HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 03. 18:25

idézet:
Ezt írta topeti:

Ezt nem értem, mire fel értetted azt, hogy "csak azt ne" ? Mit ne? nem érteeem!! :confused:
[/quote]

A tesztre értettem. Már amennyiben arra gondoltál, hogy jó lenne valami tesztet olvasni róluk mondjuk a Sztereóban vagy a Hi-Fi Piacban.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#342 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:14

idézet:
Ezt írta mathias:
602-esen jobban kilehetett hallani a mély hangokat, a 602-esen a mély pattogósabb volt[/quote]

Tény és való, hogy ott kicsit túlvan nyomva a mélyek ereje, bár elismerem, hogy ha az erősítőn kicsit leveszel belőle akkor egészen jó hangja lesz a mélyeinek.

idézet:
Ezt írta Apró:
A relatíve olcsó 3-utas hangfalaktól általában óva intik az embert. A hifi-guruk szerint 1 milla alatt csak két utas hangfalat szabad venni (dinamikusokról beszélek).[/quote]

Szerintem is kb ott a határ, esetleg félmilla.

idézet:
Ezt írta topeti:

Most döbbentem rá, hogy a 714-es is 3 hangszórós állódoboz és nagyon kellemes ára van csak nem tudom milyen a hangkép.
Boba, ha megyek le, lécci ilyet mindenképpen készits oda :) Egyébként mennyiért lehet nálatok a fent emlitett tipusokat megvenni?
[/quote]

714-est nem láttam. Álló dobozok nemigazán szoktak lenni, most ami van az 706-707-716 asszem. Árakat nemtudok, 707-ről tudom, hogy 160.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#343 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:28

idézet:
Ezt írta Apró:

A tesztre értettem. Már amennyiben arra gondoltál, hogy jó lenne valami tesztet olvasni róluk mondjuk a Sztereóban vagy a Hi-Fi Piacban.
[/quote]

Akkor nagyon félreértettél :) Ez az én saját tesztem volt amit a fülemmel hallottam :D Igy már remélem okés.
Mission m73-74 tetszett de a mélye valahogy... nem is tudom; a Tannoy R2-ben pedig a közép volt halott, olyan tulságosan nyugodt, az életet hiányoltam belőle, viszont a mélye jó volt. A kettőt kéne ötvözni. Nos, ilyan hangfalat keresek. Ha tudsz ilyenről, szólj :)

[ 2004. február 03.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#344 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:34

idézet:
Ezt írta topeti:

Ha tudsz ilyenről, szólj :)
[/quote]

Sztem egy JmLab kicsi utopia megfelelne neked :D 1,5 milláért a kezedbe is nyomják kb :) (Amúgy elég durva ár, egy 2 utas kisdobozért :()

#345 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:38

idézet:
Ezt írta Boba:

Sztem egy JmLab kicsi utopia megfelelne neked :D 1,5 milláért a kezedbe is nyomják kb :) (Amúgy elég durva ár, egy 2 utas kisdobozért :()
[/quote]

A végén az lesz hogy elegem lesz az egészből és tényleg meg is veszem :D ;) :p
Apró - létezik (100-200 közti árban) olyan álló hangfal ami teljesítené az igényeimet? (az hogy álló jelenthet 2 utast és 3 utast is egyaránt, a lényege számomra itt az állódoboznak annyi, hogy nem kell hozzá külön állvány; ha viszont van olyan ami bookshelf de tudja azt amit elvárok tőle, akkor úgy is jó, bánom is én, akkor veszek hozzá állványt)

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#346 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:48

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Akkor nem hallottál még a The W.A.T.C.H kisdobozról (valami mozaikszó nem tudom a teljes nevét). Pár éve még kapható volt ánglus földön. Nettó 12 l-es 22kg/db-os törpe. '96-os ára 9900 angol font/db volt. :eek: :eek: Ma már semmit nem tudni róla...

Üdv: DDL

[ 2004. február 03.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#347 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:53

idézet:
Ezt írta DDL:
[QB]

Akkor nem hallottál még a The W.A.T.C.H kisdobozról (valami mozaikszó nem tudom a teljes nevét). Pár éve még kapható volt ánglus földön. Nettó 12 l-es 22kg/db-os törpe. '96-os ára 9900 angol font/db volt. :eek: :eek: Ma már semmit nem tudni róla...

[/quote]

:) Ilyeneket amikor olvasok, csak nevetek rajta. Komolyan vannak emberek akik annyit szánnak 1 pár hangfalra, amennyiért már lakást lehet venni? Sosem fogom ezeket az embereket megérteni (kivéve ha NEM OTTHONRA veszi, hanem stúdióba, az más tészta, na de a nappaliba... és orvos már látta?)

#348 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 23:07

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Az ár lehet, hogy durva, viszont a hangja....az valami mennyei. Nálam ő vitte el a pálmát a tavalyi HES-en. No persze falat senki ne akarjon vele bontani, mert arra nem alkalmas. Meg talán a romantikus orgona sem tartozik a kedvencei közé, de azért undorral elfogadnám :D

#349 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 23:09

idézet:
Ezt írta topeti:

Akkor nagyon félreértettél :) Ez az én saját tesztem volt amit a fülemmel hallottam :D Igy már remélem okés.
Mission m73-74 tetszett de a mélye valahogy... nem is tudom; a Tannoy R2-ben pedig a közép volt halott, olyan tulságosan nyugodt, az életet hiányoltam belőle, viszont a mélye jó volt. A kettőt kéne ötvözni. Nos, ilyan hangfalat keresek. Ha tudsz ilyenről, szólj :)

[/quote]

Akkor O.K. ;)

#350 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 23:39

idézet:
Ezt írta topeti:

A végén az lesz hogy elegem lesz az egészből és tényleg meg is veszem :D ;) :p
Apró - létezik (100-200 közti árban) olyan álló hangfal ami teljesítené az igényeimet? (az hogy álló jelenthet 2 utast és 3 utast is egyaránt, a lényege számomra itt az állódoboznak annyi, hogy nem kell hozzá külön állvány; ha viszont van olyan ami bookshelf de tudja azt amit elvárok tőle, akkor úgy is jó, bánom is én, akkor veszek hozzá állványt)

[/quote]

Hááát, ahhoz pontosan ismerni kellene az igényeidet. Tudom, hogy már leírtad korábban, de gyakran előfordul, hogy két ember ugyanazt mondja, de közben teljesen másra gondol.
Ebben az árkategóriában én mindenképpen maradnék a kisdoboznál. Valószínüleg a 707S-t venném az első helyre, habár az nem is annyira kicsi, vagy inkább gyüjtenék még egy kicsit, és akkor Cobalt 806S 240 eFt-ért...no, de ne legyünk telhetetlenek :)
Nagyon korrekt kis doboz még a Dynaudio Audience 42, ennek asszem olyan 180 eFt körül van az ára, viszont nehéz hajtani, és nagyon kényes a jó elektronikára. Viszont a mélyei megdöbbentőek a méretéhez képest.
Ha mindenképp álló doboz, akkor talán Kef Q3, én ugyan még nem hallottam, de sokan dícsérik.
Az árához képest igen impresszív doboz még a Polk Audio RTi 8-as. Gőzöm sincs, hogy milyen hangja lehet, viszont egy igen méretes (1006 mm magas), szép kivitelű, két utas álló hangfal, 2db 16,5 cm-es mélyközéppel, valódi faborítással, aranyozott kettős csatlakozókkal 189 eFt-ért. Netdepo.hu oldalon megnézheted. Ha jól tudom, az Octogon Audio a hazai forgalmazó, náluk talán meg is tudod hallgatni.
Ezzel együtt, figyelembe véve a szobád méreteit, valamint azt a tényt, hogy panelban laksz, ami veszettül tud ám búgni (sajnos tapasztalatból beszélek), én inkább kisdobozra voksolnék. Emellet szól az is, hogy ha jól emlékszem, akkor számodra a középtartomány minősége a legfontosabb (amúgy nagyon helyesen :))

#351 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 23:43

idézet:
Ezt írta topeti:

:) Ilyeneket amikor olvasok, csak nevetek rajta. Komolyan vannak emberek akik annyit szánnak 1 pár hangfalra, amennyiért már lakást lehet venni? Sosem fogom ezeket az embereket megérteni (kivéve ha NEM OTTHONRA veszi, hanem stúdióba, az más tészta, na de a nappaliba... és orvos már látta?)
[/quote]

Ezt nem így kell nézni. Aki ilyen hangfalat vesz, annak lehet, hogy ez egy havi fizetését emészti fel. Az azért már elfogadható áldozat egy igazán jó hangért cserébe ;)

#352 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 06:56

idézet:
Ezt írta Apró:

Hááát, ahhoz pontosan ismerni kellene az igényeidet. Tudom, hogy már leírtad korábban, de gyakran előfordul, hogy két ember ugyanazt mondja, de közben teljesen másra gondol.
Ebben az árkategóriában én mindenképpen maradnék a kisdoboznál. Valószínüleg a 707S-t venném az első helyre, habár az nem is annyira kicsi, vagy inkább gyüjtenék még egy kicsit, és akkor Cobalt 806S 240 eFt-ért...no, de ne legyünk telhetetlenek :)
Nagyon korrekt kis doboz még a Dynaudio Audience 42, ennek asszem olyan 180 eFt körül van az ára, viszont nehéz hajtani, és nagyon kényes a jó elektronikára. Viszont a mélyei megdöbbentőek a méretéhez képest.
Ha mindenképp álló doboz, akkor talán Kef Q3, én ugyan még nem hallottam, de sokan dícsérik.
Az árához képest igen impresszív doboz még a Polk Audio RTi 8-as. Gőzöm sincs, hogy milyen hangja lehet, viszont egy igen méretes (1006 mm magas), szép kivitelű, két utas álló hangfal, 2db 16,5 cm-es mélyközéppel, valódi faborítással, aranyozott kettős csatlakozókkal 189 eFt-ért. Netdepo.hu oldalon megnézheted. Ha jól tudom, az Octogon Audio a hazai forgalmazó, náluk talán meg is tudod hallgatni.
Ezzel együtt, figyelembe véve a szobád méreteit, valamint azt a tényt, hogy panelban laksz, ami veszettül tud ám búgni (sajnos tapasztalatból beszélek), én inkább kisdobozra voksolnék. Emellet szól az is, hogy ha jól emlékszem, akkor számodra a középtartomány minősége a legfontosabb (amúgy nagyon helyesen :))
[/quote]

Köszi a választ!
Jól emlékszel, hogy a középtartomány fontos, de azért nem árt ha egy kicsit érzem a basszust is ! :) 200 felé már semmiképpen sem akarok menni, arra meg nulla az esélyem, hogy Ausztriába kimenjek hangfalat venni (mivel a kocsival /ami a szüleimé/ borsodból kéne indulnom szoval ez kilőve)
Aham... akkor 707S tervbevéve, KEF-re kivancsi vagyok bár azt mondják hogy nem való discohoz (amit én igen sokat fogok hallgatni) bár majd akkor minden kiderül, ha meghallgattam.
Na, megnéztem a Polkaudio hangfalat is. Emlékeztet a mission m74i-re csak itt felül van a csipogó és nem középen. Mivel ez uj termék, az akciós ára majd lemegy ugy 140 körülire szerintem (mármint ha az eddigi akciós árcsökkentéseket veszem figyelembe a netdepónál).
Az Octogon Audio Budapest, Teréz körút 19. sázm alatt található. Ha egyszer arra járok majd beugrok, de hova tegyem a hazajárós hátizsákomat addig? :D

Boba, te pedig kukkantsd meg [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003055&p=4#000164"]ezt[/url] az aláírást és próbálj meg rajta nevetni ahogy én tettem :)

[ 2004. február 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

#353 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 06:58

idézet:
Ezt írta Apró:

Ezt nem így kell nézni. Aki ilyen hangfalat vesz, annak lehet, hogy ez egy havi fizetését emészti fel. Az azért már elfogadható áldozat egy igazán jó hangért cserébe ;)
[/quote]

Olyan fizetést kérek én is. Nem kell sokáig, csak 12 hónapig. Sok évig megoldaná a gondjaimat az tuti. Jaj beleért a kezem a bilibe :) Jóéjt nektek, én kidőltem (egyre jobban nem bírom az éjszakázást, csak nem öregszem?? :().

#354 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 07:43

idézet:
Ezt írta topeti:

[/quote]

Az biztos, hogy miután én hallottam belebetegedtem ;)

[ 2004. február 04.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#355 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:08

idézet:
Ezt írta DDL:
[QB]

Az biztos, hogy miután én hallottam belebetegedtem ;)

[/quote]

Akkor örülök, hogy még nem voltam soha High-End Show-n :D :p

#356 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:26

idézet:
Ezt írta topeti:

Akkor örülök, hogy még nem voltam soha High-End Show-n :D :p
[/quote]

Ott ezt garantáltan nem élnéd meg. Sajnos a hazai hájendsók szinvonala eléggé alacsony. Én sem ott hallottam.

#357 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:29

idézet:
Ezt írta Apró:

Az ár lehet, hogy durva, viszont a hangja...
[/quote]

Tudom :) Nekem az utopia a jelenlegi álmom. Persze csak jelenleg, mivel nemigazán ismerem a komolyabb falakat, csak nagyon keveset. E kevés választék közül a kedvencem az utopia sorozat.

#358 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:33

idézet:
Ezt írta topeti:

Boba, te pedig kukkantsd meg [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003055&p=4#000164"]ezt[/url] az aláírást és próbálj meg rajta nevetni ahogy én tettem :)
[/quote]

Ezt nem vettem még észre, de köszi :)

Valszleg lecserélem inkább az aláírásom, úgy vélem, Ő régebb óta használja ezt :)
(Amúgy Dolák-Shaly Róbert: Madáretető című könyvéből való az idézet.)

#359 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 10:43

idézet:
Ezt írta topeti:

Köszi a választ!
Jól emlékszel, hogy a középtartomány fontos, de azért nem árt ha egy kicsit érzem a basszust is ! :) 200 felé már semmiképpen sem akarok menni, arra meg nulla az esélyem, hogy Ausztriába kimenjek hangfalat venni (mivel a kocsival /ami a szüleimé/ borsodból kéne indulnom szoval ez kilőve)
Aham... akkor 707S tervbevéve, KEF-re kivancsi vagyok bár azt mondják hogy nem való discohoz (amit én igen sokat fogok hallgatni) bár majd akkor minden kiderül, ha meghallgattam.
Na, megnéztem a Polkaudio hangfalat is. Emlékeztet a mission m74i-re csak itt felül van a csipogó és nem középen. Mivel ez uj termék, az akciós ára majd lemegy ugy 140 körülire szerintem (mármint ha az eddigi akciós árcsökkentéseket veszem figyelembe a netdepónál).
Az Octogon Audio Budapest, Teréz körút 19. sázm alatt található. Ha egyszer arra járok majd beugrok, de hova tegyem a hazajárós hátizsákomat addig? :D

[ 2004. február 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Milyen zenéket hallgatsz, milyen arányban? A modern elektronikus zenék ugyanis nagyon más követelményeket támasztanak egy rendszerrel szemben, mint mondjuk a jazz, klasszikus illetve akusztikus muzsikák. Sávszélekre vannak kihegyezve, hogy a relatíve olcsó cuccokon, fröccsöntött, színes-szagos-hétzenélős mjúzik centereken is "bombasztikusan" szóljanak.

Én két hete élek együtt az új erősítőmmel, és azóta fülig érő szájjal hallgatok zenét. A minap belefüleltem néhány régebbi, popposabb lemezembe (Simply Red, Moby, George Michael, Robbie Williams), és ezeknél a zenéknél a különbség sokkal kisebb volt annál, mint amit mondjuk egy Rubén Gonzalez, Rabih Abou-Khalil, Charles Mingus vagy Patricia Barber lemezt hallgatva tapasztaltam.

Szóval a preferált zene nagyon meghatározó a rendszer kiválasztásakor. Volt nálam olyan erősítő, amin olyan energiával pumpált a Metallica, a Queens Of The Stone Age meg a Pantera, hogy csak pislogtam! Aztán kifinomultabb zenékre váltva hamar előjöttek a hiányosságai.

Ha meg valaki olyan rendszert akar, ami "nem tud hibázni", annak piszok mélyen kell a zsebébe nyúlnia :D

Ezért nem nagyon tudok mit kezdeni az olyan hozzászólásokkal, hogy "főleg metált hallgatok meg klasszikust, de néha egy kis jazzt is, meg a house zenét is szeretem". El kell dönteni, hogy melyik a legfontosabb, és az alapján kell rendszert keresni. Az elérhető árú rendszerek között szvsz nincsenek "mindent vivők". Amit annak mondanak, vagy esetleg első hallásra annak tűnik, arról előbb utóbb kiderül, hogy igazából semmiben sem képes kiemelkedőt nyújtani.

#360 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 15:18

idézet:
Ezt írta Apró:

Milyen zenéket hallgatsz, milyen arányban? A modern elektronikus zenék ugyanis nagyon más követelményeket támasztanak egy rendszerrel szemben, mint mondjuk a jazz, klasszikus illetve akusztikus muzsikák. Sávszélekre vannak kihegyezve, hogy a relatíve olcsó cuccokon, fröccsöntött, színes-szagos-hétzenélős mjúzik centereken is "bombasztikusan" szóljanak.

Én két hete élek együtt az új erősítőmmel, és azóta fülig érő szájjal hallgatok zenét. A minap belefüleltem néhány régebbi, popposabb lemezembe (Simply Red, Moby, George Michael, Robbie Williams), és ezeknél a zenéknél a különbség sokkal kisebb volt annál, mint amit mondjuk egy Rubén Gonzalez, Rabih Abou-Khalil, Charles Mingus vagy Patricia Barber lemezt hallgatva tapasztaltam.

Szóval a preferált zene nagyon meghatározó a rendszer kiválasztásakor. Volt nálam olyan erősítő, amin olyan energiával pumpált a Metallica, a Queens Of The Stone Age meg a Pantera, hogy csak pislogtam! Aztán kifinomultabb zenékre váltva hamar előjöttek a hiányosságai.

Ha meg valaki olyan rendszert akar, ami "nem tud hibázni", annak piszok mélyen kell a zsebébe nyúlnia :D

Ezért nem nagyon tudok mit kezdeni az olyan hozzászólásokkal, hogy "főleg metált hallgatok meg klasszikust, de néha egy kis jazzt is, meg a house zenét is szeretem". El kell dönteni, hogy melyik a legfontosabb, és az alapján kell rendszert keresni. Az elérhető árú rendszerek között szvsz nincsenek "mindent vivők". Amit annak mondanak, vagy esetleg első hallásra annak tűnik, arról előbb utóbb kiderül, hogy igazából semmiben sem képes kiemelkedőt nyújtani.
[/quote]

Üdv!

Az általad zárójelben említett (Simply Red, Moby, George Michael, Robbie Williams) zenéket (no meg a Metallicát, Panterát is) ismerem, de a többiről gőzöm sincs micsodák /Rubén Gonzalez, Rabih Abou-Khalil, Charles Mingus vagy Patricia Barber/.
Én főleg a 90-es évek discó zenéit meg néhány mostani slágert hallgatok 90%-ban (Ice Mc, Masterboy, Scooter stb...) Ezért olyat keresek, ami főleg ezen a téren jó és tiszta erős a közepe. Én a Tannoyt, Missiont és a BW-t találtam ilyennek azok közül, amiket meghallgattam (Mission, BW, JBL, JPW, Tannoy, Wharfelade, Magnat).
A könnyebség kedvéért idemásolom a néhány hónappal ezelőtt elkészített saját élménybeszámolómat :)
idézet:
Mai mottóm: Hogy sétáljunk öt órát Pesten, és hogy töltsünk el azon felül kettőt zenehallgatással.

Adatok: a szobám 20 m2-es alapterületü, benne egy szekrénysorral, ággyal és ülögarniturával. Ebbe kerestem hangfalat, és úgy érzem, meg is találtam.
Tesztanyag: Hevia, sok énekhangot tartalmazó számok (Republic, Baby Sisters) na és egy kis Soho Party a dübörgés végett. Nagyjából egy ilyen cd-vel "felvértezve" indultam útnak. Sajnos nem volt időm megfelelő cd-t késziteni, de ez is megtette.

...első utam a Satsys-be vezetett. Itt H/K erősítő volt és asszem szintén H/K DVD (a H/K tipusait nem tudom megmondani). Itt két hangfalat teszteltem.
Az első tesztalany a JBL Northridge E80-asa (146.000/pár) volt. Visszafogott magas, kicsit erőtlen közép és igen sok búgós mély jellemzi (a mély elnyomta a közepet ezért erősen középhiányos volt).
Őt követte a B&W 602S3 (120.000/pár). Nagyon tiszta a közép és a magas, a mélye eleinte kevésnek tünt, de ez azért volt, mert 12 m2 körüli szobában voltunk, viszont tiszta volt a hangja és nem búgott a mély sem. Erről a hangfalról irok még bővebben...

A következő állomás az Aymara volt. A házimozierősítő és a DVD lejátszó ROTEL volt (a Rotel tipusait nem tudom megmondani, de talán A02-es). Itt párhuzamosan teszteltünk 3 B&W hangafalat:
B&W 602.5 (108.000/pár) - Ő volt a három közül a leggyengébb eresztés: kevés volt benne a közép, és több mély, mint a 602 esetében de nekem nem tetszett a hangja.
B&W 309 (110.000/pár) - A magas a helyén van, az ő közepe is tiszta, már majdnem tökéletes. Ennek a hangfalnak van egy különálló mély hangszórója, ami szépen szól, csak ezáltal a középérzet picit csökken (a 602-eshez képest). A 309-es kenterbe verte a JBL E80-ast; szépen elkülönül a mély a középtartománytól, nincs átfedés, és nem döng hanem tiszta erőteljes mélyet produkál. Mivel nekem kicsi a szobám a JBL-hez (ugyanis 30 m2 körüli helységre van tervezve) a 602-es sokkal ideálisabb. Végre beláttam Boba, hogy mennyire igazad volt
602 (120.000/pár) - A zenészek végre a helyükre kerültek. A magas itt tiszta volt és nem fátyolos, az ő közepe a legrészletezőbb a 3 közül, kifejezetten tetszik a tiszta és erőteljes középtartomány, köszönhető ez a nagy érzékenységének, és a meglepi az, hogy hangerősségben csak kicsivel kevesebb mélyet ad ki magából, mint a 309-es, viszont frekvenciában mégis 52 Hz-ig le tud menni, a 309-es csak 60-ig. Mivel párhuzamosan kapcsolgattuk ide oda a zenét (309-esről a 602-esre), rájöttem, hogy az ő mélye pörgös disco és rock zenénél csak alig marad el a 309-esétől, de az énekhang és a beszédhang!!! Az egészen más. Nálam egyértelműen ő a győztes.

Hosszú sétával eljutottam a Netdepo-ba. Itt találtam rá a JPW-re. Azért az árért szépen szólt, de felejtős... Itt NÉGY tesztalany volt: 2 hangfal és 2 házimozierősítő.
Először a Marantz SR-4400-assal hallgattam a hangfalakat, majd a Denonnal. Hááát.... a kettő közül egyértelmű Denon fölény legalábbis nálam. nos a hangfalak...
Tannoy mX3-M (79.000): A magas hangok nem elég élesek, kicsit tompák, a közép jó bár visszafogott kicsit, a mély lehetne picivel több, de nem kevés. A mély/közép elhatárolás jol sikerült. Szép az átmenet, nincsenek hiányosságok a hangképből.
Tannoy Revolution R2 (138.000): Az mX3-ashoz képest tisztább volt a közepe, pontosabbak a mélyek, áthatóbbak, mélyrehatóbbak, egész kellemes volt... a magas is szép tiszta. Alapvetően egy probléma van csak vele, hogy a szoba mérete szerintem kicsi ehhez a hangfalhoz, valamint az, hogy nem tudtam mellétenni a 602-es B&W-t de van 1 sejtésem, hogy a 602-es közepe megintcsak a részletessége miatt megfogna és a mélye annak sem hiányos... hát igen, úgy érzem, elfogult lettem a 602-est illetően.

Utolsó állomás a Hifi barlangba vezetett. Megijedtem a helység nagyságától mert tudtam hogy egészen becsapósak lesznek akkora teremben a hangok (főleg a mélyek). Itt is két hangfalat teszteltem. Az erősítő egy Marantz volt (tipust itt se tudok mondani).
Megjegyzem, volt még egy induló hangfal, a Mordaunt Short MS-906-os, de amint meghallottam, rögtön tetettem is vissza a helyére. Elvileg 90 dB. volt az ugy 82 kábé, iszonyat halk volt a Mission-höz és/vagy a Tannoy-hoz képest. Felejtős volt számomra. Akkor tehát a teszt...
Mission m74 (103.900): Határozott magas, a közép hangja tisztább és hangosabb, mint az R2-esé, a mélye öblösebb, mint az R2-esé, kicsit olyan búgós mint amilyet a JBL-nél tapasztaltam, de nekem ez a mély nem jön be (nem merem ekkora szobába ezt a búgós mélyet). Inkább hanyagolom, úgyis találtam tőle jobban tetszőt (azon kivül kifutószéria a boltos szerint - vagy ez netán reklámfogás akart lenni hogy sürgessem a vételt?)
Tannoy Revolution R2 (133.900): Az m74-hez képest tompábbak a magasai (és a közepei is) valamint lágyabb a mélye.

Konklúzió:
Két hangfal van ami tetszik: B&W 602 és a Tannoy R2. A Tannoy-al pici aggályom van a mélyét illetően, mivel ugy érzem kicsi a szobám ehhez a hangfalhoz, de úgy hiszem ha az R2-esről átkapcsolnám a hangot a 602-esre, akkor hirtelen észrevenném, hogy a közép tisztább és dinamikusabb. Pusztán csak a szép mély miatt nem fogok nagy állódobozt venni, pláne, ha találtam olyat, aminek a magasa és a közepe jobban tetszett, még ha ez egy picit a mély rovására ment, de hozzá kell tenni hogy a 602-est 10-12 m2-es szobácskába hallgattuk és ott megint máshogy szol mint egy nagy teremben. De ha neadj isten kevésnek itélném meg a későbbiekben a mélyet, még mindig vehetek egy kis teljesitményű aktiv szubot.

Jaj, kuriózumként meghallgatam egy részletet a Carmina Burana-ból (azt, ahol megszólalt az üstdob) a 602-essel önmagában és aktiv méllyel. Szavakkal nehéz leirni. Iszonyatos... végre megértettem milyen fontos a zenében egy tiszta erőteljes mély hang.
[/quote]

[ 2004. február 05.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.