Wharfedale Valdus 500
Elküldve: 2002. 12. 10. 10:58
Most vennem meg az 5 darabot 120000-ert.
Koszi.
Elküldve: 2002. 12. 10. 11:23
idézet:
Ezt írta Garmacor:
Mik a tapasztalatok ezzel a hangfallal kapcsolatosan, meg ennek a legkisebb hattersugarzojarol + a center hangfalarol.
Most vennem meg az 5 darabot 120000-ert.
Koszi.[/quote]
Majdnem 120 ezerbe kerül csak a Valdus 500 párja. Ha egyről beszélünk, ez egy kihagyhatatlan hangdoboz, a 200 ezres kategóriában sem találtam ilyen őszinte jóminőségű és basszusgazdag hangot. Amíg facér voltam, volt egy pár Valdus 400-am majd egy pár 500-asom is. Azóta is eszembe jutnak mindennap. Ez jó hozzászólás?![]()
Elküldve: 2002. 12. 10. 11:39
Elküldve: 2002. 12. 11. 15:13
2db Valdus 500 + 2 db Valdus 200 + 1 darab Valdus Center volt 120e
Tudtok ajanlani egy jo melynyomot Wharfedale-bol ?
Elküldve: 2002. 12. 11. 15:18
idézet:
Ezt írta turho:
Gondolom a subra értetted? Mert a Valdus 500 az maga a zene.[/quote]
Ez a "maga a zene" kicsit erős.
Nekem volt 400-as, de lecseréltem, mert a felső basszusok úgy búgtak, hogy rendesen bántotta a fülemet.
A hangereje az tényleg ott van a szeren, de nem hiszem, hogy vásárlásnál ez lenne a fő szempont.
Elküldve: 2002. 12. 11. 22:13
Ez is bontja a falat.
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:50
idézet:
Ezt írta turho:
Gondolom a subra értetted? Mert a Valdus 500 az maga a zene.[/quote]
nem a subra... hangfalra. annyi es akkora melynyomoval nem hiszem, hogy nem "csuszik" el a zene a mely iranyaba. igazabol 1 magas + 1 melynyomo (minel kisebb) lenne az igazi. elhiszem, hogy nagyon hangos, es dinamikus. de nem eppen jazzhez csinaltak
igazi hazimozi hangfal. ennyiert kapsz ugyan kisebb teljesitmennyel, de erzekenyebb, es "finomabb" hangfalpart. wharfedaleben kisebb pacificet vennek zenere. most akciozzak oket, mert itt az uj szeria.
pi-20 87800 huf parban, pi-30 123800, pi-40 148800. egy lakasba a legkisebb is boven megteszi.
pi-20as:
![]()
jobban megdobogtatna a szivemet, mint a valduspersze izlesek es pofonok. bar a tannoy m3al is meg vagyok elegedve.
Elküldve: 2002. 12. 18. 16:59
A másik dolog, hogy van most Mission akció, 2xM74i + 2xM72i + M7C2, mindez 185k-ért 225 helyett. Ez bomba vételnek látszik, szerintetek?
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2002. 12. 18. 17:19
idézet:
Ezt írta arn:
nem a subra... hangfalra. annyi es akkora melynyomoval nem hiszem, hogy nem "csuszik" el a zene a mely iranyaba. igazabol 1 magas + 1 melynyomo (minel kisebb) lenne az igazi. elhiszem, hogy nagyon hangos, es dinamikus. de nem eppen jazzhez csinaltak
igazi hazimozi hangfal. ennyiert kapsz ugyan kisebb teljesitmennyel, de erzekenyebb, es "finomabb" hangfalpart. wharfedaleben kisebb pacificet vennek zenere. most akciozzak oket, mert itt az uj szeria.
pi-20 87800 huf parban, pi-30 123800, pi-40 148800. egy lakasba a legkisebb is boven megteszi.
pi-20as:
![]()
jobban megdobogtatna a szivemet, mint a valduspersze izlesek es pofonok. bar a tannoy m3al is meg vagyok elegedve.[/quote]
Na csak visszatévedtem, aszittem megvót a vásár, oszt a topik kihal...
Na szóval tényleg ízlések és pofonok, nekem jazz és akusztikus zenére is jobban tetszik mint az általad felsorolt kategória, mert őszintébb és dinamikusabb hangú, illetve az életben méeg a papíron lévő adatoknál is jobban sávkiegyenlített mint a kissebb és pofásabb állódobozok. 40 hz-en is megszólal, illetve alatta, éjjel 2x1 w-on is ugyanolyan dinamikus mint akár egy vad bulin, bármilyen muzsikával. Én, mikor nekem volt tudtam volna venni drágábbat. Ami a Valdus 500-nál jobban meggyőzött mindenféle zenei stílusban, az a T&L 200egynéhány ezres szériájától indult. Viszont az kicsit visszafogottan szólt énekhanggal.
Ja mondjuk egy Marantz PM80-as erőlködővel hajtottam a motyót, nem valami tömegvacakkal. Jó páros volt.
Na kinosztalgiáztam magam.
Elküldve: 2002. 12. 19. 10:04
idézet:
Ezt írta EV6:
Kicsit off leszek. Most állok hangfalvásárlás előtt, a kiszemelteim: Mission M74, Tannoy MX4-M, Wharfedale Pacific PI-30 (egyelőre sztereoban gondolkodva). A Missiont és a Tannoyt meghallgattam a Hifi Barlangban, itt toronymagasan nyert az előbbi (ez még nem az M74i volt). A Wharfedale-ra viszont nem sikerül sort kerítenem, ezért érdekelne olyan ember véleménye, aki esetleg mindhármat ismeri, érdemes foglalkozni vele? Mert drágább is valamivel (M74 & MX4-m: 100k, PI-30: 124k akcióban), és a Wharfedale dobozok eddig olyan diszkós benyomást keltettek, azt meg nem igazán szeretem.
A másik dolog, hogy van most Mission akció, 2xM74i + 2xM72i + M7C2, mindez 185k-ért 225 helyett. Ez bomba vételnek látszik, szerintetek?[/quote]
probalj meg egy tannoyt nagyobb melynyomoval... mint pl az m3, tudom ilyen mar nincs, de hasonlo akad. a gyari adatok szerint 30hzig lemennek. a gyors melyeket is nagyon jol koveti... eloszor ez fogott meg benne. pl a bigbandes ill a pergos latin zenek nagyon jol kijonnek rajta.
egyebkent a wharfedalere szavaznek. pi40et hallottam... kicsit erces a hangja, es kevesbe lagy mint a mostani tannoyom, de ez azert is lehet, mert nem volt bejaratva. meg egyebkent en szeretem a "preciz" hangot.
megegy tipp: quadral, ill klipsch ebben az arban. egyiket sem hallottam, de jokat hallani feloluk. egy meghallgatast meger. tippek utan meg azert nezz be az audioreview.comra is.
Elküldve: 2002. 12. 20. 11:33
Az M3 utódja az MX3-M. Nem hinném, hogy jobb lenne az MX4-M-nél.
Az említett PI40 NAGYON drága, ha ennyit szánnék rá biztos, hogy valamilyen Triangle-t vennék inkább.
Quadral: túl nagy a hagszóró/hangdoboz hányados értéke

Klipsch: hát, azok a fertelmes tölcsérek...

Asszem megveszem én ezt a Missiont...
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2002. 12. 20. 13:55