HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#21 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 14:41

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 15:25

4.
Ügyvéd okosan írja meg, hogy köszönitek szépen, de nincs szükségetek a bsa "támogatására", a szoftvereitek és a nyilvántartásuk változatlanul rendben vannak. Bizonyítani ezt nem kötelességetek a bsa felé, mert _semmilyen_ jogalapjuk nincs kutakodni. A belső inforamtikai szabályzat meg szoftver nyilvántartásotok meg üzleti titok és sajnos nem adhatjátok ki harmadik félnek, senkinek semmi köze hozzá, hogy ki milyen szoftverekkel és hogyan dolgozik. Pláne nem tartozik egy külső -érdekvédelmi!- szervezetre az alkalmazottak listája meg írásbeli nyilatkozata bármiről is (röhely).
Kutaodni csak a rendőrség kutakodhat -feljelentés után-, de a bsa akkor sem dughatja oda az orrát, még szakértőként sem, mivel -mint az egyes szoftver cégek érdekeit védő egyesület- érdekelt az ügyben. Ha meg ők jelentenek fel, akkor pláne nem lehetnek ők a szakértők, a helyszínre még a lábukat sem tehetik be.

Szerk: esetleg bemásolhatnád a levél tartalmát, gondolom sokan kíáncsiak lennének -én biztos- a pontos szövegre, természetesen címzett meg egyebek nélkül.

Elméletben. Gyakorlatban a feljelentés természetesen névtelen, a BSA és a rendőrség között meg megállapodás van, minek következtében jó eséllyel meg fognak ám jelenni. Ugye azt tudjuk, hogy a magyar állam nyelve milyen mélységig van benne egy bizonyos szoftvercég nemesebbik felében. Szóval sajnos nem eszik olyan forrón a kását.

Szóval azzal együtt, hogy zsigerileg nekem is ugyanaz a véleményem kapásból, mint neked, vagyishogy a büdös nénikéjüket, azt. Nem is tartom keresztülvihetetlennek, főleg, ha még minden rendben is van, ezzel együtt érdemes elgondolkodni a dolgon, mert macerásnak jó eséllyel macerás lesz, mint minden olyan ügy, amit a két fél nem tud állami aparátus nélkül megoldani. Hallottam már olyasmit is, hogy a BSAtól kijövő úrimeberek szépen értelmesen elmagyarázzák, hogy hogyan működik a szoftverezéshez kapcsolódó szükséges adminisztráció, amit egyébként drága pénzért adnak tanfolyamon.

Esetleg el tudom képzelni azt is, hogy persze, gyertek. 40k/óra... :)

A fenyegetőzést viszont akkor is kikérném magamnak, ha egyébként belemegyek a játékba...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#22 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 17:33

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 15:41

Elméletben.

Így van sajna. A rendőrség a béesát kéri fel szakértőnek a gyakorlatban...

#23 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 15:41

Elméletben. Gyakorlatban a feljelentés természetesen névtelen, a BSA és a rendőrség között meg megállapodás van, minek következtében jó eséllyel meg fognak ám jelenni. Ugye azt tudjuk, hogy a magyar állam nyelve milyen mélységig van benne egy bizonyos szoftvercég nemesebbik felében. Szóval sajnos nem eszik olyan forrón a kását.

Szóval azzal együtt, hogy zsigerileg nekem is ugyanaz a véleményem kapásból, mint neked, vagyishogy a büdös nénikéjüket, azt. Nem is tartom keresztülvihetetlennek, főleg, ha még minden rendben is van, ezzel együtt érdemes elgondolkodni a dolgon, mert macerásnak jó eséllyel macerás lesz, mint minden olyan ügy, amit a két fél nem tud állami aparátus nélkül megoldani. Hallottam már olyasmit is, hogy a BSAtól kijövő úrimeberek szépen értelmesen elmagyarázzák, hogy hogyan működik a szoftverezéshez kapcsolódó szükséges adminisztráció, amit egyébként drága pénzért adnak tanfolyamon.

Esetleg el tudom képzelni azt is, hogy persze, gyertek. 40k/óra... :)

A fenyegetőzést viszont akkor is kikérném magamnak, ha egyébként belemegyek a játékba...

Nem tudom, nem vagyok jogász, úgyhogy csak okoskodok, de szerintem még egy névtelen feljelentés után sem szakérthet a bsa ilyen ügyben, mert nem fügetlen, sőt nyakig benne van, érdeke, hogy az ügy minél nagyobb büntetéssel -azaz kártérítéssel, az általa képviselt cégek felé- végződjön.

Az ilyen leveleket finoman iktatni kell az iratmegsemmisítőbe, ha fenyegető tartalmú, akkor meg okos ügyvéddel kell okos válszt íratni, hogy ne fenyegetőzzenek. Normális esetben a bsa-nak esélye -és pláne joga- sincs semmilyen adatot, nyilvántartást kicsikarni egy cégtől. Amire a levélben hivatkoznak (én is kaptam már), hogy a szerzői jogi törvény értelmében a szerzőnek, annak jogutódjának, vagy a jogkezelő szervezetének joga van meggyőződni a szoftver(jelen esetben) felhasználásának mikéntjéről. Ez igaz, csak a bsa se nem a szerzője, se nem a jogutódja egyik általa vizsgált szoftvernek sem, se nem jogkezelő szervezet. Szóval kb annyi joga van kutakodni vagy bármit kérni egy cégtől, mint mondjuk nekem. Sőt, ha a számítógépe(i)men mondjuk az ügyfeleim adatait is tárolom, akkor azoknak védelme törvényi kötelességem, nemhogy nem kell, de k*rvára nem is mutathatom meg senki illetéktelennek.

A névtelen feljelentéstől _szerintem_ nem kell félni, vagyis kell, de csak annyira, amennyire mondjuk minden nap félsz tőle, hogy a szomszéd cég, vagy bárki az utcáról névtelenül feljelent. Sajna ha ez bekövetkezik, akkor a rendőrségnek kötelessége kivizsgálni az ügyet, viszont azt nem tudom, hogy a bsa-nak ilyen esetben mi haszna van az egészből. Egyébként a bsa-t is fel lehet jelenteni névtelenül (pl a sokezer példányban kiküldött fenyegető leveleik miatt, amiben félrevezető jogi magyarázkodással próbálnak hozzáférni sok cég számítógépen tárolt üzleti titkaihoz).

A dolog másik megközelítése, hogy együtt kell múködni, de úgy, hogy ne legyen kedvük kijönni. A te cégednél te diktálsz, hogy ki mikor és milyen feltételekkel mehet be és zavarhatja a munkát. Írsz egy levelet, hogy készüljenek fel, hogy a céged be van kamerázva, a belépéshez belépőt kell írni, amihez kellenk a személyes adatok (innentől kezdve próbáljanak fenyegetőzni :) ), péntek este 8-kor jöhetnek, de a személyes és céges adatok, üzleti titkok védelmében akkor is csak a rendszergazda segítségével nézelődhetnek, és az ott töltött időért xx ezer ft/óra díjat fogsz kiszámlázni. Ha munkaidőben akarnak menni, akkor 1 hónapra előre kell egyeztetni, és az előbbinek a sokszorosát számlázod a kieső munkaórák miatt. Például :)

De akár együtt is lehet működni, ha amúgy is minden rendben van a cégnél, a végén maximum megmondják, hogy kéne vegyél 1-2 win licenszt, aztán mindenki boldog lesz. :)

(Egyébként én -mint egyszemélyes cég- könnyen beszélek, nem sokat veszthetek a 2db gépemmel. Lehet máshogy gondolkoznék, ha lenne 50 gépem és 50 alkalmazottam, de azért függetlenül attól, hogy van-e vaj a fülem mögött vagy nincs, valószínűleg ilgyekeznék mindent megtenni, hogy elkerüljem az "ellenőrzést", egyszerűen azért, mert felháborító, amit művelnek jogvédelem címszó alatt. Az én jogaimat ki védi, hogy ne jöhessen senki be az utcáról kérdezősködni, hogy ugyanmár mutassam meg mi van a gépemen?)
-ZsOlTi-

#24 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:39

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:14

.... nem idézem be az egészet, mert hosszú :)

Én sem vagyok jogász, és mint említettem is, saját privát véleményem nekem is ez, csak ugye ez itt abszurdisztán, és nem jó bíróságra meg kihallgatásra járni sokáig, hasonlóképpen kellemetlen megpróbálni visszakönyörögni a pártízmillás gépparkot, ha valamelyik ügybuzgó rendőr monitorostól lefoglalja. Totál egyet értek, hogy baromira semmi keresnivalója a környéken a BSAnak, ha jön a rendőr, ehhez képest viszont fél másodperc kugli: http://www.radio.hu/...?cikk_id=156778

Szóval az van, hogy ideológiailag dunába lőni őket, viszont a cég érdekei könnyen lehet, hogy azt diktálják, hogy hajolj a széllel, amennyire muszáj.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#25 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 21:11

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:39

Szóval az van, hogy ideológiailag dunába lőni őket, viszont a cég érdekei könnyen lehet, hogy azt diktálják, hogy hajolj a széllel, amennyire muszáj.

