HWSW Informatikai Kerekasztal: MEGSZŰNT AZ 576 KByte Magazin !!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MEGSZŰNT AZ 576 KByte Magazin !!! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:04

idézet:
Megszűnt Magyarország legnagyobb múltú játékújságja, az 576 KByte
írta: Létai János, idő: 17:22
Nem jelenik meg több száma Magyarország legnagyobb múltú, 13 éve piacon lévő játékújságjának, az 576 KByte-nak. A lap előfizetői -- előfizetésük időtartamára -- a februártól a GameStar magazin CD-s, teljes játékokkal megjelenő számait kapják. Az áruspéldányok vásárlói 2003. február 14-től a standoknál, illetve az 576 Shopokban is hozzájuthatnak az 576 KByte logóval is felvértezett GameStarhoz.

Forrás: IDG

Azon előfizetők, akik nem kívánnak élni a kiadó által felkínált lehetőséggel, a Comgame 576 Kft.-nél jelentkezhetnek levélben. (1042 Budapest, Árpád út 112.) Akik ezen igényüket nem jelezik, 2003. február 14-től a GameStar magazint találják postaládájukban.

A stafétát teljes egészében a GameStar szerkesztősége viszi tovább, de munkájába bevonja a KByte legjobb szerzőit, munkatársait is. Az 576 név azonban nem szűnik meg teljesen, márciustól egy új online játékmagazin formában találkozhatunk vele. Valamint a kiadó másik lapja, az 576 Konzol továbbra is változatlanul minden hónapban megjelenik. [/quote]
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:18

Bocs Inquisitor, de ez TÉNYLEG megérdemel egy külön topicot !

Hogy miért is ? Szvsz a "régi idők rajongói" -akik közé én is sorolom magamat- most, e hír hallatán valamit gyászolnak; ezt bizton tudom.

A lap megszűntével az utolsó "nagy öreg" is feladta a harcot. Igaz, az utóbbi 1-1,5 év már vergődés volt a javából.

Én az első számtól ismerem a lapot és a "PC GURU, Chip, Playtime" topicba is írtam, ha jól emlékszem, hogy a haldoklás elsősorban ott kezdődött, amikor CoVboyt menesztették posztjáról.

Én és még sokan az olvasók közül miattuk, a szerzők miatt vettük a lapot. Mindenki elismeri, hogy CoVboy, TJ, VZ, Martin, SzJVC (bár ő még az 576 Konzolt "viszi" tovább) olyan kifinomult stílussal rendelkeztek, amely keveseknek adatott meg a szakmában. És értettek is, ahhoz, amit csináltak és ez nagyon fontos.

Csak időközben változott a világ és MÁS lett a fontos.
CoVboy menesztésével egy korszak véget ért, és tudtam, amikor a többiek is követték, hogy vége mindennek.

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Szerintetek ilyen balhés piaci helyzet mellett mennyi esélye van az 576 újságnak, hogy vagy 6 évnyi könyörgés után melléklettel jönnek majd ki?
Csak mert a nagy IDG vs IPMA vs Vogel ügynek lehet, hogy ők lesznek az első áldoztai??? [/quote]

Csak részben értek egyet veled. Én is úgy gondolom, hogy a lap jellege miatt nem tudta felvenni a küzdelmet a melléklettel rendelkező lapokkal.

De még mindig állítom, hogy, ha a régi stáb marad, akkor erre soha nem kerül sor.

Az utolsó 576, amit olvastam a 2001. decemberi szám volt, de már az sem tetszett. Teljesen személytelen volt az egész, a régi lapnak a nyomába nem érhetett. Utoljára pedig akkor vettem, amikor Covboy-t menesztették.

Nevezhettek érzelgősnek, de én mindig boldogan fogok visszagondolni erre a lapra; szorítottam neki helyet a szívemben és ahogy mondtam, most elég elkeseredett vagyok.
Majd elmúlik, de a hozzám hasonló "öregek" emlékezhetnek arra, hogy az 576 Kbyte stábja "letett valamit az asztalra" és ez már elvitathatatlan !

R.I.P 576 KByte

#3 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:25

Az igazi haldoklas akkor kezdodott, amikor termekismertetove silanyultak az ujsagok jatekleirasok helyett. Hasonlo, de megsem...

Tom++
Hallowed are the Ori !

#4 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:25

Mellesleg : en 96/01 Guru-t vettem meg utoljara. Negativ rekord, nem ?
Hallowed are the Ori !

#5 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:42

Nos... egy nagyon jó barátom az 576-nél dolgozik, és megérdeklődtem tőle, hogy mi lesz ezután. Ezt a választ kaptam:
Az 576 megszűnik, összeolvad a GameStar-ral, ők viszik tovább ezt a fajta vonalat. Tehát ezentúl az 576 dolgait a GameStar-ban kell keresni. Az 576 Konzol marad, mivel Magyarország legsikeresebb konzol-lapja. Maga az 576 azomban nem vész el: 5 ember továbbviszi, és egyedülálló online internetes játékportál, amin mindennek lesz hely. Ez teljes designváltással, és átalakulással jár, a mostani nem felel meg az előzetes terveknek. Most egyenlőre a hírek rovaton dolgoznak... :)

Nah, ennyi... remélem volt benne valami hasznos... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#6 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:58

Ezzel megszûnt magyarországon az igényes, profi gamescene újságírás, hogy átadja a helyét a tizenéveseknek szóló béna, silány hangnemnek, amivel eddig pl. a GameStar oldalain is találkozhattunk. Hiába, akik a 90-es években voltak tizenévesek, felnõttek, és már nem marketing célcsoport. Szerintem a lap még az utosó évben kiválló és élvezhetõ maradt, TR fõszerkesztésétõl sokat vártam.

R.I.P 576kb.

#7 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:04

Igaz csak ritkan vettem az elmult 3 evben az ujsagot, de az elott elofizeto voltam, szemelyesn ismertem jopar tagot a gardabol mar tobb mint tiz eve.

Nagyon sok jot irtak, neha volt rossz leiras, de szvsz mindig friss volt annyira hogy az aktualitasokat elhozza kis hazankba.

Persze hianyoltuk belole a komolyabb hw-s temakat, de arra ott volt oldman a komolytalan faszsagaival.

Bennem egy vilag omlott ossze a hir lattan, nem gondoltam volna hogy ez csak igy megtortenhet, habar tudtam nem all a lap a helyzet magaslatan.

Nekem az idg-vel egy bajom van, rohadtul feluletesek, es ma ez kell az embereknek, sok legyen, de feluletesen, szines, szagos, draga szar, sok cd melleklettel amiknek 85%ban semmi haszna nincs manapsag.

anno a pc-x a kezdetekben egy jo konkurens lap volt, es ugye aki emlekszik meg a coolra (1994ben indultak egy evet futottak, majd fel ev utan megint par honapot) az meg egy jo lap lett volna. De csak lett volna...

Tisztelegjunk a nagy oregnek es emeljuk felarbocra a lobogot.

R.I.P. 576kbye (64+512 aki ugye tudja; c64 es amiga)

#8 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:10

Annyit tennek meg hozza, hogy az ucso masfel evben Atilllla baratommal irtunk HW-s cikkeket az 576ba, es teljesen baratilag tettuk mindezt, remeltuk igy tudunk segiteni...

Szvsz jelenjen meg a hwsw nyomtatott sajtokent is!

Terjedelmes hasznos cikkekkel, izgalmas jatekleirasokkal, nemi tuningal (itt is a regi cool ites idokre gondolok).

Csinaljunk igenyes magyar ujsagot, igenyes kozonsegnek.

valaki utanajarhatna, hogy kb egy 60-80 oldalas szines, belul papir kivul ilyen vekony nejlonszeru papir ujsag a4es kivitelben hogyer lenne a nyomdaban.

es hasznot ne tegyunk ra. a hwsw eleg elismert! Szvsz havi 4-500ft-t megerne egy ilyen ujsag. Es szerintem ne ugy legyen hogy egy ember egy temara dolgozzon, hanem forgas legyen. mindenki megkapja egyszer a temakat, szvsz lenne itt 20-30 ember aki hajlando lenne 1-2 oldalt irni havonta.

persze lehetne kulon Lamexpert oldalak is;D

a szakertelem pedig itt megtalalhato szvsz az emberek jo 15-20%-ban.

#9 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:13

Természetesen a béna tizenévesekrõl van szó, az 576 olvasótáborába tartozók nem sorolandóak ide!

#10 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:19

1995-2000 között én is vettem a lapot, úgyhogy nekem is kellemes emlékeim fűződnek hozzá, most azonban mégsem ez ugrott be elsőnek, hanem egy egészen más, és mégis hasonló történet.
1993. közepén az IDG felvásárolta az Alaplap nevű számítástechnikai újságot. A dolgok rendben is mentek az év végéig, ám ekkor az IDG az Alaplap megszüntetéséről, annak PC Worldbe való beolvasztásáról döntött (igen, pont erről a részletről ugrott be a történet). Akkor az Alaplap munkatársai nem törődtek bele a döntésbe, új lapot indítottak Új Alaplap néven, mely egészen tavalyig tartott, ám ekkor a felhalmozódott adósságai elmosták. Sajnos azóta már nem jelenik meg :(.
No, nem akarom nagyon félrevinni a topicot, csak eszembe jutott...

#11 Felhasználó inaktív   Loki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:41

Hát ez a megszűnés teljesen meglepett.(igaz nem volt teljesen előzményektől mentes)
Decemberi számban közli Reiker, a köv. szám CD melléklettel jelenik meg.Na gondoltam duplája lesz az újság ára és nem veszem többet(hát félig igazam lett)Pedig nem is olyan régen volt vmi kérdőív is ,hogy milyen legyen az újság.Ezek szerint azt hozták ki a srácok,hogy semmilyen.
Pedig a Reikert láttam is a TV-ben (talán a csigakettőn),a számítógépes játékok káros hatásaival kapcsolatban kérdezték, és ott nem volt szó semmi megszűnésről.
Szerintem akkor indultak el meredeken lefelé a lejtőn ,amikor 2000 környékén átváltottak a 100 oldalas terjedelemre(na meg persze dupla árra).Az volt az indok ,hogy sok játéknak nem jut elég hely a lapban.Ez igaz is a karácsony környéki hónapokra ,de a nyári uborkaszezonban már nem sikerült megtölteni időben a lapot(csúszások és 2000 május-júniusi összevont)Az eladások drámai mértékben csökkenhettek, ezt bizonyítja az egyik 576-ban a terjesztőktől visszküldött lapokról készült fotó.Valószinűleg ezért adtak vándorbotot Covboy kezébe.
Az új társaság megpróbált bizonyítani,de az elődök igen magas mércét állítottak fel.A Csevegő és a cikkek is ellaposodtak,unalom volt végigolvasni őket(ez a korábbi években nem fordult elő,még a kevésbé érdekesnek tűnő cikkeket is elolvastam csak azért, mert a cikkírónak olyan stílusa volt és humorral fűszerezte az írását) A sorozatos főszeriváltás is igen negatív hatást eredményezett.Így jobban belegondolva csoda ,hogy eddig kibírta a KByte.

Most gyászoljuk pár percig(óráig,napighónapig...) Magyarország legnagyobb múltú számítógépes játékújságát, "A PC játékőrültek lapját"

#12 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 22:56

Én is nagyon elszomorodtam.
Emlékszem az első anyagokra (könnyű, itt vannak a lapok a fiókban), Martin űbernagy arcára (Segasztok!), CoVboy megérkezésére, távozására (akkor vettem az utolsó számot...), horrorisztikus stábfotókra, stb.
Bár jó ideje nem vettem, de jó volt tudni hogy van, és legalább a nevében viszi tovább az örökséget. 64+512, daliás idők voltak!

Reménykedjünk, most jobban végződik az átállás, mint a ZED esetében!

#13 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 23:49

idézet:
Ezt írta bullseye:
Én is nagyon elszomorodtam.
Emlékszem az első anyagokra (könnyű, itt vannak a lapok a fiókban), Martin űbernagy arcára (Segasztok!), CoVboy megérkezésére, távozására (akkor vettem az utolsó számot...),
[/quote]

Te is ? Én is. Ahogy mondtam, még rá 1,5 évig, azaz 2001.decemberig olvastam, de azokat ingyen kaptam a cégtől minden hónapban, ahol dolgoztam.

Valóban daliás idők. Sokan a mai számítógépesek közül nem is tudnák megmondani, miért is lett 567 KByte a cím.

Azok a srácok LELKESEDÉS-ből hozták létre a lapot és, az hogy 2000 nyarán le kellett váltani CoVboyt, nem neki szólt.
Ezt úgy értem, hogy az akkori srácok közül szvsz senki nem hitte volna, hogy egyszer majd, nem szórakoztatni kell, nem lapot kiadni, hanem piacra "termelni". Ezzel a feladattal az "öreg tehenész" nem tudott megbírkózni.
De hát ez a mi kis valóságunk. Az újak értettek gondolom a mai trendhez, csak éppen nem árt, ha a lap szól is valamiről és valakihez ! Amúgy a régi lap jellegét tükrözi, hogy amikor CoVboyt leváltották, senki nem maradt ott a régi csapatból.
Meg is értem őket.

Ahogy HaZeX is mondta, azok a fiatalok, akik nem érték meg a számítógépes játékok NAGY KORÁT, akiknek a HALF-LIFE a nosztalgia játék, nem a Wizard of War, vagy a REVS, azok ezt nem tudják átérezni. Egészen más hangnemben szólnak egy egészen más olvasótárborhoz.
Bizony barátaim, 12 év, az rengeteg idő ! Ahogy fentebb írtam én ezért sajnálom és sajnáltam már CoVboy leváltásakor a lapot, mert a múltat sirattam. Az említett GAMESTAR-nál is egy ember van, aki "abból" az időből származik.
Hanula Zsolt, azaz Hancu, aki anno minket remek leveleivel szórakoztatott a Commodore Világban. Emlékeztek még ?
Azt is megnézném, hogy mi lenne a GAMESTAR-al nélküle !

Amúgy Andrew, a HWSW szaklap, pontosan ezért lenne bukta.
Az újságkészítés óriási munka. Erről Bullseye tud mesélni biztosan ! Nem lehet piacra lépni egy olyan önszorgalomból készített lappal, mint pl. anno a Spectrum Világ.

A mai vásárlóréteg, akiket megcéloz, egészen más igényekkel van felvértezve.
És akkor jön a legnehezebb rész: Szervezés, szerkesztés, cikkírás. Az Állambácsinak, terjesztőknek, nyomdának kifizetett irdatlan pénzösszeg. Egyik szemed mindig a jelentős konkurrencián, a másik a lapon, amit készítesz, napi 16 órát dolgozol leadás előtt, és akkor mindezek mellett még örülsz, ha hónapról-hónapra nullszaldós vagy !
:(

[ 2003. január 21.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 23:58

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Amúgy Andrew, a HWSW szaklap, pontosan ezért lenne bukta.
Az újságkészítés óriási munka. Erről Bullseye tud mesélni biztosan ! Nem lehet piacra lépni egy olyan önszorgalomból készített lappal, mint pl. anno a Spectrum Világ.

A mai vásárlóréteg, akiket megcéloz, egészen más igényekkel van felvértezve.
És akkor jön a legnehezebb rész: Szervezés, szerkesztés, cikkírás. Az Állambácsinak, terjesztőknek, nyomdának kifizetett irdatlan pénzösszeg. Egyik szemed mindig a jelentős konkurrencián, a másik a lapon, amit készítesz, napi 16 órát dolgozol leadás előtt, és akkor mindezek mellett még örülsz, ha hónapról-hónapra nullszaldós vagy !
:(
[/quote]

[url="http://"http://www.alaplap.hu/webprod5.html"]Itt[/url] írnak egy kis "elemzést".

#15 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 08:40

idézet:
Ezt írta Netmaster:
1993. közepén az IDG felvásárolta az Alaplap nevű számítástechnikai újságot. A dolgok rendben is mentek az év végéig, ám ekkor az IDG az Alaplap megszüntetéséről, annak PC Worldbe való beolvasztásáról döntött[/quote]

tegyuk hozza, h azutan eloszor a cimlapjan az "Alaplap" logot tartalmazva jelent meg PCW, mintha tartalmazna azt is, vagy legalabb egy apro reszt (mint ezt megelozoleg a szinten elsorvasztott MacWorld) - de persze egyetlen arva cikk nem volt benne

#16 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 13:18

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Az említett GAMESTAR-nál is egy ember van, aki "abból" az időből származik.
Hanula Zsolt, azaz Hancu, aki anno minket remek leveleivel szórakoztatott a Commodore Világban. Emlékeztek még ?
Azt is megnézném, hogy mi lenne a GAMESTAR-al nélküle !
[/quote]

Khm. Ebben eléggé le vagy maradva...
Hancu akkor került a GameStarhoz, amikor az IDG megvásárolta az általa főszerkesztett ZED magazint, és összeolvasztotta a PC-X-szel (ebből a kettőből lett a szintén sok személycserét, főszerkesztőváltást megélt GameStar).
Pár hónapon belül menesztették onnan a főszerkesztő-helyettesi posztjáról; azóta játékot fejleszt főállásban és külsős cikkíró volt a régi PC Guruban (ami ma a Gamer magazin).

Egyébként előtte az 576-nál dolgozott CoVboy mellett; azelőtt pedig a CoV utódlapjánál dolgozott (PC Ultra). Van is egy legenda, miszerint jelenlétével átok sújt le az egyes lapokra, és végül is ez sok esetben teljesült is... hiszen megszűnt a PCU, a ZED, a régi PC Guru, és most az 576 is ;)
LY

#17 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 13:25

AZÉRT A PC GURUÉRT IS KÁR, igaz lett helyette gamer guru, de nem az igazi, lehez hogy egy lelkes csapat, és az eredeti kiadó tőkéje kellett egy jó ujsághoz, maradt a lelkes csapat, de..

#18 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 13:29

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:

Khm. Ebben eléggé le vagy maradva...
Hancu akkor került a GameStarhoz, amikor az IDG megvásárolta az általa főszerkesztett ZED magazint, és összeolvasztotta a PC-X-szel (ebből a kettőből lett a szintén sok személycserét, főszerkesztőváltást megélt GameStar).
Pár hónapon belül menesztették onnan a főszerkesztő-helyettesi posztjáról; azóta játékot fejleszt főállásban és külsős cikkíró volt a régi PC Guruban (ami ma a Gamer magazin).
[/quote]

Igaaaaaaaaaaaaz ! Mea Culpa ! Összevontam a két témát ! Nem szabad ilyen későn irkálnom, mert sületlenségeket (is) beszélek !

Hancu valóban régóta nincs már a GS-nál ! Ender (Fülöp Viktor) van, aki még a "régi motorosok" közé számítható.
De Hancura régebb óta, hogy írtam a CoV óta emlékszem.
Na az pedig nem ma volt. Ennyi idő távlatából már én is keverek dolgokat. Hiába, öregszem. :(

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:

Egyébként előtte az 576-nál dolgozott CoVboy mellett; azelőtt pedig a CoV utódlapjánál dolgozott (PC Ultra). Van is egy legenda, miszerint jelenlétével átok sújt le az egyes lapokra, és végül is ez sok esetben teljesült is... hiszen megszűnt a PCU, a ZED, a régi PC Guru, és most az 576 is ;)
[/quote]

Igen, a sztorit ismerem és az átok mostmár egyre jobban rajta marad ! :p Érdekesek ezek a természetfeletti dolgok ! ;)

#19 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 14:12

Hancu az igazi klasszikus! Aki nem olvasta a hozzá intézett hírdetéseket a CoVban, nem is tudja igazán átérezni a kor feelingjét :)

#20 Felhasználó inaktív   ttboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 21. 15:45

Én is megdöbbentem a hír hallatán. Habár anno én akkoriban a CoV-576 párosból az előzőt választottam, de az 576-ot is rendszeresen olvastam. Kár értük. De ha jól vettem ki, akkor az IDG számlájára most már minimum 3 lap megszünte írható fel. De szép islenne, ha végre már őket is felvásárolná valaki, mert azt a színvonaltalanságot, amit művelnek, nehéz elviselni. És a Chip is ebbe a sorba állt be. Nem véletlen, h. már azt se olvasom, csak az "eredetit" (Magyar PC Magazin).
Nyugi, semmi gond! Tegnap megettük az utolsó kannibált...

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó