HWSW Informatikai Kerekasztal: Kerio tuzfal kerdesek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kerio tuzfal kerdesek...

#221 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 24. 18:27

Idézet: Gery Lee - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 14:26

Hááát ez elég bonyolult! :think:  :Đ Én mindenkinek a [SIZE=7]Sygate[SIZE=1]-et ajánlom!Nagyon jó tűzfal és nagyon egyszerű kezelni/beállítani!Nekem eddig nem volt vele gondom.Én kipróbáltam a Zone Alarmot a Keriot is de azok pocsékak voltak!Leginkább is a ZA!Na attól csak jobb lehet a Kerio amit aztán mivel szinte semmit nem ért lecseréltem a Sygate-re...ingyenes program és nagyon jó. ;)

Én már sok tűzfalat használtam, és szerintem at Outpost Firewall meszemenően a legjobb. Csak sajnos van bneki egy óriási hibája: nem lehet felhasználót váltani, mert akkor a másik felhasználónak nem működik az internet. Emiatt tértem át a Kerio-ra, mert sokak szerint nagyon jó tűzfal. Viszont sajnos kezdőknek nem nagyon ajánlott, mert elég nehéz konfigurálni azoknak, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal. Az Agintum azt ígérte, hogy az Outpost új verziójában már kijavítják a felhasználóváltás-bugot, azt hiszem, addig kiműzom az XP "tűzfallal".
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#222 Felhasználó inaktív   Gery Lee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:45

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 18:27

Én már sok tűzfalat használtam, és szerintem at Outpost Firewall meszemenően a legjobb. Csak sajnos van bneki egy óriási hibája: nem lehet felhasználót váltani, mert akkor a másik felhasználónak nem működik az internet. Emiatt tértem át a Kerio-ra, mert sokak szerint nagyon jó tűzfal. Viszont sajnos kezdőknek nem nagyon ajánlott, mert elég nehéz konfigurálni azoknak, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal. Az Agintum azt ígérte, hogy az Outpost új verziójában már kijavítják a felhasználóváltás-bugot, azt hiszem, addig kiműzom az XP "tűzfallal".

Na igen,sok sikert hozzá! :Đ  :Đ  :Đ

#223 Felhasználó inaktív   Gery Lee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:49

Bááár én nem ajánlom... :o Addig is inkább letölthetnél egy tűzfalat...Ezen az oldalon sokat találsz...csak lesz vmi jó is... ;)  :D

#224 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 17:50

Már 1 ideje Keriot használok, most újratelepítettem a rendszeremet. Azt vettme észre, hogy megváltozott a Kerio ikonja, azt írja, hogy popup szűrő kikapcsolva (nem csináltam semmit tudtommal). Bementem a beállításokhoz, látom be van kapcsolva, de azért próbaképpen ki/bekapcsoltam, semmi se változott, mitől kapcsolódhatott ki? :) Beállítások szerint megy, ikonja szerint nem.

#225 Felhasználó inaktív   Sn@ilMan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 09:21

Van egy nagy problémám!

Nem tudom beállítani rendesen a Kerio WinRoute Firewall 6-ot.
A helyi hálózaton belül és az Internet felé korlátozás nélküli kommunikációt szeretnék, a bejövőt (a netről) pedig alaposan megszűrni.

Értelem szerűen beállítottam a szerver progit, de nem tölt be minden oldal (pl: http://webmail.t-online.hu), és nem működnek a netes progik (pl: Skype, MSN Messenger).

Segítsetek!  :confused:
Sn@ilMan

#226 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 21:44

Megtaláltam az új verzió changelogját:
* Fixes vulnerability (advisory 2006-07-15.01) as described by matousec.com
* Updates to resolve General Protection Faults
* Corrections to the translations
* Enhanced the update check capabilities to update language files and IDS rules
* Digitally signed the drivers, program files, and installer

Szerkesztette: Orgi 2006. 07. 31. 22:25 -kor

#227 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 01:10

Tud valaki megoldást arra, hogy egy gépen internetmegosztás (vagyis egy router software, mint pl. a WinRoute) is fusson (beépített DHCP-vel és DNS serverrel legalább) és egyben olyan firewall is fusson ugyanazon a gépen, amelyben alkalmazásonként lehet a szabályokat beállítani? XP-n kellene mindez és a beépített megoldásokat kérném hanyagolni. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#228 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 20:42

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:59

Sajnos nincs túl sok free tűzfal. Van ez, meg van a ZA (az még rosszabb). Meg van a Jetico, amiről még sosem hallottam eddig... :think:

Van ez a Comodo.
Azt allitjak ez az eggyetlen FW amin nem szivarog ki semmi, le is lehet tesztelni a firewallokat naluk.
Test link.

Most kiprobalom, en is nagyon reg ota csak keriot hasznaltam wines gepeken, kicsit lemaradtam mi uj van a nap alatt.

BRD a Kerioval tudsz minden alkamazasnak sajat szabalyokat definialni.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#229 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 21:49

Azt hiszem, félreértettél. NAT és firewall együtt, egy gépen. ;) A Comodo támogatja (ismeri) ezt a működési módot? Pl. "is running on internet gateway"-hoz hasonló beállítás van benne?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#230 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:59

Lőn legújabb Sunbelt Kerio:
1. Eddig elégedett vagyok :)
2. Zavarnak az állandó felbukkanó alkalmazás ablakok, amiket csak Rendszergazda felhasználóval konfigurálhatok. Hogyan lehet erre más megoldást találni?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#231 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 21:03

Én se láttam új Kerio óta kékhalált rá hivatkozva :up:

#232 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:40

Most tértünk át egy kedves barátom gépén Zonealarm -ról Kerio -ra. Én igazán nem ismerem ezt a terméket (csak futólag használtam, megrögzött Zonealarm hívő vagyok), viszont a Kerio nagy előnye, hogy magyar nyelvű, és ez itt fontos, átlagfelhasználói gépról van szó.
A kérdés az otthoni felhasználásról szól, vagyis miután lejár a 30 nap, mennyire lehet (milyen korlátozásokkal) használni jogszerűen a terméket otthon, illetve a frissítések megérkeznek -e hozzá...?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#233 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 17:51

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:59

Lőn legújabb Sunbelt Kerio:
1. Eddig elégedett vagyok :)
2. Zavarnak az állandó felbukkanó alkalmazás ablakok, amiket csak Rendszergazda felhasználóval konfigurálhatok. Hogyan lehet erre más megoldást találni?

Megoldottam, hogy jól v. rosszul, azt nem tudom, de kiosztottam a jogokat a Sunbelt könyvtárhoz, így már tudom konfigelni rendszergizdai jogok nélkül is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#234 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 17:54

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:40

Most tértünk át egy kedves barátom gépén Zonealarm -ról Kerio -ra. Én igazán nem ismerem ezt a terméket (csak futólag használtam, megrögzött Zonealarm hívő vagyok), viszont a Kerio nagy előnye, hogy magyar nyelvű, és ez itt fontos, átlagfelhasználói gépról van szó.
A kérdés az otthoni felhasználásról szól, vagyis miután lejár a 30 nap, mennyire lehet (milyen korlátozásokkal) használni jogszerűen a terméket otthon, illetve a frissítések megérkeznek -e hozzá...?

A frissítésről bizti lemondhatsz. A Főbb tűzfal funkciók természetesen maradnak, tehát, hogy milyen progit ki v. beengedsz ez beállítható marad. Pl. az Áttekintés menüben a jelszavas védelem nem fog műxeni, és a webszűrés sem. ezért én megvettem bruttó 5986 Ft-ért. Sztem nem sok(k) egy évre egy full firewall-ért.

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 19. 17:55 -kor

#235 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 21:39

Csak egy gyors kérdésem lenne, ha tud vki segíteni akkor megköszönöm. (kevés az időm, mert egy barátomnál raktam össze gépet, és holnapig leszek csak itt, és ő nem ért hozzá)
A problémám a következő: új rendszer, kerio-val és ADSL-el. A kerio kb 3-5 percenként figyelmeztet, hogy bejövő kapcsolat innen-onnan, mindig máshonnan. Sok helyre telepítettem már a Keriot, de ennyi figyelmeztetéssel nem találkoztam még. Hogyan  tudnám beállítani, hogy ne engedjen be hívatlan látogatót, de ne is tegye ki a figyelmeztető ablakot? A barátom azt mondta, hogy ő megőrül ettől, inkább ne használjunk tűzfalat, amitől pedig én őrülnék meg :)

#236 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 16:41

Idézet: mexel - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 21:39

Csak egy gyors kérdésem lenne, ha tud vki segíteni akkor megköszönöm. (kevés az időm, mert egy barátomnál raktam össze gépet, és holnapig leszek csak itt, és ő nem ért hozzá)
A problémám a következő: új rendszer, kerio-val és ADSL-el. A kerio kb 3-5 percenként figyelmeztet, hogy bejövő kapcsolat innen-onnan, mindig máshonnan. Sok helyre telepítettem már a Keriot, de ennyi figyelmeztetéssel nem találkoztam még. Hogyan  tudnám beállítani, hogy ne engedjen be hívatlan látogatót, de ne is tegye ki a figyelmeztető ablakot? A barátom azt mondta, hogy ő megőrül ettől, inkább ne használjunk tűzfalat, amitől pedig én őrülnék meg :)

Univerzális válasz: "Az attól függ"...hogy ismerősek-e az IP címek. Az ismeretleneket nagy valószínűséggel tiltanám úgy, hogy a Kerio emlékezzen a beállításra.

#237 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 18:48

Idézet: akaido - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 17:41

Univerzális válasz: "Az attól függ"...hogy ismerősek-e az IP címek. Az ismeretleneket nagy valószínűséggel tiltanám úgy, hogy a Kerio emlékezzen a beállításra.

Próbáltam, de nem jött be. A NOD32 lett mellérkva, utána jó lett a dolog kis állítgatással.  :)

#238 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:46

Idézet: Gery Lee - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 13:26

Hááát ez elég bonyolult! :think:  :Đ Én mindenkinek a [SIZE=7]Sygate[SIZE=1]-et ajánlom!Nagyon jó tűzfal és nagyon egyszerű kezelni/beállítani!Nekem eddig nem volt vele gondom.Én kipróbáltam a Zone Alarmot a Keriot is de azok pocsékak voltak!Leginkább is a ZA!Na attól csak jobb lehet a Kerio amit aztán mivel szinte semmit nem ért lecseréltem a Sygate-re...ingyenes program és nagyon jó. ;)

Sygate ugrott. Sajna a Symantec megvette és azonnal meg is szüntette.

Egyébként valóban az volt a legátláthatóbb.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#239 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 13:02

popup szűrőt hol lehet visszakapcsolni? Azt írja kikapcsoltam, pedig nem is.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#240 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:51

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 13:02

popup szűrőt hol lehet visszakapcsolni? Azt írja kikapcsoltam, pedig nem is.

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.