HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#481 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:09

ok, DE A FRISSÍTÉSI LICENC AZ ARRA VONATKOZIK, HOGY EGY MEGLÉVŐ OPRENDSZERRE LEHET RÁHÚZNI AZ ILYEN LICENSZEL RENDELKEZŐ OPRENDSZEREKET (bocs, benyomva maradt a caps lock, nem akarom mégegyszer beírni  :omg: ). Vagy rosszul látom? Az SA meg valamilyen support féle, amire megkapja mindig az illető a legújabb fejlesztéseket, de csak 1 oprendszerre!
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#482 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 15:01

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 14:09

ok, DE A FRISSÍTÉSI LICENC AZ ARRA VONATKOZIK, HOGY EGY MEGLÉVŐ OPRENDSZERRE LEHET RÁHÚZNI AZ ILYEN LICENSZEL RENDELKEZŐ OPRENDSZEREKET (bocs, benyomva maradt a caps lock, nem akarom mégegyszer beírni  :omg: ). Vagy rosszul látom? Az SA meg valamilyen support féle, amire megkapja mindig az illető a legújabb fejlesztéseket, de csak 1 oprendszerre!

Szerintem mi is ugyanazt kaptuk.

A doksikban az áll, hogy az intézmények XP Prof frissítést kapnak, mégis full telepítőt kaptunk, nem csak upgrade-et.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#483 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:08

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 16:01

Szerintem mi is ugyanazt kaptuk.

A doksikban az áll, hogy az intézmények XP Prof frissítést kapnak, mégis full telepítőt kaptunk, nem csak upgrade-et.

Próbáltátok a már byPasst használni OEM XP-n illetve OEM kódot a Tisztaszoftveres XP-n?

#484 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 11:07

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 11:08

Próbáltátok a már byPasst használni OEM XP-n illetve OEM kódot a Tisztaszoftveres XP-n?

Én még nem.

Talán kis érdekesség, hogy a bőrönd laptopja ugyanazzal az Office és XP seriallal megy, mint a tisztaszoftveres cuccok.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#485 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 11:32

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 12:07

Én még nem.

Talán kis érdekesség, hogy a bőrönd laptopja ugyanazzal az Office és XP seriallal megy, mint a tisztaszoftveres cuccok.

Talán a Misztériumon keresztül ment a bőrönd

#486 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 11:52

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 12:32

Talán a Misztériumon keresztül ment a bőrönd

Talán az otthoni liszenszekhez is ugyanez lesz a Bypass?

#487 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 11:57

Szerintem igen, már ezelőtt kb. 2 oldallal ezt fejtegettem, akko én azt hittem ez így van. Csak nem adnak már X.Y-nak egy teljesen új kódot mert ő éppen tanár (vagy rendszergazda :))!

Nálunk megint nem megy a levelező hétfő óta! Az ügyfélszolgálat azóta is visszahív  :reklamacio: :reklamacio:  :reklamacio:

#488 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:06

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 12:57

Szerintem igen, már ezelőtt kb. 2 oldallal ezt fejtegettem, akko én azt hittem ez így van. Csak nem adnak már X.Y-nak egy teljesen új kódot mert ő éppen tanár (vagy rendszergazda :))!

Nálunk megint nem megy a levelező hétfő óta! Az ügyfélszolgálat azóta is visszahív  :reklamacio:   :reklamacio:  :reklamacio:

sztm kiadnak a tanárnak egyedi kódot, mert ennyi erővel azt is meg lehetne csinálni, hogy "Te gyökér, menj a rendszergazdádhoz, majd ő ad kódot!" De nem, hanem begyüjtik az adatokat és azóta manuálisan gyártják a kódot, mert egy számítógép 2 óra alatt legenerálta volna azt a pár tízezer kódot, ami a tanároknak és nekünk kell....

#489 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:40

Én is full installos CD-ket kaptam itt, de  biztos ugyan azt a kódot adják majd, amit ide is. De én nem tudok várni rá tovább, mert nagyon újra kéne raknom a gépet.

Kerenc!
A levelezővel nélam is van gond, egyszerűen nem lehet elérni. De ez szerintem a tűzfal miatt van. Mindegy. Adminmailről küldtem mailt az uszi -nak, hogy az általam megadott portokat nyissák ki. Kíváncsi leszek, mikorra lesz kész, meg a DHCP-t mikor kapcsolják ki.

#490 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 09:51

Kapott már valaki csomagot?

Május 20-hoz a 2 héten belül már letelt  :reklamacio:

#491 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:13

Az is lehet, hogy Rufuszéknak adtak jó párezer kódot aztán most kézzel szortírozzák melyiket hova küldjék :). Nem erről volt szó, mert én májusban felhívtam őket. Akkor azt mondták 20-a után két hét. De ez már jó indulattal is vagy 3-4!

Ők jól el vannak, mi meg megkapjuk majd kb. augusztusban a csomagokat aztán telepítsd fel két nap alatt és lődd is be! Hát ezt: :fuck:

bull: Nálunk már eljátszottam ezt a tűzfalkinyitogatást telefonon keresztül anno. Működött is aztán egyszercsak puff! Se az otp-s progi nem tudott kimenni, azt megcsinálták egy nap alatt! De a levelezőnket már hétfő óta nem lehet elérni és B**nak rá! Közben pedig várják a fontos leveleket ott fennt!  :reklamacio:

Megpróbáltam telnetelni nem elérhető, míg belülről simán! --> A routeren nem megy át! De ha egyszer már működött ki a fene barmolta el!!! Jó ez a közháló csak ez a központi managelés  :think: Ha mi csináljuk már hétfőn jöhettek volna a levelek, de péntek van! Most végre egy értelmes emberrel beszéltem, ő tűnt eddig a legnormálisabbnak! Pedig minden nap hívtam azt a rohadt zenélőcsingilinginyomjamegazegyesgombotpleaseholdthelineorrepeatthecalllater szarságot! Az egyperces beszélgetések így is kb5-10 percig tartanak mire eljutok élő emberhez!

GYűlölöm az automatákat!  :reklamacio:  :doom:  :box2:

Szóval marad ez: Várom a hívásukat...

Szerkesztette: Kerenc 2004. 06. 11. 10:14 -kor

#492 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:17

Most elolvasva az előzö hozzászólásomat egy kicsit idegesnek tűntem :)

bull: A DHCP-t kikapcsolták egy fél nap alatt nekünk. Bár lehet akkor még nem voltak elhavazva, de akkor is.

#493 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:24

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 11:17

Most elolvasva az előzö hozzászólásomat egy kicsit idegesnek tűntem :)

bull: A DHCP-t kikapcsolták egy fél nap alatt nekünk. Bár lehet akkor még nem voltak elhavazva, de akkor is.

Nem ártott volna tesztelni a rendszert, mielőtt élesre teszik. Mérnem lehet automatizálni az egészet? Miért kell megvárni, míg a jelzés után ők is úgy gondolják, hogy kikapcsolják a DHCP-t...  :think:  :hemuveg:
Rufuszt se hívta még senki, hogy mi van a csomagokkal?  :rolleyes:

#494 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:34

"Kérem, hogy átmeneti túlterheltség miatt hívását később ismételje meg"

by rufusz ügyfélszolgálati automata  :D

#495 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:44

Most hívtak. 22-én hozzám is elér a csoda  :eek:  :box:
Kell ez nekem?  :D

#496 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:04

Készülj a legrosszabra! :D

Szvsz: Most már én is így csinálnám:

1., Kitalálom a gépek leendő külső ip címeit. (Nem állítanék semmit csak kitalálnám!)
2., Eldönteném melyikre milyen portok kellenek majd
3., Uszi ügyfélszolgálat, gyengébb idegzetűeknek a form.sulinet.hu kérném a router tűzfalbeállításait
4., Ha megcsinálták a tűzfalbeállításokat, akkor kérném hogy írják át a DNS-ben az ip címeket az újra
5., Ha megcsinálták akkor írnám csak át a serverek régi sulinetes címeit az újra.

A többi csak addon lenne: DHCP kiiktatása a privát szegmensen

Azt hiszem ennyi...

Így több mint egy hónap távlatából, így csinálnám...  :think:

#497 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:13

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 12:04

1., Kitalálom a gépek leendő külső ip címeit. (Nem állítanék semmit csak kitalálnám!)

Te látsz a jövőbe, hogy mit adnak  :confused:
Vagy csak hogy melyik szerver mi legyen?

#498 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:30

Nem, nem így gondoltam persze...

Miután beszerelték fizikailag akkor megkapod azt az 5 címet amit használhatsz! Azok közül gondoltam, hogy kitalálod melyik szervernek melyiket adod. Végül is hót' mindegy ;)

Sikerült Rufuszékkal beszélnem:

A postázás irányítószámok szerint történik, jelenleg 4000 környékén járnak, küldenek egy mailt, hogy mikor ér rá az az egy illető aki az intézmény nevében átveszi a csomagot. Valami pénzről is szó esett, mert futárszolgálat viszi ki, de az nem volt kristálytiszta számomra. Ma lassú vagyok...

kb. mikor? kérdésemre a jól megszokott: "2 hét" válasz érkezett  :think:

Szerkesztette: Kerenc 2004. 06. 11. 11:40 -kor

#499 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:37

Idézet

Sikerült Rufuszékkal beszélnem:

A postázás írányítószámok szerint történik, jelenleg 4000 környékén járnak, küldenek egy mailt, hogy mikor ér rá az az egy illető aki az intézmény nevében átveszi a csomagot. Valami pénzről is szó esett, mert futárszolgálat viszi ki, de az nem volt kristálytiszta számomra. Ma lassú vagyok...

kb. mikor? kérdésemre a jól megszokott: "2 hét" válasz érkezett  :think:

9400 Sopron...  :hemuveg:

A lóvé az érdekes lesz, mert azt nem mondták, hogy milyen módon fogják majd beszedni...
Ja és ugye postaköltségről sem volt szó... (meg futárszolgálatköltségről sem). Remélem nem is lesz.
De hogy ki fogja mindezt egybe kifizetni, meg összeszedni... Asszem én  :(  :fuck:

Szerkesztette: 1soproni 2004. 06. 11. 11:40 -kor

#500 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:42

Idézet

9400 Sopron... 

Akkor mi még jól állunk  :p

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.