HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 17:00

Előbbi 3-hoz nem tudok hozzászólni. Viszont akadt egy kis problémám. Mégpedig az, hogy a táptrafó forrósodik, kis idő után mintha párologna. Nem is próbáltam többet, csak lemértem a kimeneteket és hozza az értékeket 2x6,3V stb. Kérdésem, hogy mitől lehet ez, ha jól van bekötve, de csak simán a 230-ra minden nélkül a trafó? Tehát se kapcsoló, se biztosíték, se kondi, semmi. Esetleg az lehet a baj, hogy a csavarok nem szorítják össze rendesen? Mivel új tartót kellett eszkábálnom, le lettek szedve a begyógyult csavarjai (kis flex-el).

Közben nagyjából elkészült a házikó.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
-= 56,6K - Finally, It Works! =-

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...

#452 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 18:29

Párologna ? Mintha gőzölne vagy mi. Valamennyi melegedés megengedhető, ha folymamatosan rajta tudod tartan a kezed, akkor az nem vészes, de ha megégeti a kezed, vagy ha rácseppentesz (nem akarom azt mondani, hogy ráköpsz) egy csepp vizet a vasra és az felforr az már veszélyes mert akkor már 100 fok felett van a cucc.  Persze ha terhelés nélkül is meleg, akkor lehet akár valamilyen menetzárlat van belül, Gondolom azt a hibát nem követted el, hogy szétszedted a trafót és minden lemezt fényesre csiaszoltál  :)
Szóval nem árt Neked sem egy kis tekercselgetés, én most csináltam meg a hiperszileknek a csévetestet. még valami rögzítő lemezeket kell fabrikálni, mert csak a 4 db u mag volt meg. utána nekiállok megtekerni az 5-6 trafómat ebben a projektben :)

Egyébként érdekes lesz a cuccosod, nekem mondjuk egy kicsit túl modern ezekkel az élénk szinekkel, de nem olyan rossz,
Csak megemlítem hogy pl. nekem Dénes P. erősítői nem tetszenek, olyan feketék és komorak, hidegek semmi vidámság,  Kell bele egy kis fa, egy kis melegség egy csöveről van szó nem ?
Csővesekben nekem az unisonresearch cuccai jönnek be. Ök azért adtak abból a halom pénzből amit elérnek a cuucaikért egy formatervezőnek is nagyon királyul néznek ki.

http://www.unisonres...tto.aspx?idp=14

#453 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 18:42

Idézet: mayky - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 22:21

DDL !

Nincs véletlenül egy olyan kapcsolásod, a Kt88SE meghajtónak, ami ecc82-ből áll és csak 1 kondi van a jel útjában? Az Ágoston könyvben olyan változat van amiben 2 kondenzátor van, ugye az viszont nem szerencsés.
Esetleg létezik SRPP fokozat PCL86-osokból, mert úgye azokban a tridóda megegyezik egy fél ECC83-al. Van vagy 20 db pcl86-osom, talán van közötte 2db ami még nem futotta ki az idejét.
Vagy csak a triódát használnám, valami fet-es srpp-vel.

Összeraktam a cuccost és most szól, csak hát nem erre gondoltam, szóval valamit mutat abból, hogy miről is szólna ez a csöves technika, de nem az igazi.
Most egyelőre a megjhajtáson próbálok variálni, utána jöhet 2 új kimenő, hiperszilre. Bár valakik azt mondják, hogy hiperszilre nem lehet, jó kimenőt tekerni.

Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy az unison research olasz cég is a ktt88 preludio-jában ecc82-t használ, de szerintem nem azért mint én, hogy nincs pénzük ecc83-ra. :)

Kép

Kép

Kicsi az erősítése a CC82-nek. Az elsőben változtatás nélkül lehet ECC88-at vagy ECC85-öt használni. Az E88CC-t ajánlom az már elég erősítést ad.

Ha a HIRAGA-t építetted akkor a KT88 68k-s rácsellenállása az nagyon kicsi. A CC83 nem hajtja meg. Katótellenállásos munkapont beállítás esetén (autóbias) a rácsellenállása a KT88-nak 220k-470k között lehet disszipációtól függően (nagyobb esetén kisebb ellenállás kell)

(A 20M-ás ellenállat  nem kell)

Üdv: DDL

Szerkesztette: DDL 2007. 05. 02. 18:45 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#454 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 18:43

Jól néz ki valóban ez az US.

A színekkel kapcsolatban úgy voltam, mint a többi kellékkel: ami van itthon. A fekete festék meg pont kifogyott... Az előlapot 1-2cm-el beljebb szerettem volna süllyeszteni, de a kapcsoló miatt nem lehet. Az illesztések sem pontosak és az egyenesre kivágott lemez is inkább hullámos lett. A rétegelt lapot csúnyán munkáltam meg, s csúnyán tapétáztam. A festésről nem is beszélve. JA és a csavarokat is elrejthettem volna süllyesztve. Legalább tudom mik a hibák, van miből tanulni.  :) A valóságban azért ez a kék sötét.

Trafót lehet, hogy sikerült nekem rosszul kiiktatnom, nem is merem mondani, hogy hogyan. Szerencsére van egy másik a megmaradt rádióban.

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...

#455 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:33

DDL !

Köszi a rajzokat. Mondjuk 20 M ellenállást nem látok a rajzban pedig kinézem a szemem.: :)
Nem a 20 nF kondira gondoltál a csatolásnál párh. kotve a 470 nf kondival ?

Egyelőre nem a katódellenállásos változatot építem hanem egy neg. előfesz-est. Azt az 50 W-os ellenállást nem könnyű beszerzni, meg egy-kettő caddok  nem éppen olcsó.

Ja azt még megkérdezném, hogy mi a szerepe az anódon annak a trimmer kondinak ?

Szerkesztette: mayky 2007. 05. 02. 19:35 -kor

#456 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:01

Idézet: - Mixa - - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 17:43

Jól néz ki valóban ez az US.

A színekkel kapcsolatban úgy voltam, mint a többi kellékkel: ami van itthon. A fekete festék meg pont kifogyott... Az előlapot 1-2cm-el beljebb szerettem volna süllyeszteni, de a kapcsoló miatt nem lehet. Az illesztések sem pontosak és az egyenesre kivágott lemez is inkább hullámos lett. A rétegelt lapot csúnyán munkáltam meg, s csúnyán tapétáztam. A festésről nem is beszélve. JA és a csavarokat is elrejthettem volna süllyesztve. Legalább tudom mik a hibák, van miből tanulni.  :) A valóságban azért ez a kék sötét.

Trafót lehet, hogy sikerült nekem rosszul kiiktatnom, nem is merem mondani, hogy hogyan. Szerencsére van egy másik a megmaradt rádióban.

Hát igen az a lenagyszerűbb dolog ha az ember a saját hibáit veszi észre. Igen azok a csavarok valóban nem túl szerencsések a tetején, azt én tiplivel és ragasztóval raktam volna össze  ;)

#457 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:28

Idézet: mayky - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 20:33

DDL !

Köszi a rajzokat. Mondjuk 20 M ellenállást nem látok a rajzban pedig kinézem a szemem.: :)
Nem a 20 nF kondira gondoltál a csatolásnál párh. kotve a 470 nf kondival ?

Ja azt még megkérdezném, hogy mi a szerepe az anódon annak a trimmer kondinak ?

Az én rajzomon van 20M-ás ellenállat :)

A trimmerkondér az esetleges gerjedés miatt van, de ha a kimenőd átlagos magasátvitelű legalább, akkor nem kell.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#458 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:30

No, összeraktam az erősítőt és gerjed. Zenét átengedi egy ideig, halkan, miután kikapcsolom a tápfeszt. Ötlet?  :(

Szerkesztette: - Mixa - 2007. 05. 08. 15:34 -kor

#459 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:30

Gerjedés kiiktatva. :) Ahhoz képest, hogy pár Wattos, elég jól megkergeti a hangszórót.  :p

#460 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 20:12

Mi okozta a gerjedést ? Milyen hangszórókat hajtasz vele ?

#461 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 21:05

Gerjedést az okozta, hogy az RCA kábel külső vezetését nem kötöttem a közös pontra. A zúgást meg poti okozza, pedig új. :( Ki kell cserélen fokozatkapcsolóra, ami jó kis kör lesz. Viszont a brummot még nem tudtam kiiktatni. Azt hiszem az 50+50uF-os kondi veszi föl, mert a trafóval egy tartóvason van. Mást nem tudok elképzelni. Szép lesz majd kiszedni a kondit alá szigetelést és külön a közös pontra kötni.  :(  Nemsokára rakok ki képeket a honlapomra. Egyenlőre pár számnál hallok változást, pl elektromos kutyulás, fúvós hangszer.

Ja igen hangszórók, az is látható a honlapon. ;)

#462 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 07:57

Az a 50+50-es kondi ugye elég régi ? Szerintem már nincs is meg 50+50uF-os az okozhat búgást, én még a tápfesz szűrésbe raknék egy fojtót is, utána még egy 220 uF-os kondit, persze hidegítő kondikat is 470nF-1 uF MKP kondit.

#463 Felhasználó inaktív   angel87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 04:04

helló

én csöves szinten abszolut kezdő vagyok és szeretnék segítséget kérni ahhoz hogy honnan induljak el vagy esetleg egy egyszerü kapcsirajz is jól jönne.
nemrég kezdtem gitározni és ahhoz szeretnék egy kb10-15W-os csöves kombót késziteni.
ha tudtok segíteni azt örömmel venném.

előre is köszi.

üdv angel87

#464 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 07:12

Idézet: angel87 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 5:04

helló

én csöves szinten abszolut kezdő vagyok és szeretnék segítséget kérni ahhoz hogy honnan induljak el vagy esetleg egy egyszerü kapcsirajz is jól jönne.
nemrég kezdtem gitározni és ahhoz szeretnék egy kb10-15W-os csöves kombót késziteni.

előre is köszi.

üdv angel87

A legegyszerűbb és bolondbiztos a Williamson kapcsolás. Az internet tele van vele. Vagy az Ágoston könyv. Amiben ez az egyetlen használható rajz és leírás.

#465 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 16:53

Hátha vki még akar pp-t is építeni :(

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: DDL 2007. 09. 08. 16:54 -kor

#466 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 16:06

Idézet: angel87 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 3:04

helló

előre is köszi.

üdv angel87

Szerintem nézz be ide:

http://audiodiy.hangszoro.net/viewforum.ph...96f0f3b21d9255e

Itt vannak a nagy diy-esek  :)

#467 Felhasználó inaktív   camdrv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 21:17

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.. Az Ebay-en sikerult hozzájutnom egy lerobbant Yaqin MC-5881A hoz.   

http://yaqin.slickpe...ifiers/mc-5881a

A kütyü állandóan ki off-olt kiverve az összs biztit ami az utjába került. a fenti link segitségével sikerült működő állapotba hoznom, de az fűtési fesz értéke igy is eltér a névlegestöl.

A kis Kinaiak a szekunder 7.7V (terheles nélkül) (6,9V terhelve) ráküldték a csövekre. Nincs gyakorlatom ugyhogy nem tudom ez e a normális eljárás, de nekem kissé bántja a szépérzékem. :) az angol AUDIO DIY forumon 2 X 0.33ohm 10w tettek a csövek ele paralel. en csak egy 47 es 22 ohm 10w keramiahuzalt talaltam de ez is megkozelitole u.a. az ertéket hozza. Így viszont a terhelt fesz 5,8V ami viszont gondolom ugyan olyan rossz ertek.( bár ezek után a szikraesö a csövön belül megszünt) :) Esetleg ha lenne valakinek ötlete hogyan allíthatnam be a névleges 6.3V-ot? esetleg nem lehet egyenarammal füteni?

camdrv

#468 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 22:03

:D

#469 Felhasználó inaktív   sat_2joco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 16. 19:17

Szia DDL!

Lehez,hogy Te tudsz segíteni.

Nem tudnád elkülden Plachtovics György e.mail címét.

Előre is köszönöm,

Jocó

#470 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 29. 22:41

üdv urak! ezt találtam, hátha édekel valakit...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó