HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért zúg a hangfal? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért zúg a hangfal? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 12. 15:22

Nem is tudom, hogy pontosan hogy írjam le, hogy milyen hangot ad, de valami olyasmi, mintha egy nagyfeszültségű vezetéket hallgatnék...olyan zúgó hang.
A rendszer a következő elemekből áll:
-TV
-Erősítő
-Hangfalak
-PC

Ha a tv és a PC is rá van kötve az erölködőre, akkor zúg mint állat. Ha a pc-t leszedem, akkor is zúg de nagyon minimálisan (Majdnem csak max hangerőnél lehet hallani), ha viszon a pc van rákötve, és tv-ből kihúzom az antenna kábelt, akkor megintcsak megszűnik a zúgás. A tv és az erölködő ugyanarra a konektorra van dugva, a pc egy másikra. Újjabban meg azt csinálja, hogy ha rákötöm mindkettőt, akkor teljesen véletlenszerűen vagy zúg az egész, vagy szabályos időközönkét kb. 4-5mp-re zúg, majd abbahagyja, de aztán kezdi megint. (zzzz....zzzzz....zzzzz...)

Gondolom valami olyasmi lehet a problem, hogy túl közel vannak a konnektorhoz, vagy a tápkábelek zavarják egymást, vagy az antenna kábel van tűl közel a tápkábelekhez, vagy a konnektorhoz.

Mi lehet a megoldás? Nagyon kevés hely áll rendelkezésre, úgyhogy muszály ezeknek viszonylag közel lenni egymáshoz.
Arra gondoltam veszek valamiféle kábelvezető sint, amit felrakok a falra, és akkor szépen egymás alatt lenne a V220-, az antenna-, a hangfal-, a telefon- és az összes többi kábel. Erre pedig szerelnék néhány kivezetést az adott kábeltípusnak megfelelő konnektor formájában. Ennek van értelme? Vagy zavarni fogják egymást a kábelek? Mindenesetre amíg ez nincs meg, addig van valami megoldás?

#2 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 12. 16:58

Ehhez azon kivül hogy minden ilyen eset x-akta, annyit tennék hozzá hogy minden ilyen összeállításban a televízió az egyik legnagyobb ludas, lévén földeletlen készülék, általában a hangkimenete is egyszerűbben van kivitelezve.
Tehát nem kizárt hogy nem is fog így összeférni. Az összekötőkábelekből sem árt jobb minőségű, de én a helyedben kipróbálnám a villásdugók forgatását is, ilyenkor tényleg nem mindegy hogy hogy áll a villásdugó a konnektorban ha ilyen vegyes a hangrendszer. Először pl. csak a tv-ét fordítsd meg.

#3 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 12. 18:04

A jelenséget földhuroknak hívják. Nálunk ebben a kábelszolgáltató a bűnős. Esetleg le lehet kötni a koaxkábel harisnyáját a konnektor védőföldjére (ha van egyáltalán a lakásban).
Egyébként az eszközöknek sem túl egészséges így, egyik ismerősömnek a videokártya AV bemenetét égette el a koax egy videómagnón keresztül.

#4 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 12. 20:29

idézet:
Ezt írta Andreas:

Egyébként az eszközöknek sem túl egészséges így, egyik ismerősömnek a videokártya AV bemenetét égette el a koax egy videómagnón keresztül.
[/quote]

Mármint ha le van kötve vagy ha nincs lekötve, melyik nem egészséges, mert nálam is olyan dolgok vannak hogy az már Y-akta.

#5 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 13. 07:45

idézet:
Ezt írta Andreas:
Esetleg le lehet kötni a koaxkábel harisnyáját a konnektor védőföldjére (ha van egyáltalán a lakásban)[/quote]

kell legyen: epp attol lesz foldhurok, h a szamitogep a konnektorban van lefoldelve, a tobbi elektronika pedig a kabel harisnyajan keresztul, es lehet akar 50m is amig ezek valahol a tavolban (alagsor mondjuk) kozositodnek. Ekkora tavon ertelemszeruen eleg nagy zavarfeszultseget szed fol a hurok, es ezen mar semmit nem segit egy ujabb osszekotes nehany meterrel arrebb.

#6 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 13. 12:03

Köszi az infókat én is valami ilyesmire gondoltam. Csak épp ehhez nem nagyon értek. Szóval ha az antenna kábelt szétszedem és a külső burkot rákötöm mondjuk a radiátorra, akkor ezzel leföldelem? Vagy hogy is nézne ki ez pontosan? A konnektorba nem szívesen nyúlkálok...

#7 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 13. 15:37

idézet:
Ezt írta Suicide:
[QB]ha az antenna kábelt szétszedem és a külső burkot rákötöm mondjuk a radiátorra[QB][/quote]

kiprobalhatod, de ettol meg nem fog megszakadni a hurok
vmelyik agat kellen megszakitani, am:
- a PC foldeleset nyilvan nagyon ronda megoldas lenne megszuntetni
- ha az antennakabel harisnyajat nem kotod be a TV-nel, akkor a vetel fog eroteljesen romlani
- a hangkartya kimenete es az erosito kozt szinten nem lenne tul okos a foldelest megszakitani

talan a legjobb egy nem galvanikus csatolas lenne, pl optikai digitalis madzag egy kulso DA konverterig

#8 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 14. 09:49

DI BOX! :cool:
Nos dobj egy mailt és akkor megpróbálok néhány tanácsot adni,(most nem tudok a HWSW-n lógni a matáv miatt,(ezek néha tényleg x-akta dolgok), de soxor őket lehet orvosolni!

[ 2002. június 14.: Feli szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   McMaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 17:12

Bocsi hogy laikusként hozzászólok, de nekem 2 napja volt ilyen esetem.Pc nélkül.A megoldást az adta hogy megfordítottam a hangfalnál a két drótot.(+/-). A búgás pedig megszünt.A házimozi-erősítő ugyanis szintén földeletlen jószág. Hátha segítettem.
Más. Én ebben a rovatban teljesen zöld vagyok.Lehet itt hirdetni apróságokat vagy ezt is a bolhapiacba? Ott ui csak pc-s dolgok vannak.
Naná hogy nincs tápiókapuding...

mcmaci2000@yahoo.fr

IQ alapú szavazati jogot !!! avagy 3 debil erősebb mint 2 zseni...

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 18:51

idézet:
Ezt írta McMaci:
Bocsi hogy laikusként hozzászólok, de nekem 2 napja volt ilyen esetem.Pc nélkül.A megoldást az adta hogy megfordítottam a hangfalnál a két drótot.(+/-). A búgás pedig megszünt.A házimozi-erősítő ugyanis szintén földeletlen jószág. Hátha segítettem.
Más. Én ebben a rovatban teljesen zöld vagyok.Lehet itt hirdetni apróságokat vagy ezt is a bolhapiacba? Ott ui csak pc-s dolgok vannak.
[/quote]

Ennek a földeléshez semmi köze, az azért van mert nem mindegy a hangfal bekötése sem, hogy melyik a +/-

A bolhapiacon bármit hirdethetsz, más kérdés, hogy mit érdemes.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó