idézet:
Ezt írta FakeJack:
Basszus, mire leírtam, LameX összefoglalta 2 sorban a mondandómat![/quote]
Aztán olvasd el az enyémet, és adj igazat a tulaj szemszögéből a vevőnek.
Nem gond, ha tönkremész...![]()
Miért bunkók az eladók?
Elküldve: 2003. 10. 07. 18:17
Elküldve: 2003. 10. 07. 18:28
Amilyen az ország-olyanok az emberek...
Amilyenek a lakosok-olyan a kormány...
Amilyen a kormány-olyanok a lakosok...
Amilyen a bolt-olyanok a vevők...
Amilyenek a vevők-olyanok a boltok...
Elküldve: 2003. 10. 07. 18:29
Elküldve: 2003. 10. 07. 18:52
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Aztán olvasd el az enyémet, és adj igazat a tulaj szemszögéből a vevőnek.
Nem gond, ha tönkremész...[/quote]
Azt hiszem, menj tönkre. Jobban jár mindenki...... Frusztrált emberek nem tesznek jót senkinek.
idézet:
Főnök behivatja a segédet és csendben megjegyzi:
- Magát már figyelem egy ideje fiam, egész jól csinálja. De amit a legutóbbi vevővel művelt, az elképesztő. Én már háromszor megpróbáltam eladni neki azt a fűnyírót, és még sosem sikerült. Ismeri talán?
- Nem főnök, most láttam először.
- Akkor talán valami más... Nno, árulja már el, hogy csinálta?
- Viszonylag egyszerű volt. Bejött és két csomag tampont kért. Azt mondtam neki, ha már úgyis el van baszva a hétvégéje, igazán itt az ideje lenyírni a füvet.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 10. 07. 20:49
idézet:
Ezt írta masejtik:
Üdv mindenki!
Amilyen az ország-olyanok az emberek...
Amilyenek a lakosok-olyan a kormány...
Amilyen a kormány-olyanok a lakosok...
Amilyen a bolt-olyanok a vevők...
Amilyenek a vevők-olyanok a boltok...[/quote]
Ez ngyon mélyen szántó volt
:confused:
www.radioQ.hu
Elküldve: 2003. 10. 07. 20:50
idézet:
Ezt írta Mumia:
Állj a pult másik oldalára, el sem hiszed hány komplett idióta téved be az üzletbe. Sok ember ezt nem bírja feldolgozni és utána ahhoz sem úgy áll hozzá, aki esetleg normális.[/quote]
Álltam a másik odlalon és amikor úgy éreztem sok,akkor váltottam...A kérdés maradt!
www.radioQ.hu
Elküldve: 2003. 10. 07. 20:54
idézet:
Ezt írta FakeJack:
A vásárlónak mindig igaza van. Aki ezt nem képes elviselni, az alkalmatlan erre a pályára. Punktum.[/quote]
Igen,de ezt csak az "átkosba" mondogatták sajnos!!!
Azóta qrva nagy demokrácia van!Az eladó meg van sétődve,ha foglalkoznia kell velem,rám akarja sózni a sz@rt,ha nem vezsem meg elhajt melegebb éghajlatra...
www.radioQ.hu
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:05
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:09
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:19
idézet:
Ezt írta Harlequin:
Álltam a másik odlalon és amikor úgy éreztem sok,akkor váltottam...A kérdés maradt![/quote]
És maradni is fog.![]()
Lassan 12 éve nyomom a szakmát és jópárszor belefásultam ebbe a munkakörbe,de ez a legritkább esetben látszik meg rajtam.Csakhogy,ha bunkó lennék akkor se néznék más állást 1 idegen 2 szép szeméért.![]()
Magyarán:
Az eladó is ember,pénzből él és ha a vezetést nem zavarja a hozzáálása,akkor bizony majd bolond lenne más meló után nézni.Lsd.M*****l.![]()
Amilyen az aggyon isten,olyan a fogaggy isten.![]()
![]()
Ez ellen pedig tenni nem lehet és nincs is értelme.
Öööö he esetleg szeretnétek hogy keressek más munkát akkor:
hívjátok a főnökömet.
[ 2003. október 07.: BOOT szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:51
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Hadd védjem meg a mundér becsületét. Én momentán a pult mögött állok (be kéne már fejezni a tanulást). A kollégáim 95%-ától nem tudok segítséget elvárni, a főnökeink csak akkor foglalkoznak velünk, ha a rossz kedvüket akarják kiélni, a vevők közt is akad töketlen bunkó, a partnercégek is mindig minket szivatnak, itt van a nyakunkba ez a kurva Sulinet...de engem senki nem fog úgy látni, hogy én ebből bármennyit is átadok az ügyfélnek. Lehet, hogy ha már elment a kedves vevő, aki negyven percig nyúzta az idegeimet, akkor hátramegyek, és káromkodom egy keveset...de amíg ott van, addig ő soványka fizetésem forrása. És, mit ad isten, az eredendően bunkó vevő egy perc alatt kedves emberré változik, ha normálisan állsz hozzá - és vice versa. Ezt meg kellene tanulni a pult mindkét oldalán.[/quote]
Hol dógozol te? :confused:
Csak mert van egy ismerősöm, aki szinte betűröl-betűre ezt mondta nekem. Ő is a pult másik oldalán áll.
Egyébként egyetértek azzal, amit leírtál, sőt, ha mindneki így csinálná, most nem lenne ez a topik.
Ugyanis a vevőre kurv@ra nem tartozik, hogy neked milyen hasfájásod van.
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:57
idézet:
Ezt írta Mumia:
Még jó, hogy én nem tapasztalok ilyesmit, biztos jó országban vagyok? Engem eddig mindig mindehol normálisan kezeltek, még az "átkos" M***ral-ban is. Vagy ha nem csak számtech üzleteket nézzük akkor máshol is. Egy notórius esettől eltekintve, de akkor jó kedvemben voltam így nem álltam le balhézni. Egy eset, pedig nem keveset vásároltam. Úgyhogy aligha nevezhető általánosnak ez a helyzet.[/quote]
Szerintem a M*****l sokat kupálódott, a Váci úti bolton kívül nem találkoztam bunkókkal máshol. Egyszer, ezer éve a Re*dyComputers-nél valaki nagyon felbosszantott, arra emléxem, hogy mivel, arra már nem. A BF-ben általában semlegesek/normálisak voltak velem, pl. a Nyugatinál legutóbb egy fiatal srác nagyon segítőkész volt csak épp szerinte a TEAC W50D egy "csak mínuszos" író volt.
![]()
Jut eszembe: nem árt ha az eladó ért ahhoz, amit csinál, neadj 'sten még idegen nyelvet is tud...
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:02
idézet:
Ezt írta Harlequin:
Igen,de ezt csak az "átkosba" mondogatták sajnos!!!
Azóta qrva nagy demokrácia van!Az eladó meg van sétődve,ha foglalkoznia kell velem,rám akarja sózni a sz@rt,ha nem vezsem meg elhajt melegebb éghajlatra...[/quote]
Hát nem hinném. Inkább úgy mehetett, hogy:
1. nem volt (túl nagy) választék
2. megveszed?->fizess és ne kérdezz, nem veszed?->szevasz
Az átkosban sem volt olyan szívélyes a kiszolgálás...
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:18
a "Kedves vevőnek mindíg igaza van" inkább a "Békeidők" szlogene.
DE a lényeg
Miért lenne velem paraszt egy eladó, ha én tisztességesen viselkedem? És nem érdekel mi baja volt aznap. Ha az eladó paraszt lehet velem, csak mert aznap baja volt, akkor ugye én is paraszt lehetek vele, mert aznap bajom volt. És akkor hol kötünk ki?
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:28
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Hadd védjem meg a mundér becsületét. Én momentán a pult mögött állok (be kéne már fejezni a tanulást). A kollégáim 95%-ától nem tudok segítséget elvárni, a főnökeink csak akkor foglalkoznak velünk, ha a rossz kedvüket akarják kiélni, a vevők közt is akad töketlen bunkó, a partnercégek is mindig minket szivatnak, itt van a nyakunkba ez a kurva Sulinet...de engem senki nem fog úgy látni, hogy én ebből bármennyit is átadok az ügyfélnek. Lehet, hogy ha már elment a kedves vevő, aki negyven percig nyúzta az idegeimet, akkor hátramegyek, és káromkodom egy keveset...de amíg ott van, addig ő soványka fizetésem forrása. És, mit ad isten, az eredendően bunkó vevő egy perc alatt kedves emberré változik, ha normálisan állsz hozzá - és vice versa. Ezt meg kellene tanulni a pult mindkét oldalán.[/quote]
Hol dolgozol?
Jöhet priviben.
Mert lehet hogy ezentúl ott vásárolok.![]()
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:55
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:57
Elküldve: 2003. 10. 07. 23:08
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Mindkét érdeklődőnek: Euro One Rt.. A többi nyomozómunkát rátok hagyom
(mi ez, hol van, ismer-e FakeJack, ésatöbbi
) .[/quote]
Nem ismerlek.De akit ismerek az se ismer, szal' érted... asszem elálmosodtam. :confused:
Jó éjt!![]()

Súgó
A téma zárva.