Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 15:25
Ügyvéd okosan írja meg, hogy köszönitek szépen, de nincs szükségetek a bsa "támogatására", a szoftvereitek és a nyilvántartásuk változatlanul rendben vannak. Bizonyítani ezt nem kötelességetek a bsa felé, mert _semmilyen_ jogalapjuk nincs kutakodni. A belső inforamtikai szabályzat meg szoftver nyilvántartásotok meg üzleti titok és sajnos nem adhatjátok ki harmadik félnek, senkinek semmi köze hozzá, hogy ki milyen szoftverekkel és hogyan dolgozik. Pláne nem tartozik egy külső -érdekvédelmi!- szervezetre az alkalmazottak listája meg írásbeli nyilatkozata bármiről is (röhely).
Kutaodni csak a rendőrség kutakodhat -feljelentés után-, de a bsa akkor sem dughatja oda az orrát, még szakértőként sem, mivel -mint az egyes szoftver cégek érdekeit védő egyesület- érdekelt az ügyben. Ha meg ők jelentenek fel, akkor pláne nem lehetnek ők a szakértők, a helyszínre még a lábukat sem tehetik be.
Szerk: esetleg bemásolhatnád a levél tartalmát, gondolom sokan kíáncsiak lennének -én biztos- a pontos szövegre, természetesen címzett meg egyebek nélkül.
Elméletben. Gyakorlatban a feljelentés természetesen névtelen, a BSA és a rendőrség között meg megállapodás van, minek következtében jó eséllyel meg fognak ám jelenni. Ugye azt tudjuk, hogy a magyar állam nyelve milyen mélységig van benne egy bizonyos szoftvercég nemesebbik felében. Szóval sajnos nem eszik olyan forrón a kását.
Szóval azzal együtt, hogy zsigerileg nekem is ugyanaz a véleményem kapásból, mint neked, vagyishogy a büdös nénikéjüket, azt. Nem is tartom keresztülvihetetlennek, főleg, ha még minden rendben is van, ezzel együtt érdemes elgondolkodni a dolgon, mert macerásnak jó eséllyel macerás lesz, mint minden olyan ügy, amit a két fél nem tud állami aparátus nélkül megoldani. Hallottam már olyasmit is, hogy a BSAtól kijövő úrimeberek szépen értelmesen elmagyarázzák, hogy hogyan működik a szoftverezéshez kapcsolódó szükséges adminisztráció, amit egyébként drága pénzért adnak tanfolyamon.
Esetleg el tudom képzelni azt is, hogy persze, gyertek. 40k/óra...

A fenyegetőzést viszont akkor is kikérném magamnak, ha egyébként belemegyek a játékba...