Amatőr kérdés: x ohmos hangfal hány ohmos erősítőhöz jó?
Elküldve: 2004. 11. 24. 22:20
Sziasztok, nem találtam megfelelő topicot ezért itt kérdezem meg. Most vettem egy hangfalpárt és az egyik barátom azt mondta,h az új hangfalaknak 40 óra bejáratásra van szükségük,addig nem szabad őket meghajtani. Ez igaz?
thx
thx
Elküldve: 2004. 11. 24. 22:45
Kedves szlatmik!
Kérdezd meg a barátodat, hogy ha nem szabad meghallgatni 40 órán át, de annyit járatni kell, hogy ezt ő hogy oldaja meg? A szomszédjánál járatja be?

Egyébként igaza van. Be kell járatni. Üzemórában 40 órát mennie kell. Kicsit változik a hangja közben.
Remélhetőleg érzékelni lehet, hogy "mélyül" a hangja. A hangszóró membránja a rezgésektől kicsit betörik, az anyagszerkezete módosul, ezért lesz másabb a hangja. De általában előnyére változnak.
A mély rezonanciafrekije a bejáratás után lejjebbre mázik 2-3 Hz-el.
Az igényesebb cégeknél bejáratott hangfalakon lehet demózni. De van, ahol előtted csomagolják ki.
Amugy tul sokat nem változik a hangkép. Ha ujonnan nem tetszik a hangja, bejáratva sem fog
Üdv, Péter
Kérdezd meg a barátodat, hogy ha nem szabad meghallgatni 40 órán át, de annyit járatni kell, hogy ezt ő hogy oldaja meg? A szomszédjánál járatja be?

Egyébként igaza van. Be kell járatni. Üzemórában 40 órát mennie kell. Kicsit változik a hangja közben.
Remélhetőleg érzékelni lehet, hogy "mélyül" a hangja. A hangszóró membránja a rezgésektől kicsit betörik, az anyagszerkezete módosul, ezért lesz másabb a hangja. De általában előnyére változnak.
A mély rezonanciafrekije a bejáratás után lejjebbre mázik 2-3 Hz-el.
Az igényesebb cégeknél bejáratott hangfalakon lehet demózni. De van, ahol előtted csomagolják ki.
Amugy tul sokat nem változik a hangkép. Ha ujonnan nem tetszik a hangja, bejáratva sem fog

Üdv, Péter
Elküldve: 2004. 11. 24. 23:01
Köszi a gyors választ!
Egy Magnat motion 880 ról van szó. Igazából ez az első igazi hangfalam. Eddig főleg, egybeszerelt "hangfalakhoz" volt szerencsém és hihetetlen a különbség. Olyan hangokat hallok meg amikről azt sem tudtam,h léteznek.
Nagyon tetszik a hangja, úgyhogy fogyasztom a 40 órát szorgalmasan
Egy Magnat motion 880 ról van szó. Igazából ez az első igazi hangfalam. Eddig főleg, egybeszerelt "hangfalakhoz" volt szerencsém és hihetetlen a különbség. Olyan hangokat hallok meg amikről azt sem tudtam,h léteznek.

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:02
Hi!
Darabja 40.000 Ft vagy párja?

Tied is bükkszinü?
Kellemes zenehallgatást
Üdv, Péter
Darabja 40.000 Ft vagy párja?

Tied is bükkszinü?
Kellemes zenehallgatást

Üdv, Péter
Elküldve: 2010. 05. 18. 19:45
Hy!
Két kérdés...
1. Nekem a hifire az van írva ,h 16ohm amit rákötök hangfalszett mélynyomója 8ohm a magasak meg 6ohm-osak. Ami eddig volt az erősítőn hangfal az is 8ohm volt és eddig nem volt baja az erősítőnek.... ez isteni csoda, hogy eddig nem vagy számíthatok rá ,h későbbse lesz baj?
2. Elvileg elég durván kéne szólnia a basszusnak a mélynyomóból de akárhogy állítgatom elég gyér marad ez vajon az erősítő hibája? (kenwood hifiről van szó)
Két kérdés...
1. Nekem a hifire az van írva ,h 16ohm amit rákötök hangfalszett mélynyomója 8ohm a magasak meg 6ohm-osak. Ami eddig volt az erősítőn hangfal az is 8ohm volt és eddig nem volt baja az erősítőnek.... ez isteni csoda, hogy eddig nem vagy számíthatok rá ,h későbbse lesz baj?
2. Elvileg elég durván kéne szólnia a basszusnak a mélynyomóból de akárhogy állítgatom elég gyér marad ez vajon az erősítő hibája? (kenwood hifiről van szó)
Elküldve: 2010. 05. 19. 05:35
Idézet: Pulpa - Dátum: 2010. 05. 18. 20:45
Hy!
Két kérdés...
Két kérdés...
Egy darabig elmegy, a körülményektől függően... de hogy mi tartalék van beépítve az erősítőbe, valóban csak isten tudja.
Idézet
Ennyit tud összességében a konnektortól a levegőig.... ha az általad megadott "információ" mennyiségét és minőségét figyelembevesszük, legbiztosabban a HiFi feliratról lehet megmondani, hogy mit tud. Semmit.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 05. 19. 17:36
Tehát amíg ezt az erősítőt használom addig ne számítsak zúzda basszusra? Ha rákötöm a pc-re a hifit akkor se változik semmi gondolom.....
Amúgy az erősítő 130w-os és 50hz-es
Amúgy az erősítő 130w-os és 50hz-es
Szerkesztette: Pulpa 2010. 05. 19. 17:41 -kor