HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangdoboz építés! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangdoboz építés! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 14. 14:10

Nem, Tibbikét faggattam a munkahelyi nickemről. :smoker:  Ugyanis a mélytartományhoz való passziv keresztváltóhoz nagyjából akkora tekercs kell, mint egy kisebbfajta kukta, az ára meg annyi lenne, mint az ilyen olcsó projektekre szánt teljes pénz - vagy kicsit több. :omg: A vágási frekvenciát meg ugye a szubláda elhelyezésének nehézségei, meg a szatellit dobozokkal való összehangolhaztóság  miatt jó nem fixnek venni.

Ezért az otthon összedobok egy szubot projekt mindíg úgy kell, hogy kezdődjön, hogy megnézem van- e lehetőség aktív vágásra.

#542 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 22:59

...és ha nincs, nem érdemes nekiállni.

Mert: mi a biztosíték arra, hogy az a szub tényleg az előre eltervezett vágási frekin fog jól integrálódni a rendszerbe? Mert ha nem, akkor lehet kezdeni elölről...

szerk.: Figyelmetlen voltam, te is pont ezt írtad... A farkába harapó kígyó esete. ;)

A szub akkor jó, ha a rendszerhez tervezik. Ha nem, fázisproblémák adódnak, amitől zavaros, pontatlan, kóválygós lesz a basszus. Az egész rendszer egy keresztváltó! Az akusztikus "meredekségeknek" célszerű egyformának lenni.

Szerkesztette: subvoice 2005. 12. 14. 23:01 -kor

#543 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:22

Vagy akkor ha széles körűen állítható. Irgalmatlan türelemjáték. Meg kell nézni egy nagyobbacska REL-t, és azt példának venni.

Szerkesztette: Ear01 2005. 12. 15. 09:22 -kor

#544 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 21:49

Hi all

Építettem egy hangfal párt két kétutas 120 wattos hanszoróból, mindenhol légmentesen levan  szigetelve, szerintem nagyon jól szól, és jó erős a basszus. És elég poénul néz ki!  :D :cool:
Kell e valahová lukat fúrni? Ha igen. Hova és mekkorát?

Kép

#545 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 20:36

Egy másik topicban Kernelpanic ajánlotta, hogy érdemes lenne kicserélnem az Orion hangfalamban a hangváltó kondezátorait mert elöregedtek, ezügyben kérnék segítséget. Kiforrasztottam őket, megnéztem milyenek de a volt és a kapacitáson kívül nem nagyon értem mi van ráírva. Vásárlásnál mire figyeljek, milyen adatok egyezzenek meg? Tudtok boltot ajánlani ahol kapok ilyeneket, conrad esetleg? Ezek vannak ráirva:
  • c219 2m2 K 250V- VN
  • R615 1R5M 5W SD
  • CE-1108 4mF 40V 86 (elektrolit kondnzátor?)

#546 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:50

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 21:36

Egy másik topicban Kernelpanic ajánlotta, hogy érdemes lenne kicserélnem az Orion hangfalamban a hangváltó kondezátorait mert elöregedtek, ezügyben kérnék segítséget. Kiforrasztottam őket, megnéztem milyenek de a volt és a kapacitáson kívül nem nagyon értem mi van ráírva. Vásárlásnál mire figyeljek, milyen adatok egyezzenek meg? Tudtok boltot ajánlani ahol kapok ilyeneket, conrad esetleg? Ezek vannak ráirva:
  • c219 2m2 K 250V- VN
  • R615 1R5M 5W SD

A C219-es 2.2uF-ost felesleges kicserélni. Nem öregszik, ugyanis ez fóliakondi. Ha mégis akkor ugyanilyenre. Ennél jobbat sokkal drágábban kapsz.

A CE-1108 4uF-os kondért cseréld ki 4*1uF-os C219-re (párhuzamos kötés). Nem lesz szép viszont jobb lesz a hangja.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#547 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:54

R615 ellenállás, első körben ne cseréld.

C219: 2,2uF/250V, ez fóliakondi legyen! Ő a magas hangszóró kondija. Legjobb az MKT jelzésű fóliakondi, de nagy általánosságban a márkásabb, RIFA, ERO, ELFA,... kondikkal jól jársz (most nem audiofil alkatrészekről, hanem kiskereskedelemben beszerezhető, jó minőségű kondikról beszélek).
CE1108 4uF/40V (1986-os évjárat :) ), ezt is célszerűű fóliára cserélni, fesztűrés lehet nagyobb. El kell férnie, ezt jó észben tartani, rövid hozzávezetésekkel legyen forrasztva.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#548 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 22:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 22:54

R615 ellenállás, első körben ne cseréld.

C219: 2,2uF/250V, ez fóliakondi legyen! Ő a magas hangszóró kondija. Legjobb az MKT jelzésű fóliakondi, de nagy általánosságban a márkásabb, RIFA, ERO, ELFA,... kondikkal jól jársz (most nem audiofil alkatrészekről, hanem kiskereskedelemben beszerezhető, jó minőségű kondikról beszélek).
CE1108 4uF/40V (1986-os évjárat :) ), ezt is célszerűű fóliára cserélni, fesztűrés lehet nagyobb. El kell férnie, ezt jó észben tartani, rövid hozzávezetésekkel legyen forrasztva.

A REMIX C219 az MKT fólia kondi és a RIFA, ERO kondiktól nem rosszabb a hangjuk.Sőt :)

Szerkesztette: DDL 2005. 12. 28. 22:54 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#549 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 01:47

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 21:36

• c219 2m2 K 250V- VN
  • R615 1R5M 5W SD

No, már jöttek is a tanácsok. :)  Tehát 2x4, összesen 8 darab Remix C219 típusú, 1 mikrofarad értékű fóliakondit kell szerezned a 4 mikrós elkok helyére, és kész is vagy. 2,2 mikrot meg az ellenállást nem kell bántani, mehetnek vissza a helyükre. Kellemes forrasztgatást!  :up:

#550 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 02:26

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 21:54

Legjobb az MKT jelzésű fóliakondi

Szia!

Én úgy tudtam, az MKP a legjobb. (MKS < MKT < MKP).

Üdv
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#551 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 07:14

Idézet: topeti - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 3:26

Szia!

Én úgy tudtam, az MKP a legjobb. (MKS < MKT < MKP).

Üdv

Én meg úgy, hogy a réz- vagy ezüstfóliás a legjobb... :)

#552 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:34

Ilyet találtam: Fólia kondenzátorok/KONDENZáTOR MKT 9# 1 uF 400V, ez jó? C219 kell oda?  :)  Bocs ha hülyeségeket kérdezek nem értek hozzá.
Még egy kérdés: tudom hogy egy rendes hangsugárzónál sokat számít hogy min van rajta, ez spec. egy polcon van ami nem túl jó, de ha vennék egy állványt, akkor az kerülne mongyuk 30k-ba, viszont akkor már ott tartok hogy abbol a pénzből vehetnék egy jobb használt hangfalat ami esetleg polcon is jobban szól mint ez állványon  :)  Remélem érthető mi a bajom, tehát szerintetek érdemes venni hozzá, vagy ezen annyit nem dobna?

(sok itt a segítőkész ember  :up: )

#553 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:37

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:34

Ilyet találtam: Fólia kondenzátorok/KONDENZáTOR MKT 9# 1 uF 400V, ez jó? C219 kell oda?  :)  Bocs ha hülyeségeket kérdezek nem értek hozzá.
Még egy kérdés: tudom hogy egy rendes hangsugárzónál sokat számít hogy min van rajta, ez spec. egy polcon van ami nem túl jó, de ha vennék egy állványt, akkor az kerülne mongyuk 30k-ba, viszont akkor már ott tartok hogy abbol a pénzből vehetnék egy jobb használt hangfalat ami esetleg polcon is jobban szól mint ez állványon  :)  Remélem érthető mi a bajom, tehát szerintetek érdemes venni hozzá, vagy ezen annyit nem dobna?

Hát ez valószínű, hogy Wima. Jobb lenne a REMIX C219, de a jelenlegi elkónál a WIMA is mérföldekkel jobb.

#554 Felhasználó inaktív   nagymesteriq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 17:21

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:34

"Valamiféle állvány, mégiscsak jobb mint a semmiféle állvány!" Ezt azt hiszem nálam sokkal okosabb valaki mondta, én ugy hallottam....
Nekem a régi denonjaim, 4 jonagy téglán álltak, menj be valamelyik barkácsáruházba, ahol lehet válogatni a téglák között, és vegyél 4 szebb drarabot, rakjál közé gyurmát, h ne billegjen. Ha van esztergályos ismerösöd, akkor csináltass 3-3 tüskét is a hangfal alá.
Szerintem ennek van a legjobb ár/érték aránya, szerintem egy 1000est meg némi benzint megér h kiprobáld.
Nekem elég sokáig megfelet igy, hallgathaó hang jött ki belőle, még a Marantz erősitőmmel is. De a Heybrook... az egy teljesen más világ.
Marantz Cd 6000 OSE LE, Marantz pm-17, Heybrook HB1

#555 Felhasználó inaktív   nagymesteriq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:18

Találtam róla képet is.

Csatolt fájl:

Marantz Cd 6000 OSE LE, Marantz pm-17, Heybrook HB1

#556 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 17:37

Idézet: DDL - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 7:14

Én meg úgy, hogy a réz- vagy ezüstfóliás a legjobb... :)

És annak mi a tipusjelölése? Szabad tudni? :)
Egyébként a BENNIC az általad is említett réz- vagy ezüstfóliás
kondikat gyárt? A kácsa-audionál kaphatókra gondolok.

BUÉK :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#557 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 19:16

Idézet: topeti - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 18:37

És annak mi a tipusjelölése? Szabad tudni? :)
Egyébként a BENNIC az általad is említett réz- vagy ezüstfóliás
kondikat gyárt? A kácsa-audionál kaphatókra gondolok.

BUÉK :)

Azok polipropilén kondit. Inkább Jansen, Audio Note, SideralCap, AudinCap, Godona Audio stb. gyártanak ilyeneket. Horribilis áron. 10.000,-Ft-ért nem kapsz egyet sem...

#558 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:54

mivel ez a leginkább témába vágó (DIY) topic, ezért itt kérdem :

csatlakozót kábelre forrasztani, vagy szorítani? érvek/ellenérvek? bármi spéci módszer, anyag (highend illatos shakti kő reszelékes ón és társai)?

Szerkesztette: WiZARD 2006. 01. 11. 01:54 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#559 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 06:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 2:54

mivel ez a leginkább témába vágó (DIY) topic, ezért itt kérdem :

csatlakozót kábelre forrasztani, vagy szorítani? érvek/ellenérvek? bármi spéci módszer, anyag (highend illatos shakti kő reszelékes ón és társai)?

Forrasztani. Jobb lesz a kontaktus. Amennyiben szorítasz, akkor csakis az Eichmann hangszórócsatlakozó.

Spéci anyag? Az a forraszanyag, amit Kondo használ a kábeleihez. Különlegesen ellenálló, nem törik ki belőle a kábel, és hihetetlenül jól befutja az ezüstöt. Még a szaga is más, minz az általam ismert forraszanyagoknak.

#560 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:54

Sziasztok!

Utolsó "munkámat" szeretném bemutatni.
A szöveg nem lett a legjobb a dologhoz, olyan, amilyen.
De a doboz tetszetős. Biztos sok kfogást lehetne találni ezen az énálltalam tervezett mélyládácskán, de nekem tetszik.

Íme:
http://videoton.uw.hu/sub/tol.htm

Képek sajnos nem olyan jók, mérés egyelőre nincs.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »