Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2006. 12. 01. 21:00
Belső legyen tehát PCI(normál).
Szép képe és hangja legyen(min stereo).
Rádió nem kell.
Távirányító gondolom a legtöbhöz manapság már van.(amúgy ez opcionális ha van fasza ha meg ezt kel feláldoznom a jobb minőségért akor szívfájdalmak nélkül megteszem)
Jó lenne ha tudnék fele nagyon jó minőségben fel is venni(mittom én MPEG4 mondjuk mert az előző 2 ben vett fel asszem 5xx*xxx ben de már nem emlékszem)
Nem tom hogy most milyen árban vanak. ezért inkább azt mondom hogy max 10K ha ez egyáltalán lehetséges ezen a kereten belül. De más alternatívát is szívesen veszek.
Elküldve: 2006. 12. 02. 07:06
nagyon sokat olvastam különböző fórumokon a tv kártya problémákról, de még mindíg nem tudom ,hogy milyen tipust vegyek amit kezdőként is 1 kis tanulással de tudok használni. kérem segítségeteket a választáshoz, előre is köszi!!!
2,4 aproci---creative sound blaster hangkari---6600gt vkarim van---768mb.memo---40+160mlemez
xp prof -on fut a gépem. szertnék 1 tv kártyát max 40 e ért. legyen magyar használati ut., és jó legyen a szoftverje, megfelelő képminősége,és tudjak időzítve is felvenni.
ja és külső legyen !!
Szerkesztette: kalmicica 2006. 12. 02. 07:14 -kor
Elküldve: 2006. 12. 02. 10:02
Egy kis tapasztalat: A Pinnacle Dazzle Video Creator külső USB-t, ha lehet még véletlenül se vegyetek. Egyik verzióját sem!!!
Most vettem egy pinnacle Studio PCI 500 -as digitalzálót! Nagyon állat képe van minden DVD kreátorral pöpecűl mükszik csak van egy kis földhurok problémám és most azon dolgozom. Mert a hangban van egy búgó hang.
Most éppen szűrőket próbálgatok és nagyon jó erdményeim vannak ezügyben!
Késöbb még írok!
Elküldve: 2006. 12. 02. 11:40
Másik probléma, hogy a saját programjában a kép olyan, mintha színes film negatívját nézném... K!TV-vel jók a színek, de hang ott sincs.
A csatornákat megtalálta, miután Németországként kerestem. Antennát használok, de az ASUS TV/FM behozta a hangot is.
Elküldve: 2006. 12. 02. 11:42
Idézet: kalmicica - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 7:06
nagyon sokat olvastam különböző fórumokon a tv kártya problémákról, de még mindíg nem tudom ,hogy milyen tipust vegyek amit kezdőként is 1 kis tanulással de tudok használni. kérem segítségeteket a választáshoz, előre is köszi!!!
2,4 aproci---creative sound blaster hangkari---6600gt vkarim van---768mb.memo---40+160mlemez
xp prof -on fut a gépem. szertnék 1 tv kártyát max 40 e ért. legyen magyar használati ut., és jó legyen a szoftverje, megfelelő képminősége,és tudjak időzítve is felvenni.
ja és külső legyen !!
Hauppage PVR-150. Ezzel digizni is tudsz, mert van benn hardveres kódolás, szerintem ebben az árkategóriában a legjobb. Nagyon gyorsan megtanulható, jó működik, még a saját programja sem rossz, ez pedig ritka.
Elküldve: 2006. 12. 02. 16:42
Idézet: Grillo - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:42
köszi de én is külsőt akarok venni
drukkolok,hogy beváljon a tied, én is pinnaclet akartam venni de elvették a kedvem tőle annyi rosszat olvastam róla
kérdezd meg senser -t miért nem ajánlja
Szerkesztette: kalmicica 2006. 12. 02. 16:45 -kor
Elküldve: 2006. 12. 03. 00:08
Idézet: kalmicica - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 15:42
drukkolok,hogy beváljon a tied, én is pinnaclet akartam venni de elvették a kedvem tőle annyi rosszat olvastam róla
kérdezd meg senser -t miért nem ajánlja
Csak azt tudnám hogy mitő tajtják olyan naaagyra a Pinnacle hardvereket?????
Vettem 3,300Ft ért über audió-videó kábelt, raktam a hálozati tápra shaffner szűrőt és bekapcsoltam az alaplapi és videó kártyán a spread spectrum -ot és ferrit gyűrübe hurkoltam az audió és videó kábelt.
Csökkent a zajszint méghozzá jelentős mértékben. De akkor sem teljessen. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot? De ha 25,000 Ft egy digitalizáló az már tudjon is valamit. Persze szó se róla álom szép képet ad a hangja meg annyi. Az ok a következő: A digitalizáló procija szedi őssze a zajt ezért szokták ajánlani az USB -s kütyüket az USB -s kütyük hangleképzésével viszont gond szokott lenni és azok csak szoftveres dekoderrel rendelkeznek.
Részleges megoldás: venni kell egy USB -s kütyüt és a hangot a hangkártyába kell küldeni.
Az már egy másik problem, hogy egyik-másik kütyü tovább viszi a képet hang nélkül vagy sem. Szerintem tovább viszi, de erre nem gondoltam, hogy kipróbáljam.
Ami azt illeti le a kalappal az .............(nem akarok reklámozni)......... előtt a mértéktelen türelmük és megértésük végett. Mert a Pinnacle PCI 500 -ast is vissza vittem.
Bár én maradok a belsőnél, mert a külsőt nem mindegyik dvd buzerátor tudja lekezelni, kisebb a kompatibilitás esélye.
A belsőnél ilyen nincs és a hangot a hangkaresz kezeli. Az én esetemben egy Audigy 4. Ráadásul jobb a kép minősége is.
- Lehet, hogy ezzel is gondom lesz? Nem hinném, hogy ilyen jellegü. Így maradok a PCI Leadtek PVR2000 vagy PCI Hauppauge WinTV FM, mert ezeket láttam egy helyen és igen baráti áron.
Elküldve: 2006. 12. 03. 00:29
És volt táp cserém is meg hangkártya csere is!!!
Ha meg lesz az új kari feltétlen írok, hogy mindenki tudja melyik mellett döntsön. Ez hétfön este esedékes!
Elküldve: 2006. 12. 03. 06:48
Idézet: senser - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:08
Csökkent a zajszint méghozzá jelentős mértékben. De akkor sem teljessen. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot? De ha 25,000 Ft egy digitalizáló az már tudjon is valamit. Persze szó se róla álom szép képet ad a hangja meg annyi.
Idézet
Most éppen szűrőket próbálgatok és nagyon jó erdményeim vannak ezügyben!
Isolator az ami megoldja a gondodat.
Idézet
Csak az illesztetlenséggel is számolni kell ám. Ezek a home kategóriába tartozó digitalizáló eszközök nem igazán úgy vannak megtervezve, hogy problémamentesen lehessen összekötni szórakoztatóelektronikai termékekkel. Az esetetek többségében a vonali bemenetek nem megfelelő tervezése adja az alapzajt mely független attól, hogy belső vagy külső eszközről van szó. Ha szétnézel a félprofesszionális capture eszközök között (Canopus, Matrox, stb.) akkor látni fogod, hogy ezek az eszközök mentesek a zajtól mivel korrekt az illesztés.
A home kategóriában sajna számolni kell az olcsó alkatrészek és a lehető legegyszerűbb tervezés okozta problémákkal.
Szerintem ha neked fontos a PC-s digitalizálás (pld. editálás miatt) akkor ugorj egy szinttel feljebb és célozd meg a félprofi kategóriát. Persze itt a capture eszközök nem 10.000-25.000Ft hanem sokkal több (50.000-180.000Ft) és nincs TV tuner beépítve de viszont kiváló kép és hangminőség lesz az eredmény.
Vagy ha számodra nem létfontosságú a PC-s feldolgozás akkor ma már inkább egy asztali DVD felvevő sokkal jobban megéri mivel ezekben a videó és audio feldolgozás igencsak kiváló. Persze nem a noname gagyi kategóriában azaz pld. Pioneer, Panasonic, JVC, stb. esetében kiváló kép és hangminőségre számíthatsz.
Elküldve: 2006. 12. 03. 11:53
Idézet: senser - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:29
A 100e és az 50e kívülről ugyan az, neked volt hang USB kábelen keresztül, vagy valamivel még össze kell kötni?
Elküldve: 2006. 12. 03. 12:04
Idézet: Grillo - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 10:53
Én csak alapvető modban használtam, kizárólag USB -n keresztűl. Mert kiváncsi voltam a különbségre.
Elküldve: 2006. 12. 03. 12:10
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 5:48
Köszönöm a tippet, ezt híradástechnikai boltban megtudnám szerezni?
- Abban egyet értek, hogy DVD íróval jobban járnék, de a PC -s verzióhoz ragaszkodom, mert a végére akarok járni a dolognak. Hogy a pinnacle tényleg ennyire "érzékeny" (vagy csak felhasználó érzékeny
Elküldve: 2006. 12. 03. 17:22
Elküldve: 2006. 12. 03. 22:05
Elküldve: 2006. 12. 04. 13:13
Meg rendeltem egy KnowledgeTech AVPro ADVE-9307 All-in-One digitalizálot. Erről jókat mondtak 25,000Ft
holnap vagy holnap után hozzák.
Hardveres dekoderes!
...Majd kiderül mit tud...
Elküldve: 2006. 12. 05. 18:02
Kellene egy kis segitség.
Vettema a gépbe egy Winfast Tvtunert müködik minden ok. Eltelt pár nap és videokameráról akartam capturolni, de nem tudok mert a firewire kártyámat nem akkarja használni a vindows. Gondoltam hogy a PCI portoknál lehet valami "ütközés" de hilyába raktam más portba a firewire kártyát nem megy.
Aki tud segitsen.
Kösz
Seldon
Elküldve: 2006. 12. 05. 18:32
Idézet: Seldong - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 17:02
Kellene egy kis segitség.
Vettema a gépbe egy Winfast Tvtunert müködik minden ok. Eltelt pár nap és videokameráról akartam capturolni, de nem tudok mert a firewire kártyámat nem akkarja használni a vindows. Gondoltam hogy a PCI portoknál lehet valami "ütközés" de hilyába raktam más portba a firewire kártyát nem megy.
Aki tud segitsen.
Kösz
Seldon
Hali!
Sajátgép\tulajdonság\hardver\eszközkezelőben mit látsz a kártyánál? Kérdőjel, felkiáltójel, piros "X" vagy egyátalán ott van az eszköz?
Elküldve: 2006. 12. 06. 22:05
No ez már tud valamit: KnowledgeTech AVPro ADVE-9307 All-in-One
Nincs szebb képe a Pinnacle PCI 500 -nál, de a leggagyibb kábelekkel sincs zúgás, búgás, recsegés, sípolás!
Azt hiszem maradok ennél.
Ja és a legtöbb videóbuzerátor gond nélkül lekezeli és gond nélkül konfigurálható. Vannak kisebb gondjai, de szerintem jó minőségü kábellel ezt ki lehet iktatni (meg a videófej tisztítással
Adnak hozzá egy Ulead DVD MovieFactory 3 SE.
Kipróbáltam a Pinnacle 10.7 -et, az InterVideo WinDVD Creator 3. Az utóbbit bátrabban ajánlom hozzá az elöbbinél, ha csak rögziteni akarod.
Conexant chip -es! (Talán ez még segíthet a döntésben)
Elküldve: 2006. 12. 07. 00:07
Most készülök venni tv tuner karit,kérdésem: Milyet ajánlotok 10k magasságában?
Egyáltalán van-e ennyiért? :confused:
Nem kell extra,teletext meg ilyenek,csak távirányítós legyen.
Akár használt is jó,ha van ilyen tippetek.
Kösöznöm előre is
Szerkesztette: nord^ 2006. 12. 07. 00:08 -kor
Elküldve: 2006. 12. 07. 12:53
Erre nézzetek rá pls...nem tudom hogy alaplap vagy tuner gond-e...
Köszi.
abraham
" - Pokeas
\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\
COD MW2 in game:[HWSW]EBI

Súgó
A téma zárva.