:respect:  :up:
-ZsOlTi-

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 21:19

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:39

Én sem vagyok jogász, és mint említettem is, saját privát véleményem nekem is ez, csak ugye ez itt abszurdisztán,

Valamint ha nagyon köcsögösködök, akkor csak én szophatom be, aztán ha valóban rendben vannak a szoftverek, akkor inkább a BSA köszönje meg az együttműködést, meg írja oda, hogy fasza minden, mint gipsz Jakab főtörzs csomagolja össze a gépeket, aztán fél évig pöcsöljenek a szakértők, miszerint nem is loptunk semmit.

Kisebb cégeimnél nagyjából rendben van minden, úgysem a totalcommanderbe fognak belekötle legális win/office/célszoftverek mellett, nagyobb cégeim meg olyan durvákat fizetnek szoftverért, hogy az embertelen.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 07:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 22:19

Kisebb cégeimnél nagyjából rendben van minden, úgysem a totalcommanderbe fognak belekötle legális win/office/célszoftverek mellett, nagyobb cégeim meg olyan durvákat fizetnek szoftverért, hogy az embertelen.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Amúgy a Total Commander halálra nem érdekli a BSA-t :) Nem "tag" ugyebár.

Mindjárt beszkennelem a levelet.

#28 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 07:31

Itt van, első a levél, második a "nyilvántartás minta" - külön felhívnám a figyelmet hogy milyen adatokat kérnének a jobb fejrész oldalán.

Valószínű a fentiekhez hozzászólva, egy "kombinált" levél lesz a válasz+némi kiegészítés.

Levél-link

Nyilv.-link

Ezt a cikket találtam náluk, emiatt lehet ez:

http://www.bsa.org/hungary/press/newsrelea...zit-kampany.cfm

Szerkesztette: Kory 2006. 10. 04. 07:33 -kor

#29 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:20

cikk
"Légy szerény mint én..."

#30 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 05. 19:21

Nyugodtan elmehetnek melegebb éghajlatra... Zaklatják az embereket. Mi visszaküldtük bőven időben a saját nyilvántartásunkat. Annál bővebbet tőlünk tuti nem kapnak. Majd biztos megadom az összes dolgozó személyes elérhetőségét egy akárkinek. Még a sajátomat sem adom ki senkinek, nem a munkatársaimét. Bekapha.... Szóval értitek. Most van pofájuk ideküldeni egy levelet, amiben leírják, hogy nem kapták meg a levelet. Bocs, de nekünk megvan a cégnél a postakönyvben az ajánlott levél feladovevénye, szóval elmehetnek a sunyiba. :p Szépen kapnak egy levelet, amiben hivatkozok az előző levelünkre, mellékelem nekik a fénymásolatot, valamint a postakönyv másolatát és a cégünk saját belső rendszabályainak azon részét, amely a titoktartásról szól, meg az ügyvédünk telefonszámát. :p Az összes gépen legális stuff van bent. Ráadásul az előző levelem megírásában erősen közbenjárt egy Microsoft hivatalos forgalmazó..! Arról meg ne próbáljon meg beetetni minket a BSA, hogy a Microsoftnak, vagy valamely forgalmazójának nincs meg az összes szükséges adata arról, hogy nálunk mennyi gép és licensz van. Meg egyébként is... Arrrghhh... :mad:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:25

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:21

Arról meg ne próbáljon meg beetetni minket a BSA, hogy a Microsoftnak, vagy valamely forgalmazójának nincs meg az összes szükséges adata arról, hogy nálunk mennyi gép és licensz van. Meg egyébként is... Arrrghhh... :mad:

Pedig nincs meg. Annyit tudnak, hogy melyik kiskernek adják el a szoftvert, onanntól már semmit nem tudnak. Ha MS disztribútortól egy nagyker veszi, akkor meg már a kiskerig sem tudják az utat.

Mennyiségi licenszelésnél mondjuk más, ott nyilván a licensz a végfelhasználó nevére szól, de itt is érdekes, hogy egyik ismerős cég k. drágán bevezettetett egy Navision rendszert, aztán azoknak is írogatják a leveleket.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   gszabo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:19

Idézet ( @ --)
Itt van, első a levél, második a "nyilvántartás minta" - külön felhívnám a figyelmet hogy milyen adatokat kérnének a jobb fejrész oldalán. [/quote]
Teganp találkoztam én is ugyanezzel a levéllel. szerintetek teljesen mezei információgyűjtés vagy valamilyen látogatási szándék is van mögötte olyan helyeken ahol valami gyanusat találnak. a minták egyébként teljesen nevetségesek. arról nem is beszélve hogy azokat védik akik pénzelik őket. vicc...

#33 Felhasználó inaktív   gszabo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 06. 12:20

Idézet (Kory
-----------------------------1 @ --)
Itt van, első a levél, második a "nyilvántartás minta" - külön felhívnám a figyelmet hogy milyen adatokat kérnének a jobb fejrész oldalán.[/quote]
Tegnap találkoztam én is ugyanezzel a levéllel. szerintetek teljesen mezei információgyűjtés vagy valamilyen látogatási szándék is van mögötte olyan helyeken ahol valami gyanusat találnak. a minták egyébként teljesen nevetségesek. arról nem is beszélve hogy azokat védik akik pénzelik őket. vicc...

#34 Felhasználó inaktív   gszabo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:21

túlterhelt a szerver és "kicsit" keresztbeállt a böngésző... bocsi a duplázásért

#35 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 01:41

Idézet: Kory - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 8:31

Itt van, első a levél, második a "nyilvántartás minta" - külön felhívnám a figyelmet hogy milyen adatokat kérnének a jobb fejrész oldalán.

Valószínű a fentiekhez hozzászólva, egy "kombinált" levél lesz a válasz+némi kiegészítés.

Levél-link

Nyilv.-link

Ezt a cikket találtam náluk, emiatt lehet ez:

http://www.bsa.org/hungary/press/newsrelea...zit-kampany.cfm

Biztos, hogy ez a levél a BSA-tól jött? Telefonos egyeztetés történt? Vagy csak én vagyok hülye és nem vettem valamit észre? Gyanús a levél, van 1 kis "social engineering"-szaga (bár ez azt is jelentheti, hogy NEM social engineering). Én alaposan utánanéznék, mielőtt bármit válaszolnék rá, hisz minden jogom megvan rá, hogy ellenőrizzem: a forrás tényleg az-e, akinek mondja magát. Bocs, ha hülyeséget írtam.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#36 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 19:59

Idézet: gszabo - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:20

Tegnap találkoztam én is ugyanezzel a levéllel. szerintetek teljesen mezei információgyűjtés vagy valamilyen látogatási szándék is van mögötte olyan helyeken ahol valami gyanusat találnak. a minták egyébként teljesen nevetségesek. arról nem is beszélve hogy azokat védik akik pénzelik őket. vicc...

Ismerősnek szintén a napokban jött.
Nem volt előzetes levél, amire hivatkoztak. illetve volt, ami reklámabbnak tűnt, mint a mostani.
Van viszont egy (lassan egy éves) céges IBM laptop, amihez hozzácsomagolt szoftverpack volt.

Szerkesztette: csozsi 2006. 10. 07. 20:04 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#37 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 09. 18:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 21:25

Pedig nincs meg. Annyit tudnak, hogy melyik kiskernek adják el a szoftvert, onanntól már semmit nem tudnak. Ha MS disztribútortól egy nagyker veszi, akkor meg már a kiskerig sem tudják az utat.

Mennyiségi licenszelésnél mondjuk más, ott nyilván a licensz a végfelhasználó nevére szól, de itt is érdekes, hogy egyik ismerős cég k. drágán bevezettetett egy Navision rendszert, aztán azoknak is írogatják a leveleket.

A cégnél jelenleg egy OSL szerződésünk van a Microsoft termékekre, amit egy teljesen hivatalos közvetítőn át veszünk igénybe... A cégről tuti minden fontos info megvan az MS-nek, hiszen az összes frissítés közvetlen tőlük jön az ír központból minden hónapban UPS-el! :rolleyes: Amikor megjött az első levél a BSA-tól teljesen komolyan megírtunk nekik egy válaszlevelet, aminek a megírásakor szándékosan felhívtam a közvetítő cégnél dolgozó embert, akivel mi kapcsolatban állunk az MS termékek miatt és Ő mondta meg, hogy mit kell ráírni, hogy ne buzeráljanak... Ennyit ér a BSA-ban ülők többsége, meg úgy általában az egész szervezet. Komolyan el kéne mennem oda dolgozni... Egy zsák pénzt kaphatok azért, hogy másokat b@szogassak. :p :D :mad2:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#38 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 02:06

Vessetek rám követ de én MINDENKIT lebeszélek Sulinet-es gépről mert nem kicsit vagyok szkeptikus...
Amint ilyet vásárolsz (javarészt linux rendszer melléklettel) nem nehéz okoskodni, hogy te is benne leszel abban a 99-ben a 100-ból aki azonnal cserél "hivatalos" Microsoft rendszerre...
Én nem szivesen adom nevem cimem ilyesmihez...
Márpedig a Sulinet valahol ezt IS magába hordozza a nyilvántartásával eggyütt...
:confused:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#39 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:10

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 19:21

Nyugodtan elmehetnek melegebb éghajlatra... Zaklatják az embereket. Mi visszaküldtük bőven időben a saját nyilvántartásunkat. Annál bővebbet tőlünk tuti nem kapnak. Majd biztos megadom az összes dolgozó személyes elérhetőségét egy akárkinek. Még a sajátomat sem adom ki senkinek, nem a munkatársaimét. Bekapha.... Szóval értitek. Most van pofájuk ideküldeni egy levelet, amiben leírják, hogy nem kapták meg a levelet. Bocs, de nekünk megvan a cégnél a postakönyvben az ajánlott levél feladovevénye, szóval elmehetnek a sunyiba. :p Szépen kapnak egy levelet, amiben hivatkozok az előző levelünkre, mellékelem nekik a fénymásolatot, valamint a postakönyv másolatát és a cégünk saját belső rendszabályainak azon részét, amely a titoktartásról szól, meg az ügyvédünk telefonszámát. :p Az összes gépen legális stuff van bent. Ráadásul az előző levelem megírásában erősen közbenjárt egy Microsoft hivatalos forgalmazó..! Arról meg ne próbáljon meg beetetni minket a BSA, hogy a Microsoftnak, vagy valamely forgalmazójának nincs meg az összes szükséges adata arról, hogy nálunk mennyi gép és licensz van. Meg egyébként is... Arrrghhh... :mad:

Ez a BSA nem top terrorista fenyegetés alatt lévő hely?
:D  :D
valaki Dunába lövést emlegetett, nem lenne jobb egy páncéltörő helyben?
(folyót szennyezni tilos!)

szerk: Btk-s dolgot nem írhatok... mert akkor dühös lesz pár ember.

Szerkesztette: WEbshark 2006. 11. 05. 23:13 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:12

Én is kaptam magy egy szép levelt tőlük. Nem ilyen fenyegetős, csak leírták, hogy mennyire fontos a naprakész nyilvántartás. Nem mellékeltek nyilvántartási lapot sem, csak a web oldaluk címét biggyesztették oda. Nem kértek semmit. Valami törvényre is hivatkoznak, ami megköveteli a szoftverek nyilvántartását. Kilátásba helyeztek egy lehetséges látogatást is cégünknél.
Egyenlőre még nem tudom, hogy mit kezdjek a levéllel.
Néztem én is ezt a szoftver nyilvántartási lapot. De jobban utánna kell néznem, hogy tényleg kötelező-e. Van 6 gépünk, mindegyiken legális win meg office (van amelyiken OpenOffice van). Ezen kívül semmi extra program, az én gépemen van több cucc, de minden legális, vagy ingyenes(Gimp...).
Nem tudom, hogy ezen mit kéne nyilvántartani, ott vannak a számlák aztán nézegessék azokat.

Tényleg kötelező ilyen nyilvántartást vezetni, nem elég nekik a számla?

Ha kijönnek bármit nézhetnek a gépeken? Ugye vannak rajta nem publikus céges anyagok, meg fejlesztési fázisban levő dolgok amik ugye nagyon nem publikusak.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó