HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1781 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:32

Idézet: piccolod - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:16

Sziasztok!
Van egy Pinnacle PCTV Pro tvtuner kártyám.
kb 5 éve vettem. Asszem 878-as chip-ű.

A megoldás: NE az alaplapi hangkártyát használd! Inkább keress egy SB Live-ot vagy jobbat, és külön azt használd! Sajnos az alaplapi hangkártyák nem jól kezelik a bejövő hangot. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1782 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:33

Idézet: kuf - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:01

koszi :) lehet tok trivialis kerdes, de ezekhez az usb-s tunerekhez adnak vmi szallagantennat?

Na ez jó kérdés.  A pinnacle tunerekhez nem adnak, ha jól tudom...  :think:

#1783 Felhasználó inaktív   piccolod 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 21:17

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:32

A megoldás: NE az alaplapi hangkártyát használd! Inkább keress egy SB Live-ot vagy jobbat, és külön azt használd! Sajnos az alaplapi hangkártyák nem jól kezelik a bejövő hangot. ;)

Szeva.
Az előző alaplapomon is AC97 integrált hangkártya volt, csak az Soundmax-os volt nem Realtek, ja és nem 7.1 -es hanem 5.1-es volt.
De amúgy ezt is meg azt is 5.1-en használom.
Egyéb ötlet? :p Nem feltétlenül gondolom, hogy a hangkártyával lenne a gond.
Azt is el tudom képzelni, hogy pl valamiért PCTV Rave-nek ismeri fel a PCTV Pro-t, mivel az összes progi Rave-nek írja, de a driver univerzális, szóval mindegyik bennevan.
A Rave amúgy Mono, a Pro Stereo.
Szóval lehet, hogy ez van.
De ha meg átállítom Pro-ra pl. K!Tv-ben, akkor hangot nem ad semmit.
Mondjátok az ötleteket ha van, örülnék, ha végre menne megint.
Valami átállító progi nincs, ami a Stereo/Mono-t vagy a kártya típust módosítaná? (nem a VideoWDMControl -ra gondolok, mert azzal nem jó)
Bye!

#1784 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 19. 22:41

Mert nem mentetted el jó helyre a VisionID.dll-t a Pro verzióból... Gondolom... Ezért monó. Különben én tennék egy próbát a hangkártyával, mert se én, se a sógor nem sokáig bírta az alaplapit, pont emiatt a túlvezérlés miatt.

Szerkesztette: Mykee 2006. 04. 19. 22:42 -kor

#1785 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:05

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:13

Az analóg és digitális között az adás sugárzásának módja tesz különbséget.

.....
.....
.....

Ha analóg tuner kell, akkor pl egy Hauppauge WinTV PCI FM (rádió, távirányító, stereo, videóbemenet) már bruttó 13-14000 Ft-ért elvihető. Korábban volt Pinnacle kártyám is, a PCTV Stereo modell már kifutó, azokból inkább az "i"-s modelleket érdemes nézegetni, pl a PCTV 110i szintén távirányítóval szerelt. Ez utóbbi 14-15000 Ft-ért szerezhető be. Az itt leírtak alapján a Leadtek tunerek is jók, de olyanom még nem volt.

bocs, hogy lerövidítettem a válaszodat, de alapvetően tiszteletemet és köszönetemet akartam kifejezni:)  :respect:

az analóg/digitális témához még egy kérdés: analóg/digitális ill. digitális/analóg átalakító is létezik? Ha esetleg változna a szolgáltatóm, akkor van ilyen kütyü, ami lehtővé teszi, hogy ne kelljen új TV-kártyát vegyek?

meg jelminőséghez is egy: a kábelen és a csatlakozón akkor ne sprólojak, ha jól értem... jól értem, vagy van vmi ésszerű határ?

amúgy, ha veszek, akkor valszeg inkább HW-es és analógot vennék szal megnézegetem a PVR-eket:)

#1786 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:06

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:51

SZVSZ érdemes rászánni azt a +5-6 ezret és HW-s kártyát venni. 20-25 között távirányítós, sztereó, FM-es, jó minőségű kütyüket lehet venni. A támogatás miatt mostanában a Hauppauge PVR-ek a nyerők (minden támogatja és rengeteg 3rd party util van hozzá).

Mint talán feljebb írtam, a kép minősége nagyban a kártyán múlik. Egy "gagyi" HW-es és egy neves között hihetetlen nagy különbség van.

megfontolandó, thx:)

abból mi a jó, mert most h nézem, PVR 350 HW-es tömörítéssel 35K, az meg kicsit sok nékem... azt pedig nem vágom, hogy mi a különbség 150-250-350 között...

Szerkesztette: Mukk 2006. 04. 20. 17:12 -kor

#1787 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:14

Vegyél 250 vagy 150 es Hauppage-t az is ugyanolyan jó csak nincs fm rádió
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#1788 Felhasználó inaktív   piccolod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:43

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 22:41

Mert nem mentetted el jó helyre a VisionID.dll-t a Pro verzióból... Gondolom... Ezért monó. Különben én tennék egy próbát a hangkártyával, mert se én, se a sógor nem sokáig bírta az alaplapit, pont emiatt a túlvezérlés miatt.

Csá.
Nem konkrétan értem, hogy mi szerepe van a VisionID-nek.
Mivel bármelyik másik program sem ismeri fel, amelyikek ezt a dll-t nem használják.
És a régi gépen sem kellett ezzel a dll-el szarakodni.
Bye!

#1789 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:06

Idézet: piccolod - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:43

Csá.
Nem konkrétan értem, hogy mi szerepe van a VisionID-nek.
Mivel bármelyik másik program sem ismeri fel, amelyikek ezt a dll-t nem használják.
És a régi gépen sem kellett ezzel a dll-el szarakodni.
Bye!

A vision.dll -nek akkor van szerepe, ha a Pinnacle driverrel akarod elérni a tunert, ugyanis anélkül Rave-ként telepíti, és pl a Vision-ban nem lesz timeshifted sem, no meg felvételi lehetőséged sem (a Rave és a Pro ugyanis hardveresen megegyezik, csak szoftveresen tér el).

Nálam a Vision akkor állt át automatikusan monóra, amikor rossz volt az adás vagy valami zavarta. Habár, ha a kép nálad tökéletes, nem valószínű, hogy ez a helyzet állna fenn..
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1790 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:09

Idézet: Mukk - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:05

az analóg/digitális témához még egy kérdés: analóg/digitális ill. digitális/analóg átalakító is létezik? Ha esetleg változna a szolgáltatóm, akkor van ilyen kütyü, ami lehtővé teszi, hogy ne kelljen új TV-kártyát vegyek?

A digitális jelből lehet valahogy analógot csinálni, de fordítva nem tudom, hogy megoldható-e.. Mindenesetre, erről inkább olyasvalaki nyilatkozzon, aki nálam többet foglalkozott vele :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1791 Felhasználó inaktív   piccolod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:11

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:06

A vision.dll -nek akkor van szerepe, ha a Pinnacle driverrel akarod elérni a tunert, ugyanis anélkül Rave-ként telepíti, és pl a Vision-ban nem lesz timeshifted sem, no meg felvételi lehetőséged sem (a Rave és a Pro ugyanis hardveresen megegyezik, csak szoftveresen tér el).

Nálam a Vision akkor állt át automatikusan monóra, amikor rossz volt az adás vagy valami zavarta. Habár, ha a kép nálad tökéletes, nem valószínű, hogy ez a helyzet állna fenn..

Szeva.
Te figy. nem tudnád elküldeni a te vision.dll-edet?
Amúgy meg a magában a pctv driverben nincs vision dll max a vision progiban.
Bye!

#1792 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 20. 19:57

Ha a Vision program elindul, akkor a driver is jól van feltelepítve. ;)

#1793 Felhasználó inaktív   piccolod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 22:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:57

Ha a Vision program elindul, akkor a driver is jól van feltelepítve. ;)

Hali.
Na :D akkor mégsem az a hiba.
Amúgy eddig a conexxant driverrel (btwincap-os) is ment minden, most meg avval már csak búg a hang, és csak az alapdriverrel megy monóba, és ha felnyomom negyednél jobban a hangerőt már sistereg, eddig meg fullon stereoban sem sistergett semmit.
Bye!

#1794 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 01:43

Néhány napig nem volt TFT monitorom így a régi 50 Hz-es 51 cm képátlós képcsöves tv-t néztem. Méghogy az 50 Hz vibrálása rongálja a szemet. Egy frászt! Szinte felüdülés volt a tv-t nézni ezen a tv-tuneres TFT képminőség után.
Aki tuneren nézi a tv-t huzamosabb ideig, tuti hogy rongálja a látását!!!
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1795 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 06:21

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 2:43

Aki tuneren nézi a tv-t huzamosabb ideig, tuti hogy rongálja a látását!!!

A TV-ben is tuner van.  :D Egyébként mire alapozod ezt a kijelentésed? Pl. próbáld meg ugyanabból a távolságból nézni a tv-t mint a tft moncsit!

#1796 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:48

Idézet: vatom - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:21

...  :D Egyébként mire alapozod ezt a kijelentésed? ...

Nem tudok tudományos szintű indoklást adni, de valós empirikus tapasztalat volt, hogy felüdülés érzés  a szememnek TFT után képcsöves tv-t nézni.
Mi a szabályos távolság a TFT-nél?
Sok ismerősömtől hallottam, hogy katasztrófálisan fekának látja az áruházakban kitett 300E Ft-s lcd tv-k képminőségét. Nekem is ez a véleményem. Nem létezik, hogy nem terheli a szemet huzamosabb ideig nézni egy homályos, nem tűéles képminőséget. A TFT-n nézett ilyen-olyan tunerre is vonatkozhat ez.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1797 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:37

"Mi a szabályos távolság a TFT-nél?" - nekem csak tapasztalatom van, 19"-osnál (1280*1024) kb. 3m a jó. Közelebbről zavaróan zajos a kép, illetve még közelebbről már a pixelek is látszanak ami szintén zavaró.

#1798 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:06

Idézet: vatom - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:21

A TV-ben is tuner van.  :D Egyébként mire alapozod ezt a kijelentésed? Pl. próbáld meg ugyanabból a távolságból nézni a tv-t mint a tft moncsit!

A TV műsor váltottsoros rendszerben kerül sugárzásra ezért a TV (CRT) váltottsoros (interlace). A TFT monitorok, TV-k esetében progressive megjelenítés van ezért a képet először deinterlace-elik ami mindenképpen minőségromlást okoz. Továbbá a TFT megjelenítők nagy késleltetése is igencsak zavaró tud lenni. CRT esetében a késleltetés igen kicsi (pár us) mivel az elektronágyútól a maszkig az elektron igen rövid idő alatt eljut.
Szóval attól mert most a TFT a trendi még a váltottsoros TV adás rosszabb minőségben jelenik meg rajta mint a hagyományos CRT TV készülékeken. A TFT kiváló képet csak progressive forrás esetén tud adni.

#1799 Felhasználó inaktív   Niky2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:10

Sziasztok! Vettünk egy Leadtek WinFast PVR2000-es kártyát. Véleményekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek jó-e ez a kép, amit ad, vagy lehetne még ennél is jobb. A felvételrészletek itt érhetők el: www.niky2k.atw.hu/cartoon.mpg és www.niky2k.atw.hu/rtlklub.mpg  Remélem elindul a letöltés és tudtok véleményt mondani. Esetleg segíthetnétek, hogy min és hogyan lehetne finomítani. Tv-n visszanézve nem látszik nagy eltérés az eredetihez képest szerintem. Köszi szépen előre is! (ui.: az rtlklubos viszonylag nagy méretű lett)

#1800 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:03

Kép tisztának tűnik, de a hang mintha csúszna. A rajzfilm helyett próbálj meg olyant betenni ahol magyarul beszélnek is.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.