HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   Arcturus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:04

Idézet: DDL - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:18

Mire kellene?

Üdv: DDL

Le tudná nekem valaki rajzolni, melyik lábakat kell összekötnöm 12BZ7 és 12AT7 (ECC83, ECC81) csöveknél, ha mindkét szekciójukat használni szeretném?

#332 Felhasználó inaktív   Ézsaiás 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:07

Hello!

Mostanában kezdtem érdeklődni az erősítők iránt. Egy csomó mindent már elolvasgadtam de nem tudom hogyan kéne hozzákezdeni. Leírná valaki hogy jut el egy kapcsolási rajztól egy csöves erősítőig?

Hogyan szerelitek össze a cuccokat? Nyák kell-e? Mibe, és hogyan rakjátok bele hogy ne csak a levegőbe lógjon? ilyesmi...

(Ezeket azért kérdezem mert még sohahasem csináltam ilyesmit.)

#333 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:54

Idézet: Ézsaiás - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:07

Hello!

Mostanában kezdtem érdeklődni az erősítők iránt. Egy csomó mindent már elolvasgadtam de nem tudom hogyan kéne hozzákezdeni. Leírná valaki hogy jut el egy kapcsolási rajztól egy csöves erősítőig?

Hogyan szerelitek össze a cuccokat? Nyák kell-e? Mibe, és hogyan rakjátok bele hogy ne csak a levegőbe lógjon? ilyesmi...

(Ezeket azért kérdezem mert még sohahasem csináltam ilyesmit.)

Hát akkor jobb lenne egy kit-tel kezdened, amiben benne van minden alkatrész, leírás és a forgalmazó vagy gyártó még segíteni is szokott.

A kapcsolási rajz az egy alap, de hasonlóan fontos az a terv, amin látszik, hogy férnek el az alkatrészek. A csöves erősítőknél a kevés alkatrész miatt el lehet hagyni a nyák-okat, és lábtól lábig, vagyis alkatrészt alkatrészhez lehet forrasztani, segítségnek ott vannak a forrfülek, de ez azért nem általánosítható minden készüléknél.

#334 Felhasználó inaktív   Mócsing 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:28

Szervusztok .
A Plachtovics féle Quad kapcsolásu PP- építettem meg . / EL34 , E88CC / :reklamacio:
Van valakinek tapasztalata ezzel a kapcsolással kapcsolatban ?
Lenne értelme a meghajtó részt átépíteni ?
Üdv.

#335 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 06:56

Idézet: Mócsing - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 21:28

Szervusztok .
A Plachtovics féle Quad kapcsolásu PP- építettem meg . / EL34 , E88CC / :reklamacio:
Van valakinek tapasztalata ezzel a kapcsolással kapcsolatban ?
Lenne értelme a meghajtó részt átépíteni ?
Üdv.

Mi a baj vele? Melyik RTÉK-ban van?

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#336 Felhasználó inaktív   Mócsing 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 20:14

Talán a 2002- es ÉK-ben . Utánna nézek . Valójában tetszi a hangja , viszont a Williamsonféle kapcsolás is . Nagyon álmos vagyok , holnap folytatom .
Üdv.

#337 Felhasználó inaktív   Prince86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:28

Hello DDL!

Úgygondoltam építek egy csöves erősítőt, mivel az a hír járja hogy nagyon jó minőségben szól.
Találtam is egy kapcsolást a Rádiótechnika Évkönyve 2005. számában, 45W-ot tud. Mivel az itt olvasottak alapján úgy gondolom, hogy ezek az évkönyvek nem mindig működő kapcsolási rajzot tesznek közzé, ezért szeretnélek megkérni hogy nézdmeg nekem azt a kapcsolásirajzot az évkönyvben ha megvan neked a 2005-ös szám. Ha nincs akkor elküldöm a rajzot e-mailben. Szóval a 45W-osról van szó, 62. oldalon van. Ez lesz az első csöves erősítőm, eddig csak tranyósat meg ic-set csináltam, ezért kíváncsi lennék a véleményedre, hogy érdemes e ezt megcsinálni, vagy egyáltalán jó e a rajz.
Előre is köszi!

üdv:
Prince86

#338 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 18:47

Idézet: Prince86 - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 14:28

Hello DDL!

Úgygondoltam építek egy csöves erősítőt, mivel az a hír járja hogy nagyon jó minőségben szól.
Találtam is egy kapcsolást a Rádiótechnika Évkönyve 2005. számában, 45W-ot tud. Mivel az itt olvasottak alapján úgy gondolom, hogy ezek az évkönyvek nem mindig működő kapcsolási rajzot tesznek közzé, ezért szeretnélek megkérni hogy nézdmeg nekem azt a kapcsolásirajzot az évkönyvben ha megvan neked a 2005-ös szám. Ha nincs akkor elküldöm a rajzot e-mailben. Szóval a 45W-osról van szó, 62. oldalon van. Ez lesz az első csöves erősítőm, eddig csak tranyósat meg ic-set csináltam, ezért kíváncsi lennék a véleményedre, hogy érdemes e ezt megcsinálni, vagy egyáltalán jó e a rajz.
Előre is köszi!

üdv:
Prince86

Nem találom a 2005-ös évkönyvet. Küld el légyszi a rajzot.

Ha jól emléxem az Öreg Plachtovics féle E130L-esről van szó?

Szerkesztette: DDL 2006. 05. 20. 18:47 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#339 Felhasználó inaktív   Prince86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 10:32

Igen jól emlékszel!

A Plachtovics György féle E130L csövekkel felépített erősítőről van szó!
Elküldtem a rajzot mailben!

üdv:

Prince86

#340 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 11:24

Idézet: Prince86 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 11:32

Igen jól emlékszel!

A Plachtovics György féle E130L csövekkel felépített erősítőről van szó!
Elküldtem a rajzot mailben!

üdv:

Prince86

A rajz jó. Bonyolúlt kimenő kell hozzá. Ha tudod akkor a Plachtovicstól vedd meg.

Annyit módosítanék rajta, hogy:
  • C1 nem kell
  • C6, C7 az 100nF
  • R9, R12 az 1M
  • C9, C10 az 470nF

Szerkesztette: DDL 2006. 05. 21. 11:25 -kor

#341 Felhasználó inaktív   Prince86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 18:43

Köszi szépen a gyors választ és a tanácsokat!

Én kimenőtrafót a H&M trafo (http://www.hmtrafo.hu/) céggel akartam csináltatni, mert elvileg ők jól megcsinálják csak nem tom mennyiért. Ha jól értem akkor ehhez az erősítőhöz Plachtovics Györgytől is lehet kimenőtrafót venni? De hol? Talán HAM bazár? Mert a csöveket ott lehet megvenni szépen párba válogatva.

#342 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 19:49

Idézet: Prince86 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 19:43

Köszi szépen a gyors választ és a tanácsokat!

Én kimenőtrafót a H&M trafo (http://www.hmtrafo.hu/) céggel akartam csináltatni, mert elvileg ők jól megcsinálják csak nem tom mennyiért. Ha jól értem akkor ehhez az erősítőhöz Plachtovics Györgytől is lehet kimenőtrafót venni? De hol? Talán HAM bazár? Mert a csöveket ott lehet megvenni szépen párba válogatva.

Keresd meg e-mailben. A cikkben szerepel a cím. A trafók olyan 15k/db árú lesz a HMTrafónál (jó ár)

Szerkesztette: DDL 2006. 05. 21. 19:50 -kor

#343 Felhasználó inaktív   Prince86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:29

Küldtem e-mailt Plachtovics Györgynek, melyben megkérdeztem a kimenőtrafó árát.
15000Ft a hiperszil, 13000Ft  lemezelt maggal. a hálózati pedig 14000Ft hiperszil, 12000Ft lemezelt maggal. Szóval nagyon jól saccoltad meg az árakat. Most nekilátok gyűjtögetni mert ez így együtt nem kevés pénz, az ösztöndíjam meg szerény összeg. Előbb-utóbb meglesz, addig meg szól a jó öreg Quad405-öm.
Jah mégegy dolog: van itthon egy EL84-el készült sztereo erősítőm. 5 csőből áll az egész. EZ80 egyenirányító, 2db EL84 végcső és 2db ECC81 kettőstrióda. Hibás állapotban kaptam egy havertól, úgy hogy csak az egyik oldal szólt. Megjavítottam a másik oldalt is de az erősen torzítja a mély hangokat, még nem jöttem rá miért.
Ha lenne ezekkel az alkatrészekkel valamilyen kapcsolásirajzod, küld már el légyszives, hogy átalakíthassam ezt. Tudom nem nagy teljesítményű ez az erősítő (olyan 2* 3-4W) de tapasztalatszerzésnek jó lenne a 45W-os előtt.

üdv:
Prince86

#344 Felhasználó inaktív   Fisherman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:37

Sziasztok!

A segítségeteket kérem. Tesómmla építettünk egy Marshall JCM 800-as gitár erősítőt netről töltött kapcsolási rajz alapján. Sajnos nem úgy szól ahogy a nagykönyvben meg van írva. Van hangja de csak nagyon kicsi, és az is erősen torzított. Utólag találtunk a neten egy másik kapcsolási rajzot ugyanerre az erősítőre, ami egy kicsit más. Kérdésem lenne, hogy most melyik a jó? Vagy egyik se? Mi a hiba bennük? Mellékelve felteszem a két kapcs. rajz linkjét. Az egyik két részletben van, azt építettük meg. A másik egy képen van. Minden tanácsot előre is köszönök.

Üdv,

Fisherman

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/220...ltoltes.hu_.gif
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/220...ltoltes.hu_.gif

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/JCM...ltoltes.hu_.gif

#345 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 10:42

Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék kérni, és bár nem igazán a csöves erősítők közé tartozik, hátha van valakinek ötlete:

Van egy Luxman D-103U típusú CD lejátszóm, és ki szeretném cseréltetni a csöveket benne...

Azért gondoltam a cserére, mivel már nem egy mai darab, viszont nagyon a szívemhez nőtt, és esetleg valamit javítana egy új csőkészlet a hangképén...

Én nem merek belevágni, csak azt tudom, hogy milyen csövek lehetnek benne: 6CG7, vagy 6FQ7.
Bár, hogy pontosan melyik típus, nem tudom... :confused:
A két típus közül bármelyik jó lehet?

Lehet ilyet beszerezni itthon?

Foglalkozik esetleg valaki evvel?

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#346 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:45

Típusszám alapján tudsz venni, esetleg a márkát nézd meg: www.elektroncso.hu / www.radiovilag.hu

Más, találtam TV-panelban a padláson vagy 10 elektroncsövet, panelt és rajta trafót. Esetleg ezt fel tudnám használni egy minimális monoblokk építéséhez? (Csak a kíváncsiság a csöves hang miatt.) Az egész kupac mellett volt egy 15Ohmos árnyékolt hangszóró, gondolom akkor a kimenőtrafó is 15Ohm-ra van tekerve, 16Ohmos terheléssel tudnám esetleg használni? (2db HSZ 8Ohmos sorosan kötve).

A típusok (javarészt Tungsram):

2 névtelen - ezek jó állapotban, ECH 81, talán F 82, EC 92 - jó állapotban, E709 sajna lejött a felirat tisztítás közben, ugynezzel a gonddal E7026 (még utánnanézek), EF80, EY86, s egy nagy darab kb. 10cm-es PL36 (ez nem Tungsram), aminek az anódsapkája jött le, de talán nem kapott levegőt.

Sajnos 4 van amire látatlanban laikusként azt mondom működhet, mert nincs eltörve a teteje, s a lábak sem hajlottak meg (valamint ezüst színű ... képződés sincs az oldalukon).

Elsősorban Tisztelt DDL-t kérdezném, de ha másnak van ötlete azt is szívesen fogadom. :)
-= 56,6K - Finally, It Works! =-

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...

#347 Felhasználó inaktív   vikica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 17:01

Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 11:42

Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék kérni, és bár nem igazán a csöves erősítők közé tartozik, hátha van valakinek ötlete:

Van egy Luxman D-103U típusú CD lejátszóm, és ki szeretném cseréltetni a csöveket benne...

Azért gondoltam a cserére, mivel már nem egy mai darab, viszont nagyon a szívemhez nőtt, és esetleg valamit javítana egy új csőkészlet a hangképén...

Én nem merek belevágni, csak azt tudom, hogy milyen csövek lehetnek benne: 6CG7, vagy 6FQ7.

Üdv:

M

Hali!
Ha kihúzod a csöveket a helyéről, és nem törlődik a felirata, akkor szerencséd van.
Meg tudod nézni, milyen kell.
Van viszont egy bibi.
A Luxman válogatott csöveket használ, ahhoz állítja az elektronika munkapontját.
Ennek hiányában nem biztos, hogy jobban fog szólni új csövekkel.
Csak, ha megszerzed az eredeti doksit.
Üdv: Vik

#348 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 14:17

Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 10:42

Sziasztok!

Üdv:

M

Én azt mondanám, ne nyúlj hozzá. Az eredeti munkapontok minden bizonnyal elmozdulhattak kissé, viszont az új csövekkel még messzebb is kerülhetsz-válogatni kellene, aztán az eredeti munkapontoknak utánalesni. Mennyi idős a gép-de mennyit mehetett?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#349 Felhasználó inaktív   Editt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 16:22

Sziasztok!

Egy középiskola igencsak elavult hangosításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az iskolában Tesla ARO689-es trafós hangszórók vannak. Az erősítő Qualiton AET453, ami tönkre ment, szervizben van, de valószínűleg nem javítható. Az érdekel, milyen erősítővel válthatnánk ki a régit azzal a feltétellel, hogy a trafós hangszórókat nem tudjuk lecserélni.

Előre is köszönöm.

Edit

#350 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 22:32

Idézet: Editt - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 16:22

Sziasztok!

Egy középiskola igencsak elavult hangosításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az iskolában Tesla ARO689-es trafós hangszórók vannak. Az erősítő Qualiton AET453, ami tönkre ment, szervizben van, de valószínűleg nem javítható. Az érdekel, milyen erősítővel válthatnánk ki a régit azzal a feltétellel, hogy a trafós hangszórókat nem tudjuk lecserélni.

Előre is köszönöm.

Edit

ebben a rüszmében semmi olyan nem tud elszállni, amit ne lehetne olcsón javítani. A villámkár monjuk húzós.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.