HWSW Informatikai Kerekasztal: Érdekes !!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Érdekes !!!! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 31. 05:09

idézet:
Ezt írta mumtaz:
Mindig tudtam, hogy érdekes dolgok történhetnek a gépekkel ;)

Nekem pl a gép kikapcsolása után kb 1-2 órával vagy bekapcsol, vagy csak a hanszórók kezdenek ritmusosan pattogni a gép ledjeinek villogásával egyetemben.

Néha akkor kapcsol be, amikor leoltom a szobában a villyanyt ;)
[/quote]

Húzd ki a falból, és ha úgy is bekapcsol, akkor nagy mázlid van. :D :D :D :D :D

#22 Felhasználó inaktív   Guard_W 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 31. 07:42

Hmm. Kérdezhetek valamit? Remélem, kérdésemmel nem okozok feszültséget, problémát és nem von maga után semmilyen galaktikus diplomáciai válságot. A kérdésem: melyik bolygóról jöttetek? Ha nem akartok, nem kell válaszolni. :D :D :D

Az a baj, hogy a földönkívüli számítógépeteket földi hálózatra kötitek, és a kettő nem kompatibilis! Ebből erednek az említett parajelenségek!
A kedvenc gépem egy Sinclair ZX Spectrum volt. Gumibillentyűzete ritkábban ragadt be, mint ahányszor ma a windowsok lefagynak!

#23 Felhasználó inaktív   lml2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 31. 08:17

idézet:
Ezt írta stb:

Ne *assz fel! Hogy jöhetne a földön bármi is? Nem az benne a poén, hogy az aztán mindent elvezet?
[/quote]

Pedig lehet: A föld is mindent elvezet, ahogy a 0 is ...
Kérdés, hogy a konkrét esetben hol nagyobb az ellenállás. A földelés néha egy kiszáradt földben 20 éve rozsdásodó vasrúd...

DE:
Ha táp tranzformátora galvanikusan leválasztja a gépet a hálózatról, akkor ez nem lehet. A védőföld meg csak nincs bekötve az alaplapra... Igy igaza lehet stb-nek.

Esetleg feltételezhetem azt is, hogy a trafó primer oldali 0-ja és a szekuner oldali 0-ja össze van kötve, így a helyi földpotenciál rájut az alaplapra, és az antennán, modemen, hálózati kábelen, stb. bejövő másik föld közötti fesz. különbség úgy folyik át a gépen, ahogy tud.

De nem zárom ki a tranziensek lehetőségét sem, amit korábban említett valaki.
LML
A baglyok nem azok, mint aminek látszanak.

#24 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 31. 12:59

Írjatok még poénokat.
SzG
1. 'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' :)
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...

#25 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2002. 06. 01. 21:25

Idézet

Ezt írta Hackman:

Múlt héten érdekes dologra lettem figyelemes, a gép kikapcsolt állapotában néha pörög a videókártyán lévő venti    Kép alacsony fordulaton és borzalmasan hangosan.(a többi venti áll). Kérdésem, hogy találkozott-e már valaki hasonló probllémával és normális-e egyeltalán ez a jelenség ?
Ja, Epox MVP3G-M-s alaplapom, ASUS V3800TVR videókártyám van és mondanom sem kell ATX-s a tápom.
Előre is köszi. Hackman

hu, mar megint nem olvastam el mindegyik hozzaszolast :rolleyes:  szoval lehet hogy javasoltak, de mi lenne ha az egesz mindenseget egy olyan elosztoba kotned be, ami van egy kapcsolo :cool:  En igy oldottam meg, mert a tokom ki volt ma' hangfal zugasaval, es monitornak is huje hangja van [tok csondbe, elalvasnal rohadt zaravo am], ezert jott a kapcsolos hosszabbito [most lattam a tecso-ban es rohadt draga, vagy 900ft, es van pofajuk egy sima 3-as elosztoert is kb 500-at elkerni :mad:  es kotozkodik a viragarus mert odalakatoltam a bicajomat a mobil-polcahoz, es nem tudta betolni, s vart egy orat, ram, hot ideg volt, majdnem megolt :D  ez is tok para volt am ;)  Es hogy vkit kertek faradjon a kerekparjahoz, a hangosbemondoban :D , soha tobbe Fogarasi ut :p ]

[ 2002. június 01.: BlaSh szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 13. 03:53 -kor

#26 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2002. 06. 02. 23:25

Idézet

Ezt írta Dj.Kakukk:

MuldR !

OFF.
Csak Scully -t küld !
ON.

csak ha magyar hangja Nárai Erika  ;)
mert fuj Györgyi Anna  :rolleyes:
es  milyen jo volt mig a kiralyi egyesen ment, nem volt benne reklam, es normalis szinkron volt [fuj, viasat3]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 13. 03:52 -kor

#27 Felhasználó inaktív   hg001 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 06. 05. 11:56

Mondhatok én is egy otthoni parajelenséget?

Amikor berakok egy kenyeret a kenyérpirítóba, és mondjuk 1 perc múlva kinyitom a hűtőt, v. felkapcsolom a konyhában a villanyt, stb. akkor a pirító: hopp!! kidobja a kenyeret. Jó, mi? Biztos a feszültségesésre érzékeny a drága.

Nem baj, legalább van egy távirányítható pirítóssütőnk!! :)

#28 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 16:42

volt nekunk is kenyerpiritonk, raadasul olyan ami kidobja a kenyeret, fuggelegeses, par cm-it :cool:
de sajna egy nap, vmi tonkrement benne, leven hogy nem akart futeni. Erre vki felturja a szamlat+garancias papirt, erre tok paranormalis modon nincs kitoltve a garancia papirja. A draga occsem vette, igy volt ma' mivel szivatnom, hogy lehet ennyire bena :o [jo voltam mar en is bena vasarlasnal, talan tobbszor mint ő :) ]

egy masik paranormailis jelenseg multkor velem tortent: reggel suli elott kakaot ittam :o Kb delutan ketto korul mar eros gorcsok jelentkeztek, majd ereztem hogy nem leszz ennek jo vege, de gondoltam csak kibirom hazaig [fuj: nyilvanos & suli wc-k]. Persze aznap is bicajjal mentem suliba, es haza is szerettem volna erni...
A gorcsok, es egyebb ingerek enyhultek, igy gondoltam sima ut lesz, es akkor benezek meg a koliba is. Kesobb kiderult hogy makom volt hogy bementem a koliba :D
Mert fenn a hatodikon keresem az egyik sracot, erre csak vki mas alszik, de ott figyel az ajtonal ott figyelt egy tekercs wc-papir, hat lenyultam, s irany a wc. Hat, ize egy kicsit keson, vmi nem stimmelt alul. De a wc mar csak nehany meterre volt, a latvany lenyugozo, akar a Trainspotting :o Az egyikbe ott figyel vmi barna, de a masik aranylag -a korulmenyekhez kepest mar mindeegy volt- nem volt barna....
hat nagyon paranormalis volt, a mai napig nem ertem hogy ki volt az a barom aki azt irta a tejes dobozra, hogy Reggeli ital :confused: es hogy miert kell nekem tejet innom reggel, mikor tudom hogy ossze is foshatom magam, lehet hogy tesom hippnotizalt :D

#29 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 17:08

OFF:
Erről eszembe jutott egy sztori, amit le kell írnom. Eccő egy manusz mesélte el a rádióban élményét a húsvéttal kapcsolatban.

Szóval emberünk reggel jól bekajált aludttejből, majd fogta magát és átment az anyósához locsolni . Ez megvolt, anyós megkínálta kajával (sonka, torma, miegymás), de a híres anyós féle savanyúkáposztának nem tudott ellenállni. Abból is bekajált a sonkához. Elindult haza; félúton már érezte a heves "összehúzódásokat". Visszafordulni nem akart, így elkezdte szaporázni a lépteit hazafelé. Panelban lakott. Gyorsan kinyitotta kaput, amikor odaért. Rohanás a lifthez(fenn lakott a 8.-on). A liftre ki van írva: NEM ÜZEMEL.
Ekkor már erősen összeszorított lábakkal roham felfelé a lépcsőn. Pár embert félrelökött, aki jött lefele, azok meg nézték hülyének. Odaér az ajtóhoz, a kulcs már a kezében, ajtó nem nyílik. Benn a kulcs a zárban belül !!! Dörömböl ezerrel az ajtón...Kulcs csörren odabent, ajtó nyílik, mire ő betaszítja...Felesége 3 méteres szépívű repülés után a szemközti sarokban landol. Rohanás a WC-hez, közben öv a gatyán kioldva, nadrág letépve,alsógatya lenn, WC ajtó feltép ééééés ráült végre WC-re és megkönnyebülten adta át magát a "könnyítő" érzésnek... A sztorinak itt vége lehetne, de igen ám: A WC FEDŐ NEM VOLT FELHAJTVA !!!
:D :D :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#30 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 17:10

:D :D :D :D
ez is jo

#31 Felhasználó inaktív   hidden 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 09. 09:03

hi! nem e lehet e hogy e???
van az asusoknal biosban egy olyan opcio, hogy AC power loss restart. na most ha esetleg nemi aramingodozas utan, tehat nem feltetlen aramszunet utan a gep beindulhat, ehez persze kell egy kevesbe stabil tab is vagy egy kiegett fesszabajzo kondi. esetleg vmi hasonlo.
teszteld le : huzd ki a tapmadzagot es dugd vissza. ha elindul, kapcsold ki a biosban fenti opciot es probald megen. ha nem indul varj ket hetet es ha mexunik a hibajelenseg csore mulder munkanelkul marad.
XXX

#32 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 22:41

Azert ugye azt minden kedves hozzaszolo eszrevette, hogy a kiindulo problema, -amitol mellesleg kicsit eltertetek :)- az tavaly (2001) vetodott fel ? :D :D
Raadasul abban a szerencses helyzetben vagyok hogy tudom, hogy kb. 2001 februarjaban meg is oldodott.
Mindenkinek koszi a segitseget Hackman neveben is ;)
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#33 Felhasználó inaktív   petti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 17. 05:08

Hi skacok!

Most így nyáron meglehet figyelni az autókat ,hogy mikor megállnak vele akkor a hűtőventillátor még egy darabig, pár percig még megy.Ezen érdemes elgondolkodni.
:eek:

#34 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 17. 07:30

Szerintem nyissunk inkább egy PARAJELENSÉGEK c. TOPIC-ot !!! :D
Húúúú, ez az autós dolog biztosan parajelenséééééég... :rolleyes:

#35 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 17. 07:39

Nekem pedig a következő a jelenség:
A gép kikapcsolt állapotában az USB-re kötött MS Sidewinder FFB kormány időnként önnálló életre kel és elkezd forogni.
Más tapasztalt már ilyet?

#36 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 17. 08:28

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Nekem pedig a következő a jelenség:
A gép kikapcsolt állapotában az USB-re kötött MS Sidewinder FFB kormány időnként önnálló életre kel és elkezd forogni.
Más tapasztalt már ilyet?
[/quote]

PARAJELENSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG !!!!!!!!!!! :eek:
Na komolyan: ha nem használod húzd ki (ez persze nem csak a kormányra igaz :D ). Amíg nekem is volt MS FF Wheel, akkor a boot alatt pörgött-forgott. Aztán, amikor "felállt" a Windows, akkor beállt középre a kormány. Szóval nincs gáz! ;)

#37 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2002. 06. 20. 15:29

Idézet

Ezt írta piftuka:

Szerintem nyissunk inkább egy PARAJELENSÉGEK c. TOPIC-ot !!! :D
Húúúú, ez az autós dolog biztosan parajelenséééééég... :rolleyes:

de melyik kategoriaba, hova illik ez, mert mar mindenrol szol, talan "Sziget"?

Szerkesztette: blash 2004. 04. 13. 03:51 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 23:11

Ezennel a TOPIC megnyitva a SZIGET-en !!! ;)

#39 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2002. 06. 21. 00:50

<< es ime  itt a topic linkje >>    ;)

[ 2002. június 21.: BlaSh szerkesztette a hozzászólást ]

@ 2004.04.12.  inkabb ez:  Sziget --> PARAJELENSÉGEK, avagy "Az Igazság Odaát van !" @ 2002. június 21, péntek - 0:16

Szerkesztette: blash 2004. 04. 13. 03:48 -kor

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó