HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   nagymesteriq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 20:21

hy
valaki nem tud bövebb informácuoval szolgálni erröl az erösitöröl:Allegro High End Csöves Erösitö
a python audio forgalmazza
Marantz Cd 6000 OSE LE, Marantz pm-17, Heybrook HB1

#102 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 20:25

Idézet: nagymesteriq - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 21:21

hy
valaki nem tud bövebb informácuoval szolgálni erröl az erösitöröl:Allegro High End Csöves Erösitö

Mennyi az ára?

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#103 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:21

hy

Melegen ajanlom a hificity foruman a Pythonaudio-rol szolo forumot! Nagyon meredek a ceg....:nevet:
SW

#104 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:00

hy

Dénes Péter Allegrójáról van szó, csak nem EL34 hanem 6P3SZ (6L6G) csövekkel. Mondjuk a 2*35W barokkos túlzás. Kb. 2*18-20W. Nem rossz az ára, bár használtan 60-70 ropi körül van az ára.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#105 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:05

Idézet: S W - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:21

Melegen ajanlom a hificity foruman a Pythonaudio-rol szolo forumot! Nagyon meredek a ceg....:nevet:

Hát van egy-két "érdekes" dolog a honapjukon  :nevet:

#106 Felhasználó inaktív   nagymesteriq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:28

Hi!

olvasgattam a hificityt, hát ezekután nemgyanitom h megveszem. a könyvek beszerzésére már ráálltam
kitben nem gyárt senki csöves erösitöt? mert elöször jo lenne egykis sikerélményt is szerezni
Marantz Cd 6000 OSE LE, Marantz pm-17, Heybrook HB1

#107 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:31

Idézet: nagymesteriq - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:28

Hi!

olvasgattam a hificityt, hát ezekután nemgyanitom h megveszem. a könyvek beszerzésére már ráálltam
kitben nem gyárt senki csöves erösitöt? mert elöször jo lenne egykis sikerélményt is szerezni

Nem jellemző. De kimenőtrafót lehet kapni sokfélét. Persz sokféle árban :)

#108 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 19:24

hy

nem python /pájton/, hanem phyton /fiton/. :D

#109 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:37

Szevaszok,
lenne egy erősítő amit meg szertenék építeni:
Kép
Már minden megvan hozzá, de nem tudok kimenő trafót szereztni hozzá!
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy tippet adni, hogy hol tudnám bepótolni a hiányt.
Segítségeteket előre is köszi!
www.xjx.hu

#110 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 16:52

Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:37

Szevaszok,
lenne egy erősítő amit meg szertenék építeni:
Kép
Már minden megvan hozzá, de nem tudok kimenő trafót szereztni hozzá!
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy tippet adni, hogy hol tudnám bepótolni a hiányt.
Segítségeteket előre is köszi!

Milyet szeretnél? Szerintem jó minőségűt gyárit nem kapsz 40e alatt. A Csövek.com amíg meg nem szünt egy lehetőség lett volna. Érdemes azért megkeresni őket. Vagy marad a hazai kisipar, ami azért nem rossz annyira. Csak neked kell megtervezned :(

Szerkesztette: DDL 2004. 09. 13. 16:53 -kor

#111 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 17:46

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 16:52

Milyet szeretnél? Szerintem jó minőségűt gyárit nem kapsz 40e alatt. A Csövek.com amíg meg nem szünt egy lehetőség lett volna. Érdemes azért megkeresni őket. Vagy marad a hazai kisipar, ami azért nem rossz annyira. Csak neked kell megtervezned :(

Köszi a választ, kifejtenéd bővebbenen ezt a megtervezés dolgot?
www.xjx.hu

#112 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 19:35

Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 18:46

Köszi a választ, kifejtenéd bővebbenen ezt a megtervezés dolgot?

Egészen pontosan neked kell megtervezni a trafót. Áttétel, magkeresztmetszet, primer és szekunder menetszám, tekercselési mód, légrés stb. Ezen adatok alapján már bármelyik jobb trafótekercselő szaki megcsinálja.

Jelen esetben kell egy 24:1 áttátelű trafót kell tervezned ( a=ngyök(Rpr/Rt) ). Tudni kell hozzá sok mindent Ua, Ia, Pa stb.

#113 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 13:36

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 19:35

Egészen pontosan neked kell megtervezni a trafót. Áttétel, magkeresztmetszet, primer és szekunder menetszám, tekercselési mód, légrés stb. Ezen adatok alapján már bármelyik jobb trafótekercselő szaki megcsinálja.

Jelen esetben kell egy 24:1 áttátelű trafót kell tervezned ( a=ngyök(Rpr/Rt) ). Tudni kell hozzá sok mindent Ua, Ia, Pa stb.

Na, hát akkor ezt inkább hanyagolom  :(
De azért a segítségert köszi!
www.xjx.hu

#114 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 15:49

Idézet: Hori25 - Dátum: 2004. márc. 5., péntek - 11:29

hy all! erdekelne tud e valaki segiteni abban hol lehetne hazilag elkeszitheto csoves 40-50w koruli erositohoz kapcsolasi rajzot dokumentaciot szerezni letolteni. ugyanis a csucskategorias hazimozi szett nem alkalmas a komolyabb zenelesre--- legalabbis nalam  ugytunik nem. minden segitseget szivessen veszek.

hori

Nézz el a felhasználói jellemzésemen megadott honlapomra.

;)
Om mani peme hung.

#115 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 16:04

sztem ez egy jópofa csövi design..

Tim de Paravicini EAR859-ese, Class-A SE erősítő de nem triódával, hanem segédrácsban hajtott pentódával.

Fater kicsit átbuherálta a képletet a mai csövekre, én két egymástól teljesen független monoblokkot csinálok, ez tehát amint látható is, egyetlen oldal csak (mono ha így tetszik). :)

A csövek E88CC (ez tulképpen az ECC88 katonaija) és ECC99 ikertriódák, a végcső pedig oldalanként 1-1 KT88-as. Én esetemben mindez JJ cső, de lehet majd próbálok bele Sovtek-et vagy Electro Harmonix-ot is, bár ez legyen a legkevesebb gondom, előbb szóljon is, úgyis lesz még egy FET-es csöves MC/MM preamp is az LP-mhez (Borbély féle).

Kimenőt a http://www.hmtrafo.hu nyíregyházi cégnél csináltatunk, ők csinálták meg a két 75VA-es toroid hálózati trafót is, kimenőkben is nagyon profit tudnak készíteni, egy szekunder-primer-szekunder tekercselésű hipersil vasasra már vevők nálunk úgyhogy majdcsak összejön az egész egyszer.

A kapcsolást amit látsz lentebb, apám kiegészítette egy plussz visszacsatolással is, amit a P2-es potméterrel állíthatsz, így aztán ettől függően NEM lesz ezen a helyen visszacsatolás, pozitív lesz, vagy negatív. Mindegyik mellett szólnak érvek és ellenérvek, így mi úgy döntöttünk, megcsináljuk ezt ilyenre, és majd bejáratódás után fülelünk, mi lesz az igazán szép, és vagy úgy hagyjuk, vagy fixre tesszük (vagy ha éppen nem kell, kikötjük).. ez már ízlés dolga szerintem.

Az alap koncepció úgyis megállja a helyét szerintem. Nekem legalábbis nagyon tetszik, de a külföldi DIY közösség is csipázta.

Ha kell, koppintsátok, ha féltek tőle, majd nézzétek meg nálam, ha elkészült. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ETM rulez :)
Om mani peme hung.

#116 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 16:06

Ja igen, még annyit, hogy ez körülbelül 12-15 Watt-ra van tervezve, 320V anódfeszre, 8 Ohm terhelésre.

Ha ismered a csöves watt-ok jelentését, akkor tudod, ez mit jelent (elég szép hangerő), de ha tényleg 40-50 csöves Watt kell, akkor gyenge lesz Neked.

Szerkesztette: Eperkutyus 2004. 09. 17. 16:07 -kor

Om mani peme hung.

#117 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 16:13

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:52

... Vagy marad a hazai kisipar, ami azért nem rossz annyira. Csak neked kell megtervezned :(

Bocs, h beleszólok, csak segíteni próbálok:

a HM-Trafó (fentebb link) tervez is kimenőt kész csövihez, ha tudják a csövi paramétereit a terv alapján, csak nincsenek nagy dobra verve.

Ők amúgy - még így plusszba elmondom - a régi BEAG cég "leszármazottja", voltunk kint náluk, nagyon profi a felszerelés is, a szakértelem pedig csillagos ötös, fater akármire kérdezett, csípőből vágták, mi a helyzet.

És rengeteg kimenőt csinálnak. Amikor az ügyvezetővel beszéltünk, említett nem egy high-end-es DIY fazont, aki velük csináltatta a kimenőit és elégedett volt nagyon az eredménnyel. A szinte összes fajta létező magra dolgoznak, hipersil természetesen van, légrés, becsípés, minden szirszar technológiával, ahogy éppen a terv kivánja.

Nagyon babák, csak ajánlani tudom.

(http://www.hmtrafo.hu)

Na csak beírtam a végére :)

Hogy árban mennyi lesz.. nemtom !

Lehet nem 40. A két 75VA-es toroid nekünk úgy 12 körül lett meg, ha jól emléxem. És nagyon profi kivitel, szigetelés, impregnálás minden.

Szal ha van terved készen, sztem érdemes megkeresni őket, telefonon inkább, nem nagy email-esek, ahogy tapasztaltuk :)

(De a személyes találkozás kellemesebb volt, mint gondoltuk).
Om mani peme hung.

#118 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 17:35

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 16:13

Bocs, h beleszólok, csak segíteni próbálok:

a HM-Trafó (fentebb link) tervez is kimenőt kész csövihez, ha tudják a csövi paramétereit a terv alapján, csak nincsenek nagy dobra verve.

Ők amúgy - még így plusszba elmondom - a régi BEAG cég "leszármazottja", voltunk kint náluk, nagyon profi a felszerelés is, a szakértelem pedig csillagos ötös, fater akármire kérdezett, csípőből vágták, mi a helyzet.

És rengeteg kimenőt csinálnak. Amikor az ügyvezetővel beszéltünk, említett nem egy high-end-es DIY fazont, aki velük csináltatta a kimenőit és elégedett volt nagyon az eredménnyel. A szinte összes fajta létező magra dolgoznak, hipersil természetesen van, légrés, becsípés, minden szirszar technológiával, ahogy éppen a terv kivánja.

Nagyon babák, csak ajánlani tudom.

(http://www.hmtrafo.hu)

Na csak beírtam a végére :)

Hogy árban mennyi lesz.. nemtom !

Lehet nem 40. A két 75VA-es toroid nekünk úgy 12 körül lett meg, ha jól emléxem. És nagyon profi kivitel, szigetelés, impregnálás minden.

Szal ha van terved készen, sztem érdemes megkeresni őket, telefonon inkább, nem nagy email-esek, ahogy tapasztaltuk :)

(De a személyes találkozás kellemesebb volt, mint gondoltuk).

Szóval, ha jól értettem a szövegből nekem csak el kell küldenem az erősítő kapcsolási rajzát, és majd ők abból hámozzák ki az infot a trafóhoz?
www.xjx.hu

#119 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 19:05

Idézet: Tschongor - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 18:35

Szóval, ha jól értettem a szövegből nekem csak el kell küldenem az erősítő kapcsolási rajzát, és majd ők abból hámozzák ki az infot a trafóhoz?

Ez önmagában biztos nem elég. De neked jelen rajzzal szerencséd van, mert meg van adva primer impedancia, a tápfesz. Viszont nincs az anódáram (vezeték keresztmetszet, légrés miatt feltétlenül kellene), a szekunder impedancia, a kívánt alsó határfreki (vaskeresztmetszet, primer indukció). Ha ezeket megadod akkor már, ha van tapasztalat (márpedig ha tényleg BEAG-osok akkor van rendesen) meg lehet tervezni a trafót jól. De a teljesen korrekt az lenne, ha meg tudnád adni a primer generátor ellenállást (cső belső ellenállása) a szórt kapacitások tervezése miatt és a maximális gerjesztést, ami szerintem 7000-8000 Gauss legyen (0.7-0.8T).

Szerkesztette: DDL 2004. 09. 17. 19:06 -kor

#120 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 08:17

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 19:05

Ez önmagában biztos nem elég. De neked jelen rajzzal szerencséd van, mert meg van adva primer impedancia, a tápfesz. Viszont nincs az anódáram (vezeték keresztmetszet, légrés miatt feltétlenül kellene), a szekunder impedancia, a kívánt alsó határfreki (vaskeresztmetszet, primer indukció). Ha ezeket megadod akkor már, ha van tapasztalat (márpedig ha tényleg BEAG-osok akkor van rendesen) meg lehet tervezni a trafót jól. De a teljesen korrekt az lenne, ha meg tudnád adni a primer generátor ellenállást (cső belső ellenállása) a szórt kapacitások tervezése miatt és a maximális gerjesztést, ami szerintem 7000-8000 Gauss legyen (0.7-0.8T).

Na, itt vannak az adatok:
Anódáram: Ia=100mA (a cső adatlapja alapján)
szekunder impedancia: 8 ohm
Belső ellenállas 265V-on : 17 Kohm
Kérdés: Mi az az alsó határfreki? (tipp: 20hz)
Ezekből az adatokból már el tudnák-e készíteni?
www.xjx.hu

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.