ez nem a ti dolgotok.
Keresem, keresem, de nem látom hogy hol csúsztatnék.
Elküldve: 2003. 05. 05. 11:30
idézet:
Ezt írta Flex:
Lehet hogy véletlenül kattintottál csak az én hozzászólásom válaszára, de ha jól látom nem említettem semmiféle MATESZ adatot, pontosan azért mert nem ismerem a működésük elveit. Azért kösz hogy írtál ezzel kapcsolatban is valamit.
A Tesco és egyéb boltokban való megjelenésről pedig annyit, hogy meglenne a véleményem egy olyan marketing és terjesztőosztályról, ahol fél évbe telik míg "betörnek" a több tízezres példányszámban eladott lapjaikkal az alternatív terjesztőkhöz. Ettől függetlenül mégsem ezt kritizáltam, hanem azt hogy anno a hírek szerint nem az volt a válasz hogy gyerekek mindent megteszünk, hanem az hogy ez nem a ti dolgotok.
Keresem, keresem, de nem látom hogy hol csúsztatnék.[/quote]
MATESZ: Nem te dobtad fel, de nem sokkal előbb volt kérdés.
Többi: no comment, mert pont az ilyen "anno azt hallottam, hogy ő egyszer azt mondta, hogy stb stb." dolgokból alakulnak ki a legendák.
Elküldve: 2003. 05. 05. 14:28
A Mateszes felvilágosítást köszi, eddig nem tudtam erről.
A Tesco-ban és újságosoknál való elérhetőséggel kapcsolatos tapasztalatokat nem tudom, hogy miért kell "csúsztatásnak" minősíteni - meg sem fordul a fejedben, hogy Flex, Sasa, Shoe esetleg tényleg ezt tapasztalták? Az pedig tény és való, hogy az IPMA marketingje messze nem volt kifogástalan a Vogellel való szakítás óta... Kezdésnek pl. gyakorlatilag nulla volt a kiadóváltás kommunikációja, nagyon sok embernek fogalma sem volt az eseményekről - beleértve a PCG vásárlóit is. Vagy ott van a hirdetések csökkenése, hogy egy korábbi példát említsek.
De visszakanyarodva a hozzászólásom első mondatához, én speciel jobban örülnék, ha a HWSW fórumon nem fajulna el úgy ez a téma, ahogy a Gamer oldalán már sikerült összehozni. Szóval a titokzatos célozgatások, neadjisten a kilépett / maradó szerkesztők és cikkírók "jellemzése" inkább ne is kezdődjön el, ha egy mód van rá. Már csak azért is jobb lenne ezt hanyagolni, mert nekik semmi részük nem volt ennek az egész kálváriának az elindításában...
Elküldve: 2003. 05. 05. 15:17
idézet:
Ezt írta speedy-gee:
MATESZ: Nem te dobtad fel, de nem sokkal előbb volt kérdés.
Többi: no comment, mert pont az ilyen "anno azt hallottam, hogy ő egyszer azt mondta, hogy stb stb." dolgokból alakulnak ki a legendák.[/quote]
Speciálisan az a helyzet, hogy azzal beszéltem, aki konkrétan az ügy szereplője volt, vagyis nem az unokatestvére férjével, stb stb, emiatt az információim első kézből valóak, nem legendák. Talán szerepe volt ennek is a szakításban, ki tudja, szerencsére nem folytam bele a lelkizésbe.
A hétvégén pedig továbbra sem láttam Gamer magazint a Tesco polcain, bár MPCM-et már igen.
Elküldve: 2003. 05. 08. 21:48
idézet:
Ezt írta Grillo:
Én Zalaegerszegen néztem Tescot, és nem volt Gamer.[/quote]
Hali. Én itt Miskolcon néztem a Shell-kutat a volt fonodánál, és volt Gamer.Igaz, a Guru eltakarta a háromnegyedét.
BTW, sajnálom, hogy ez történt, én is hűséges olvasó szoktam lenni. A végsőkig kitartottam a CoV mellett is (még a PCU-időszakukban is). Nagyon király banda volt az, ha léteznének még, őket választanám - ne nevessetek, de még akkor is, ha F/F lenne az újság. És mindezt kizárólag a hangulat miatt. 1.0, 0.75, CoVboy, Dada, DoT, Getto, és később Hancu és Stöki - akiket a leginkább hiányolni fogok egyébként a Gamer-teamből (na meg Tasnádi Zolit). Én maradok a SZVSZ kissé gyerekes elnevezésű Gamer-nél.
