HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 19:30

Jah, énis mondtam már Tominak, hogy megkéne ritkítani a kommersz szarokat de aszondta, abból jön csak a lé :( Hát ez van :( De azért hátul megtalálhatóak a komolyabb cuccok is szerencsére. Ma voltam lent viziten (új arcok vannak a boltban, egy ismeretlen jött oda hozzám... megkék tudakolni kijafene az) és egészen tetszik :)

hogy kicsit on legyek. Topeti megtudtad már hallgatni a jmlab-okat máshol?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#102 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 22:16

idézet:
Ezt írta NiGo:

Én ma jártam a pólusban lévő media marktban. Ott volt Heco és Magnat is.
Pontos típust sajna nem tudok, mert nem igazán teccettek. A Magnat nagyon "puffogós" volt és nekem túl sok volt a mély, a magasak meg sehol. A Heco már jobban tetszett csak kicsit tompának hallottam. Az erősítő egy onkyo 700-as volt, kifejezetten akusztikus zenével.
Viszont ha már ott jártam beleszerettem a KEF Q sorozatba. Az eddig hallott 6-7 típus közül messze a legjobb volt nekem. Csak qrva drága. :mad: Azon gondolkoztam, hogy ha meg bírom erőszakolni az eklézsiát, akkor veszek egy Q3-at, meg egy centert hozzá. A hátsókat meg majd később. Így ugyan nem lesz "igazi" házimozi, de zenére nagyon jó. Végülis a 2front+center jobb mint a mono tv, nem ;)
Még elballagok meghallgatni párat, de eddig a Q a favorit. :cool: Hol lehet ócsóbban KEF-et kapni???
Meghallgattam még a denon 1804-et, de az onkyo sokkal jobban teccett. Valahogyan egységesebb, élénkebb, tisztább volt a hangja.
Ha mész próbálj, meg nyitás után menni. Nekem szerencsém volt, rajtam kívül senki nem rongálta a srác idegeit.
[/quote]

Szia,
osztom a véleményedet az erősítőkről, sőt bővítem.
Először Marantz SR-4400 volt a tesztalany, utána Denon AVR-1804. Kész, Marantz elmehet a fenébe stereo hangban, és a hangerőssége !! Háhháhááá ! Méghogy 110 W ! A nagy ló...izét
Nagyon leszerepelt előttem a Marantz 4400-asa, a Denon már jobban tetszett, de az Onkyot sajna nem tudtam meghallgatni, viszont az egyik boltos (aki csak B&W-t árult) azt mondta, hogy ezek az erősítők kis trafóval rendelkeznek, viszont agyon vannak pufferelve (sokkal nagyobb kondi van benne mint kéne, ezáltal a mélye nem tud hirtelen nagyot ütni) az Onkyoban viszont nincsenek oriási kondik, de nagyobb a trafója, igy a mélye neki dinamikusabb.
Mindjárt megirom a tapasztalataimat a hangfalakról csak 11 orája nem ettem és éhes vagyok.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#103 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 22:41

idézet:
Ezt írta topeti:
viszont az egyik boltos (aki csak B&W-t árult) azt mondta, hogy ezek az erősítők kis trafóval rendelkeznek, viszont agyon vannak pufferelve (sokkal nagyobb kondi van benne mint kéne, ezáltal a mélye nem tud hirtelen nagyot ütni)[/quote]

Ííííí, ez így eléggé meredek (megkockáztatom, hogy nem is igaz). Azok a kondik a tápegységben (tudomásom szerint) pont azért vannak, hogy kiszolgálják a hirtelen megjelenő, nagy impulzusokat.

Ez a nagy tápos kérdés is érdekes, nézd meg az erősítők hátulján a hálózati kábelnél, hány wattot vesznek fel, kb. ekkora a tápegységük. Én azért nem tenném a kezem a tűzbe, hogy az Onkyonak olyan sokkal nagyobb lenne a tápegysége.

#104 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 23:49

Hali!

Ez jó...múlt héten mikor a B&W/Onkyo hazai forgalmazójánál (A...) teszteltem a Bower 303-ast egy Onkyo erősítővel (a tip.ra már nem emléxem, de jó drága volt) az eladó az orrom előtt szabályosan lefikázta az onkyo-t, mondván Pure Stereo Mode (abban néztük) ide vagy oda, akármelyik sztereó erősítő ezerszer jobb nála, sokkal dinamikusabban bírja hajtani a pici sugárzókat. Szinte már kezdtem sajnálni a gépet :) :) :)

Üdv!

#105 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 01:16

Mai mottóm: Hogy sétáljunk öt órát Pesten, és hogy töltsünk el azon felül kettőt zenehallgatással.

idézet:
Ezt írta Boba:
Topeti megtudtad már hallgatni a jmlab-okat máshol?[/quote]

Nem. Sajnos nem, de nem is fogok olyat venni, mivel a JmLab drága nekem.

Lehet néhányan megköveznek majd azért amiket irok, de istenem, nem vagyunk egyformák :)
Most leszögezem, hogy ez az én egyéni véleményem. Nem M-Á-T-É !

Adatok: a szobám 20 m2-es alapterületü, benne egy szekrénysorral, ággyal és ülögarniturával. Ebbe kerestem hangfalat, és úgy érzem, meg is találtam.
Tesztanyag: Hevia, sok énekhangot tartalmazó számok (Republic, Baby Sisters) na és egy kis Soho Party a dübörgés végett :) Nagyjából egy ilyen cd-vel "felvértezve" indultam útnak. Sajnos nem volt időm megfelelő cd-t késziteni, de ez is megtette.

A keleti pu-tól indultam, az első utam a Satsys-be vezetett. Itt H/K erősítő volt és asszem szintén H/K DVD (a H/K tipusait nem tudom megmondani). Itt két hangfalat teszteltem.
Az első tesztalany a JBL Northridge E80-asa (146.000/pár) volt. Visszafogott magas, kicsit erőtlen közép és igen sok búgós mély jellemzi (a mély elnyomta a közepet ezért erősen középhiányos volt).
Őt követte a B&W 602S3 (120.000/pár). Nagyon tiszta a közép és a magas, a mélye eleinte kevésnek tünt, de ez azért volt, mert 12 m2 körüli szobában voltunk, viszont tiszta volt a hangja és nem búgott a mély sem. Erről a hangfalról irok még bővebben...

A következő állomás az Aymara volt. A házimozierősítő és a DVD lejátszó ROTEL volt (a Rotel tipusait nem tudom megmondani). Itt párhuzamosan teszteltünk 3 B&W hangafalat:
B&W 602.5S3 (108.000/pár) - Ő volt a három közül a leggyengébb eresztés: kevés volt benne a közép, és több mély, mint a 602 esetében de nekem nem tetszett a hangja.
B&W 309 (110.000/pár) - A magas a helyén van, az ő közepe is tiszta, már majdnem tökéletes. Ennek a hangfalnak van egy különálló mély hangszórója, ami szépen szól, csak ezáltal a középérzet picit csökken (a 602-eshez képest). A 309-es kenterbe verte a JBL E80-ast; szépen elkülönül a mély a középtartománytól, nincs átfedés, és nem döng hanem tiszta erőteljes mélyet produkál. Mivel nekem kicsi a szobám a JBL-hez (ugyanis 30 m2 körüli helységre van tervezve) a 602-es sokkal ideálisabb. Végre beláttam Boba, hogy mennyire igazad volt :D
602S3 (120.000/pár) - A zenészek végre a helyükre kerültek. A magas itt tiszta volt és nem fátyolos, az ő közepe a legrészletezőbb a 3 közül, kifejezetten tetszik a tiszta és erőteljes középtartomány, köszönhető ez a nagy érzékenységének, és a meglepi az, hogy hangerősségben csak kicsivel kevesebb mélyet ad ki magából, mint a 309-es, viszont frekvenciában mégis 52 Hz-ig le tud menni, a 309-es csak 60-ig. Mivel párhuzamosan kapcsolgattuk ide oda a zenét (309-esről a 602-esre), rájöttem, hogy az ő mélye pörgös disco és rock zenénél csak alig marad el a 309-esétől, de az énekhang és a beszédhang!!! Az egészen más. Nálam egyértelműen ő a győztes.

Hosszú sétával eljutottam a Netdepo-ba. Itt találtam rá a JPW-re. Azért az árért szépen szólt, de felejtős... Itt NÉGY tesztalany volt: 2 hangfal és 2 házimozierősítő.
Először a Marantz SR-4400-assal hallgattam a hangfalakat, majd a Denonnal. Hááát.... a kettő közül egyértelmű Denon fölény legalábbis nálam. Nos a hangfalak...
Tannoy mX3-M (79.000): A magas hangok nem elég élesek, kicsit tompák, a közép jó bár visszafogott kicsit, a mély lehetne picivel több, de nem kevés. A mély/közép elhatárolás jol sikerült. Szép az átmenet, nincsenek hiányosságok a hangképből.
Tannoy Revolution R2 (138.000): Az mX3-ashoz képest tisztább volt a közepe, pontosabbak a mélyek, áthatóbbak, mélyrehatóbbak, egész kellemes volt... a magas is szép tiszta. Alapvetően egy probléma van csak vele, hogy a szoba mérete szerintem kicsi ehhez a hangfalhoz, valamint az, hogy nem tudtam mellétenni a 602-es B&W-t :( de van 1 sejtésem, hogy a 602-es közepe megintcsak a részletessége miatt megfogna és a mélye annak sem hiányos... hát igen, úgy érzem, elfogult lettem a 602-est illetően.

Utolsó állomás a Hifi barlangba vezetett. Megijedtem a helység nagyságától mert tudtam hogy egészen becsapósak lesznek akkora teremben a hangok (főleg a mélyek). Itt is két hangfalat teszteltem. Az erősítő egy Marantz volt (tipust itt se tudok mondani).
Megjegyzem, volt még egy induló hangfal, a Mordaunt Short MS-906-os, de amint meghallottam, rögtön tetettem is vissza a helyére. Elvileg 90 dB. Volt az ugy 82 kábé, iszonyat halk volt a Mission-höz és/vagy a Tannoy-hoz képest. Felejtős volt számomra. Akkor tehát a teszt...
Mission m74 (103.900): Határozott magas, a közép hangja tisztább és hangosabb, mint az R2-esé, a mélye öblösebb, mint az R2-esé, kicsit olyan búgós mint amilyet a JBL-nél tapasztaltam, de nekem ez a mély nem jön be (nem merem ekkora szobába ezt a búgós mélyet). Inkább hanyagolom, úgyis találtam tőle jobban tetszőt (azon kivül kifutószéria a boltos szerint - vagy ez netán reklámfogás akart lenni hogy sürgessem a vételt?)
Tannoy Revolution R2 (133.900): Az m74-hez képest tompábbak a magasai, és lágyabb a mélye.

Konklúzió:
Két hangfal van ami tetszik: B&W 602 és a Tannoy R2. A Tannoy-al pici aggályom van a mélyét illetően, mivel ugy érzem kicsi a szobám ehhez a hangfalhoz, de úgy hiszem ha az R2-esről átkapcsolnám a hangot a 602-esre, akkor hirtelen észrevenném, hogy a közép tisztább és dinamikusabb. Pusztán csak a szép mély miatt nem fogok nagy állódobozt venni, pláne, ha találtam olyat, aminek a magasa és a közepe jobban tetszett, még ha ez egy picit a mély rovására ment, de hozzá kell tenni hogy a 602-est 10-12 m2-es szobácskába hallgattuk és ott megint máshogy szol mint egy nagy teremben. De ha neadj isten kevésnek itélném meg a későbbiekben a mélyet, még mindig vehetek egy kis teljesitményű aktiv szubot.

Jaj, kuriózumként meghallgatam egy részletet a Carmina Burána-ból (azt, ahol megszólalt az üstdob) a 602-essel önmagában és aktiv méllyel. Szavakkal nehéz leirni. Iszonyatos... végre megértettem milyen fontos a zenében egy tiszta erőteljes mély hang.

Várom a hozzászólásotokat, szerintetek jól választottam vagy magával ragadott a 602-es hangja és onnantól elfogult lettem.

Jó éjt ! Most már ideje lesz aludni...

[ 2004. február 05.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#106 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 01:47

idézet:
Ezt írta subvoice:

Ííííí, ez így eléggé meredek (megkockáztatom, hogy nem is igaz). Azok a kondik a tápegységben (tudomásom szerint) pont azért vannak, hogy kiszolgálják a hirtelen megjelenő, nagy impulzusokat.

Ez a nagy tápos kérdés is érdekes, nézd meg az erősítők hátulján a hálózati kábelnél, hány wattot vesznek fel, kb. ekkora a tápegységük. Én azért nem tenném a kezem a tűzbe, hogy az Onkyonak olyan sokkal nagyobb lenne a tápegysége.
[/quote]

Hajjaj, nagy dumás a gyerek :) Ő azt mondta, hogy nagyobb kondikat tesznek bele, mint amekkora a max. telj.felvételhez szükséges, ezáltal biztositva az erőt, de ez lágy mélyeket eredményez (aztán hogy ez igaz-e...). Szerintem nem ez a lényeges, hanem a trafó és a max. telj. felvétel. Nekem megvan a Denon 1804-es és az Onkyo 601-es kézikönyve kinyomtatva majd megnézem ezen adatokat és megirom. Kivancsi vagyok most már de nagyon.
Azt mondta hogy a Denon és Marantz trafói kisebbek, mint amekkora telj.-re képes (6x110 W de ahhoz 1KVA-s trafo kéne legalább őszerinte de nincs benne akkora).

Azt kétszer is elmondta, hogy az ÜSTDOB hirtelen mélyhang reprodukálásához a gyorsaság és a nagy teljesitmény kell. A ezek őszerinte hiányoznak a Marantzbol és a Denonbol, viszont szerinte az Onkyo közel áll hangzásban a Rotel-hez ezen szempontokból. Hogy aztán mennyire lehet igaza???

Adatok:
Denon AVR-1804: 12kg, 8 ohmon 20-20khz 2x90W, dynamic power 2x120W 8 ohmon, teljesitmény adatot nem találtam, csak valami 4.5A -t.
Onkyo TX-SR601: 12.9kg, 8 ohmon 20-20khz 2x85W, dynamic power 2x100W 8 ohmon, 5.3A, 550W

#107 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 01:53

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Hali!

Ez jó...múlt héten mikor a B&W/Onkyo hazai forgalmazójánál (A...) teszteltem a Bower 303-ast egy Onkyo erősítővel (a tip.ra már nem emléxem, de jó drága volt) az eladó az orrom előtt szabályosan lefikázta az onkyo-t, mondván Pure Stereo Mode (abban néztük) ide vagy oda, akármelyik sztereó erősítő ezerszer jobb nála, sokkal dinamikusabban bírja hajtani a pici sugárzókat. Szinte már kezdtem sajnálni a gépet :) :) :)

Üdv!
[/quote]
hihihihi...
Ez komolyan kezd tetszeni. Az egyik eladó szidja, a másik dicséri az Onkyo-t? (kivancsi vagyok otthon milyen házimozi erősítői voltak és most milyen van) Tény és valo hogy a Denon tetszik.... :D csak az Onkyo-t még nem hallottam :(

Lenne valaki közületek aki le tudná tesztelni a Denon 1804-est és az Onkyo 601-est STEREO modban? kivancsi lennék az erőtartalékra hogy melyik nyujt több teljesitmény sztereoban, bár egy panelbe.... a hang viszont érdekelne.
Tud valaki segiteni nekem? Na.... lécci lécci lécci... Csak van köztetek egy lelkes pesti cimbora :)

#108 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 04:34

Szólnék előre ha a 602 S3 mellett döntesz az alá venned vagy szerezned kell állványt is, eszedbe ne jusson hogy polcra vagy szekrényre rakod. Ez egyébként majd' minden kis kétutas hangszóróra igaz... :D
SW

#109 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 09:03

idézet:
Ezt írta SW:
Szólnék előre ha a 602 S3 mellett döntesz az alá venned vagy szerezned kell állványt is, eszedbe ne jusson hogy polcra vagy szekrényre rakod. Ez egyébként majd' minden kis kétutas hangszóróra igaz... :D[/quote]

tudom tudom :) 12.500/darabja :rolleyes:

#110 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 09:37

Nos, véleményem szerint a normál zenehallgatás egy szobában átlagosan 90 dB hangnyomás mellett történik. Ez egy jó hangsugárzónál átlagosan 1-2W erősítőteljesítményt feltételez, na jó, üljünk távolabb a hangszóróktól, akkor kell 5W. Ha jön egy beütés, PMPO-ban felkúszhatunk az egekig is, de ehhez is bőven elég az erősítő tápja nomeg a pufikondik is ott vannak, hogy csillapítsák a hirtelen megnőtt teljesítményéhséget.

Így hát azt hiszem, ki merem jelenteni, hogy az erősítő hangját sokkal inkább befolyásolja a kapcsolástechnika, mint a tápegység. Hiszen még a legolcsóbb 5.1-ben is van legalább 150W-os táp, ami sztereó üzemben elég.

Az üstdob témához annyit, hogy a nagy táp nem az üstdob beütésének reprodukáláshoz, hanem a lecsengéshez kell, ugyanis roppant alacsony frekvencián szól hangosan és elég sokáig (főleg, ha folyamatosan püfölik). Ez az alacsony frekvencia 10-20 Hz között van. (!!!) Egyébként érdekes dolog hangdobozt találni hozzá, ami tud ezzel valamit kezdeni. Nem lesz egyszerű. Önmagában a kis B&W ezt tutira nem fogja szeretni, kicsit nagyobb hangerőn könnyen ki is lehetne nyírni vele. Ne hallgass üstdobot, csak élőben.

#111 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 06. 10:15

idézet:
Ezt írta subvoice:
..........Így hát azt hiszem, ki merem jelenteni, hogy az erősítő hangját sokkal inkább befolyásolja a kapcsolástechnika, mint a tápegység. Hiszen még a legolcsóbb 5.1-ben is van legalább 150W-os táp, ami sztereó üzemben elég..........[/quote]

Ez nem lenne gond.... de közben füstöl is!
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#112 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 10:34

Hmm hmm...Akkor topeti nagyon másmilyen a fülünk ezexerint :) Én a B&W602-estől olyan iramban menekültem, hogy haver a boltban már kérdezte megilyedtem-e :D Iszonyatosak voltak a cintányérok hangjai, nekem idegesítőek voltak a magasai. A mélyei tetszettek való igaz, de ennyit lead a jmlab is de a magasai a jm-nek hallgathatóbbak. Szóval én még mindíg azt mondom hallgass meg egy 706S-t vagy 707S-t. Nekem az jobban bejött, a B&W ha jól sejtem rock-ban jól szerepel de komolyzenében... furcsállom, hogy Hevia jól szólt rajta :confused:

#113 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 10:56

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Ez nem lenne gond.... de közben füstöl is!
[/quote]

Na jó, ez extrém példa, azért ennél több szokott lenni, még a Sonyban is :) legalább 200W van, az alsó-középkategóriánál meg inkább 250W és afelett. Persze ebből sem lesz 5x100W, de még 5x50W sem, de a topic utolsó felében inkább a sztereó üzemre helyeztük a hangsúlyt.

#114 Felhasználó inaktív   NiGo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 11:13

idézet:
Ezt írta SW:
Szólnék előre ha a 602 S3 mellett döntesz az alá venned vagy szerezned kell állványt is, eszedbe ne jusson hogy polcra vagy szekrényre rakod. Ez egyébként majd' minden kis kétutas hangszóróra igaz... :D[/quote]

Bocs a láma kérdésért, de miért nem szabad polcra tenni a hangfalakat?
A "lábon" állónak az én szememben nagy hátránya, hogy felborulhat, ha a zasszony takarít vagy a fiam jáccik, arról nem is beszélve, hogy legalább 1 méter magas kéne, hogy ne árnyékolja az ülőgarnitúra. Én spec. azt terveztem ,hogy a hátsó hangfalaknak csinálok polcot a falra és arra rakom. Persze valami vastagabb anyagból, meg lefelé meg is merevítem. Ez így nem jó?

#115 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 11:15

idézet:
Ezt írta Boba:
Hmm hmm...Akkor topeti nagyon másmilyen a fülünk ezexerint :) Én a B&W602-estől olyan iramban menekültem, hogy haver a boltban már kérdezte megilyedtem-e :D Iszonyatosak voltak a cintányérok hangjai, nekem idegesítőek voltak a magasai. A mélyei tetszettek való igaz, de ennyit lead a jmlab is de a magasai a jm-nek hallgathatóbbak. Szóval én még mindíg azt mondom hallgass meg egy 706S-t vagy 707S-t. Nekem az jobban bejött, a B&W ha jól sejtem rock-ban jól szerepel de komolyzenében... furcsállom, hogy Hevia jól szólt rajta :confused:[/quote]

Ez extrém helyzet volt :) Gondoltam egy ilyen zenét is letesztelek vele, ne csak azt amit én szeretek.
Neked milyen volt a JmLab-hoz képest a Mission m74 és a Tannoy R2 ? (feltéve ha hallgattad őket)
Egyet azonban ne feledjünk, te komolyzenéhez kerestél hangfalat. Ez a döntő nálad a magasakat illetően. Ha mondsz egy boltot Pesten ahol meg lehet hallgatni a JmLabokat, akkor egyszer meghallgatom, de Kaposvárra tuti nem megyek el.

[ 2003. december 06.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

#116 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:54

idézet:
Ezt írta NiGo:

Bocs a láma kérdésért, de miért nem szabad polcra tenni a hangfalakat?
A "lábon" állónak az én szememben nagy hátránya, hogy felborulhat, ha a zasszony takarít vagy a fiam jáccik, arról nem is beszélve, hogy legalább 1 méter magas kéne, hogy ne árnyékolja az ülőgarnitúra. Én spec. azt terveztem ,hogy a hátsó hangfalaknak csinálok polcot a falra és arra rakom. Persze valami vastagabb anyagból, meg lefelé meg is merevítem. Ez így nem jó?
[/quote]

Pölö a fa polc eléggé megnyomja a mélyhang tartományt, kicsit megszínezi a hangot és puffogósabb lesz a hangja. Elég nagy különbség van az állvány és a polc között, sztem egy álvány simán megéri az árát!

#117 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:55

idézet:
Ezt írta topeti:

Ez extrém helyzet volt :) Gondoltam egy ilyen zenét is letesztelek vele, ne csak azt amit én szeretek.
Neked milyen volt a JmLab-hoz képest a Mission m74 és a Tannoy R2 ? (feltéve ha hallgattad őket)
Egyet azonban ne feledjünk, te komolyzenéhez kerestél hangfalat. Ez a döntő nálad a magasakat illetően. Ha mondsz egy boltot Pesten ahol meg lehet hallgatni a JmLabokat, akkor egyszer meghallgatom, de Kaposvárra tuti nem megyek el.

[ 2003. december 06.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Mission M74-et hallgattam. Elég gyengus volt hozzá képest. Annak a mélyei a jmlab-hoz képest puffogtak. Több volt de az kicsit mosottabb :( R2-t nem hallottam... Lehet megkéne lessem, asszem van a boltban. Ha nincs akkor lehozatok egyet pestről. :cool:

#118 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:09

idézet:
Ezt írta Boba:

Mission M74-et hallgattam. Elég gyengus volt hozzá képest. Annak a mélyei a jmlab-hoz képest puffogtak. Több volt de az kicsit mosottabb :( R2-t nem hallottam... Lehet megkéne lessem, asszem van a boltban. Ha nincs akkor lehozatok egyet pestről. :cool:
[/quote]

Akkor ezt jol hallottam. Tényleg olyan brummógósabb vagy nem is tudom milyen volt a mélye, nem tetszett igazán. Az R2-est hallgasd meg, szerintem ő egy jó hangfal, az állók közül ebben az árkategóriában szerintem egyértelműen tesztgyőztes :)
Most azon filózok, hogy R2 vagy 602... Az bizonyos, hogy az R2-es magasa/közepe picivel visszafogottabb a 602-eséhez képest, de picivel több a mélyérzet. Asszem mégiscsak 602 lesz, nagyon megfogott a tiszta hangja, bevallom öszintén, elfelejtettem a mélyére koncentrálni. Még jó hogy 2 helyen is sikerült letesztelni :)
De hol van még jövő tavasz-nyár !! Kb akkorra tervezem a vásárlást, addig meg lehet bejön 1-1 új tipus mindegyikből és kezdhetem előről az egészet :D

#119 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:47

idézet:
Ezt írta topeti:
Ha mondsz egy boltot Pesten ahol meg lehet hallgatni a JmLabokat, akkor egyszer meghallgatom, de Kaposvárra tuti nem megyek el.[/quote]

[url="http://"http://www.auditorium.hu/"]Auditorium[/url] (remélem nem számít reklámnak) - a "Partnereink" gomb alatt is vannak címek. Szerintem azért eressz meg egy telefont előtte, nehogy lesre fuss.

[ 2003. december 06.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#120 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:50

(dupláztam)

[ 2003. december 06.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első