HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen hangfalat vegyek ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen hangfalat vegyek ? Értékeld a témát: -----

#21 Guest_subvoice_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 27. 12:22

Acoustic Research S40-es van (volt?) a Murányiban 50e/db, igen jó vétel (lett volna, ha lett volna rá pénzem). Rendkívül korrekt cucc, jó indulás zenéhez és házimozihoz is.

#22 Guest_subvoice_*

Elküldve: 2001. 12. 27. 14:22

A JMLab-ok környékén is érdemes lenne szétnézni.

#23 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 00:15

idézet:
Eredetileg Tie írta:
Ha esetleg segítség, akkor annyit tudok tenni, hogy bescannelek egy régebbi HiFipiac egyik cikkét. Abban a Pi20ast, és a Pi30-ast tesztelték, de abból már lehet következtetéseket levonni előzetesnek a Pi40-re. Ha gondolod, küldj egy mailt. [/quote]

Jelen pillanatban 1,89MByte-os JPG-ként áll a cikk a gépemen. 3280x4580pixel, 24bit. 40% méretben még gyönyrűen olvasható a szöveg. Lekicsinyítsem, vagy elküldhetem ezt a monstre-nagy filet? Kép

#24 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 21:53

Tie ! Csak 1 Mbyte-ig fogad az email serverem, legalább ekkorára kicsinyítsd le légyszíves.

Egyébiránt megfogadva a tanácsotokat eladtam a Sony erősítőmet. Bika nagy szerencsém volt, 2 nap alatt elvitték 45k-ért (STR-D 665 volt a tipusa). Ezen felbuzdulva vettem egy Onkyo TX-DS494-est. Mostmár teljes mellszélességgel a hangfalvásárlásra koncentrálhatok, bár ez nem lesz ilyen egyszerű, mert ehez mindenféleképpen Budapestre kell mennem.

#25 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 22:01

idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Tie ! Csak 1 Mbyte-ig fogad az email serverem, legalább ekkorára kicsinyítsd le légyszíves.

Egyébiránt megfogadva a tanácsotokat eladtam a Sony erősítőmet. Bika nagy szerencsém volt, 2 nap alatt elvitték 45k-ért (STR-D 665 volt a tipusa). Ezen felbuzdulva vettem egy Onkyo TX-DS494-est. Mostmár teljes mellszélességgel a hangfalvásárlásra koncentrálhatok, bár ez nem lesz ilyen egyszerű, mert ehez mindenféleképpen Budapestre kell mennem.
[/quote]

Ok, összenyomom egy picit. Kép

Onkyo TX-DS494 nem rossz választás. Kép EISA-díjas lett, úgyhogy nem is süketelek többet. Kép

#26 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 22:16

Mail elment. 336KByte. Kép

#27 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2001. 12. 29. 09:51

Kösz az irodalmat TIE !

A wharfedale hangfalak közül én a Diamond 8.4-et és a Diamond 8.2-t szívesebben látnám a kérómban mint az általatok javasoltat. Lehet hogy hülyén hangzik, de a PI 40-nek nem tettszik a formája, illetve nincs is fekete színben. Hangzását tekintve van valakinek tapasztalata e két (diamond 8.4 és PI 40) hangfallal kapcsolatban. Mivel tud kevesebbet a diamond 8.4 ? A diamond 8.3-at -ami gondolom a 8.4 elődje- a What magazin csúcsvételnek minősítette 2001 augusztusban. Mondom mindezt ugy, hogy még egyiket sem hallottam !!

#28 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 29. 15:28

idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Kösz az irodalmat TIE !

A wharfedale hangfalak közül én a Diamond 8.4-et és a Diamond 8.2-t szívesebben látnám a kérómban mint az általatok javasoltat. Lehet hogy hülyén hangzik, de a PI 40-nek nem tettszik a formája, illetve nincs is fekete színben. Hangzását tekintve van valakinek tapasztalata e két (diamond 8.4 és PI 40) hangfallal kapcsolatban. Mivel tud kevesebbet a diamond 8.4 ? A diamond 8.3-at -ami gondolom a 8.4 elődje- a What magazin csúcsvételnek minősítette 2001 augusztusban. Mondom mindezt ugy, hogy még egyiket sem hallottam !!
[/quote]

A Pacific sorozat van majdnem fekete színben. Valójában "rózsafa" szín (az anyag is az), és gyönyörű, sötét színe van. Tükörsima felület, gyönyörű telt, mély szín. Ilyen volt nekem is. Kép

A feliratok, csavarok, meg ilyesmik azon aranyszínüek. Olyan, mint ezen:
Kép

A Diamond sorozat általában véve hangminőségben tud kevesebbet (tekintve hogy egy-két árkategóriával olcsóbb szériába tartozik).

Volt egy topic, ahol bővebben írtam a Diamond sorozatról, asszem ez az:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/ubb/Forum15/HTML/000762.html"]Diamond8 topic[/url]
A 8.3 nem az elődje a 8.4-nek, hanem a 8as szériában az egyel kisebb darab. A legnagyobb a 8.4 (nekem mondjuk nem igazán tetszik - bár a topic nem rólam szól). Kép

Egyébként ha feltétlenül feketét akarsz, akkor szóba jöhet az első sorozatból a KEF, a B&W, és a Status is akár. Kép

A B&W kidogolzott részletező, levegős hangjával tökéletesen alkalmas stereo módban tisztességes minőségű zenehallgatásra, és már-már meghökkentő erőtartalékai kényelmesen alkalmassá teszik egy nagy szobában lévő házimozirendszer frontoldalának kiszolgálására. Szerintem mindenképpen hallgasd meg a 603S2-t. (úgy szokták fogalmazni, hogy kulturáltan tud baromi nagyot szólni) Kép

[Ezt a hozzászólást Tie szerkesztette (2001. December 29.).]

#29 Guest_steven7_*

Elküldve: 2001. 12. 29. 20:49

Halihó!

idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Kösz az irodalmat TIE !

[/quote]

A Diamond 8.4 nem az utóda, hanem a nagyobb testvére 8.3-nak. Amúgy nem kevesebb a Pi40-nél, hanem más. A Pi sorozat magasabb minőségi igények kielégítésére készült, egy kicsit szebben szól (na nem a házimozival, hanem az akusztikus zenével Kép).

Volt szerencsém meghallgatni a Diamond 8.3; 8.1 és Diamond Center összállítású házimozi rendszerüket, nagyon nem tetszett. Helyette inkább a Mission hasonló rendszerét vettem meg (M73, M71, M7C1). A Missionban több az élet, dinamikusabban szól, ha megzavarom akkor igencsak nagyot szól.

Ezzel szemben a Wharfedale úriemberesebben szólt, több magasa volt (lehet, hogy sok is), a basszusa mélyebbre ment, de mennyiségileg kevesebb volt. Nagyobb hangerőn összezavarodott, a dinamika összeomlott, csak nagy hangzavar hallatszott.

Szóval Hi-Fi-re inkább Wharfedale Diamond, házimozira inkább Mission M sorozat.

Mivel Neked igencsak nagy teret kell behangosítani, ezért azt javaslom, hogy vedd számításba a Mission M74, M72 és M7C sorozatot (ezek az általam említett dobozok nagyobb változatai). A nagy tér miatt kell Neked a szubbasszus is.

#30 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2001. 12. 30. 16:36

Mivel Budapesttől 200 km-re lakom, ezért alapvető dolgokat tisztáznom kell, mielőtt felutazom, hogy ott már konkrét dolgokra kelljen csak figyelnem. Ezért a következő kérdésem így szól; Mivel a beruházást az erősítővel kezdtem, lehet hogy a következő a surround dobozok lesznek, amit frontnak használhatok mindaddig, míg össze nem jön a lóvé a frontokra. Van-e jelentősége annak, hogy a frontok és a háttérsugárzók ugyanabból a tipusból kerüljenek ki ? Ha pl. a PI40 et teszem frontnak, akkor a PI10-et kell tennem háttérnek, vagy lehet a diamond 8.2 is esetleg valami más ?

#31 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 30. 21:08

idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Mivel Budapesttől 200 km-re lakom, ezért alapvető dolgokat tisztáznom kell, mielőtt felutazom, hogy ott már konkrét dolgokra kelljen csak figyelnem. Ezért a következő kérdésem így szól; Mivel a beruházást az erősítővel kezdtem, lehet hogy a következő a surround dobozok lesznek, amit frontnak használhatok mindaddig, míg össze nem jön a lóvé a frontokra. Van-e jelentősége annak, hogy a frontok és a háttérsugárzók ugyanabból a tipusból kerüljenek ki ? Ha pl. a PI40 et teszem frontnak, akkor a PI10-et kell tennem háttérnek, vagy lehet a diamond 8.2 is esetleg valami más ? [/quote]

Egységesebb, kimunkáltabb egyszóval jobb összhatást érhetsz el, ha azonos szériából rakod össze a rendszert. Nem kell, csak melegen ajánlott.

Mivel ilyen messze laksz, próbáld meg úgy egyeztetni a kereskedőkkel, hogy az egész rendszert tudd egyből meghallgatni, és akár többet is, egy nap. Akkor nem kell 8szor felszaladgálnod, és ráadásul az az előnye is megvan, hogy egyből azt tudod vizsgálni, hogy milyen lesz pl. háttérnek a Pi10, vagy bármi más.

Amúgy frontnak szó szerint el fog veszni abban a hodályban két Pi10 méretű monitorsugárzó... Kép

#32 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2001. 12. 31. 11:33

Van-e olyan magyar WEB-hely vagy fórum, ahol a B&W és az Acoustic Research Status hangfalakról többet megtudhatnák, esetleg vethetnék rá egy pillantást ? Esetleg az Aymara kft és a L'auditeur kft-nek nincs saját honlapja ?

#33 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 12. 31. 15:48

idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Van-e olyan magyar WEB-hely vagy fórum, ahol a B&W és az Acoustic Research Status hangfalakról többet megtudhatnák, esetleg vethetnék rá egy pillantást ? Esetleg az Aymara kft és a L'auditeur kft-nek nincs saját honlapja ?[/quote]
[url="http://"http://www.aymara.hu"]www.aymara.hu[/url]

Lementek az árak, 170-ért most megkapod a B&W DM 604S2-t!!!!!

Én a helyedben nem is vacillálnék többet, azon nyomban rohannék értük. Ez a sugárzó bőven két kiló feletti kategória, csak mivel kihozták az s3 szériát, az elődök árai leestek. Ha valami, akkor ez most Best Buy!!!

Persze azért hallgasd meg.

A l'auditeur honlapja még csak most készül. Más magyar oldalt hirtelen nem tudok az Acoustic REsearch sugárzóihoz. Próbáld megkeresni a gyártó külföldi oldalát.

#34 Guest_nyunyu_*

Elküldve: 2001. 12. 31. 15:59

Jamo cuccairol mik a velemenyek?

Picit kisebb anyagi keretem van a komplett rendszerre, ugyhogy ebbol az E6-os szeriaval szemezem... (erosito mar megvan, egy 474-es Onkyo...)

#35 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2001. 12. 31. 19:30

idézet:
Lementek az árak, 170-ért most megkapod a B&W DM 604S2-t!!!!!
[/B][/quote]

Jó-jó, hogy jó vétel, de mint a topik elején jeleztem kb 100-200k áll rendelkezésre erre a célra. Az általad ajánlott hangfal darabja 170k ! És akkor még hol vannak a surroundok? Sajnos az anyagiaim azért behatároltak. Lehet hogy a fülemnek jobb volna, de a pénztárcámnak erősen rosszat tenne. Alapelvem -amellett hogy szart nem veszek- mindenki a pénztárcájához mérje az igényeit. Ezért is mondtam korábban, ha nem lehet ennyiért normális rendszert építeni, akkor még várok míg összejön annyi lóvé ami elég lesz. A kérdés az, hogy lehet-e ennyiért hangfalakat venni, aminek a hangzása jónak monható? És a hangsúly azon van, hogy "jó". Igaz, ezt mindenki másképp értékelheti, de azért közös nevezőre lehet jutni valahol.

#36 Guest_gagyi_*

Elküldve: 2001. 12. 31. 20:19

[url="http://"http://WWW.HIFICITY.HU"]WWW.HIFICITY.HU[/url]

#37 Guest_Foley_*

Elküldve: 2002. 01. 01. 02:23

idézet:
Eredetileg szoeke írta:

Jó-jó, hogy jó vétel, de mint a topik elején jeleztem kb 100-200k áll rendelkezésre erre a célra. Az általad ajánlott hangfal darabja 170k ! És akkor még hol vannak a surroundok? Sajnos az anyagiaim azért behatároltak. Lehet hogy a fülemnek jobb volna, de a pénztárcámnak erősen rosszat tenne. Alapelvem -amellett hogy szart nem veszek- mindenki a pénztárcájához mérje az igényeit. Ezért is mondtam korábban, ha nem lehet ennyiért normális rendszert építeni, akkor még várok míg összejön annyi lóvé ami elég lesz. A kérdés az, hogy lehet-e ennyiért hangfalakat venni, aminek a hangzása jónak monható? És a hangsúly azon van, hogy "jó". Igaz, ezt mindenki másképp értékelheti, de azért közös nevezőre lehet jutni valahol.
[/quote]

Igen, nos hát töredelmesen elnézést kérek. Darabja 170... Bocsika... Kép

Marad a 603S2, és kategóriája. Még egyszer bocsi... szilveszter van, részeg is vagyok/voltam... ;-)

Tényleg részeg vagyok... a haverom nickéjvel szóltam hozzá... Tie vagyok. Kép

(ezt az égést) Kép

[Ezt a hozzászólást Foley szerkesztette (2002. Január 01.).]

#38 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2002. 01. 02. 19:21

idézet:
Eredetileg gagyi írta:
[url="http://"http://WWW.HIFICITY.HU"]WWW.HIFICITY.HU[/url] [/quote]

Szerinted mit kéne itt látnom ?!?!

#39 Guest_steven7_*

Elküldve: 2002. 01. 05. 17:23

Halihó!

Mit kéne látni ??? Nem házimozi cuccokat keresel ?

#40 Guest_szoeke_*

Elküldve: 2002. 01. 07. 22:39

Hirdet valaki az aproneten egy Infinity 1500 hangfalpárat. Tudja valamelyikőtök, hogy ez milyen kategória ?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó