HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2401 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 04:10

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 16:19

Kinéztem magamnak a Leadtek PVR2000-et. Ez jó lenne felvételre is, csak azt nem tudom, hogy a PVR2 szoftver jó-e? Mik a tapasztalatok vele?

Semmi gond vele, kiválóan működik. De csak 32bites OS-en. 64biteshez csak a PVR3000-nek van drivere. Az oldalamon találsz néhány infót.

#2402 Felhasználó inaktív   modzso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 15:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 13:36

Jo helyre dugtad az atkoto kabelet?
Line-In nincs veletlenul letiltva a hangkartyan?
DScaler-ben M gomb nem lett veletlen megnyomva?

Megnézem, de próbáltam direktben a tv tuner line outját az erősítőre kötni. (Hang nélkül)
Kösz!

#2403 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 09:15

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 4:10

Semmi gond vele, kiválóan működik. De csak 32bites OS-en. 64biteshez csak a PVR3000-nek van drivere. Az oldalamon találsz néhány infót.

Köszi!

#2404 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 09:57

Nekem is hangproblémám lenne, egy winfast tv2000 xp expert kártyával.
Alaplapi integrált hangkártyám van, nem találok rajt bemenetet amire belül rá lehetne dugni a tunert.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a tunerek csak átkötőkábellel képesek átadni a hangot?
A saját programjával semmilyen adást nem talál, dscallerrel van kép, de hang nincs.

#2405 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 17:20

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 8:57

Nekem is hangproblémám lenne, egy winfast tv2000 xp expert kártyával.
Alaplapi integrált hangkártyám van, nem találok rajt bemenetet amire belül rá lehetne dugni a tunert.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a tunerek csak átkötőkábellel képesek átadni a hangot?
A saját programjával semmilyen adást nem talál, dscallerrel van kép, de hang nincs.

A napokban találkoztunk olyan alaplappal, amin szintén nem volt bemenet. Jellemzően az Intel lapoknak vannak ilyen "csodás" tulajdonságai. Ha valóban nincs egyetlen bemenet sem a lapon, akkor túl sok lehetőséged nincs. A kábel egyik végére egy 3,5-es jack-et kell barkácsolnod, és kivezetni a hangkártya Line-in bemenetére. A kártyát némi forrasztgatással még át lehetne alakítani, hogy ne kelljen hozzá kábel, de ezt a programja nem támogatja, csak a Media Centerrel tudnád kihasználni. Az mondjuk meg is követeli.
Csatornakeresésnél, ha PVR-t használsz, akkor országnak válassz pl. Germany-t, vagy Romania-t, ha PVR2-t használsz, akkor Hungary-t, de az adaptív keresést választva több sikered lesz, így viszont tovább fog tartania keresés.

#2406 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 12:13

Ez egy msi alaplap, sejtettem, hogy kábelezés lesz belőle.
Ezt a némi forrasztgatást le tudnád írni, hogy pontosan mi is?

#2407 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 19:33

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 11:13

Ez egy msi alaplap, sejtettem, hogy kábelezés lesz belőle.
Ezt a némi forrasztgatást le tudnád írni, hogy pontosan mi is?

Nekem is MSI lapom van, de van rajta bemenet.
Az oldalamon találsz leírást a moddinghoz.

#2408 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 07:18

Felirom magam a nagyon-nagyon láma userekhez  :omg:  :omg:
Megvan, hogy miért nem találtam a audio bemenetet.
Mert bele volt már dugva a cd :pokeas2:

#2409 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:17

Ehhez már nincs mit hozzáfűzni :D
Lényeg, hogy megvan.

#2410 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 30. 18:17

Olyan tv tunert tudtok ami az alábbi feltételeknek megfelel?

1. Windows XP x64 Edition driver van hozzá
2. Lehetőleg külsős azaz gép bekapcsolása nélkül is lehessen a monitoron vele tévézni
3. Stereo, vagy újabb hangzást támogat :)
4. Digitális, az az a legkorszerűbb technológiákat támogatja.

#2411 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 18:59

Pontosítsd, mit szeretnél.
Vannak külső tunerek(usb), ezekből pl. a WinFast Palmtop(Novo) TV-nek van x64 drivere. Viszont usb-s volta miatt gép nélkül nem megy.
Vannak TV BOX-ok, amik gép nélkül is működnek, pl. WinFast TV Pro II(analóg), viszont ezekhez nem kell driver, a gép és a kijelző közé kell beiktatni. Ezek viszont leginkább csak tévénézésre valók.
Digitális külső cuccal még nem találkoztam, de lehet, hogy létezik ilyen.

#2412 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:22

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 19:59

Pontosítsd, mit szeretnél.
Vannak külső tunerek(usb), ezekből pl. a WinFast Palmtop(Novo) TV-nek van x64 drivere. Viszont usb-s volta miatt gép nélkül nem megy.
Vannak TV BOX-ok, amik gép nélkül is működnek, pl. WinFast TV Pro II(analóg), viszont ezekhez nem kell driver, a gép és a kijelző közé kell beiktatni. Ezek viszont leginkább csak tévénézésre valók.
Digitális külső cuccal még nem találkoztam, de lehet, hogy létezik ilyen.

A kisebbik gépben van egy PCI-os 2003-as Pinnacle (PCTV) ami mono, de van hozzá távirányító, anyukám gépében az újban nincs kártya, de mivel amúgy nincs benne sok hely és PCIE-s TV tunerr nem is nagyon van még, ezért olyan kellene, ami külsős, pl most újat mondtál azzal, hogy a külsős USB-s cuccok és a TV Boxok nem egy és ugyanazok, bár igaz nem sokat foglalkoztam eddig a Hardware-ek ezen részével evidens, hogyha valami USB-re megy, akkor oda kell hogy a gép is belegyen kapcsolva.

http://www.ebolt.hu/...html#5pintuk008

http://www.ebolt.hu/product134837.html

http://www.ebolt.hu/product111265.html

http://www.ebolt.hu/product106668.html

ezeket nézegettem. Van köztük belső is, de az inkább példának mert az  utolsó pl olyan ami Hibridnek van írva ,azaz analóg és digitális vételre egyaránt alkalmas azthiszem.

#2413 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:19

A TV-BOX kb. olyan, mint egy tv kijelző nélkül, önmagában is működik, de a kell hozzá egy kijelző. Ebből következik, hogy ilyen formában felvételre nem alkalmas, főleg, ha ki van kapcsolva a gép. A ki- és bemeneteket össze lehet kötögetni a géppel, és akkor már alkalmas lesz felvételre, egy akárhonnan szerzett programmal, de mégsem lesz olyan kényelmes, mintha egy PC-be/hez szánt tunerrel tennéd.
Egy pci-os, vagy usb-s tunerrel már kihasználhatsz minden kényelmi funkciót, amit a mellékelt PVR szoftver tartalmaz. Felvétel, timeshift, directburn, live broadcast, epg, stb.
A listán az utolsót felejteném. Drága, és (bocs)Pinnacle. Jobb választás egy DTV2000 H, vagy DTV1800 H. De ez belső hybrid tuner. Külsőben meg nem nagyon van, kersgélni kell. USB-s digitális tuner a DTV Dongle, analógból pedig elég nagy a válszték. Hardveres, vagy szoftveres tömörítéssel, igénytől függően.

#2414 Felhasználó inaktív   szulta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 31. 17:06

SYASZTOK!
Segítség!
Vettem egy terratec cinergy usb xs hybrid tv tunert és nem talál egy csatornát sem :( help!

#2415 Felhasználó inaktív   szulta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 31. 17:56

most már jó de hang nincs és a kép is csikos

#2416 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 08:54

Sziasztok!

TV tuner kari vásárlás előtt állok. eddig nincs még semmilyen tapasztalatom ezügyben. Innen vásárolnék, a belsők jönnének szóba. Kb 10e ft-ig jönnének szóba. Melyiket vegyem? http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&k...210&kat3_id=36& Asus vagy Leadtek? Melyik típus? A fő profil az lenne, hogy adásokat vennék fel, előre beprogramozott időben, szóval a hozzá járó szoftver minősége ezügyben is fontos lenne. Akinek van tapasztalata ezügyben, légyszi szóljon hozzá. Persze nem szeretnék szívni sem hanggal sem be nem jövő csatornákkal. Köszi szépen!

#2417 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:08

Leadtek WinFast TV2000XP Global kell neked. Vásárláskor figyelj oda, mert van FM, és FM nélküli verzió is. További infók az oldalamon.
Az, hogy mivel fogsz szívni, nagyon sok mindentől függ.
A felvételhez meg legyen erős procid.

Szerkesztette: bzoley 2007. 06. 06. 17:12 -kor

#2418 Felhasználó inaktív   barna110 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 10. 18:26

Hali
Énis tv-tuner kártya vásárláson töröm a fejem.
Havert megkérdeztem és ő aztmondta h neki van de nemrég vette ki mert csak pár csatornának volt jó a képe (RTL,TV2...) és a többinek elég rossz. És az adás felvétel is siralmas. Pedig nem olyan olcsót vett!!

Én ilyet néztem ki pls mondjátok el a véleményeteket vagy hogy milyet kéne vennem és kb mennyiért kapható. Előre is köszike. (Ja és a gépemről infók h bírja e AMD ATHLON 3800+ proci, 1gb corsair ram dualba, NVIDIA GeForce 7600Gt videókari)

Leadtek DV2000 Stereo,TV&R,FireWire
Ára: 14 798 Ft (12 332 Ft) | A kosárba tesz :  db 
Termékinfó:

Részletes jellemzők:

PCI -os Tunerkártya, Bt878 chippel, automatikus programkeresés
Sztereo TV tuner (181 csatorna), Sztereo Rádiótuner
S -videó / Kompozit Videóbemenet; Audio line in és line out; Távirányító
3db DV IEE1394 csatlakozó
Állóképek tárolása az összes használatos formátumban, 24 bites színmélységben max. 1024x768 felbontásban
Mozgókép rögzítése AVI formátumban, max. 320x240 felbontásban, 25 kép/másodperc
PIP - kép-a-képben funkció
PAL felbontás 768x576 -ig, NTSC felbontás 640x480 -ig
Win 98SE, Win ME, Win 2000, Win XP driverek
Ulead Media Studio 6.0 Full Software

Barni

Szerkesztette: barna110 2007. 06. 10. 18:29 -kor

#2419 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 09:23

Itt is felvetném a problémámat, bár az általános HTPC topicon már kérdeztem.

A minap beszereztem egy Hauppage PVR-350-et és nagy lelkesedéssel kipróbáltam egy Vista Home Premium/Media Center környezetben úgy hogy a Hauppage support oldaláról letöltött MCE csomagot telepítettem. Ebben a felállásban az MCE megtalálta a csatornákat és fel is tudtam venni egy próba erejéig.
Két problémám lenne:
- a TV-vel összekötve a kártyát nem jelenik meg csak egy színes csíkos kép. (Ahhoz hasonló, mint amikor egy sportközvetítésnél probléma van az adással.)
- az IR távirányító tálcaalkalmazása hibával elszáll induláskor.

Amennyiben nem az MCE csomagot telepítem, hanem a szimpla Vista csomagot, akkor a WinTV200 alkalmazás nem talál csatornákat. Az MCE igen, de ilyenkor a távirányítót nem lehet használni. (A tálcaalkalmazás ilyenkor hiba nélkül elindul)
Egy fórumon azt olvastam, hogy MCE alattt a PVR-350 TV kimenete nem működik. Tapasztalat?

Tudtok valami normális szoftvert amit az MCE helyett használhatnék, a kimenetet működésre bírja, és a távirányító is funkcionál?
Dwight Schrute for president!

#2420 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:08

Üdv minden kedves fórumlakónak!

Én nem túl régen egy Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM kártyát vettem a gépembe. Jelenleg 32 bites XP-n és 64 bites Vistán használom. Meg kell jegyeznem, hogy egy nagyságrendel jobb, mint a korábbi Pinnacle PCTV Rave volt. Viszont mindkét rendszer alatt van egy kis probléma a saját szoftverével.

XP alatt mindössze annyi, hogy csatornaváltáskor néhány csatornánál nagyon lehalkítja a hangkártya Front kimenetét. Nem a fő hangerőszabályzót, nem a hanghullámot, hanem a Front-ot, amihez alapesetben egyáltalán nem is szoktam nyúlni. Apró kényelmetlenség csak, de érdekelne, hogy megoldható-e.

Némileg nagyobb a probléma Vista x64 alatt. A kártya feltelepül tökéletesen, a program látszólag rendeltetésszerűen működik. A probléma az, hogy a csatornákra vonatkozó adatokat nem tárolja le kilépéskor, sőt, a videoszabványt sem jegyzi meg a szoftver. Ha újra elindítom a programot, csak valami nagyon rossz minőségű adás jön be. Ilyenkor át kell állítani a videoszabványt magyarra majd beimportálni az (előzőleg már fájlba kimentett) csatornalistát és máris van kép és hang kiváló minőségben. Ha valaki erre tudna megoldást, azt is megköszönném!

Természetesen mindkét rendszeren kipróbáltam más TV-vevő szoftvert is, konkrétan korábbi kedvencemet, a ChrisTV-t. Azzal egyik probléma sem jelentkezett, csak hát ugye az meg nem kezeli a távirányítót. Esetleg van olyan szoftver, amivel az is használható?
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.