HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2741 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:01

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:44

Szerintem ez erre való.

pontosan, m\xik is, csak driverf-gg[, sy=val ak'rmilzen vasban ne keress;tek azt a menut.
Make love not Wor.

#2742 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:01

Szerintem tegyél bele normális (3com, intel) hálókártyát!
A sis úgysem a megbízhatóság mintaképe.

#2743 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:26

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:44

Szerintem ez erre való.
SZERINTEM  :rolleyes:

Egy jó tanács, ha még nem ismernéd: Alt + Print Scrn csak az aktív ablakot teszi vágólapra, nem az egész desktopot. Ha pedig ismerted, szégyelld magad :rolleyes:

Mártír: Ha még mindig meg akarod szoftveresen változtatni a MAC addresst, írj egy privit, megpróbálok segíteni.

#2744 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:52

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:26

Egy jó tanács, ha még nem ismernéd: Alt + Print Scrn csak az aktív ablakot teszi vágólapra, nem az egész desktopot. Ha pedig ismerted, szégyelld magad :rolleyes:

Mártír: Ha még mindig meg akarod szoftveresen változtatni a MAC addresst, írj egy privit, megpróbálok segíteni.

1. Nem ismertem  :rolleyes:
2. Szerettem volna alaposan szemléltetni.
3. Nincs rajta titkos infó :)
4. De azért köszi a tippet! Megpróbálom memorizálni.

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 24. 21:03 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2745 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:24

Huhh!

Köszönöm a gyors és "tömeges" segítségnyújtást. De mint írtam nagyobb gond akadt. Nem akar beengedni a  win. Majd ha be lehet jelentkezni akkor utánna nézek a hálókártyának is. A másik gép tökéletesen működik, már vissza is vittem a helyére. Ahhoz nem nyúlok, ami megy nem rontom el. :)

Holnap nem leszek lusta és újratelepítem az egészet és akkor - felhasználva az ötleteiteket - helyrepofozom a hálókártyát.
Mégegyszer köszi mindenkinek.

Ui: Szeretnék elnézést kérni az elefánt méretű helyesírási hibám miatt. természetesem a hajlandót én is "j"-vel írom, csak néha lefagy a helyesírás-ellenörző processz.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2746 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 07:09

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:52

1. Nem ismertem  :rolleyes:
2. Szerettem volna alaposan szemléltetni.
3. Nincs rajta titkos infó :)
4. De azért köszi a tippet! Megpróbálom memorizálni.

Azért remélem, nem vetted zokon ;)
Amúgy üzemel az admin scriptem, ha még mindig érdekel, jövő héten odaadom, csak valami érthető leírást kellene készítenem hozzá... :cool:

#2747 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 08:20

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 7:09

Azért remélem, nem vetted zokon ;)
Amúgy üzemel az admin scriptem, ha még mindig érdekel, jövő héten odaadom, csak valami érthető leírást kellene készítenem hozzá... :cool:

Nem-nem. Egyáltalán nem vettem zokon. Köszönöm szépen a hasznos infót. A script továbbra is érdekel. Hétvégén jön a supportom, és nekiállunk az egyik szerver telepítésének...
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2748 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 08:39

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. Feb. 24., Thursday - 13:31

Sziasztok!

Belebonyolódtam egy apró problémába. Adott kép gép, egymás klónjai. Int hálókártyás, sis chippes asus alaplappal. Döglődött rajtuk a hálózat. Tüzetesebben megvizsgálva kiderült a két gép hálókártyájának MAC adresse egyforma. A BIOSban nem lehet meváltoztatni (legalábbis én nem találtam meg hol lehetne). Tudtok erre valami util programot. Oprendszer win2000 és az is marad, szoftveres módosítás kilőve. Nem akarok külön kártyát bepakolni.

Előre is köszi!

A licensz témához, írásbeli állásfoglalást kell kérni a minisztériumtól. Ha írásba adják, hogy nem kell licensz akkor fedezve vagyunk egy esetleges ellenörzés alkalmával. Majd leüli az aki kiadta az igazolást.

Ha meg nem csinaltal vele semmit: http://www.klcconsul....htm?v=readme12
Amint mar tobbszor emlitettem a forumon, egyaltalan nem driver fuggo a MAC modositasa.

#2749 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 08:58

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:24

Huhh!

Köszönöm a gyors és "tömeges" segítségnyújtást. De mint írtam nagyobb gond akadt. Nem akar beengedni a  win. Majd ha be lehet jelentkezni akkor utánna nézek a hálókártyának is. A másik gép tökéletesen működik, már vissza is vittem a helyére. Ahhoz nem nyúlok, ami megy nem rontom el. :)

Holnap nem leszek lusta és újratelepítem az egészet és akkor - felhasználva az ötleteiteket - helyrepofozom a hálókártyát.
Mégegyszer köszi mindenkinek.

