HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:44

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 19:34

Nekem ismerös ez a kép, már láttam.. csak nem jut eszembe hogy mi ez.

Há' azé segítettem, mondom sündesznyó!

Idézet

Te Boba, ez tükörszimmetrikus..... ez egy forgókéses borotvapenge, nem? :D

Há kérem én olyantot nem használok, normál pengés beretvával vágom meg magam rendszeresen. Beleadok apait anyait:D Olyan dolby-ban vérzek, 10.6ban, hogy azt még a legdrágább házimoziszett is megirigyelné kérem alássan :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1262 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:54

Sziasztok. Mi a véleményetek a Yamaha 550-es erősítőjéről? Igazából előtte a nagyobbakat nézegettem (750/650) de egy boltos meggyőzött, hogy felesleges azokat nézegetni, bőven elég az 550-es is (főleg, hogy csak 5.1-ben használnám), mert nincs hang beli különbség pl. a 750 és az 550-es között.
Ezek az állítások mennyire helytállóak?

Nekem tulajdonképpen 50-50 arányban kellene mozira, és zenére az erősítő, a zene szintén 50-50% lenne rádió, és CD. Zenéből abszolut mindenevő vagyok, rock, pop, bármit meghallgatok. Szeretem a semleges, lágy hangzást, pont ez, ami miatt nem szeretem a régi sony erősítőmet, mert annak kemény és hideg hangja van (bezzeg az előtte levő régi sztereo schneider erősítőm, szép lágy hangú volt). Hangfal egyelőre 3db polc hangsugárzó van elöl és két kicsi szatelit hátul, de majd a mostani frontnak használtak hátrakerülnének, és néznék valami frontot is később.

Tehát jó-e a yamaha 550-es, vagy inkább nézzem meg a nagyobb yamahákat, esetleg a H/K 130-ast? (tényleg igaz, hogy a yamaha a legjobb mozira a dsp miatt?)

előre is köszi
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1263 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 22:50

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 19:54

Nekem tulajdonképpen 50-50 arányban kellene mozira, és zenére az erősítő, a zene szintén 50-50% lenne rádió, és CD. Zenéből abszolut mindenevő vagyok, rock, pop, bármit meghallgatok. Szeretem a semleges, lágy hangzást...
...
tényleg igaz, hogy a yamaha a legjobb mozira a dsp miatt

Hát ha szereted a lágyságot, akkor nem biztos, hogy a yahama a nyerő. Zenére se nagyon szokták ajánlanni. Ha 50%-ban zenét hallgatnék, akkor nem ilyet vennék az biztos. H/K szvsz mindenben jobb.
Azt se nagyon hinném, hogy ez a legjobb házimozira, bár tényleg sok mindent támogat, igaz a negyedét sem fogod használni. Nekem pl. teljesen elég egy DTS, meg egy DD dekóder. Ez a sok prologic, meg mindenféle "egy csatornábol kikeverünk hármat- négyet" opció semmire se jó szerintem. Használtan ennyiért, talán jobbak vannak. Ha mégis új kell, akkor esetleg HALLGASSD meg mindenképp még ezeket:
Marantz sr4400(95e), Denon1705,1905(75,92),meg a H/K-t, meg van még egy pár ilyen

#1264 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 16:22

Idézet: mathias - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 22:50

Hát ha szereted a lágyságot, akkor nem biztos, hogy a yahama a nyerő. Zenére se nagyon szokták ajánlanni. Ha 50%-ban zenét hallgatnék, akkor nem ilyet vennék az biztos. H/K szvsz mindenben jobb.
Azt se nagyon hinném, hogy ez a legjobb házimozira, bár tényleg sok mindent támogat, igaz a negyedét sem fogod használni. Nekem pl. teljesen elég egy DTS, meg egy DD dekóder. Ez a sok prologic, meg mindenféle "egy csatornábol kikeverünk hármat- négyet" opció semmire se jó szerintem. Használtan ennyiért, talán jobbak vannak. Ha mégis új kell, akkor esetleg HALLGASSD meg mindenképp még ezeket:
Marantz sr4400(95e), Denon1705,1905(75,92),meg a H/K-t, meg van még egy pár ilyen

Pont ilyen jellegű választ vártam, köszi!  :up:

Jobban belegondolva, hiába 50-50% lenne a mozi/zene, attól még fontosabb lenne, hogy zene alatt szépen szóljon.

Ha egy kicsit kitoljuk a keretet, mondjuk olyan 140-re, akkor mit érdemes nézegetni? Ha tuti a dolog, akkor tőlem használt is lehet, feltéve, ha tényleg valami komoly darab.
Az ilyen-olyan effektek tényleg nem fontosak nekem, ezt jól gondoltad, lévén a mostani erősítőmben nincs is dekóder, csak egy prologic, a DTS, DD dekóder a Panasonic RA82 játékosban van, és ez nekem elég filmekre nagyjából.
Tehát akkor 140-ig bezárólag zeneiséget figyelembe van még pár ötleted, főleg, ha esetleg használt is szóba jöhet? Az eddig ajánlottaknak utána nézek.

A leendő hangfalam lehet, hogy ez lesz, vagy valami hasonló, mert elég olcsón kijönnék vele (kb 120e /pár)
Kép

Szerkesztette: PeC 2005. 02. 19. 16:26 -kor

#1265 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 22:01

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 15:22

Tehát akkor 140-ig bezárólag zeneiséget figyelembe van még pár ötleted, főleg, ha esetleg használt is szóba jöhet?

Ötletem van, de nem szentírás.:)
Egyébként ennyiért könnyebb a helyzet.
H/Kból: 230-as 125e, 330-as 160e
Denonból: 2105 145e
Cambridge Audioból  540R 128e
Marantzok, most akciósak a hifibarlangban pl. ez szerintem elég jó: SR-6200-as 130-ért.(ez egy régebbi tipus, de legalább nincs benne a sok szar feature, és ez egy nagyobb típus, mint a többi)
Más is biztos van, de ezek jutnak elsőre eszembe az újak közül, amiknek a hangja, talán nem annyira rossz, persze egy sztereó erősítő ugyan ennyiért, jobb zenére.
Használtan érdemes még nézni NAD-ot(sajnos egy új ára kilóg a 140-ből), nagyobb(7x00) Marantz-ot, nagyobb Denont(380x).
Én személy szerint használtan vennék egy nagy 5.1-es erősítőt, ami tud DTS-t DD-t, más nem is kell. Mondjuk annak idején ezt tettem:)
Hát ezt a Visaton kitet nem ismerem, szerintem lutri is lehet, de hallgasd meg! Jmlab 707S-t hallotál már? Az 130 és nem rossz.
Ja és az üzletek, amiket néztem: hifibarlang.hu netdepo.hu satsystem.hu

#1266 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 09:05

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 16:22

A leendő hangfalam lehet, hogy ez lesz, vagy valami hasonló, mert elég olcsón kijönnék vele (kb 120e /pár)
Kép

Ha egy mód van rá, visaton hangszórót nehogy vegyél. Nagyon  :(
Álló vagy monitor dobozt vennél? És kb 120-ért?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1267 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:32

Idézet: topeti - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 9:05

Ha egy mód van rá, visaton hangszórót nehogy vegyél. Nagyon  :(
Álló vagy monitor dobozt vennél? És kb 120-ért?

Na, miért ne? Mesélj!
Egyébként mind1, hogy milyen a doboz.

#1268 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:33

miért lenne mind1, hogy monitor v. álló?  :omg:
all bitches

#1269 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:41

Idézet: richies - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:33

Nekem teljesen mind1, hogy milyen a hangfal, ha az én fülemnek szépen szól. Ezért írtam, hogy mindegy. Egyébként pedig utálom az OMG szmájlit, szerintem modortalan.

Szerkesztette: PeC 2005. 02. 21. 10:42 -kor

#1270 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:12

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 9:41

Nekem teljesen mind1, hogy milyen a hangfal, ha az én fülemnek szépen szól. Ezért írtam, hogy mindegy. Egyébként pedig utálom az OMG szmájlit, szerintem modortalan.

akkor bocs :)
all bitches

#1271 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:38

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:41

Egyébként pedig utálom az OMG szmájlit, szerintem modortalan.

:omg:  :rabbit:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1272 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:07

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:38

:omg:  :rabbit:

Na, le lehet rólam szállllni!  :fly:  :bringa:

#1273 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:37

Egyébként nem tudja nagyjából lefordítani ezeket valaki nekem? Sajnos nem tudok németül:
http://www.visaton.com/deutsch/bildgross/t...plet_HT0500.pdf
http://www.visaton.com/deutsch/bildgross/t...plet_KT0199.pdf
http://www.visaton.com/deutsch/bildgross/t..._stereo0999.pdf

Előre köszönöm

#1274 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:24

Idézet: richies - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:33

Az ára miatt nem. Ugyanis egy jó hangú monitorért lehet venni egy béna hangú állót.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1275 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:26

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:32

Na, miért ne? Mesélj!

Azért árért amennyiért a Visaton hangszóróit megkapod, más gyártók sokkal jobb T/S paraméterrel rendelkező hangszórókat árulnak. Pusztán ezért mondtam.

#1276 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 16:01

Idézet: topeti - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 15:26

Azért árért amennyiért a Visaton hangszóróit megkapod, más gyártók sokkal jobb T/S paraméterrel rendelkező hangszórókat árulnak. Pusztán ezért mondtam.

Értem. Ezek szerint ennyire fontos ez a(z egy) paraméter? Én nem értek hozzá, eddig azt hittem, hogy ha valami szépen szól, akkor nem lényeges az adat. Mi ez a T/S pontosan?

#1277 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 16:11

én meg pl a szoba méretére gondolva írtam az álló vs monitort :p
all bitches

#1278 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 16:43

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:01

Értem. Ezek szerint ennyire fontos ez a(z egy) paraméter? Én nem értek hozzá, eddig azt hittem, hogy ha valami szépen szól, akkor nem lényeges az adat. Mi ez a T/S pontosan?

Thielle/Small paraméter(ek). A hangszóró mechanikai paramétereit tartalmazó "adattábla".
Ezen jellemzők alapján döntheted el, hogy egy hangszórót zárt, reflex vagy labirintus (TL) dobozba kell helyezni, hány literes dobozba kell tenni, milyen az érzékenysége, stb.
Íme egy ScanSpeak hangszóró paraméterei.
Elméletben a Qts = 0.37 a legideálisabb reflex hangdobozba. (Ez a hangszóró nemhiába kerül reflex dobozokba). Igazából ezt a hangdoboz készítése témában lehetne boncolgatni :D

De csak példának hoztam fel, hogymás gyártók jobb hangú (a paraméter nem minden) hangszórókat árulnak kb egy árban mint a Visaton.

Üdv, Péter

#1279 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 21:50

Közben azt hiszem kitaláltam, hogy mi lenne a leg ideálisabb nekem. Mivel ahogy látom a házimozi erősítők a megfizethető kategóriában nem jók sztereo zenére, ezért inkább olyan erősítő kellene, amin van előerősítő kimenet, és vennék hozzá később a frontokhoz végfokot. Pl a HEED audio elég jó áron gyárt minőségi darabokat. Házimozihoz szinte mind egyforma, ez most nem is lényeges.

Szerintetek melyik az az erősítő, amibe jó minőségű DAC van, és normális az egész előerősítő része, és természetesen rendelkezik kimenettel is.
Most pont az erősítőket nézegetem, és pl. a Denon 1905-nek van kimenete. Mit érdemes venni olcsó kategóriában erre a célra? Vagy az olcsóbbak még ebben is gyengék?

#1280 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 23:26

Sziasztok.

Felmerült egy kérdés...
Van egy sztereó erősítőd, és egy házimozi erősítőd. Hogy kell őket összekötni ha mindkettőnek van pre-out kimenete és hogy ha csak az egyiknek van?
Úgy tippelem az a helyes megoldás, ha a sztereó erősítő csak a frontokat hajtja, a házimozi meg csak a többit.
A sztereónak van pre-out csatlakozója. Gondolom ezt kell a házimozi erőlködő bemenetére kötni.
De melyik bemenetére? (A sztereó erősítőnek csak RCA be/kimeneti csatlakozói vannak.)

Remélem volt közületek olyan, akinek így van összekötve két erősítője :D

Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2005. 02. 23. 23:30 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.