Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2006. 07. 05. 16:20
Mi történik, ha 8 Ohm-os háttér és center hangfalakat kötök 6 Ohm-os kimenetekre? Halkabban szólna? Esetleg tönkre is teheti egyik a másikat? Mennyire lenne hallható a hangminőségben?
Sajnos elég tudatlan vagyok ilyen témában.
előre is köszi
Tsaba
Elküldve: 2006. 07. 05. 18:37
Jó hír

Hogy halkabban fog-e szólni, az a hangszóró érzékenysége dönti el. Nem biztos, hogy fel fog tűnni, hogy halkabb lesz.
Elküldve: 2006. 09. 13. 15:40
Mivel sok okosságot hallottam tőletek ezen a fórumon, és mostanra állt össze a hifi cuccom, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.
Onnan indultam, hogy veszek egy házimozi erősítőt (Denon 1703) egy egyszerű DVD játékost, és valami MM-es Jamo hangfalszettet simpla madzagokkal összebiggyesztve... előtte minihifim volt csak.
Aztán lett belőle egy Rotel RA-01, Harman HD970, B&W 602 S2, VdH Thunderline, Monster MCX 1s biwire rendszer. Hozsanna néktek, kik az egyetlen mondhatót mondtátok! "Hallgasd meg!" S lőn!

Kb. januérban a Jamokat az Annexnél hallgattam, kezdetben nagyon tetszett az E 750-es életrevaló hangja, de nagyon hinyzott a finomság a tetejéből. A B&W-k kimondottan halottnak tűntek mellette, és már akkor is kihallattszott, hogy alacsony hangerőn teljesen elveszik a hangképből a mély, és hogy a magasai fémesek. Ekkor még a H/K házimozi erősítőkön hallgattam őket. A Jamo Concert 8-at később hallgattam, komoly Rotel sztereó rendszeren, de annak is teljesen hiányzott hangkép tetejéből néhány freki, egyszerűen irritált az egész befejezetlensége.
A házimozi addig élt, amíg el nem mentem a Korner Audioba meghallgatni a Denon 1703-at. Akkor jöttem rá, hogy az "angolos hangzás" alatt a "bullshit"-et kell érteni. Egy Wharfedale 8.4 volt rákötve, NAD CD-vel, és háromnegyedik tekerve a hangerőt is csak valami fátyolos maszat szolt, Szabo Gábor - Macho-ja helyett. Röhejes volt egyszerűen. Akkor átmentünk a NAD házimozi erősítőjére, Polk Audio hangfalakkal, de annak nagyon könnyűnek éreztem a hangját, bár sokkal élettelibbnek, mint a Denon. Aztán továbbmentünk egy páréves, nagydarab, használt H/K recieverre, 110eFt volt, és akkor szólalt meg először Norah Jones a saját hangján. Nem rossz, nem rossz, de akkor is csak fátyolos. Nem maradt más, csak a NAD C 352. Na, ott kezdtem el vigyorogni.

A Wharfedale 8.4 a pénzéért nézve jól szólt, de kimondottan dobozosan, tetszettek a magasai. Az EVO 20-as ezt a dobozos hangzást már teljes mértékben orvosolta, de a teteje nem tudta azt a selymességet pótolni, ami a B&W után azért kerestem.
Végül használtban vettem a Rotelt és a B&W-t állványostól és hozzá a Monster kábelt 110-ért. Kezdetben egy régi Sony CDP-XE 330-ról szólt a "zene", de valami nagyon bántott a fülemet. Egy 60cm zöld Monitor IC kábellel volt összekötve. Kezdetnek a Harman HD 970-et vettem meg, és egy hatalmas fellélegzés volt a Sony után... igazi megkönnyebbülés... előtte nem hittem el, hogy ilyen hangzáskülönbség lehet a CD-k között... a teteje kisimúlt, basszus mintha nem is lett volna előtte. Mivel maradt a fémes, digitális hangzása a rendszernek, maradt az IC csere. Kezdetben egy 1,5m-es Hama ProClass kábellre cseréltem, amit szintén a rendszer mellé kaptam grátiszként, és az is sokat javított rajta. A Monitor kábelekről megvan a véleményem mindenesete. 8 rugó volt a pár. Végül 9-ért vettem használtban a 60cm Van den Hul Thunderline-t és szinte teljesen elvitt minden digitális hangzást a rendszerből. Tisztaság, levegősség, kottázható és nagyobb basszus és végre, végre élvezhető énekhang! A maradék fémesség a 602-é, ebben biztos vagyok, uh az lesz legelőbb lecserélve.
Majd egyszer.
Mert most úgy szól az egész, hogy vigyorgok rajta.

Sorry, ha hosszú voltam, de el kellett mondanom... A hozzám hasonló kisnyulaknak üzenem, mindig hallgassatok a fületekre!!! (Merthogy azért olyan hosszú és szőrös!)
Elküldve: 2006. 09. 13. 20:23
Idézet: arn - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 16:43

Na hallod!!! Kezdek én is félni!

A VdH-t a Limarban vettem, oda volt beadva, mint használt cuuc, és hát akkor már hallgatóztam is egy kicsit... Azok a Martin Loganok... uff. vicces volt körbesétálni, előtte még nem hallottam sztatikust... A B&W 602 S2-ben pont ezt nem csípem többek között, hogy teljesen beleragad a hang a dobozba. Alig akar kimozdulni belőle. Egyébiránt meghallgattuk a Szabo Gábor - Macho-t a 4 millás Linn láncon is, majd a 8 millás "elfeledtemanevét" láncon is. Pont 4 millának éreztem a hangtisztaság beli különbséget jómagam is. ... de ettől még a Linn láncot venném meg, mert azon végigvigyorogtam ezt az elborulást, míg a másik túl visszafogott és modoros volt, pont a zene lelkülete nem jött át, csak a gyögyörű hangzás. ...
Az előző bejegyzésemben a Denon meg természetesen 1706-os akart lenni, kicsit régen volt, mikor utoljára álmodtam róla, :Đ én meg elég hohókos vagyok már tán, hogy 1703-at írtam. ... bár a lényegében azt hiszem nem sokat változott. ;D
Elküldve: 2006. 09. 13. 20:29
Idézet: vilmarkirti - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 16:40
Azt hiszem, meg kell tudnom, hogy ki az a Norah Jones

Elküldve: 2006. 09. 14. 08:09
Idézet: Teaway - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:29

Csak egy feltörekvő színésznőcske, akit jövőre megnézhetsz a My Blueberry Nights-ban, Wong Kar-Wai filmjének főszerepében. Kevésbé sikeres énekesi pályája alatt begyűjtött 10 Grammy-t és eladott úgy 20-30 millió lemezt - pedig egész jól énekel. (meghalok érte). Nagyjából ennyi.
Elküldve: 2006. 09. 14. 08:50
parizsban amugy vmi 8 euro volt egy cdje. nalunk miert ennyi? pedig aztan parizs kibasz draga egy hely (raadasul a louvreban levo megastoreban neztem).
Elküldve: 2006. 09. 25. 17:35

Olvasgattam itt ott a cat kábelek használatáról, és meggyőző vélemények vannak róla, hogy ára ellenére tényleg jó.
Na én ezeket szűrtem le:
cat 5: az „olcsóbb” rendszerek hibáit kicsit javítja a kábel saját „hangja miatt”
cat 6: ??
cat 7: igazán csak a jó rendszerekhez ajánlott, mert „steril” hangja miatt a legkisebb hibákat is meg lehet hallani, ami a cat 5 nél nem
Na egy pár kérdés ezekkel kapcsolatban:
- tényleg sokkal jobbak, mint a boltban kapható pár száz forintos 4mmes réz kábelek?
- az UTP vagy az STP jobb, vagy egyáltalán van e valami (árnyékoláson kívül) különbség?
- most tudok magamnak szerezni olcsón cat 6os kábelt, mik a tapasztalatok? jó e kezdésnek? (ha majd tudok szerezni jobbat pl. cat7et akkor lehet lecserélem de ha csak megéri)
Most így hirtelen ennyi, előre is kösz a válaszokat/hozzászólásokat.
Elküldve: 2006. 10. 03. 15:48
Idézet: arn - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 9:50
Nekem az elso albuma a koncert DVD-vel van meg illetve a Feels like home, a sarga tokos... nemtudom van-e mas. En a DVD-set 6500 korul a masodik cd-t 4300 korul vettem. Nekem nem tunik rossz felvetelnek (A dvd koncert felvetelt szeretem legjobban) de lehet, hogy csak a rendszerem keves ahhoz, hogy kifussa magat a cd. (Marantz Pm7200 JmLab Chorus 707 (nem S szeria) es egy regi made in ausztria philips cd jatekos)
Elküldve: 2006. 10. 03. 16:25
Idézet: r4pt0r - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 18:35

Olvasgattam itt ott a cat kábelek használatáról, és meggyőző vélemények vannak róla, hogy ára ellenére tényleg jó.
Na én ezeket szűrtem le:
cat 5: az „olcsóbb” rendszerek hibáit kicsit javítja a kábel saját „hangja miatt”
cat 6: ??
cat 7: igazán csak a jó rendszerekhez ajánlott, mert „steril” hangja miatt a legkisebb hibákat is meg lehet hallani, ami a cat 5 nél nem
Na egy pár kérdés ezekkel kapcsolatban:
- tényleg sokkal jobbak, mint a boltban kapható pár száz forintos 4mmes réz kábelek?
- az UTP vagy az STP jobb, vagy egyáltalán van e valami (árnyékoláson kívül) különbség?
- most tudok magamnak szerezni olcsón cat 6os kábelt, mik a tapasztalatok? jó e kezdésnek? (ha majd tudok szerezni jobbat pl. cat7et akkor lehet lecserélem de ha csak megéri)
Most így hirtelen ennyi, előre is kösz a válaszokat/hozzászólásokat.
cat7nek tisztabb a magasa mint a cat5nek (kevesbe karcos). szvsz eleg neutralis hangu kabel, de szigoruan az arahoz merten jo.
az utobbi idoben cserelgettem elotte-mogotte a cuccokat es a kabeleket is, de eddig meg mindig visszatertem hozza (lowcost kabelek kozott).
Elküldve: 2006. 10. 03. 16:46
erre kivancsi lennek, de az teny, hogy nalunk vmi csattogos tulvezerelt szarokat arulnak (pedig a zenejuket szeretem).
Elküldve: 2006. 10. 03. 16:54
Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 17:46
Ezaaaaaaz!

(nem ertek hozza, szoval csak fulre tudom mondani, hogy olyan magasan ciccego hangok lennenek, mintha lelenne vagva X HZ-nel magasabb hang, es oda egy kemeny vagas lenne rakva... en foleg a dobnal es az eneknel vettem eszre... en eloszor aszittem, hogy ilyen o'cku'l feelinget akarnak, de amikor mar nem elso ilyen cd-t hallgattam kezdtem rajonni hogy a cd lesz a szar.

Elküldve: 2006. 10. 04. 08:37
http://en.wikipedia....ki/Loudness_war
A Californicationt is külön említik...
Elküldve: 2006. 10. 04. 08:57
Idézet: Boba - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 17:54

(nem ertek hozza, szoval csak fulre tudom mondani, hogy olyan magasan ciccego hangok lennenek, mintha lelenne vagva X HZ-nel magasabb hang, es oda egy kemeny vagas lenne rakva... en foleg a dobnal es az eneknel vettem eszre... en eloszor aszittem, hogy ilyen o'cku'l feelinget akarnak, de amikor mar nem elso ilyen cd-t hallgattam kezdtem rajonni hogy a cd lesz a szar.

ha megnezed egy hangszerkesztoben, szepen fel van nyomva az egesz a szelein olyan vagassal, hogy mar szemre is "orom" nezni. nemtom milyen studiomunka vezetett ide... clippeles jol hallhato egy gyengebb rendszeren is.
van olyan felvetelem, aminel nincs dinamikakompresszo, de ugye ezt egy muzikcenteren nem lehet meghallgatni, mert keptelen a dinamikus megszolalasra.
Szerkesztette: arn 2006. 10. 04. 09:00 -kor
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:51

Na mind1... van masik... nemreg tettem szert egy ujabb Muckshow cd-re, az tetszik.

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:16
Idézet: arn - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 9:50
Én lehetőség szerint igyexem legalább havi 2 cd-t venni és azt kell mondanom legalább a felük hagy kívánnivalót maga után. Némelyik iszonyatosan szarul tud szólni, legutóbbi ilyenem a Shakira - Oral fixation vol2 című album... ráadásul pont aznap, mikor vettem, voltam a Pennában és tesztcdként is használtam - volna, de az eladó is megkért, hogy inkább tegyünk be mást.
Elküldve: 2006. 10. 15. 09:58
Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 9:57
Milyen progival lehet megnézni, hogy a frekimenete milyen?
Szerkesztette: topeti 2006. 10. 15. 09:59 -kor
Elküldve: 2006. 10. 16. 11:44
Idézet: topeti - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 10:58
soundforgeal meg lehet
de ez nem frekimenet.
Elküldve: 2008. 08. 27. 18:49