HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 18. 10:56

idézet:
Ezt írta alonso123:

a jmlab-hoz tudnál kérlek adni egy linket?
Miért "jobb" az m73i miknt az m74i?
[/quote]

[url="http://"http://www.focal-jmlab.fr/gb/home/chorusS/c706s.htm"]JmLab 706S[/url]
Én ennél nagyobb, de még állványos hangszórót használom, JmLab 707S és megvagyok vele elégedve. Előtte Heybrook volt, az szintén remek. Mondjuk Prodigy-t a Heybrook nemszerette, JmLab már elboldogul vele.

M73i szerintem azért jobb, mert tisztább a hangja és kiegyensúlyozottabb. Az m74i mélyei egy kicsit puffognak. Ha úgyis veszel majd mélyládát akkor inkább abba tedd bele ezt a plusz pénzt mert az M74i-be szerintem neméri meg.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#182 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 10:58

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Tisztára mintha akkor földelődne, mikor hozzáérsz azaz nincs bekötv a föld..de én sem értek hozzá, pedig itt nálunk is elég cifra a hálózat, de még megúsztam az ilyeneket. Asszem az a praktikus, ha egy konektoron van a szgép+a hifi.
[/quote]

Ma átdobom a cuccot a másik géphez... alaplap ugyan az, úgyanúgy integrált hangkari. Ha ott nem jelentkezik akkor a konnektorban van a hiba elásva. Ha jelentkezik akkor muszáj lesz megsürgetni az új hangkarit :(

#183 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 20:00

idézet:
Ezt írta Boba:

[url="http://"http://www.focal-jmlab.fr/gb/home/chorusS/c706s.htm"]JmLab 706S[/url]
Én ennél nagyobb, de még állványos hangszórót használom, JmLab 707S és megvagyok vele elégedve. Előtte Heybrook volt, az szintén remek. Mondjuk Prodigy-t a Heybrook nemszerette, JmLab már elboldogul vele.

M73i szerintem azért jobb, mert tisztább a hangja és kiegyensúlyozottabb. Az m74i mélyei egy kicsit puffognak. Ha úgyis veszel majd mélyládát akkor inkább abba tedd bele ezt a plusz pénzt mert az M74i-be szerintem neméri meg.
[/quote]

nehéz lesz választás lesz az már biztos... :)
az m73i jónak tűnik (árba is) a többit meg nem tudom mindenképp torony kialakítású hangfalat szeretnék. (mivel front hengszórok lessznek oda meg azért egy tisztességes méretű/képességű darab kell...
egy biztos hogy mostmár tényleg el kell mennem meghalgatni őket. A jelöltek: celestion f30 mission m73-74 b&w dm 309 (azért adok neki egy esélyt anak ellenére hogy a fórumon elég sokan lehuzzák. Ja és persze illene már meghallgatni a majdani erősítőmet a denon 1604et :D

#184 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 20:55

idézet:
Ezt írta alonso123:

a jmlab-hoz tudnál kérlek adni egy linket?
Miért "jobb" az m73i miknt az m74i?
[/quote]

Igaz nem kértél, de ime egy link a [url="http://"http://www.dvd-shop-uk.co.uk/Mission_M73i_Speakers_64100.html"]Mission m73i[/url] hangfalrol.

ui.
kiprobáltam a szomszédnál a netet, és müködik :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#185 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 18. 21:02

Sziasztok!

Akkor ismét szólok, hogy a Mission M7x(i) szériát már nem gyártják, de pl. a hifibarlangban van még belőle, ellenben lassan gondolom le lesznek árazva így elég korrekt áron lehet majd hozzájuk jutni!

#186 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 22:08

Alonso123. Attól még mert álló egy hangfal nemlesz hangosabb! Az M72i és az M73i lényegében ugyanaz, a doboz más csak. Hangosabb nemlesz, max a mélyei lesznek erősebbek (esetleg kevésbé részletesek, dinamikusak). Én nemigazán eröltetem az álló falakat mert 1: nagy helyigény 2:nekem nemannyira jön be a hangjuk, nemannyira precízek. De lehet csak roszakat hallgattam én meg.

#187 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 22:11

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Sziasztok!
gondolom le lesznek árazva így elég korrekt áron lehet majd hozzájuk jutni!
[/quote]

Akkor itt az idő spájzolni annak aki ilyeneket akar venni! De nagy kár, hogy nem az 5-ös vagy 778-as szériát árazzák le :)

#188 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 08:01

idézet:
Ezt írta Boba:
Alonso123. Attól még mert álló egy hangfal nemlesz hangosabb! Az M72i és az M73i lényegében ugyanaz, a doboz más csak. Hangosabb nemlesz, max a mélyei lesznek erősebbek (esetleg kevésbé részletesek, dinamikusak). Én nemigazán eröltetem az álló falakat mert 1: nagy helyigény 2:nekem nemannyira jön be a hangjuk, nemannyira precízek. De lehet csak roszakat hallgattam én meg.[/quote]

persze nem is ugy értettem hogy hangosabb. Valahogy robosztusabb az egész, bár lehet, hogy csak az én fejembe van igy. Ugyanis már régóta fenem a fogom egy igazán "nagyhifis felleingű hangfalra" és maszivan irgylem az egyik barátom akinek ilyen gépei (hangfali) vannak. Az ilyen kis bookshelf méretű darabokról -bár tudom hogy nem egy olyan van aminek darab ára 2* annyi mint mondjuk egy m73i páros-
de valahogy mégis a kommersz hifik jutnak eszembe. És lehet hogy gyarlóság -vagy sznobizmus- de úgy vagyok vele hogy ha már 100k kiadok hangfalra akkor az amellet hogy nagyon jól kell szólnia elvárom tőle hogy jól is nézzen ki.

#189 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 08:22

mégvalami: menyit számít az hogy mágnesesen van árnyékolva? Tényleg romlik a képminősége a tv-nek ha mellete van egy erősebb hangfal?

#190 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 19. 16:40

idézet:
Ezt írta alonso123:
mégvalami: menyit számít az hogy mágnesesen van árnyékolva? Tényleg romlik a képminősége a tv-nek ha mellete van egy erősebb hangfal?[/quote]

Csak ha teljesen mellé teszed, de a frontoknál ez azért ritka, csak a centernél lényeg, mert ugye az a tv köré való! Szóval csak a centernél lehet igazán baj, de ott is csak ha nem center sugárzót veszel, hanem valami mezei nagszórót.
Csak példaképp mondom, hogy nálunk a nappaliban a tv-től kb. 15 centire van egy árnyékolatlan jamo, de semmi hatása nincs a képre.

#191 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 18:29

Ok, végülis nekem tök8, hogy állót veszel-e vagy nem. Én maradtam a bookshelf-nél. Egy mission állvánnyal szerintem egészen szép a cucc :) Azt, hogy árnyékolt-e nemtudom de kb fél méterre van most a moncsitól a hangfal és semmi hatást nem látok.

#192 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 18:31

Egy kérdésem lenne... most rábeszéltek egy kábelre, amit meg is vettem, deha gáz visszavihetem. A kábel típusa VanDenHul M.C. D 352 Hybrid Halogen free... Bikábel (vagy hogy hívják a kettős kábel-t... remélem érthető)

#193 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 19:37

idézet:
Ezt írta Boba:
Egy kérdésem lenne... [/quote]

Mi a kérdés....? :D
SW

#194 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 20:08

Igen, elnézést... eléggé fáj a fejem és össze vissza írok. Szóval 1 párt vettem, 2,5 méter, aranyozott dugaszokkal 30ezerért. Megérte-e ennyit fizetni. A hangja tetszik, jobb mint volt. Az is van den HUL volt de az az 1ezer/métere kategóriás.

Különbség amit hallok az az, hogy csengősebb a zene, nekem ez sokkal jobban bejön. A jelenlegi kedvenc zenémmel tesztelem jelenleg, Klaus Badelt: Pirates of the Caribbean soundtrack.

[ 2003. december 19.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#195 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 20:44

idézet:
Ezt írta Boba:
Szóval 1 párt vettem, 2,5 méter, aranyozott dugaszokkal 30ezerért.
[/quote]

A 352-es bolti ára 5600 péz per méter. Ez 2 x(2 x 2.5) méterrel szorozva 56 ropi + 12 (vagy 16) db dugó. Kevesebb, mint feléért vetted, tehát ócsó. Más kérdés persze, hogy mennyit dobott a cuccodon. Valahol olvastam, hogy a teljes konfig 10%-át érdemes (célszerű) kábelekre költeni. Ez nem szentírás, de szimpatikusan hangzik. Egyébként milyen átjátszókábeleid (interkonnekt) vannak?
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#196 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 21:02

idézet:
Ezt írta Boba:
A jelenlegi kedvenc zenémmel tesztelem jelenleg, Klaus Badelt: Pirates of the Caribbean soundtrack.

[/quote]

Hopp! Milyen minőségű a CD mondjuk egy igényesebb Verve lemez hangzásával összevetve?
SW

#197 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 21:03

Mienk a bolt egy része, beszerzési költségen szerválom a dolgot :)

Azt, hogy milyen intercokonnekt van azt nemtudom... Marantz Pm7200+JmLab Chorus 707S +ezek a kábelek vannak valami aranyozott jack dugóval. Nemtudom segítettem-e

#198 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 21:05

idézet:
Ezt írta SW:

Hopp! Milyen minőségű a CD mondjuk egy igényesebb Verve lemez hangzásával összevetve?
[/quote]

Kérek egy Verve lemezt és megmondom :) Fogalmam sincs van-e olyan Cd-m őszintén. Azt emelem le a bolt polcairól ami tetszik, nem kiadó szerint keresek. Nemtudom van-e olyanom. Tcd DDD meg ilyesmi feliratokat látok egykét cédémen, nemtudom ezek kellenek-e neked. Amúgy a cédé szerintem egészen jó minőségű, természetesen nem írott. Azzal nem mernék ilyen erős következtetéseket leírni, mp3al meg főleg :D

#199 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 21:12

idézet:
Ezt írta Boba:
Azt, hogy milyen intercokonnekt van azt nemtudom... [/quote]

Talán hallható eredményt lehetne elérni egy 4-5 E körüli kábellel. Ha tudsz olyan kereskedőt, aki bármikor visszaveszi, mindenképpen érdemes kiprószálni egy-két modellt.

#200 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 21:23

SW!

Megvan a második Brian Brombergem!
Beee...

On

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.