csoves erositok
Elküldve: 2004. 08. 30. 20:21
valaki nem tud bövebb informácuoval szolgálni erröl az erösitöröl:Allegro High End Csöves Erösitö
a python audio forgalmazza
Elküldve: 2004. 08. 30. 20:25
Idézet: nagymesteriq - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 21:21
valaki nem tud bövebb informácuoval szolgálni erröl az erösitöröl:Allegro High End Csöves Erösitö
Mennyi az ára?
Üdv: DDL
Elküldve: 2004. 08. 30. 21:21
Melegen ajanlom a hificity foruman a Pythonaudio-rol szolo forumot! Nagyon meredek a ceg....

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:00
Dénes Péter Allegrójáról van szó, csak nem EL34 hanem 6P3SZ (6L6G) csövekkel. Mondjuk a 2*35W barokkos túlzás. Kb. 2*18-20W. Nem rossz az ára, bár használtan 60-70 ropi körül van az ára.
Elküldve: 2004. 08. 30. 22:05
Idézet: S W - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:21

Hát van egy-két "érdekes" dolog a honapjukon

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:28
olvasgattam a hificityt, hát ezekután nemgyanitom h megveszem. a könyvek beszerzésére már ráálltam
kitben nem gyárt senki csöves erösitöt? mert elöször jo lenne egykis sikerélményt is szerezni
Elküldve: 2004. 09. 02. 21:31
Idézet: nagymesteriq - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:28
olvasgattam a hificityt, hát ezekután nemgyanitom h megveszem. a könyvek beszerzésére már ráálltam
kitben nem gyárt senki csöves erösitöt? mert elöször jo lenne egykis sikerélményt is szerezni
Nem jellemző. De kimenőtrafót lehet kapni sokfélét. Persz sokféle árban

Elküldve: 2004. 09. 03. 19:24
nem python /pájton/, hanem phyton /fiton/.

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:37
lenne egy erősítő amit meg szertenék építeni:

Már minden megvan hozzá, de nem tudok kimenő trafót szereztni hozzá!
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy tippet adni, hogy hol tudnám bepótolni a hiányt.
Segítségeteket előre is köszi!
Elküldve: 2004. 09. 13. 16:52
Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:37
lenne egy erősítő amit meg szertenék építeni:

Már minden megvan hozzá, de nem tudok kimenő trafót szereztni hozzá!
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy tippet adni, hogy hol tudnám bepótolni a hiányt.
Segítségeteket előre is köszi!
Milyet szeretnél? Szerintem jó minőségűt gyárit nem kapsz 40e alatt. A Csövek.com amíg meg nem szünt egy lehetőség lett volna. Érdemes azért megkeresni őket. Vagy marad a hazai kisipar, ami azért nem rossz annyira. Csak neked kell megtervezned

Szerkesztette: DDL 2004. 09. 13. 16:53 -kor
Elküldve: 2004. 09. 13. 17:46
Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 16:52

Köszi a választ, kifejtenéd bővebbenen ezt a megtervezés dolgot?
Elküldve: 2004. 09. 13. 19:35
Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:46
Egészen pontosan neked kell megtervezni a trafót. Áttétel, magkeresztmetszet, primer és szekunder menetszám, tekercselési mód, légrés stb. Ezen adatok alapján már bármelyik jobb trafótekercselő szaki megcsinálja.
Jelen esetben kell egy 24:1 áttátelű trafót kell tervezned ( a=ngyök(Rpr/Rt) ). Tudni kell hozzá sok mindent Ua, Ia, Pa stb.
Elküldve: 2004. 09. 14. 13:36
Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 19:35
Jelen esetben kell egy 24:1 áttátelű trafót kell tervezned ( a=ngyök(Rpr/Rt) ). Tudni kell hozzá sok mindent Ua, Ia, Pa stb.
Na, hát akkor ezt inkább hanyagolom

De azért a segítségert köszi!
Elküldve: 2004. 09. 17. 15:49
Idézet: Hori25 - Dátum: 2004. márc. 5., péntek - 11:29
hori
Nézz el a felhasználói jellemzésemen megadott honlapomra.

Elküldve: 2004. 09. 17. 16:04
Tim de Paravicini EAR859-ese, Class-A SE erősítő de nem triódával, hanem segédrácsban hajtott pentódával.
Fater kicsit átbuherálta a képletet a mai csövekre, én két egymástól teljesen független monoblokkot csinálok, ez tehát amint látható is, egyetlen oldal csak (mono ha így tetszik).

A csövek E88CC (ez tulképpen az ECC88 katonaija) és ECC99 ikertriódák, a végcső pedig oldalanként 1-1 KT88-as. Én esetemben mindez JJ cső, de lehet majd próbálok bele Sovtek-et vagy Electro Harmonix-ot is, bár ez legyen a legkevesebb gondom, előbb szóljon is, úgyis lesz még egy FET-es csöves MC/MM preamp is az LP-mhez (Borbély féle).
Kimenőt a http://www.hmtrafo.hu nyíregyházi cégnél csináltatunk, ők csinálták meg a két 75VA-es toroid hálózati trafót is, kimenőkben is nagyon profit tudnak készíteni, egy szekunder-primer-szekunder tekercselésű hipersil vasasra már vevők nálunk úgyhogy majdcsak összejön az egész egyszer.
A kapcsolást amit látsz lentebb, apám kiegészítette egy plussz visszacsatolással is, amit a P2-es potméterrel állíthatsz, így aztán ettől függően NEM lesz ezen a helyen visszacsatolás, pozitív lesz, vagy negatív. Mindegyik mellett szólnak érvek és ellenérvek, így mi úgy döntöttünk, megcsináljuk ezt ilyenre, és majd bejáratódás után fülelünk, mi lesz az igazán szép, és vagy úgy hagyjuk, vagy fixre tesszük (vagy ha éppen nem kell, kikötjük).. ez már ízlés dolga szerintem.
Az alap koncepció úgyis megállja a helyét szerintem. Nekem legalábbis nagyon tetszik, de a külföldi DIY közösség is csipázta.
Ha kell, koppintsátok, ha féltek tőle, majd nézzétek meg nálam, ha elkészült.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
ETM rulez

Elküldve: 2004. 09. 17. 16:06
Ha ismered a csöves watt-ok jelentését, akkor tudod, ez mit jelent (elég szép hangerő), de ha tényleg 40-50 csöves Watt kell, akkor gyenge lesz Neked.
Szerkesztette: Eperkutyus 2004. 09. 17. 16:07 -kor
Elküldve: 2004. 09. 17. 16:13
Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:52

Bocs, h beleszólok, csak segíteni próbálok:
a HM-Trafó (fentebb link) tervez is kimenőt kész csövihez, ha tudják a csövi paramétereit a terv alapján, csak nincsenek nagy dobra verve.
Ők amúgy - még így plusszba elmondom - a régi BEAG cég "leszármazottja", voltunk kint náluk, nagyon profi a felszerelés is, a szakértelem pedig csillagos ötös, fater akármire kérdezett, csípőből vágták, mi a helyzet.
És rengeteg kimenőt csinálnak. Amikor az ügyvezetővel beszéltünk, említett nem egy high-end-es DIY fazont, aki velük csináltatta a kimenőit és elégedett volt nagyon az eredménnyel. A szinte összes fajta létező magra dolgoznak, hipersil természetesen van, légrés, becsípés, minden szirszar technológiával, ahogy éppen a terv kivánja.
Nagyon babák, csak ajánlani tudom.
(http://www.hmtrafo.hu)
Na csak beírtam a végére

Hogy árban mennyi lesz.. nemtom !
Lehet nem 40. A két 75VA-es toroid nekünk úgy 12 körül lett meg, ha jól emléxem. És nagyon profi kivitel, szigetelés, impregnálás minden.
Szal ha van terved készen, sztem érdemes megkeresni őket, telefonon inkább, nem nagy email-esek, ahogy tapasztaltuk

(De a személyes találkozás kellemesebb volt, mint gondoltuk).
Elküldve: 2004. 09. 17. 17:35
Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 16:13
a HM-Trafó (fentebb link) tervez is kimenőt kész csövihez, ha tudják a csövi paramétereit a terv alapján, csak nincsenek nagy dobra verve.
Ők amúgy - még így plusszba elmondom - a régi BEAG cég "leszármazottja", voltunk kint náluk, nagyon profi a felszerelés is, a szakértelem pedig csillagos ötös, fater akármire kérdezett, csípőből vágták, mi a helyzet.
És rengeteg kimenőt csinálnak. Amikor az ügyvezetővel beszéltünk, említett nem egy high-end-es DIY fazont, aki velük csináltatta a kimenőit és elégedett volt nagyon az eredménnyel. A szinte összes fajta létező magra dolgoznak, hipersil természetesen van, légrés, becsípés, minden szirszar technológiával, ahogy éppen a terv kivánja.
Nagyon babák, csak ajánlani tudom.
(http://www.hmtrafo.hu)
Na csak beírtam a végére

Hogy árban mennyi lesz.. nemtom !
Lehet nem 40. A két 75VA-es toroid nekünk úgy 12 körül lett meg, ha jól emléxem. És nagyon profi kivitel, szigetelés, impregnálás minden.
Szal ha van terved készen, sztem érdemes megkeresni őket, telefonon inkább, nem nagy email-esek, ahogy tapasztaltuk

(De a személyes találkozás kellemesebb volt, mint gondoltuk).
Szóval, ha jól értettem a szövegből nekem csak el kell küldenem az erősítő kapcsolási rajzát, és majd ők abból hámozzák ki az infot a trafóhoz?
Elküldve: 2004. 09. 17. 19:05
Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 18:35
Ez önmagában biztos nem elég. De neked jelen rajzzal szerencséd van, mert meg van adva primer impedancia, a tápfesz. Viszont nincs az anódáram (vezeték keresztmetszet, légrés miatt feltétlenül kellene), a szekunder impedancia, a kívánt alsó határfreki (vaskeresztmetszet, primer indukció). Ha ezeket megadod akkor már, ha van tapasztalat (márpedig ha tényleg BEAG-osok akkor van rendesen) meg lehet tervezni a trafót jól. De a teljesen korrekt az lenne, ha meg tudnád adni a primer generátor ellenállást (cső belső ellenállása) a szórt kapacitások tervezése miatt és a maximális gerjesztést, ami szerintem 7000-8000 Gauss legyen (0.7-0.8T).
Szerkesztette: DDL 2004. 09. 17. 19:06 -kor
Elküldve: 2004. 09. 18. 08:17
Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 19:05
Na, itt vannak az adatok:
Anódáram: Ia=100mA (a cső adatlapja alapján)
szekunder impedancia: 8 ohm
Belső ellenállas 265V-on : 17 Kohm
Kérdés: Mi az az alsó határfreki? (tipp: 20hz)
Ezekből az adatokból már el tudnák-e készíteni?