NoP
Elküldve: 2003. 05. 09. 12:53
Mivel érvényes előfizetésem volt kaptam 2 Guru Gamert, meg jött továbbra is a PC Guru. A Gamer csúcs volt, a PC GURU MÍNŐSÍTHETETLEN volt, a papír többet ért amire nyomták. Vágtam a centit mikor jár már le az előfizetésem, hogy előfízethessem a Gamert. /majdnem megvettem egyszer a Gamert, amikor képesek voltatok a Giants-ot adni hozzá !!/
Lejárt az előfizum, hajítom ki a csekket, kinyitom az újságot és a fél banda benne van a PC Guruban.
2 újságot nem tudok járatni, a mellékletek hidegen hagynak -kivéve a Giants !!!-, de most nem tudom mitévő legyek. A címlapokat szoktam nézegetni, általában mindkettőben van olyan cikk, ami NAGYON érdekel.
Összefoglalva: jól megszivattátok az olvasókat !
Nem kezdek találgatni mi-miért történt -nem ott dolgozok...
Elküldve: 2003. 05. 12. 03:38
idézet:
Ezt írta iljicSke:
Én nem vagyuk ős-gurus, de '95-től kezdve mindig megvettem, később előfizettem, aztán jött a válás...
Mivel érvényes előfizetésem volt kaptam 2 Guru Gamert, meg jött továbbra is a PC Guru. A Gamer csúcs volt, a PC GURU MÍNŐSÍTHETETLEN volt, a papír többet ért amire nyomták. Vágtam a centit mikor jár már le az előfizetésem, hogy előfízethessem a Gamert. /majdnem megvettem egyszer a Gamert, amikor képesek voltatok a Giants-ot adni hozzá !!/
Lejárt az előfizum, hajítom ki a csekket, kinyitom az újságot és a fél banda benne van a PC Guruban.
2 újságot nem tudok járatni, a mellékletek hidegen hagynak -kivéve a Giants !!!-, de most nem tudom mitévő legyek. A címlapokat szoktam nézegetni, általában mindkettőben van olyan cikk, ami NAGYON érdekel.
Összefoglalva: jól megszivattátok az olvasókat !
Nem kezdek találgatni mi-miért történt -nem ott dolgozok...- remélem egyszer összejöttök EGY újságban újra ![/quote]
Azért nézz bele a legújabb Gamer-be is! Van egy-két régi nagy név, akik a nemrég kivált tagokat pótolni tudják. Sőt, végülis belegondolva a nemrég kiváltak a most visszajött cikkírókat pótolták kb. 2-3-4 éven keresztül.![]()
Elküldve: 2003. 05. 16. 00:28
idézet:
Ezt írta Desmond T.:
Azért nézz bele a legújabb Gamer-be is! Van egy-két régi nagy név, akik a nemrég kivált tagokat pótolni tudják. Sőt, végülis belegondolva a nemrég kiváltak a most visszajött cikkírókat pótolták kb. 2-3-4 éven keresztül.[/quote]
Hát ez most nem tudom segítség volt-e...![]()
Elküldve: 2003. 05. 29. 20:06
idézet:
Ezt írta Tony_6:
Ajaj holnap döntenem kell.[/quote]
Ezért a dumáért ment egy KCS.![]()
Elküldve: 2003. 05. 30. 07:40
idézet:
Ezt írta Ytse:
Ezért a dumáért ment egy KCS.[/quote]
Ó köszi!
adnék én is egyet vissza csak hát letiltottad...
Elküldve: 2003. 05. 31. 00:07
Elküldve: 2003. 06. 14. 00:03
Elküldve: 2003. 06. 14. 14:53
Masikat meg nincs kedvem megvenni.
Elküldve: 2003. 06. 15. 14:55
A nagy "visszamenetel" után az volt a PCG impresszumában, hogy te is visszamentél. Ennek ellenére azóta nem jelent meg írásod és ez nagyon gáz!!! Igazán átvehetnéd a hardver rovatot, vagy legalább a videokártyák tesztelését írhatnád te, mert ami most megy az hát hogy is mondjam
Csak azért veszem a PCG-t is (a GAMER mellett) mert ti visszamentetek, azonban se te, se Joshua (jó most volt játékleírása de a Homok a gépezetben-t még mindig az a hüle
Mi ennek az oka???? :confused:
[ 2003. június 15.: PAraNoIA21 szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. június 15.: PAraNoIA21 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 19. 05:25
idézet:
Ezt írta PAraNoIA21:
Laa Yosh!
A nagy "visszamenetel" után az volt a PCG impresszumában, hogy te is visszamentél. Ennek ellenére azóta nem jelent meg írásod és ez nagyon gáz!!! Igazán átvehetnéd a hardver rovatot, vagy legalább a videokártyák tesztelését írhatnád te, mert ami most megy az hát hogy is mondjam!
Csak azért veszem a PCG-t is (a GAMER mellett) mert ti visszamentetek, azonban se te, se Joshua (jó most volt játékleírása de a Homok a gépezetben-t még mindig az a hüleKredenc csinálja) nem írt még semmít
!!!
Mi ennek az oka???? :confused:
[ 2003. június 15.: PAraNoIA21 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Még mindig nem látjátok át? Az egész átmenetel/átvétel azért történt, hogy a GAMER-t gyengítsék cikkíró fronton... Egy ideig biztos lesznek még cikkek az újonnan odaérkezett íróktól, de (szerintem) hosszútávon kiesnek (páran). Sokan most azért veszik a PC Guru-t, mert oda ment 1-2 név. Csakhogy ezek az emberek már egyszer cserbenhagyták a kiadót, ezért aligha lehet 100%-ig megbízni bennük. Én azt sem tartanám lehetetlennek, ha 1-2 év múlva a két újság kiadója megegyezne egymással és újból összeolvadnának. Akkor viszont tényleg sokan kiesnének az egyik oldalról. Hogy melyikről? Van egy ember, aki jelen pillanatban mindkét újság kiadójának a tulajdonosa. Logikus, hogy a jövőben a jobban sajátjának tekintett újságot és szerkesztőit protezsálná. Ez persze csak fantáziálás...
Elküldve: 2003. 06. 19. 14:01
idézet:
Ezt írta Desmond T.:
Még mindig nem látjátok át? Az egész átmenetel/átvétel azért történt, hogy a GAMER-t gyengítsék cikkíró fronton... Egy ideig biztos lesznek még cikkek az újonnan odaérkezett íróktól, de (szerintem) hosszútávon kiesnek (páran). Sokan most azért veszik a PC Guru-t, mert oda ment 1-2 név. Csakhogy ezek az emberek már egyszer cserbenhagyták a kiadót, ezért aligha lehet 100%-ig megbízni bennük.[/quote]
Teljes és totális tévedésben vagy. 3 hónapja Hancu és Sasa készíti a PC Guru játékrovatát teljes munkaidőben; az E3-ról pl. ithton először jelentkeztek egy igen részletes beszámolóval. Stabilan ír nekik továbbra is Stöki, Greg5, Tasnádi Zoli és még 1-2 cikkíró a "régi" gárdából.
A hardver fronton viszont még tényleg képlékeny a helyzet - de ennek sem bizalmi kérdés a magyarázata, hanem leginkább az, hogy a Gamer HW szerkesztője, Csongor, már a Chip magazin stábját erősíti. Így az általa összefogott brigád egy része most a Chipben (is) cikkezik (Joshua, Flex). Ezen kívül magamról tudok még nyilatkozni, de nem sokat - ezért se válaszoltam eddig a kérdésre.... Szóval, én egyelőre még nem tudtam dönteni, hogy melyik újságba írjak (Chip v. PC Guru). A stílusomnak jobban fekszik a PCG, szerkesztőként viszont Csongort preferálom - így hát egyelőre 1-1 cikket produkáltam mindkét újságba (Maya PLE illetve 3DMark2003 témában).
A lényegen azonban ez nem változtat, a régi-új emberek maximálisan élvezik a Vogel bizalmát, és egyébként is saját kezdeményezésre jöttek el az IPMA kiadótól és keresték meg a németeket. Ez a kényszerképzet, hogy a Vogel megvette, vagy elcsábította őket, teljesen téves, és jórészt a Gamer fórumon zajló fékevesztett kombinálgatás eredménye (amit már az elején le kellett volna állítani SZVSZ).
A magam részéről eléggé ki is vagyok készülve ettől - 5 évi kemény munkánk ellenére az olvasók sz@rnak a tartalomra, és csak a találgatások meg "belsős" pletykák érdeklik őket, mindenféle elképzelések alapján akarnak inkább megítélni minket...
idézet:[/quote]
Van egy ember, aki jelen pillanatban mindkét újság kiadójának a tulajdonosa. Logikus, hogy a jövőben a jobban sajátjának tekintett újságot és szerkesztőit protezsálná. Ez persze csak fantáziálás...
He??? hogyhogy mindkét újság kiadójának a tulajdonosa??
Az IPMA tulajdonosa ifjabb Ivanov Péter, ha jól tudom. A Vogel-Burda tulajdonosait nem ismerem névről, de szerintem nagyrészt németek... A régi PCG-t kiadó Vogel Publishing Kft. tulajdonosait meg nem ismerem, igazából azt se tudom hogy a cég megvan-e még. Ha esetleg igen, akkor nem kizárt, hogy még mindig van benne tulajdonrésze idősebb Ivanov Péternek, de egész biztosan kisebbségi lehet csak, ergo zéró döntési körrel rendelkezik...
De a lényeg az hogy megint marha nagy tévedésben vagy. Muszáj ezt a sok marhaságok tényként hirdetni és terjeszteni? Eh...
Elküldve: 2003. 06. 19. 14:09

Súgó
A téma zárva.