HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:19

Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 11:42

Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék kérni, és bár nem igazán a csöves erősítők közé tartozik, hátha van valakinek ötlete:

Van egy Luxman D-103U típusú CD lejátszóm, és ki szeretném cseréltetni a csöveket benne...

Azért gondoltam a cserére, mivel már nem egy mai darab, viszont nagyon a szívemhez nőtt, és esetleg valamit javítana egy új csőkészlet a hangképén...

Én nem merek belevágni, csak azt tudom, hogy milyen csövek lehetnek benne: 6CG7, vagy 6FQ7.
Bár, hogy pontosan melyik típus, nem tudom... :confused:
A két típus közül bármelyik jó lehet?

Lehet ilyet beszerezni itthon?

Foglalkozik esetleg valaki evvel?

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv:

M

A 6CG7 és a 6FQ7 azonosak csak fűtésben külünböznek. Sajnos nincs egyértelmű eutrópai megfelelője. E88CC/6922/6DJ8 vagy ECC82, E82CC vel lehet próbálkozni, de csak akkor ha a fűtés 12.6V körüli, mert ebben az esetben betehető  mind a kétfajta fűtésű cső is kis machinálással. Ugyanis az E88CC és a 6CG7 6.3V-os a 6FQ7 és az ECC82 pedig 12.6V-tal is fűthető.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#352 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:27

Idézet: - Mixa - - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:45

Típusszám alapján tudsz venni, esetleg a márkát nézd meg: www.elektroncso.hu / www.radiovilag.hu

Más, találtam TV-panelban a padláson vagy 10 elektroncsövet, panelt és rajta trafót. Esetleg ezt fel tudnám használni egy minimális monoblokk építéséhez? (Csak a kíváncsiság a csöves hang miatt.) Az egész kupac mellett volt egy 15Ohmos árnyékolt hangszóró, gondolom akkor a kimenőtrafó is 15Ohm-ra van tekerve, 16Ohmos terheléssel tudnám esetleg használni? (2db HSZ 8Ohmos sorosan kötve).

A típusok (javarészt Tungsram):

2 névtelen - ezek jó állapotban, ECH 81, talán F 82, EC 92 - jó állapotban, E709 sajna lejött a felirat tisztítás közben, ugynezzel a gonddal E7026 (még utánnanézek), EF80, EY86, s egy nagy darab kb. 10cm-es PL36 (ez nem Tungsram), aminek az anódsapkája jött le, de talán nem kapott levegőt.

Sajnos 4 van amire látatlanban laikusként azt mondom működhet, mert nincs eltörve a teteje, s a lábak sem hajlottak meg (valamint ezüst színű ... képződés sincs az oldalukon).

Elsősorban Tisztelt DDL-t kérdezném, de ha másnak van ötlete azt is szívesen fogadom. :)

ECH81 ECF82 ezek feljethetőek.

Az E709x és az E7026 talán használhatóak, Az EC92 biztos. A PL36 ha rendben van akkor használható végcsőnek

Ha tudsz betenni ide jó közeli képeket akkor talán meg tudjuk mondani, hogy milyen csövek és milyen állapotban vannak.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#353 Felhasználó inaktív   e_GO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:16

Keresek 8 db rimlock  lehetőleg kerámia foglalatot, de már 4 db bakelittel is megelégednék! köszi...!

#354 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:53

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 19:07

Nesze neked cső:

Technics 4 x 60 Watt (DIN) Class H+ Hybrid IC:

Nálam ez szól
[fotó1]
[fotó2]

from wikipedia:
A Class H amplifier takes the idea of Class G one step further creating an infinite number of supply rails. This is done by modulating the supply rails so that the rails are only a few volts larger than the output signal at any given time. The output stage operates at it's maximum effiency all time. Switched mode power supplies can be used to create the tracking rails. Significant efficiency gains can be achieved but with the draw back of more complicated supply design and reduced THD performance.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#355 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:13

SFIJ! Tudod hogy ez attól még csúcsszuper, magasan ver mindent, hiszen teknics.
Főleg ha egy xfiről hajtod izotop ózon pluginnal, meg 128k-s mp3akkal, meg teknics 3 utas cipősdobozokkal :D
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#356 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:26

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:13

SFIJ! Tudod hogy ez attól még csúcsszuper, magasan ver mindent, hiszen teknics.
Főleg ha egy xfiről hajtod izotop ózon pluginnal, meg 128k-s mp3akkal, meg teknics 3 utas cipősdobozokkal :D

Elvis a hwsw audioszakertoje, tobbszor is bizonyitotta :)
while (!sleep) sheep++;

#357 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:32

Emberek, buták vagytok. Ezt használjátok. Jó kis házimozierősítővel:
iZotope Ozone - DSP "Tube Sound", CooL!
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#358 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:33

Egyébként az Xfi topik első 10 oldalát MINDENKINEK ajánlott átolvasni. Én sokadik olvasásra is közben padlót fogok. Lássátok alírásom!
Ki ne hagyjátok!!! :D

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 27. 18:33 -kor

#359 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:55

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:33

Egyébként az Xfi topik első 10 oldalát MINDENKINEK ajánlott átolvasni. Én sokadik olvasásra is közben padlót fogok. Lássátok alírásom!

En felidegesitem magam rajta. :)
while (!sleep) sheep++;

#360 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:57

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:33

Köszönjük az "ingyenreklámot", várjuk a hibajavításokat, észrevételeket -kultúrált és nem tripák/alpári stílusban, lásd fent - az általam indított kommersz hangkártya témában.

Mostmár tudom, hogy van aki "fikázásra" szakosodott, de nem jó helyen próbálkozik OLVASNI tanulni...le kellene jönni előbb a fáról, esetleg falvédőről.....

Tisztelettel,
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#361 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:58

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:55

En felidegesitem magam rajta. :)

Hát barátom, aki Ubuntu-t "nyomorít" T60-ason, hát ez az év vicce....és mondd, driverek is vannak hozzá, vagy most írod őket?  :omg:  :D
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

#362 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:05

Idézet

kultúrált és nem tripák/alpári stílusban, lásd fent

Kérnék egy elemzést, hogy mely része volt tirpák és alpári a hozzászólásomnak. Komolyan kérdezem.

#363 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:10

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 23:58

Hát barátom, aki Ubuntu-t "nyomorít" T60-ason, hát ez az év vicce....és mondd, driverek is vannak hozzá, vagy most írod őket?  :omg:  :D

Hát barátom, aki egy Class-H-t "nyomorít" csöves topikban, hát ez az év vicce....:D

#364 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:31

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:58

Hal'Istennek nem vagyunk baratok  :D Tudod, vannak rendszerek, amin a Windows mint olyan nem is fut (hallottal mar ilyenror?), es mivel nekem nem az az eletcelom, hogy Dosboxban nyolcvanas evek vegi jatekokat toljak naphosszat  :Đ , hanem hogy ezeket a PC-nel nemileg komolyabb rendszereket egyszeruen progamozhassam, celszeru egy Linux. Van persze Vistam is mellette (legalis RTM, nem tryout, na ezt hogy csinaltam?  :p )

Juteszembe, T60-on minden megy Linux alatt, out-of-the-box. :)

(Ja, es van fulem ahhoz, hogy ne egy tekkniksz zajdobozra ejakulaljak minden reggel.  :Đ Amikor meg ilyen szintu cuccaim voltak, orultem nekik, mert erre volt penzem. Mindig tudtam viszont, hogy mennyire gyengek. Me most is tudom a rendszer hibait, amikor csak a hangkartyam tobbet er, mint nyolc tekkniksz classzHA deespe szurround erosito).

Nah, eleg, csak tisztazni akartam a helyzetet (a helyzeted  :p )

Persze mindenhova kell egy bohoc, aki szerint mindenki hulye :)

MOD: reszemrol befejeztem az  :offtopic: -ot.

Szerkesztette: Emvy 2006. 12. 28. 11:53 -kor

while (!sleep) sheep++;

#365 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 14:47

Hát igen, azóta már lecseréltem a régi H osztályút egy ugyancsak "best-buy" D osztályú bóvlira, autó ára még nem telik csak audióra, mint sokaknak.

Igen, nekem is van mindenféle soft-om és OSem, ívelten xarok a legalitásukra, nem vagyok "kockafejű loser kiscserkész", akinek a cég ad és örül neki, mondjuk, van benne igazság, nekem is adtak a laptopomra legalis softot a cégnél, lexartam ívelten, stb....a seggem is röhög soxor...

Lehet h szar a 90es évek végi Technics felhozatal, de volt néhány jó termékük is....

Hát ha nem is mindenki, de vannak tényleg hülyék, kár hogy magadra vetted...sajnálom....

Ennyi a részemről a válasz és az  :offtopic:

#366 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:08

Fejeztzétek be kérlek. Elvis, rád nem szólok mégegyszer, vagy képes vagy személyeskedés és témarombolás nélkül fórumozni, vagy menj pihenőre! A többieknek  meg nem kell sem felvenni a kesztyűt, sem gúnyt űzni belőle, azért legyen már határ.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#367 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:56

KT88 ULPP 40W

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép

#368 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 02:00

DDL ez gyönyörű! Ja és BUÉK :respect:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#369 Felhasználó inaktív   nagymesteriq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:56

Szerintem is! Bár a hangja jobban érdekelne;) BUÉK
Marantz Cd 6000 OSE LE, Marantz pm-17, Heybrook HB1

#370 Felhasználó inaktív   tamasflex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 16:02

Egy kezdo csoves kerdesei.

Uraim ,olvastam valahol, hogy ha a csoves erosito kimenotranszformatorat rovidrezarjuk az erosito nem szenved karosodast. Ez hogyan lehetseges? Milyen matematikai levezetessel lehetne ezt igazolni?
Tovabba , latom, hogy itt mindenki szimulacios programmal tervez, ez szep es gyors megoldas.
Viszont erdekelne, hogy egy kaszkod eloerosito (ECC83) fokozat erositeset hogyan lehetne kiszamolni csak ugy egyszeruen papiron mert az itt beszurt kapcsolasi rajzokon latom a kaszkod erosito alkalmazasat. Sot meg lattam olyant is amikor a dupla trioda anod/katodjai ossze vannak kotve (egy csovet alkotnak) es ugy alkalmazzak. Mi a lenyege a dolognak?
Lattam meg, hogy egyes eloerositok eseteben nem alkalmaznak a katodban kondenzatort.
Ez tudtommal csokkenti a cso erositeset. Katodkondival viszont a cso erositese megnovekszik es az atvitel a kondenzaror erteketol fugg. A kerdes az lenne, hogy az elobbi dolgokat hogyan lehetne levezetni matematika segitsegevel? Nem mindha nagyon nagy matekes lennek csak a szimulacios programok alkalmazasa butitja az embert es ezert keresem azokat az osszefuggeseket amelyek meghatarozzak egy egy emelet erositeset. 
A kimenotrafo kerdese erossen foglalkoztat. Van ket  vadi uj EL34 - es csovem meg ket ECC83 -am (orokseg a regi idokboll). Ezekbol szeretnek egy egyszeru "A" osztalyu sztereo erolkodot osszedobni. Ebben az esetben is kernem a segitsegeteket. A kimenotrafokkal vagyok fenakadva (es sok massal) mert nem tudom meghatarozni, hogy egy adott munkapontban milyen erteku lesz a primer impedancia erteke? Hogyan lehetne ezt is meghatarozni? A halozati trafoval meg elboldogulok de a kimeno az mar egy kicsit nehezebb eset.
Ossze vissza olvastam magam a netten de nem igazan ertettem a primer impedancia meghatarozasat a munkagorbe alapjan. Hol lehetne egy idevago szakkonyvet letolteni vagy esetleg kozulletek valaki szakszeruen megmagyarazna?
Elnezest kerek a sok kerdesert. Remelem, hogy szakszeru valaszokat kapok amelyeket a jovoben feltudok hasznalni.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.