HWSW Informatikai Kerekasztal: BMF-NIK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BMF-NIK Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 16. 12:48

Sztem le lesz adva egy rakás tárgy a tárgyfelvételi időszak vége előtt, de TMPK szabválokon még vannak helyek :)

#2042 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 01. 16. 12:48

Sztem le lesz adva egy rakás tárgy a tárgyfelvételi időszak vége előtt, de TMPK szabválokon még vannak helyek :)

Nekem konkrétan 1 darab szakmai szabvál kell, de asszem beszélni fogok Schmuckkal, elvégre itt kint csak szakmai tárgyaim vannak.

-C0pp3rM!n3-

#2043 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 01:04

Valaki nem tudja véletlenül szakirányra jelentkezésnél mi alapján dől el pontosan ki hova kerül be? Azt tudom, hogy számít a 2 szigorlat jegye + a szakirányra jelentkezés félévének eredménye. Konkrétan az érdekelne, hogy ez az eredmény most az adott félév átlaga (tehát kredit*jegy+kredit*jegy...\adott félévben felvett kredit) vagy ösztöndíj-indexe vagy ösztöndíj-mutatót jelenti?

Szerkesztette: sadam 2011. 01. 24. 01:05 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2044 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2011. 01. 24. 01:04

Valaki nem tudja véletlenül szakirányra jelentkezésnél mi alapján dől el pontosan ki hova kerül be? Azt tudom, hogy számít a 2 szigorlat jegye + a szakirányra jelentkezés félévének eredménye. Konkrétan az érdekelne, hogy ez az eredmény most az adott félév átlaga (tehát kredit*jegy+kredit*jegy...\adott félévben felvett kredit) vagy ösztöndíj-indexe vagy ösztöndíj-mutatót jelenti?

az ösztöndíjnak ehhez semmi köze amúgy. ez a "besorolás" meg teljesen nagy marhaság. sosem volt még olyan, hogy valaki első helyre megjelölt egy szakirányt, és azt nem vették fel oda. legalábbis én nem tudok róla (persze ez még nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy megtörtént ilyen). de hivatalosan igen, a két szigorlat és a szigorlat félévében teljesített átlag (kreditátlag).

-C0pp3rM!n3-

#2045 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 01. 24. 13:34

az ösztöndíjnak ehhez semmi köze amúgy. ez a "besorolás" meg teljesen nagy marhaság. sosem volt még olyan, hogy valaki első helyre megjelölt egy szakirányt, és azt nem vették fel oda. legalábbis én nem tudok róla (persze ez még nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy megtörtént ilyen). de hivatalosan igen, a két szigorlat és a szigorlat félévében teljesített átlag (kreditátlag).

-C0pp3rM!n3-

Szuper, köszi, pont ezt a választ vártam.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2046 Felhasználó inaktív   serious 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 25. 12:50

Mint friss hús csatlakoznék a fórumhoz :cool2: Bármilyen túlélőtippet szívesen fogadok, még csak a 2.félévemet fogom kezdeni :unsure:

#2047 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 16:20

Üdv itt! Túlélőtippként: kitartás, tanulás, tanulás, gyakorlás és sok szerencse :)
Milyen tárgyaid lesznek a következő félév során?

Szerkesztette: lehella 2011. 01. 25. 16:21 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   serious 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 01. 25. 16:20

Üdv itt! Túlélőtippként: kitartás, tanulás, tanulás, gyakorlás és sok szerencse :)
Milyen tárgyaid lesznek a következő félév során?

Szerencsére minden tárgyat teljesítettem úgyhogy egy újabb munkás félév áll előttem... :s A Vep-nél mennyire lehetséges összehozni 4-es gyakjegyet?(OOP-nél sikerült és ha jól értesültem akkor még egy 4-essel kiválthatom a beugrót szigorlaton... Vagy érdemes egyáltalán erre gyúrni?)

Szerkesztette: serious 2011. 01. 25. 18:00 -kor

#2049 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 25. 17:59

Szerencsére minden tárgyat teljesítettem úgyhogy egy újabb munkás félév áll előttem... :s A Vep-nél mennyire lehetséges összehozni 4-es gyakjegyet?(OOP-nél sikerült és ha jól értesültem akkor még egy 4-essel kiválthatom a beugrót szigorlaton... Vagy érdemes egyáltalán erre gyúrni?)

érdemes. a szigorlat beugró nem egy leányálom. és érdemes elmenni Vámossy prog. versenyére, mert kiválthatód vele ötösre a vep jegyedet ;)

-C0pp3rM!n3-

#2050 Felhasználó inaktív   serious 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 01. 25. 19:47

érdemes. a szigorlat beugró nem egy leányálom. és érdemes elmenni Vámossy prog. versenyére, mert kiválthatód vele ötösre a vep jegyedet ;)

-C0pp3rM!n3-

Ez a játék készítős verseny lenne?

#2051 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 25. 17:59

A 3. féléves Java-nál sokkal könnyebben összehozható a második 4-es, persze, ha VEP-el is megy, akkor még jobb. :-)

Első félévhez hasonló sikereket kívánok a másodikra is.

Szerk.: Egyébként szerintem, ha 4. félévig sikerül minden tárgyat teljesítened a 2 szigorlattal együtt, akkor olyan nagy gond már nem lehet a végjátékban. Viszont pl. egy szoftverszigorlat a Számítógép Architektúrák II.-vel vagy már csak Archi I.-el keverve nem egy könnyű menet szerintem.

Szerkesztette: sadam 2011. 01. 25. 22:20 -kor

#2052 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 25. 20:59

Ez a játék készítős verseny lenne?

Igen.

#2053 Felhasználó inaktív   serious 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2011. 01. 25. 22:00

A 3. féléves Java-nál sokkal könnyebben összehozható a második 4-es, persze, ha VEP-el is megy, akkor még jobb. :-)

Első félévhez hasonló sikereket kívánok a másodikra is.

Szerk.: Egyébként szerintem, ha 4. félévig sikerül minden tárgyat teljesítened a 2 szigorlattal együtt, akkor olyan nagy gond már nem lehet a végjátékban. Viszont pl. egy szoftverszigorlat a Számítógép Architektúrák II.-vel vagy már csak Archi I.-el keverve nem egy könnyű menet szerintem.

Szerintem igen kicsi az esélye annak hogy ezt az iramot tartsam 4féléven keresztül, de majd kiderül... Utánanéztem a versenynek és nem tűnik valami egyszerűnek :D Főleg úgy hogy itt a NIK-en találkoztam először prog-al

#2054 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 25. 22:27

Szerintem igen kicsi az esélye annak hogy ezt az iramot tartsam 4féléven keresztül, de majd kiderül... Utánanéztem a versenynek és nem tűnik valami egyszerűnek :D Főleg úgy hogy itt a NIK-en találkoztam először prog-al

nem vészes :) csak jelentkezni kell a félév elején, aztán nekiesni egy játékot írni, és 2-3 hónapos határidővel le kell adni, majd prezentálni kell a végén. nagyjából ennyi.

-C0pp3rM!n3-

#2055 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 09:32

Nekem is javasolták a programozási versenyt, de úgy hogy elsőre vettem fel a VEP-et, nem tudtam hogy mit tanulunk meg amiből készíthetnék egy versenyképes játékot. Ezért mire eljött a leadási határidő még a listboxok feltöltését tanultunk asszem, közel se voltunk a grafikával, így rengeteg plussz munkával járt volna szerintem. Emlékeim szerint tavaly már csak 2 ember kapott megajánlott jegyet, vagy zh-t, előző években sokkal többen(majdnem mindenki) Mindenesetre sikerült összehozni nélküle is a VEP 4-est, Java-ból meg gyerekjáték a négyes-ötös.

#2056 Felhasználó inaktív   serious 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 01. 26. 09:32

Nekem is javasolták a programozási versenyt, de úgy hogy elsőre vettem fel a VEP-et, nem tudtam hogy mit tanulunk meg amiből készíthetnék egy versenyképes játékot. Ezért mire eljött a leadási határidő még a listboxok feltöltését tanultunk asszem, közel se voltunk a grafikával, így rengeteg plussz munkával járt volna szerintem. Emlékeim szerint tavaly már csak 2 ember kapott megajánlott jegyet, vagy zh-t, előző években sokkal többen(majdnem mindenki) Mindenesetre sikerült összehozni nélküle is a VEP 4-est, Java-ból meg gyerekjáték a négyes-ötös.

Mindenesetre az érdeklődésemet felkeltettétek annyira hogy megszereztem egy könyvet ami a játékfejlesztésről szól( XNA game programming vagy valami hasonló a címe). Az első 200 oldal a 2dimenziós játékok készítését taglalja jópár példajátékkal, szóval sztem rászánok 2-3 napot hogy átböngésszem, legalább rájövök mennyire feküdne a dolog. Én is néztem a menetrendet és a leadási határidőig még csak úgy az első zh környékén járnánk, azzal az ismerettel nem nagyon lehet minőségi játékot kreálni. Amúgy a Vep-et Nagy Attilához vettem fel, valakinek személyes tapasztalata van vele kapcsolatban?

#2057 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 26. 10:00

Mindenesetre az érdeklődésemet felkeltettétek annyira hogy megszereztem egy könyvet ami a játékfejlesztésről szól( XNA game programming vagy valami hasonló a címe). Az első 200 oldal a 2dimenziós játékok készítését taglalja jópár példajátékkal, szóval sztem rászánok 2-3 napot hogy átböngésszem, legalább rájövök mennyire feküdne a dolog. Én is néztem a menetrendet és a leadási határidőig még csak úgy az első zh környékén járnánk, azzal az ismerettel nem nagyon lehet minőségi játékot kreálni. Amúgy a Vep-et Nagy Attilához vettem fel, valakinek személyes tapasztalata van vele kapcsolatban?

nem kell elsietned. és nem kell túl bonyolult játékokra gondolni. én spec a nokia kígyós játékát írtam meg C#-ban, az effektív fejlesztés nem volt több 1 hétnél :) a többi már csak dokumentáció meg bugfix.

szóval nem kell óriási projectekre, 3D-re engine fejlesztésre gondolni. kell egy ötlet - akár saját, akár már felhasznált - és neki lehet esni. sok program pedig még nagyon béta változatban volt, de nem is az volt a lényeg, hogy egy komplett, befejezett játékot csinálj, hanem az, hogy lássák rajtad, hogy foglalkoztál vele, programoztál, és magadtól jutottál valamire... a prezentáció amúgy nagyon családias légkörben zajlott, projektorra kivetítettük a programot, majd mutattunk belőle részleteket a játékmenetből. Vámossy tanár úr megkérdezte majdnem mindenkitől, hogy miért ezt a feladatot választotta, mi volt benne a legnagyobb kihívás, esetleg mutatni kellett valami egyéni / érdekes ötletet a játékból megvalósítás terén. de nem volt semmi ilyesmi hogy "miért ez a kód" vagy az mit jelent a kódban, stb.

aki ott volt, és csinált programot, az szerintem megérdemelte azt, hogy legalább a második, jóval nehezebb zéhára kapjon egy megajánlott jegyet. aki pedig ötletes és jól megvalósított dologgal rukkolt elő, az megkapta a komplett féléves megajánlottat.

én is abban a félévben vettem fel a vepet először (és utoljára), amikor a programozási verseny volt. de SzabóZS az első vep-es órán nyomatékosan felhívta a figyelmünket, hogy amennyiben nem akarunk szívni a tárggyal - mert tudta jól, hogy a második zh, amit Vámossy rak össze, az baromi kegyetlen - akkor menjünk el a progversenyre, mert megéri.

-C0pp3rM!n3-

#2058 Felhasználó inaktív   Khian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: serious - Dátum: 2011. 01. 26. 11:00

Amúgy a Vep-et Nagy Attilához vettem fel, valakinek személyes tapasztalata van vele kapcsolatban?

Szia!

Tavaly nála voltam VEP-en, abszolút korrektek voltak a zh-i, ha ott voltál gyakon és figyeltél plusz, ha foglalkoztál a gyakorló feladataival amiket szokott adni, akkor meg lehet csinálni. Az órái legtöbbször érdekesek, csak néha eléggé részletesen elmagyarázza a diákat, amiket a legtöbb tanár szerintem ki se szokott vetíteni, de szerintem ez se akkora gond. Érdemes folyamatosan készülni, azért is, mert a nagy ZH előtt szokott íratni kis ZH-t ami egyrészt gyakorlásnak is jó, másrészt, ha jól sikerül akkor pluszt kapsz rá ami az adott nagy ZH-d jegyét 1-el feljavítja (nyilván csak akkor, ha megvan a 2-es), mondjuk rontani is lehet, ha rosszul sikerül a kis ZH, de szerintem ha foglalkozol vele valamennyit, akkor elég egyszerűen meg lehet őket jól írni.

#2059 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 14:44

mit látnak szemeim ...

Adatbázisok használata I. 4db Légrádi(!), 1 db Nagy Gabriella, 1 db SzabóZS kurzus, és csak 1 BigPityu ?
Csak nem a hallgatói véleményezés hoz valami eredményt ?

-C0pp3rM!n3-

#2060 Felhasználó inaktív   Spring 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 02:22

Sziasztok!

Bocsi,gogy zaklatlak Titeket! Most szeretnénk  a sulitokba jelentkezni Mérnök informatikus BSc-re. Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek milyen a suli?:D

(tanítás színvonala,tantárgyak,tanárok,hangulat,vizsgák,megfelelő-e a leadott tananyag ...stb.)

Köszi a választ! :D

Puszi :happy:

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »