HWSW Informatikai Kerekasztal: Wharfedale Valdus 500 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Wharfedale Valdus 500 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Garmacor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 10. 10:58

Mik a tapasztalatok ezzel a hangfallal kapcsolatosan, meg ennek a legkisebb hattersugarzojarol + a center hangfalarol.
Most vennem meg az 5 darabot 120000-ert.
Koszi.
"De sagittis Hungarorum libera nos, Domine."

#2 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 11:23

idézet:
Ezt írta Garmacor:
Mik a tapasztalatok ezzel a hangfallal kapcsolatosan, meg ennek a legkisebb hattersugarzojarol + a center hangfalarol.
Most vennem meg az 5 darabot 120000-ert.
Koszi.
[/quote]
Majdnem 120 ezerbe kerül csak a Valdus 500 párja. Ha egyről beszélünk, ez egy kihagyhatatlan hangdoboz, a 200 ezres kategóriában sem találtam ilyen őszinte jóminőségű és basszusgazdag hangot. Amíg facér voltam, volt egy pár Valdus 400-am majd egy pár 500-asom is. Azóta is eszembe jutnak mindennap. Ez jó hozzászólás? :)

#3 Felhasználó inaktív   Garmacor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 11:39

Mostvettem meg kozben es vettem hozza egy JBL Center 10 melynyomot is 100e-t

#4 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 12:17

duborogtetni jo, de nem zenere valo.

#5 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 12:30

Gondolom a subra értetted? Mert a Valdus 500 az maga a zene.

#6 Felhasználó inaktív   Garmacor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 15:13

Vegul nem vettem meg a melynyomot sok erte a 100e.
2db Valdus 500 + 2 db Valdus 200 + 1 darab Valdus Center volt 120e
Tudtok ajanlani egy jo melynyomot Wharfedale-bol ?

#7 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 15:18

idézet:
Ezt írta turho:
Gondolom a subra értetted? Mert a Valdus 500 az maga a zene.[/quote]

Ez a "maga a zene" kicsit erős.
Nekem volt 400-as, de lecseréltem, mert a felső basszusok úgy búgtak, hogy rendesen bántotta a fülemet.
A hangereje az tényleg ott van a szeren, de nem hiszem, hogy vásárlásnál ez lenne a fő szempont.

#8 Felhasználó inaktív   Garmacor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 22:13

Nekem jol szol. Amugy vettem vegul egy Wharfedale PowerCube 10-et 65000 -ert a Mediaban szep esztetikus es jol is szol.
Ez is bontja a falat.

#9 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 12:50

idézet:
Ezt írta turho:
Gondolom a subra értetted? Mert a Valdus 500 az maga a zene.[/quote]

nem a subra... hangfalra. annyi es akkora melynyomoval nem hiszem, hogy nem "csuszik" el a zene a mely iranyaba. igazabol 1 magas + 1 melynyomo (minel kisebb) lenne az igazi. elhiszem, hogy nagyon hangos, es dinamikus. de nem eppen jazzhez csinaltak :)

igazi hazimozi hangfal. ennyiert kapsz ugyan kisebb teljesitmennyel, de erzekenyebb, es "finomabb" hangfalpart. wharfedaleben kisebb pacificet vennek zenere. most akciozzak oket, mert itt az uj szeria.

pi-20 87800 huf parban, pi-30 123800, pi-40 148800. egy lakasba a legkisebb is boven megteszi.

pi-20as:
Kép

jobban megdobogtatna a szivemet, mint a valdus :) persze izlesek es pofonok. bar a tannoy m3al is meg vagyok elegedve.

#10 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 16:59

Kicsit off leszek. Most állok hangfalvásárlás előtt, a kiszemelteim: Mission M74, Tannoy MX4-M, Wharfedale Pacific PI-30 (egyelőre sztereoban gondolkodva). A Missiont és a Tannoyt meghallgattam a Hifi Barlangban, itt toronymagasan nyert az előbbi (ez még nem az M74i volt). A Wharfedale-ra viszont nem sikerül sort kerítenem, ezért érdekelne olyan ember véleménye, aki esetleg mindhármat ismeri, érdemes foglalkozni vele? Mert drágább is valamivel (M74 & MX4-m: 100k, PI-30: 124k akcióban), és a Wharfedale dobozok eddig olyan diszkós benyomást keltettek, azt meg nem igazán szeretem.
A másik dolog, hogy van most Mission akció, 2xM74i + 2xM72i + M7C2, mindez 185k-ért 225 helyett. Ez bomba vételnek látszik, szerintetek?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#11 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 17:19

idézet:
Ezt írta arn:

nem a subra... hangfalra. annyi es akkora melynyomoval nem hiszem, hogy nem "csuszik" el a zene a mely iranyaba. igazabol 1 magas + 1 melynyomo (minel kisebb) lenne az igazi. elhiszem, hogy nagyon hangos, es dinamikus. de nem eppen jazzhez csinaltak :)

igazi hazimozi hangfal. ennyiert kapsz ugyan kisebb teljesitmennyel, de erzekenyebb, es "finomabb" hangfalpart. wharfedaleben kisebb pacificet vennek zenere. most akciozzak oket, mert itt az uj szeria.

pi-20 87800 huf parban, pi-30 123800, pi-40 148800. egy lakasba a legkisebb is boven megteszi.

pi-20as:
Kép

jobban megdobogtatna a szivemet, mint a valdus :) persze izlesek es pofonok. bar a tannoy m3al is meg vagyok elegedve.
[/quote]

Na csak visszatévedtem, aszittem megvót a vásár, oszt a topik kihal...
Na szóval tényleg ízlések és pofonok, nekem jazz és akusztikus zenére is jobban tetszik mint az általad felsorolt kategória, mert őszintébb és dinamikusabb hangú, illetve az életben méeg a papíron lévő adatoknál is jobban sávkiegyenlített mint a kissebb és pofásabb állódobozok. 40 hz-en is megszólal, illetve alatta, éjjel 2x1 w-on is ugyanolyan dinamikus mint akár egy vad bulin, bármilyen muzsikával. Én, mikor nekem volt tudtam volna venni drágábbat. Ami a Valdus 500-nál jobban meggyőzött mindenféle zenei stílusban, az a T&L 200egynéhány ezres szériájától indult. Viszont az kicsit visszafogottan szólt énekhanggal.
Ja mondjuk egy Marantz PM80-as erőlködővel hajtottam a motyót, nem valami tömegvacakkal. Jó páros volt.
Na kinosztalgiáztam magam.

#12 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 10:04

idézet:
Ezt írta EV6:
Kicsit off leszek. Most állok hangfalvásárlás előtt, a kiszemelteim: Mission M74, Tannoy MX4-M, Wharfedale Pacific PI-30 (egyelőre sztereoban gondolkodva). A Missiont és a Tannoyt meghallgattam a Hifi Barlangban, itt toronymagasan nyert az előbbi (ez még nem az M74i volt). A Wharfedale-ra viszont nem sikerül sort kerítenem, ezért érdekelne olyan ember véleménye, aki esetleg mindhármat ismeri, érdemes foglalkozni vele? Mert drágább is valamivel (M74 & MX4-m: 100k, PI-30: 124k akcióban), és a Wharfedale dobozok eddig olyan diszkós benyomást keltettek, azt meg nem igazán szeretem.
A másik dolog, hogy van most Mission akció, 2xM74i + 2xM72i + M7C2, mindez 185k-ért 225 helyett. Ez bomba vételnek látszik, szerintetek?
[/quote]

probalj meg egy tannoyt nagyobb melynyomoval... mint pl az m3, tudom ilyen mar nincs, de hasonlo akad. a gyari adatok szerint 30hzig lemennek. a gyors melyeket is nagyon jol koveti... eloszor ez fogott meg benne. pl a bigbandes ill a pergos latin zenek nagyon jol kijonnek rajta.

egyebkent a wharfedalere szavaznek. pi40et hallottam... kicsit erces a hangja, es kevesbe lagy mint a mostani tannoyom, de ez azert is lehet, mert nem volt bejaratva. meg egyebkent en szeretem a "preciz" hangot.

megegy tipp: quadral, ill klipsch ebben az arban. egyiket sem hallottam, de jokat hallani feloluk. egy meghallgatast meger. tippek utan meg azert nezz be az audioreview.comra is.

#13 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 11:33

arn
Az M3 utódja az MX3-M. Nem hinném, hogy jobb lenne az MX4-M-nél.

Az említett PI40 NAGYON drága, ha ennyit szánnék rá biztos, hogy valamilyen Triangle-t vennék inkább.

Quadral: túl nagy a hagszóró/hangdoboz hányados értéke :)

Klipsch: hát, azok a fertelmes tölcsérek... :)

Asszem megveszem én ezt a Missiont...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#14 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 13:55

nem az utodja... teljesen mas sugarzok vannak benne. max a nevuk hasonlo. a tannoy revolutionhoz all most legkozelebb... es a kifutas elott egy tannoy m tobbe kerult mint az mx. zenere jobb.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó