HWSW Informatikai Kerekasztal: Átjárható a tűzfalam? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átjárható a tűzfalam?

#21 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 08. 08:00

Kerio Personal Firewall -t haszálok

#22 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 09:31

tegyük fel, hogy van mondjuk egy ilyen egyfloppys, vagy bonyolúltabb linuxos géped ami osztja a netet. mondjuk ezt felnyomják, akkor mit tudnak csinálni? belső hálóra elvileg nem tudnak menni, vagy igen?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#23 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:14

Szerintem jó az a Sygate Personal Firewall, nekem is az van, és az összes portom stealth. Ping replyt alapból letiltja, bár szerintem ez felesleges. Sőt, nekem muszáj engedélyeznem bizonyos okokból, na meg ezen kívül elég sűrűn szoktam máshonnan pingelni a gépem, hogy megy-e...
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#24 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:22

Idézet: charlie - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 10:36

tegyük fel, hogy van mondjuk egy ilyen egyfloppys, vagy bonyolúltabb linuxos géped ami osztja a netet. mondjuk ezt felnyomják, akkor mit tudnak csinálni? belső hálóra elvileg nem tudnak menni, vagy igen?

Ha felnyomják, akkor rajta vannak a belső hálón.

#25 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 09. 00:04

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. április 7, szerda - 19:05

... esetleg probald ki valamelyik zonelabs termeket. Winfos ala szerintem ez az egyetlen ertelmes software

Szerinted? És mivel támasztanád alá? :p

#26 Felhasználó inaktív   teo2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 11. 19:35

Elég furcsa, hogy win alatt szinte mindenki csak Sygate vagy a Kerio tűzfalát használja, esetleg egy-egy lelkesebb a Zonealarm progiját telepítve veszi fel a harcot a "gonosz" ellen.

Több okból nem értem: eddig több helyen is olvastam, hogy az előbb említett progik közül egyedül a Zonealarm-ot nem nyomták fel a "teszt" során, ami azért elég elgondolkodtató, mivel valószínűleg nem profik próbálgatták.

Mivel én is win-fun vagyok - bár ez nem feltétlenül vet rám jó fényt -, kénytelen voltam végigpróbálgatni szinte valamennyi piacon lévő win alá írt tűzfalalt s be kell valljam, a topicban eddig említett progiktól nem igazán voltam elájulva, sőt, én Gyulavitéz illetve Levente által említett progikat bizony senkinek nem ajánlanám. Persze ez csak az én véleményem...

Talán amit jónak találtam, az a Tiny-féle tűzfalak voltak, legalábbis a legutóbbi generációi.
Ez az első(?) olyan program, amivel szabályozni lehet, hogy az egyes programok milyen erőforrásokhoz férhetnek hozzá. Definiálni lehet például, hogy az egyes progik milyen más progikat indíthatnak - a win egyik legnagyobb gyengéje az, hogy bármelyik program szinte bármelyiket elindíthatja-, melyik egységet olvashatja, melyiket írhatja, hozzáférhet-e a regisztrációs adatbázishoz vagy sem- ez csak egy rövidke ízelítő a lehetőségekből), magyarán minden alkalmazást egy csinos kis burokba lehet zárni, ami elvileg(?) mozgásképtelenné tudja tenni a vírusokat is (némi túlzással).

Valaki kivesézte már ezt a tűzfalalt közelebbről? És mi a véleménye?

#27 Felhasználó inaktív   golyobbis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 11. 22:11

Hali!

Tudtok egy portscan-es weblapot a wigwam.sztaki.hu-n kívül?

#28 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 10:40

Nekem is van kérdésem:
Ha az összes portom closed, kivéve a 80-as, akkor micsináljak?
egy se steahlt... Norton personal firewall van a gépen.

#29 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 10:56

Idézet: golyobbis - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 23:16

Hali!

Tudtok egy portscan-es weblapot a wigwam.sztaki.hu-n kívül?

http://www.google.co.hu/search?ie=UTF-8&oe...q=firewall+test  :lama:

#30 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 11:00

Idézet: agabe - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 11:45

Nekem is van kérdésem:
Ha az összes portom closed, kivéve a 80-as, akkor micsináljak?
egy se steahlt... Norton personal firewall van a gépen.

orulj!  :D

esetleg lezarhatod a 80-as portot is, de akkor egyszerubb, ha kihuzod a zsinort a modembol!  :p

#31 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 11:19

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 12:05

orulj!  :D

esetleg lezarhatod a 80-as portot is, de akkor egyszerubb, ha kihuzod a zsinort a modembol!  :p

HA ez jó , akkor örülök, de azt írtátok, hogy az a jó, ha mindegyik stealth, nekem meg egyik se az, csak ezért érdeklődtem, mivel láma vagyok kissé hozzá:)

#32 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 11:30

Idézet: teo2 - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 20:40

......
Több okból nem értem: eddig több helyen is olvastam, hogy az előbb említett progik közül egyedül a Zonealarm-ot nem nyomták fel a "teszt" során, ami azért elég elgondolkodtató, mivel valószínűleg nem profik próbálgatták.
.......

Vagy a ZoneLabs fizette a tesztet....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#33 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 11:34

Idézet: agabe - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 12:24

HA ez jó , akkor örülök, de azt írtátok, hogy az a jó, ha mindegyik stealth, nekem meg egyik se az, csak ezért érdeklődtem, mivel láma vagyok kissé hozzá:)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=55440&hl= :)

Szerkesztette: cyberde 2004. 04. 12. 11:38 -kor

#34 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 11:38

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 12:39

ha belinkeled ugyanezt a topic-ot, attól kevéssé válok oksabbá:)

#35 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 11:53

Idézet: agabe - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 12:43

ha belinkeled ugyanezt a topic-ot, attól kevéssé válok oksabbá:)

vegigolvastad, vagy csak aggodsz?  :confused:

attol, hogy latszik a geped a neten, de a portok zarva vannak, meg biztonsagban vagy.  ;)

azt azert te sem gondolod komolyan, hogy bki a te gepeden levo adatokra kivancsi!  :p

amiert vigyazni kell, az az, hogy nehogy a te gepeden keresztul, kvazi a te ip cimeddel torjenek fol valamit, amibol esetleg neked is kellemetlenseged lehet.
ha egy stuff megszkennel egy tobbezres ip tartomanyt, abbol rngeteg nyitott portot fog talalni, tehat a toobbi _lezart port_ ot nem fogja erdekelni, sem akkor, ha latszik, sem akkor, ha nem. nem beszelve arrol, ha valaki vagja a halozatot, ugyis latni fogja a geped, ha latni akarja.

#36 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 12:10

+1 dolog:

ha valaki paranoias, akkor ne hasznaljon m$ win alatt mukodo szoftveres tuzfalat, hanem hasznaljon kulon gepen futo tuzfalat, ami lehet akar egy gyari tuzfalas router, vagy egy egyfloppys linux is.

ezek a "hardveres tuzfalak", ugyanis _applikacios_ tuzfalak, tehat a szoftveres _csomagszuros_ rendszerekkel ellentetben, nem csak a csomag fejleceben levo informaciok alapjan dontenek, hanem a teljes adatfolyamot vizsgaljak.

#37 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 12:41

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 13:15

+1 dolog:

ha valaki paranoias, akkor ne hasznaljon m$ win alatt mukodo szoftveres tuzfalat, hanem hasznaljon kulon gepen futo tuzfalat, ami lehet akar egy gyari tuzfalas router, vagy egy egyfloppys linux is.

ezek a "hardveres tuzfalak", ugyanis _applikacios_ tuzfalak, tehat a szoftveres _csomagszuros_ rendszerekkel ellentetben, nem csak a csomag fejleceben levo informaciok alapjan dontenek, hanem a teljes adatfolyamot vizsgaljak.

nem vagyok annyira para.. nem őrzök állímtitkokat a gépemen:), meg tudom azt is, hogy semmi sem véd meg, ha úgyis be akarnának törni komoly felkészültségű emberek, de valóban nem sok értelme lenne neki:)
Igen, elfelejtettem, hogy a norton tüzfalon kívül van egy router-em is, amivel a netet osztom, abban is van tűzfal, csak ha már beolvastam ( pontosabban végigolvastam) a topicba, akkor feljöttek ezek a kérdések.
Nomeg nem akrnám a jogvédőket beengedni, mert van néhány kis progi ami nem tiszta, bár tudom, hogy az általános itthoni arány pont a fordítottja ( van pár progi ami tiszta ) :D , de ilyen szempontból tényleg -jéé...most, hogy belegondolok - para van bennem.

#38 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 13:12

Idézet: agabe - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 13:46

...Igen, elfelejtettem, hogy a norton tüzfalon kívül van egy router-em is, amivel a netet osztom, abban is van tűzfal, csak ha már beolvastam ( pontosabban végigolvastam) a topicba, akkor feljöttek ezek a kérdések.

Nomeg nem akrnám a jogvédőket beengedni, mert van néhány kis progi ami nem tiszta, bár tudom, hogy az általános itthoni arány pont a fordítottja ( van pár progi ami tiszta ) :D , de ilyen szempontból tényleg -jéé...most, hogy belegondolok - para van bennem.

ha van a routeredben tuzfal es az be is van konfiguralva, akkor minek a NPF ?  :confused: csak zabalja az eroforrasokat, tobbet, mar nem ved, mint a routere.

igy a kettot, akkor-olyankor szoktak hasznalni, ha a munkahelyi belso halot akarjak vedeni a sok egysegsugaru juzertol, hogy ne fertozzek szet egymas gepet.

a jogvedok, pedig igy biztos nem fognak hozzad betorni!  :eek:

#39 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 10:27

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 14:17

ha van a routeredben tuzfal es az be is van konfiguralva, akkor minek a NPF ?  :confused: csak zabalja az eroforrasokat, tobbet, mar nem ved, mint a routere.

Annyival több, hogy alkalmazásfigyelő, azaz figyeli a különböző alkalmazások kapcsolódási kérelmeit és ennek megfelelően be lehet állítani, hogy melyiket engedje kifelé (ill. befelé) és melyiket ne. Ez akkor válik fontossá, amikor esetleg egy trójai program bejut a gépedre és forgalmazni szeretne kifelé. A "hardware"-s tűzfal nem biztos, hogy ez ellen tenni tud.

Szerkesztette: brd 2004. 04. 13. 10:41 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#40 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 11:32

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 13:15

Idézet

Az amerikai Stanford Egyetem informatikai központjának tájékoztatása szerint április 3-tól az egyetem és több más kutatóközpont számítógépeire hatoltak be ismeretlenek. A szervereken a támadók jelszótöréssel, ezen kívül a szoftverek biztonsági hiányosságainak kihasználásával operáltak. A linuxos és Solaris-os kiszolgálók rendszergazdai jogait az egyedi felhasználók loginjain keresztül szerezték meg - derül ki a közleményből.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó