Oldal 1 / 1
Segítsetek!Mit tudtok róla? Panasonic SA-HE75 Házimozi rádióserősítő
Elküldve: 2004. 02. 11. 09:48
Házimozi rádióserősítőt szeretnék venni,de max.80 eFt-om van a dologra.Kinéztem a Panasonic SA-HE75-ösét.Jó vétel lenne?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.Cseka
Üdv.Cseka
Elküldve: 2004. 02. 13. 17:35
80 körül már kapsz Yamaha-t is.
RX-V440 fölöttieket is, ha szerencséd van.
RX-V440 fölöttieket is, ha szerencséd van.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog
Elküldve: 2004. 02. 13. 21:12
idézet:
Ezt írta cseka:
Házimozi rádióserősítőt szeretnék venni,de max.80 eFt-om van a dologra.Kinéztem a Panasonic SA-HE75-ösét.Jó vétel lenne?
Üdv.Cseka[/quote]
Nézzél körbe a neten.
[url="http://"http://www.netdepo.hu"]Kezd itt[/url]
Mihez kéne egyébként? Inkább mozihoz vagy zenéhez? Ha mozihoz akkor egyértelmű Yamaha, ha fontos a zene is, akkor Yamahát kerüld el gyorsan.
Elküldve: 2004. 02. 13. 21:22
idézet:
Ezt írta topeti:
Nézzél körbe a neten.
[url="http://"http://www.netdepo.hu"]Kezd itt[/url]
Mihez kéne egyébként? Inkább mozihoz vagy zenéhez? Ha mozihoz akkor egyértelmű Yamaha, ha fontos a zene is, akkor Yamahát kerüld el gyorsan.[/quote]
Miért is kéne elkerülni a Yamahát ha zene is kell? Sztem a nagyobbak egész szépen muzsikálnak. Abba meg ne menjünk bele, hogy egy 50000 Ft-os sztereo erősítő jó eséllyel porig alázza a félmillás házimozi erőlködőket ...
Egyébként, hogy a témához is szóljak, ennyiért találsz jobbat is. Ahogy már ajánlották, nézegesd meg a Netdepo-t.
Ha zenére is kéne, arra a legjobb egy sima kétcsatis erősítő.
[ 2004. február 13.: BigBear szerkesztette a hozzászólást ]
42
Elküldve: 2004. 02. 14. 00:31
idézet:
Ezt írta BigBear:
Sztem a nagyobbak egész szépen muzsikálnak.[/quote]
Ezt mondom én is. ő 80.000-ért keres házimozi erősítőt!
A Yamaha modelljei amik zenében is jók, min. kétszer annyiba kerülnek mint amennyit szeretne költeni rá.
Nézze csak meg a weboldalt és akkor majd látni fogja mi mit tud és mennyibe kerül. És én nem csinálok flémet a sztereo vs házimozi erősítők hangjárólcsak árakat akartam mutatni neki és elmondani hogy a Yamaha házimoziban nagyon jó de sztereó zenében 80 körül nem.
Elküldve: 2004. 02. 14. 08:58
idézet:
Ezt írta topeti:
Ezt mondom én is. ő 80.000-ért keres házimozi erősítőt!
A Yamaha modelljei amik zenében is jók, min. kétszer annyiba kerülnek mint amennyit szeretne költeni rá.
Nézze csak meg a weboldalt és akkor majd látni fogja mi mit tud és mennyibe kerül. És én nem csinálok flémet a sztereo vs házimozi erősítők hangjárólcsak árakat akartam mutatni neki és elmondani hogy a Yamaha házimoziban nagyon jó de sztereó zenében 80 körül nem.[/quote]
Ahhhh!!! Bocsánat!!!!![]()
Akkor én értette félre! Sorry! Yamaha alap valóban nem igazán jó zenére, ahogy más alap házimozi-erőlködő sem. Viszont mozira azért valszeg jobb választás lenne mint a pana modellje.
42
Elküldve: 2004. 02. 16. 08:02
Köszi a tanácsokat!
Az igazság az hogy kezdetben biztos zenére fog kelleni.A Yamahákkal kapcsolatban elég szórtak a vélemények,így pedig hogy főleg zenére kellene a házimozi rádióserősítő még inkább el vagyok bizonytalanodva.
Mi a véleményetek az Onkyo TX-SR501E-ről.Most 100eft-ért árulják leárazva,vagy a Denon AVR 1404,esetleg 1604-ről.Tudom ezek drágábbak,de ha már veszek,lehet hogy ennyi belefér.
A lényeg,hogy kezdetben biztosan zenére kellene!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Az igazság az hogy kezdetben biztos zenére fog kelleni.A Yamahákkal kapcsolatban elég szórtak a vélemények,így pedig hogy főleg zenére kellene a házimozi rádióserősítő még inkább el vagyok bizonytalanodva.
Mi a véleményetek az Onkyo TX-SR501E-ről.Most 100eft-ért árulják leárazva,vagy a Denon AVR 1404,esetleg 1604-ről.Tudom ezek drágábbak,de ha már veszek,lehet hogy ennyi belefér.
Üdv.
Elküldve: 2004. 02. 16. 21:47
idézet:
Ezt írta cseka:
Köszi a tanácsokat!
Üdv.[/quote]
Nos, a Denon modelljei nem rosszak. De igazi tanácsot így nem lehet adni. A legfontosabb: meghallgatni!!!!!!
Lehet, hogy 10000000000 ember, szakíró, hifista, atyaúristencsászár hozzáértő hűdejónak talál egy cuccot, de ha az egyszerűen nem fekszik a te fülednek, ízlésednek, akkor számodra csalódás lesz. Lehet, hogy neked a Yamaha hangzása jönne be leginkább, de lehet, hogy a Denon, vagy az Onkyo tetszik jobban. Még 1x: igazi tanácsot ne várj senkitől. Az általad felsorolt darabok nem rosszak, (én mondjuk hozzácsapnám a Yamaha erősítőit, vagy a Marantz egyes modelljeit is). De mindenképpen hallgasd meg őket!
Öööö... még 1: ha már tényleg áldoznál rá kicsit többet is, érdemes meghallgatni a Harman/Kardon erősítőket is.
[ 2004. február 16.: BigBear szerkesztette a hozzászólást ]
42
Elküldve: 2004. 02. 19. 16:25
idézet:
Ezt írta BigBear:
Nos, a Denon modelljei nem rosszak. De igazi tanácsot így nem lehet adni. A legfontosabb: meghallgatni!!!!!!
Lehet, hogy 10000000000 ember, szakíró, hifista, atyaúristencsászár hozzáértő hűdejónak talál egy cuccot, de ha az egyszerűen nem fekszik a te fülednek, ízlésednek, akkor számodra csalódás lesz. Lehet, hogy neked a Yamaha hangzása jönne be leginkább, de lehet, hogy a Denon, vagy az Onkyo tetszik jobban. Még 1x: igazi tanácsot ne várj senkitől. Az általad felsorolt darabok nem rosszak, (én mondjuk hozzácsapnám a Yamaha erősítőit, vagy a Marantz egyes modelljeit is). De mindenképpen hallgasd meg őket!
Öööö... még 1: ha már tényleg áldoznál rá kicsit többet is, érdemes meghallgatni a Harman/Kardon erősítőket is.
[/quote]
Mostanában valahogy nem dicsérik agyon sztereó hangzásban a Denon olcsó házimozi erősítőit, a Marantzra pedig azt mondják kompromisszum (átlagos sztereó és átlagos házimozi hangzást nyújt) viszont az új szériás H/K-ról csak jókat hallok. A NAD még amit szintén jónak tartok csak még magyar tesztet nem láttam a házimozi erősítőjéről (az angol fórumon pedig a problémáiról olvastam hogy DD kódolás közben a mélye halkan búg és nagyon közelről kb 10 centiről hallani lehet a hangfalakból halkan fehérzajt, de a szoftver frissitássel kiküszübölik majd ezen bajokat, csak még nem készült el mivel eléggé uj szériáról van szó pl. 753)
Kezdek hajlani a H/K felé a NAD-del pedig várok mert az 5.1-es erősítőiket futtatja éppen ki, és fél év mulva már tuti hogy lesz sok 6.1-es sőt 7.1-es is... bárcsak igazam lenne![]()
Elküldve: 2004. 02. 20. 09:44
idézet:
Ezt írta topeti:
Mostanában valahogy nem dicsérik agyon sztereó hangzásban a Denon olcsó házimozi erősítőit, a Marantzra pedig azt mondják kompromisszum (átlagos sztereó és átlagos házimozi hangzást nyújt) viszont az új szériás H/K-ról csak jókat hallok. A NAD még amit szintén jónak tartok csak még magyar tesztet nem láttam a házimozi erősítőjéről (az angol fórumon pedig a problémáiról olvastam hogy DD kódolás közben a mélye halkan búg és nagyon közelről kb 10 centiről hallani lehet a hangfalakból halkan fehérzajt, de a szoftver frissitássel kiküszübölik majd ezen bajokat, csak még nem készült el mivel eléggé uj szériáról van szó pl. 753)
Kezdek hajlani a H/K felé a NAD-del pedig várok mert az 5.1-es erősítőiket futtatja éppen ki, és fél év mulva már tuti hogy lesz sok 6.1-es sőt 7.1-es is... bárcsak igazam lenne[/quote]
Hmmm... Igaz ami igaz, a Denon olcsó erősítői sztereo hangzásban nem igazán jók. A Marantz viszont nem olyan rossz. Pl. az SR5300-as (igaz, kb. 1 éves modell, de 6.1-es) egészen szépen szól mind házimozi, mind pedig sztereo erősítőként. Ugyanígy egészen kellemes darabok a H/K-k is (nekem szimpi volt a 3550-es is, igaz az "csak" 5.1-es).
A NAD-hez nem tudok hozzászólni, az azért már kissé drágább kategória lenne...
42
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1