HWSW Informatikai Kerekasztal: Alapfogalom : Hi-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alapfogalom : Hi-Fi Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:37

Idézet

2006-04-22 | CD TO DVD-AUDIO | 063053132** |
Gondolta volna hogy zenei cdjét 192Khz/24bites hangformátúmban halgasa?!
CD to DVD-AUDIO.
Bármilyen cd böl csinálok 192khz/24bites dvd-audio-t
500-ft

Úristen.

#282 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:52

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:37

Úristen.

Meredek egy kicsit, de biztos bátor ember. Egy High Fedlity fórumban ilyet relámozni...

#283 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:37

Idézet: akai-mania - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 16:46

Az is jó kérdés,minek szűnt meg a HFM.Egy színvonalas újság,ami a magyar hifisták táborát szolgálta.

Idézet a HFM utolsó számának szerkesztői jegyzetéből:

Talán  nem  is  csak az anyagiakon múlt a sorsa. Tény, hogy lapunk (mint szinte  kivétel  nélkül  az  összes  lap  a  magyar  sajtóban) veszteséges,  dehát  ez  már  máskor  is  előfordult  velünk, s mindig  túléltük  a  krízist,  addig  talpaltunk,  amíg  újabb  kiadót,  újabb sponzort,  újabb  pénzeket  nem  találtunk. Ehhez azonban hit, remény, sőt:  fanatizmus  szükségeltetik,  és az én fanatizmusom az évek során szép  lassan  lelohadt.  Belefáradtam a Hifi Magazinba. Nem fizikailag vagy szellemileg, hanem lelkileg.
A  Hifi  Magazin  maga  is belefáradt ebbe a küzdelembe, van annyi önkritikai  érzékem,  hogy belássam. Ez a lap már nem az, ami 1979-ben volt. Lapunk annyiban volt  kevesebb  (és  több)  bármely  más  hifi magazinnál,  hogy  a  nyolcvanas évek jellegzetesen kelet-középeurópai magyar  hifistáját  szolgálta  ki  a  jellegzetesen kelet-középeurópai piacon.  A  romantikának vége, mostantól idehaza is a legkíméletlenebb racionalizmus  fog  uralkodni.  A  HFM-et  még elsősorban a klasszikus állami  nagyvállalatok tartották el, s ezért olymértékű függetlenséget élvezett,  amelyet  a  nyugati  magazinok  szerkesztői  elképzelni sem tudnának.  Időközben az állami nagyvállalatok és az önzetlen sponzorok kipusztultak,  következésképpen  a jövendő magyar hifi magazinokat -ha lesznek  ilyenek-  csakis  a  hazai  hifi  szakma tarthatja el. Hogy a majdani  lapszerkesztők hogyan fognak egyensúlyt találni az őszinteség és  az  elkötelezettség  között, ezt még csak elképzelni sem tudom, de kifinomult  diplomáciai  érzékre lesz szükségük, annyi szent!

#284 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 17:29

Idézet: Sipi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:37

Idézet a HFM utolsó számának szerkesztői jegyzetéből:

Talán  nem  is  csak az anyagiakon múlt a sorsa. Tény, hogy lapunk (mint   szinte  kivétel  nélkül  az  összes  lap  a  magyar  sajtóban) veszteséges,  dehát  ez  már  máskor  is  előfordult  velünk, s mindig     túléltük  a  krízist,  addig  talpaltunk,  amíg  újabb  kiadót,  újabb sponzort,  újabb  pénzeket  nem  találtunk. Ehhez azonban hit, remény, sőt:  fanatizmus  szükségeltetik,  és az én fanatizmusom az évek során szép  lassan  lelohadt.  Belefáradtam a Hifi Magazinba. Nem fizikailag vagy szellemileg, hanem lelkileg.
A  Hifi  Magazin  maga  is belefáradt ebbe a küzdelembe, van annyi önkritikai  érzékem,  hogy belássam. Ez a lap már nem az, ami 1979-ben volt. Lapunk   annyiban   volt  kevesebb  (és  több)  bármely  más  hifi magazinnál,  hogy  a  nyolcvanas évek jellegzetesen kelet-középeurópai magyar  hifistáját  szolgálta  ki  a  jellegzetesen kelet-középeurópai piacon.  A  romantikának vége, mostantól idehaza is a legkíméletlenebb racionalizmus  fog  uralkodni.  A  HFM-et  még elsősorban a klasszikus állami  nagyvállalatok tartották el, s ezért olymértékű függetlenséget élvezett,  amelyet  a  nyugati  magazinok  szerkesztői  elképzelni sem tudnának.  Időközben az állami nagyvállalatok és az önzetlen sponzorok kipusztultak,  következésképpen  a jövendő magyar hifi magazinokat -ha lesznek  ilyenek-  csakis  a  hazai  hifi  szakma tarthatja el. Hogy a majdani  lapszerkesztők hogyan fognak egyensúlyt találni az őszinteség és  az  elkötelezettség  között, ezt még csak elképzelni sem tudom, de kifinomult  diplomáciai  érzékre lesz szükségük, annyi szent!

Szernted én nem olvastam el ezt már?Éppen ez az,amit akkor még nem láttak a szerkesztők.Hogy a későbbi magazinok nyomába sem érnek a HFM-nek.Csak azt nem értem,ha ezt látták a HFM-esek,miért nem indították újra-más,modernebb kivitelben-a HFM-et.Hiszen azok a hifisták,akik addig olvasták(és segítségül vették) az újságot,támpont nélkük maradtak.A HFM-ezt at olvasói levelekből látni lehet-nagyon jó kapcsolatot ápolt a magyar hifistákkal.Ma ezt semmilyen hifiújság nem tudja megtennni.És Darvas László(és csapata) nélkül nem is fogja.
Olyan vagyok,mint egy automata biztosíték:ha túl nagy bennem a feszültség,kikapcsolok.

#285 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 17:13

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 18:29

Szernted én nem olvastam el ezt már?Éppen ez az,amit akkor még nem láttak a szerkesztők.Hogy a későbbi magazinok nyomába sem érnek a HFM-nek.Csak azt nem értem,ha ezt látták a HFM-esek,miért nem indították újra-más,modernebb kivitelben-a HFM-et.Hiszen azok a hifisták,akik addig olvasták(és segítségül vették) az újságot,támpont nélkük maradtak.A HFM-ezt at olvasói levelekből látni lehet-nagyon jó kapcsolatot ápolt a magyar hifistákkal.Ma ezt semmilyen hifiújság nem tudja megtennni.És Darvas László(és csapata) nélkül nem is fogja.

Csak úgy gondoltam, ebben benne van a válasz a kérdésedre.
Magyarország már nem az, ami akkor volt. Ma már szigorú piacpolitikai szempontok uralkodnak az újságírásban is. (Tudom, ezzel nem mondtam újat). De már a HFM utolsó számaiban is volt probléma azzal, hogy a teszt nem azt hozta ki, amit a kereskedő szeretett volna és ebből baj lett. Ez ma hatványozottabban érvényesül. És mivel egy lap ma a hirdetésekből él...
Az olvasókkal való kapcsolat valóban átalakult. Más a hangnem. De egy újság levelezési rovata ma már nem olyan funkciót tölt be. Aki csak egy kicsit is ért az Internethez, az biztosan egy fórumban fogja feltenni a kérdését.

#286 Felhasználó inaktív   bigdewil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 14. 18:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 2:14

1. pont a 90-esekben feltörekvő hifi kereskedők gáncsolták a legjobban a HFM-et
2. a HFM egy légüres térben mozgott, nem volt mögötte valós fogyasztói tábor, értsd hifire vevő, fizetőképes kereslet. ez a mai napig nincs. albionban és usákiában az emberek költenek a hangtechnikára, magyarországon meg megveszik a lexarabb gagyit a tescoban csak ocsó legyen.
3. a hifi és magazinja nem létezhet rendes hazai háttéripar nélkül. ott van rendes hifi újság, ahol létezik hátországi gyártóbázis. na magyarországon ilyen nincs. van 1-2 manufaktúra, aki rendelésre dolgozik, de ezek is javarészt exportra termelnek. másfelől nemtom hányan tudnak költeni 300-800 ezret egy etalon hangerősítöre.

Azé ezzel a wéleményeddel igencsak egyedül wagy. Lásd lenn. :D
-Nemezis- LP futomü-Mellorn
-ANACHRON/ANACHRON PSU Phono amp-Mellorn
-SME IV- Kar
-Supex 900S MC- Hangxedö
-Sonido A-SkooL- Wégerösitö
-ATC SCM100 -Hangfal

Amig az igazira wársz, kellemes napokat tölthecc el az esélyesekkel is...

#287 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 12:26

Úristen ki van itt :D  :cool:

#288 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 16:36

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 17:29

Hiszen azok a hifisták,akik addig olvasták(és segítségül vették) az újságot,támpont nélkük maradtak.A HFM-ezt at olvasói levelekből látni lehet-nagyon jó kapcsolatot ápolt a magyar hifistákkal.Ma ezt semmilyen hifiújság nem tudja megtennni.És Darvas László(és csapata) nélkül nem is fogja.

nezd erre valoak ma a forumok, a HFM is lenyegileg egyfajta forum volt. Nekem tan a leginkabb a lemezmegjelenesek rovat hianyzik. a fennmaradt 3 hifiujsagot meg a kereskedok tartjak el, a feluk direkt reklam, a masik feluk meg berendezes-propaganda anyag. megjegyeznem hogy a video praktika ugyanigy marketing-szarra valt... Nem kell Darvasekat tulmisztifikalni. Akkor volt egy ilyen lapra allami lovetta, mikozben sajnos az ujsag nem tudta magat eltartani. ma meg egy ujsagnak el kell tudnia magat tartani.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#289 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 16:42

Idézet: bigdewil - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 18:24

Azé ezzel a wéleményeddel igencsak egyedül wagy. Lásd lenn. :D

jo. vagytok meg kb 200-300 an ilyen cuccokkal. es? 10 emberbol 9.98 elmegy a fukarba venni egy szornyuseges "minihifit" 25 ezeret. Kozben felnott egy generacio aki azt hiszi, hogy LP-ket csak DJ-knak gyartanak es csakis a technics gyart "olyan" lemezjatszot. raadasul meg jo draga is, nem eleg hogy jo szar....

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 15. 16:44 -kor

#290 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 05:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 17:42

jo. vagytok meg kb 200-300 an ilyen cuccokkal. es? 10 emberbol 9.98 elmegy a fukarba venni egy szornyuseges "minihifit" 25 ezeret. Kozben felnott egy generacio aki azt hiszi, hogy LP-ket csak DJ-knak gyartanak es csakis a technics gyart "olyan" lemezjatszot. raadasul meg jo draga is, nem eleg hogy jo szar....

Ez lehet, de ha 2-300 ember venne csak normális hifit magyaroszágon, akkor nem árulnának több helyen jó cuccokat, hiszen nincs rá kereslet... Amire piacképes kereslet van, azt árulják az embereknek, ennyi. A magyarok csórók, nem fognak (sajnos) normális hifit venni, mert a 25e-s "szól". Hogy milyen minőségben? "A gyereknek mindegy, csak hangos legyen... nekem meg olcsó." Ezzel a mentalitással nem lehet komoly (értsd nagy) igényes tábora a zenének még itthon.

PaLa

#291 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 14:59

Kedvet kaptam én is a "jófajta" hangrendszerekhez, azonban én is csoró vagyok. :)
Elméletben azért addig is érdekel, még nem lesz pénzem egy jónak mondható rendszerre.
Szerintetek, építtetni, vagy vásárolni érdemes hangafalakat?
Amit eltudok képzelni (tudom sokaknak ez csak kis játékszer lenne :)), az olyan 100 e Ft környéke (70-80 e Ft 5 hangszoró+1 mély 30 e Ft körül). Olyan 50-70 e Ft közötti erősítő.
Én ezen a szinten tudom elképzelni, szerintetek ennyi pénzből, kihozható-e egy igényesnek mondott rendszer?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#292 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:09

5+1-ben szerintem ennyiből reménytelen.
Talán sztereóban.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#293 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 20:16

Szerintem 100-ból már kijön a Sonido Ant pl, ami biztos nem rossz. Vagy egy Dynaudio 42-es használtan, amit meg tudom, hogy nem az - és ez sztereó.

Szerkesztette: Orgi 2007. 01. 01. 20:18 -kor

#294 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:49

szvsz az ant jobb mint az olcsobb dyno monitorok. hallottam oket par rendszerben.

#295 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:33

Meg attól is függ, hogy ki milyen hangot szeret és milyen zenét hallgat:)

#296 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 06:42

jah tuctucon lehet jobb a dyno  :Đ

#297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 07:44

Idézet: Socket - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 14:59

Kedvet kaptam én is a "jófajta" hangrendszerekhez, azonban én is csoró vagyok. :)
Elméletben azért addig is érdekel, még nem lesz pénzem egy jónak mondható rendszerre.
Szerintetek, építtetni, vagy vásárolni érdemes hangafalakat?
Amit eltudok képzelni (tudom sokaknak ez csak kis játékszer lenne :)), az olyan 100 e Ft környéke (70-80 e Ft 5 hangszoró+1 mély 30 e Ft körül). Olyan 50-70 e Ft közötti erősítő.
Én ezen a szinten tudom elképzelni, szerintetek ennyi pénzből, kihozható-e egy igényesnek mondott rendszer?

hangszórószett: itten. Wharfedale/kef cuccokat érdemes nézni. A Tannoy lenne az igazi, de az a budgeted pontosan duplája. A felsorolt yamahát nem ajánlom, mert túl sok benne a műanyag.

#298 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 09:00

Idézet: arn - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 7:42

jah tuctucon lehet jobb a dyno  :Đ

Én inkább dinamikusabb, dögösebb zenéket mondtam volna :)

#299 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 06:48

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 10:00

Én inkább dinamikusabb, dögösebb zenéket mondtam volna :)

mennyiseg tekinteteben nehez a dynokkal felvenni a versenyt (merethez viszonyitva) - minoseg teren viszont epp ez az ant erossege (a melykozep szenzacios).

az antnal a magas a gyenge pont - pontosabban halkis hogy mit kotsz eleje.

#300 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 06:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 7:44

hangszórószett: itten. Wharfedale/kef cuccokat érdemes nézni. A Tannoy lenne az igazi, de az a budgeted pontosan duplája. A felsorolt yamahát nem ajánlom, mert túl sok benne a műanyag.

:respect:  :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16