Ui: Szeretnék elnézést kérni az elefánt méretű helyesírási hibám miatt. természetesem a hajlandót én is "j"-vel írom, csak néha lefagy a helyesírás-ellenörző processz.

Mielőtt újratelepítenéd olvasd el ezt a topicot:

<<Nem enged be a Windows>>

Linux bootdisket le tudod szedni, és ha jelszóprobléma van ezzel meg tudod oldani. Kipróbáltam, nálam működik :)

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#2750 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:35

Idézet: mucka - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 9:58

Mielőtt újratelepítenéd olvasd el ezt a topicot:

<<Nem enged be a Windows>>

Linux bootdisket le tudod szedni, és ha jelszóprobléma van ezzel meg tudod oldani. Kipróbáltam, nálam működik :)

üdv:
mucka

Már újra raktam.
De nem is jelszó probléma volt. A javítási konzolon elfogadta az admin jelszót. Sőt, normál futtatásnál is beengedett, az NDS is elfogadta a jelszót, de a munkaasztal betöltése nem sikerült. De most már tárgytalan.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2751 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 08:24

Hi Mindenki!

(Látom szépen alakul a topic gratula :), végre én is elértem ide újra... Sok ez a kihagyás :()

Jelszó probléma:

A Microsoft mindenféle biztonsággal meg van áldva, de az egész kicselezhető szóval nevetséges:

Én is mondok egyet:

-Boot disk (mindegy milyen, csak kezelje az NTFS-t is)
-cd c:\winnt\system32 könyvtár
-attrib -r -h sam*
- copy sam* a:
- del sam*
-reboot
-Belépő képernyőnél: rendszergazda+jelszó: ENTER :)
-Dolog végeztével, reboot
-aztán vissza mindent... (és megmarad az eredeti is...)

kerenc voltam "sok év után"  :cool:

ui: Mondjuk a linux is eddig tart, ha fizikailag hozzáférsz...

Szerkesztette: Kerenc 2005. 02. 28. 08:24 -kor

A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#2752 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 08:32

Ezen nem kell csodálkozni, nagyjából minden OS eddig tart, ha nem titkosított filerendszert használ, és nem katonai célokra kifejlesztett, esetleg egyéb 'Trustedxyz' OSről van szó.

Épp ezért dühöngtem, amikor olyan alaplapokat kaptunk egyszer, amiben hiába védted le jelszóval a biost, POST közben F11-et nyomva jelszó nélkül röptében beállíthattad a boot eszközt :omg:  Szerencsére bios frissítés megoldotta, de hát 6 gépen meg kellett csinálni :reklamacio:

Szerkesztette: melon 2005. 02. 28. 08:34 -kor

#2753 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:10

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 9:32

..alaplapokat kaptunk egyszer, amiben hiába védted le jelszóval a biost, POST közben F11-et nyomva jelszó nélkül röptében beállíthattad a boot eszközt...

Na igen, nemcsak az oprendszerek biztonság szempontjából "szarok", vannak azért ilyen hardverek is bőven!
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#2754 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:14

Más téma: Nem tudtok olyan mailer progit, amit akár egy pendrive -on is hurcolhatok, nem kell telepíteni, és csak a saját mappáját használja? A mailjeim hurcolgatása nagyban leegyszerűsöde.

#2755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:18

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:14

Más téma: Nem tudtok olyan mailer progit, amit akár egy pendrive -on is hurcolhatok, nem kell telepíteni, és csak a saját mappáját használja? A mailjeim hurcolgatása nagyban leegyszerűsöde.

Eudora ilyen. Eccer fel kell ugyan rakni, de utána én csak átmásoltam bármilyen gépre, és már működne is. Másrészt leveleim nem bíznám pendrivére, és nekem kicsi is lenne.
Make love not Wor.

#2756 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:26

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:14

Én se bíznám egy pendrivera a leveleimet, külön ezért mentegetni naponta meg hát nem túl kellemes szvsz. Kisebb méretű fióknál érdemesebb lehet IMAP szervert használni vagy a mailszerveren egy local accounttal (csak a putty kell a pendrivera, meg net ;) ), és akkor bárhonnan tudsz csatlakozni. Van egy POP-os fiókom, ott meg egyszerűen beállítottam, hogy x nap után törlődjenek a levelek, és akkor lehúzom melóhelyen is, otthon is.

#2757 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:18

Eudora ilyen. Eccer fel kell ugyan rakni, de utána én csak átmásoltam bármilyen gépre, és már működne is. Másrészt leveleim nem bíznám pendrivére, és nekem kicsi is lenne.

Nekem is vincsin lenne, csak a jobb érthetőség kedvéért mondtam a pendrive -ot. Köszi a választ!  :respect:  :respect:

#2758 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:30

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:43

mi vmi CBL listan voltunk rajta es az a gaz h persze csak a server IP cime lathato kintrol igy fogalmam sincs h melyik geptol lehet : ))))

visszakerultunk ...

most nezzem at az osszes 50 gepet h melyik "szar"???

es ezek kozul most mit keressek? :(

Idézet

The CBL - Composite Blocking List

CBL Removal Request

You are requesting the removal of the following IP address:

(detected at (unknown) GMT +/- 30 minutes)

from the CBL.

NEW! We have extensively revised this web page to help you make your delisting permanent.
    Please read the following carefully:

It's really important that you do, because you want delisting the IP to be permanent. So do we.

If you do have to contact us, we EXPECT you to have read this, understood as much as possible, and done whatever you can to avoid being relisted.

In almost every situation imaginable, following this information WILL prevent you having problems with the CBL ever again.

The CBL is not accusing you of being a spammer.

The CBL only lists IP addresses that are demonstrably infected by a mass mailing virus, or some sort of spam sending compromise (open proxy, trojan, spambot, insecure AnalogX/wingate etc).

The CBL does not detect or list open mail relays.

the CBL does not list an IP simply because it sends a lot of email, marketing or otherwise.

The CBL is strongly committed to detecting only compromised machines in a ethical, professional and responsible manner, and assisting in whatever way necessary to eradicate these compromises as quickly as possible.

We don't like listing your IP any more than you do, but compromised machines must be fixed.

It is in your best interest to try to identify why this is happening and correct it, otherwise, you'll simply be listed again.

We have a simple remove-it-yourself policy to cause you as little difficulty as possible in sending email: Because we assume you will be fixing the problem.

Our "compromise detection" techniques are extremely accurate, and almost never makes mistakes. Hence, detections must be taken seriously, and you should do whatever you can to understand and fix (or at least avoid) the problem.

Repeated detections/delistings should be taken even more seriously, because:

The CBL will refuse to delist an IP if the problem continues after multiple delistings.

The CBL's users expect us to list compromised machines, and we cannot in good faith continue delisting an IP when it's known to be compromised: no exceptions.

If too many delistings occur, the CBL may insist on waiting several days to confirm that the problem has been fixed before delisting.
    Okay then, how can I make sure I won't be listed again?

Virtually every CBL listing that causes legitimate email to be affected has something to do with a mass mailing virus, especially the Netsky, MyDoom/NOVARG, or Bagel/Beagle virus "families".

If you're reading this page, the cause is PROBABLY a virus, no matter how good your anti-virus tools are.

The second most likely reason for a CBL listing affecting legitimate email is an open proxy or spam sending trojan (or "bot").

If this IP address is your personal computer (or was your personal computer at the time of the detection above), you must carefully check your machine for viruses, adware, open proxies and trojans and remove them before requesting removal here. More information on scanning

PLEASE NOTE: Even if you think you already have adequate virus protection, read the above link anyway.

PLEASE NOTE: Most providers discourage mailing directly to the Internet from your personal computer, and provide instructions on how to send your email via their mail servers. See the "is this a dynamic IP?" question below for further information.

If this IP address isn't a personal computer, especially if you're staff of an ISP or IT/IS department trying to deal with mail problems for more than just one user, things become somewhat more complex, and the section below will help you identify what is happening.

Click the links on all of the things that apply:

* Is a firewall (especially an "Native Address Translation" (NAT) firewall)? Click if yes or unsure
        * Is a mail server? Click if yes
        * Is a dynamically allocated IP address? Click if yes
        * Are you having problems with something other than email? (ie: IRC) Click if yes
        * Is your own provider (especially "mail service provider") blocking you? This usually means you cannot send any email at all. Click if yes
        * Did you get blocked when you tried to send email to us? Click if yes

All of the information requested in the following form is optional; it is logged in an attempt to better understand the reasons for CBL listings.

Are you the owner or administrator of the listed host:

If you found a virus on the listed host, which was it:

If you found an open proxy on the listed host, which product was it:

If you have any comments to make about the listing, please enter them here (comments will not be responded to; if you need to contact the CBL team then please do so separately by email):

Read this part again before submitting:

The CBL is not a list of open SMTP relays.

The CBL does not list email addresses or domains.

The CBL lists IP addresses of machines which are, or have been, compromised by spam-sending trojans, open proxies, or mass-mailing viruses such as MyDoom/Novarg or Yaha. Always find and fix the infection before requesting removal. (One removal tool is available here.)

The CBL does not address issues of "opt-in" or "opt-out".

If the listed address is a NAT firewall, any or all of the machines behind it could have cause the listing. In addition to fixing the infection, we strongly suggest blocking SMTP traffic from hosts other than official mailservers.

If you're on a dynamic IP address, then use an appropriate mailserver such as your ISP's. If they're blocking you, then contact them about it not us.

Comments in the removal form will not be answered, even if you included contact info. If you need a response, contact us by email in addition to requesting removal here.

I have read the above explanation.

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2759 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 10:12

Ez itt a lényeg:
"The CBL only lists IP addresses that are demonstrably infected by a mass mailing virus, or some sort of spam sending compromise (open proxy, trojan, spambot, insecure AnalogX/wingate etc)."

És emiatt kell őket komolyan venni:
"The CBL will refuse to delist an IP if the problem continues after multiple delistings."

Ha a halozatod NATolt tuzfalas, eloszor a tuzfalat nezd at, meg a szervere(ek)en futo szervizeket. Azutan tilts le a tuzfalon minden nem standard kimeno portot, esetleg a standardokat meg logold. Ha biztos vagy abban, hogy nem a szervered a hibas, es a logfileokbol se derul ki semmi, akkor kell szemelyesen vegignezni a klienseket is.

#2760 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 10:44

11  O.K.	Systat  a port nem válaszol (láthatalan)
21	! ! !  FTP szerver	a port válaszol és NYITVA VAN!
22  O.K.	SSH szerver  a port válaszol, de zárva van
23  O.K.	Telnet  a port nem válaszol (láthatalan)
25  O.K.	SMTP  a port nem válaszol (láthatalan)
37  O.K.	Time  a port nem válaszol (láthatalan)
53	! ! !  DNS	a port válaszol és NYITVA VAN!
69  O.K.	Tftpd  a port nem válaszol (láthatalan)
79  O.K.	Finger  a port nem válaszol (láthatalan)
80	! ! !  Web szerver	a port válaszol és NYITVA VAN!
110	! ! !  POP3	a port válaszol és NYITVA VAN!
111  O.K.	portmap/sunrpc  a port No route to host
113  O.K.	ident  a port nem válaszol (láthatalan)
135  O.K.	loc-srv  a port nem válaszol (láthatalan)
137  O.K.	Netbios-ns  a port nem válaszol (láthatalan)
138  O.K.	Netbios-dgm  a port nem válaszol (láthatalan)
139  O.K.	Netbios-ssn  a port nem válaszol (láthatalan)
143  O.K.	Imap  a port nem válaszol (láthatalan)
445  O.K.	microsoft-ds  a port nem válaszol (láthatalan)
1080  O.K.	Socks szerver  a port nem válaszol (láthatalan)
1114  O.K.	SQL  a port nem válaszol (láthatalan)
1214  O.K.	KAZAA  a port nem válaszol (láthatalan)
1243  O.K.	Sub Seven !  a port nem válaszol (láthatalan)
1434  O.K.	MS-SQL  a port nem válaszol (láthatalan)
2049  O.K.	NFS  a port nem válaszol (láthatalan)
3321  O.K.	MySQL szerver  a port nem válaszol (láthatalan)
3389  O.K.	RDP/Terminal Service/Remote Desktop  a port nem válaszol (láthatalan)
5000  O.K.	Universal Plug and Play  a port nem válaszol (láthatalan)
5631  O.K.	PC Anywhere  a port nem válaszol (láthatalan)
5632  O.K.	PC Anywhere  a port nem válaszol (láthatalan)
6667  O.K.	IRC  a port nem válaszol (láthatalan)
8080  O.K.	Proxy szerver  a port No route to host
12345  O.K.	NetBus !  a port nem válaszol (láthatalan)
12346  O.K.	NetBus !  a port nem válaszol (láthatalan)
20034  O.K.	NetBus !  a port nem válaszol (láthatalan)
27374  O.K.	Sub-7 2.1 !  a port nem válaszol (láthatalan)
27573  O.K.	Sub-7 2.1 !  a port nem válaszol (láthatalan)
31337  O.K.	Back Orifice !  a port nem válaszol (láthatalan)
31789  O.K.	Hack'a'Tack !  a port nem válaszol (láthatalan)
31790  O.K.	Hack'a'Tack !  a port nem válaszol (láthatalan)
54321  O.K.	Back Orifice 2000 !  a port nem válaszol (láthatalan)

http://wigwam.sztaki.hu
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Nem indíthatsz témát.