HWSW Informatikai Kerekasztal: PC összeszerelés házilag - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC összeszerelés házilag Megéri...(?),Kellene egy jó konfiguráció Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:01

És szegény gyerek hogy játszon a gépével ha nincs monitora?
Eddig sehol nem említik meg :think:
Ha estleg ez az első gépe nem biztos hogy van neki a sufniban.Akkor viszont nem árt belekalkulálni az árba.
SPM fokozat pajti!!!

#22 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:05

Pedig a monitorra érdemes költeni, legalább ugyértve h egy olcsobb TFT legyen...de az is van vagy 40-50e
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#23 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:12

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 6, kedd - 22:12

Meg ne sértődj, de hogy lehet hogy ilyen kapitális lámákat alkalmaznak bármely számítástechnikai cégnél???  :smoker:

Ha nromális (minsőségi) alkatrészekből rakod össze -és ez nem feltétlenül jelent drágát - , egy AMD-s konfig pont ugyan olyan megbízható mint egy Inteles.

Jesszusom. :reklamacio:

Ja, ha szeretne nosztalgiázni. :lol:

én a tapaszalataimat írtam le, mem hiszem hogy lámáni kéne  :confused:

sokkal gyakrabban hoznak  vissza AMD gépeket ahol vagy az alaplap vagy a proci megdöglik, általában inkább az alaplap szokott a hibás lenni.

ASUS alaplapokkal áruljuk az AMD gépeket (A7N8X,A7V600...), nem hiszem hogy ezek olyan gagyik lennének.

Én azért javasoltam az intel-t mert megbízhatóbbank találom.

A SOHA nem vagyél AMD-t, pedig csak azért ítam mert kicsit berágtam az előttem szólóra.

ennyi

#24 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:28

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 9:09

Pedig a monitorra érdemes költeni, legalább ugyértve h egy olcsobb TFT legyen...de az is van vagy 40-50e

Hol? Gyorsan szaladok venni egyet :). Tegnap nézelődtem online árlistákon, a legolcsóbb cucc 90 körül volt :(.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#25 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:00

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 7, szerda - 7:05

Ha estleg ez az első gépe nem biztos hogy van neki a sufniban.Akkor viszont nem árt belekalkulálni az árba.

Valahol igazad van. :D

Akkor viszont javasolt egy Tuacerkás rendszer 815EP chipes lappal, 2*256 SD-vel.

A combo helyett tényleg kényelmeseebbnek találom a külön DVD és külön RW variációt.

#26 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:15

De minek bele FDD? Pláne 3000-ért?!?  :eek:
Bontóban olcsóbb, ha nagyon muszály. Egyébként ennyiért már pendrive-ot kap.

Na és mi a helyzet a monitorral? Azzal vagy a nélkül? Mert az + ~40.000 HUF.  :think:
Rating: Psychopath

#27 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 7, szerda - 7:09

Újjonnnan?  :eek:
Rating: Psychopath

#28 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:01

Idézet: M13 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 13:37

Nem bántani akarlak, de ha kezdő vagy akkor inkább ne állj neki otthon az összerakásnak, mert nagy meglepetések érhetnek, amik azonnali garanciavesztéssel járnak. Kérdezz meg több hozzáértőt a környezetedben, nézegesd az árakat és rakass össze egy gépet egy megbízható boltban. Később jöhet a házi buhera.

Sziasztok,

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de nem gondoltam, hogy ilyen gyors válaszokat kapok.  ;) Köszönöm a jótanácsokat és a hozzászólásokat. Ez az egész ötletem, onnan jött, hogy sok helyen arról olvastam, hogy milyen frankó dolog, ha sk összerakott gépem van. Már elég rég óta tervezgetem és sok cikket is elolvastam már erről. Én úgy gondolom, hogy egyszer valahol el kell kezdeni... Állítólag, ha saját magam rakom össze a gépet, az fejleszti a hozzáértést is... remélem.
Azt gondoltam, hogy egy kisebb vita fog kialakulni az AMD kontra Intel között, mert ez már lejött az ujságokból is. Lehet, hogy pénzérme feldobással fogok dönteni, mert pro és konta sok érvet hallottam, olvastam erről.

#29 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 6, kedd - 23:17

1) tudom hogy nem fog tetszeni, meg miegymás, de szinte másfél évtized óta igaz. hogy álatalános felhasználásra szán új PCre _ell_kell_költeni_ 1000USD-t. ez bezony kicsivel több mint 200kHUF.
500USD-ért csak súlyos kompromisszumokat kötve kaphatsz számítógépet. 500USDs gép elég filmnézésre, office munkára, és 2-3 évvel ezelötti játékokra.

2) Hamár ennyire intel fele ment el a topic:

MSI Mega 651 barebone 61800 Ft
Intel P4 2.6B/533 OEM  35800 Ft
2xkingston PC2700 256MByte/CL2.5 20000Ft
Hitachi IC35L080 (80GByte) 14400
PIONEER DVR-107D OEM DVD író 25000Ft
ventillátorok, kábelek, egerek, billenytúzetek, frincfranc 10000Ft
--------------------------------------------------------------------------
Total: 167000 net Ft.

Ami a videokártyát illeti az chipsetbe integrált (no 3D gyakorlatilag,) de a késöbbiekben berakhatsz egy rendes AGP kártyát, ah annyira kell

Non plus ultra - így néz ki :
Kép

Szia,

Hát ez tényleg nem tetszett. 1000 USD.... ajaj. De azért kösz.

#30 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:22

Idézet: Dynyke - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:05

Sziasztok,

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de nem gondoltam, hogy ilyen gyors válaszokat kapok.  ;) Köszönöm a jótanácsokat és a hozzászólásokat. Ez az egész ötletem, onnan jött, hogy sok helyen arról olvastam, hogy milyen frankó dolog, ha sk összerakott gépem van. Már elég rég óta tervezgetem és sok cikket is elolvastam már erről. Én úgy gondolom, hogy egyszer valahol el kell kezdeni... Állítólag, ha saját magam rakom össze a gépet, az fejleszti a hozzáértést is... remélem.
Azt gondoltam, hogy egy kisebb vita fog kialakulni az AMD kontra Intel között, mert ez már lejött az ujságokból is. Lehet, hogy pénzérme feldobással fogok dönteni, mert pro és konta sok érvet hallottam, olvastam erről.

Mi szól az AMD ellen ? Kedves Fireblade kollega hülyeségein kivül, persze. Ami irtam linket, ott láthatod a teljesitménykülönbséget. Nincs kontra, csak pro. Teljesen kezdönek meg egyiket sem ajánlott magának öszerakni... egyedül legalábbis NEM!

NF7-el egyetlen gond van: szutyok a hangkari rajta :). Az nf7-s pedig drágább, azon a hangkártya nagyon jo.

Én áthivnám egy hozzáértő ismerösömet, s együtt összerakhatnátok!

SFIJ: ha 100k a keret, akkor a 170 sok, főleg a barebone luxus miatt ... :)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#31 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:37

Idézet: arty - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:26

Mi szól az AMD ellen ? Kedves Fireblade kollega hülyeségein kivül, persze. Ami irtam linket, ott láthatod a teljesitménykülönbséget. Nincs kontra, csak pro. Teljesen kezdönek meg egyiket sem ajánlott magának öszerakni... egyedül legalábbis NEM!

NF7-el egyetlen gond van: szutyok a hangkari rajta :). Az nf7-s pedig drágább, azon a hangkártya nagyon jo.

Én áthivnám egy hozzáértő ismerösömet, s együtt összerakhatnátok!

nagyon örülök hogy tiszteletben tartod más véleményét  :confused:

#32 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:38

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 6, kedd - 20:48

Nen fogok semmi konkrétat ajánlani mert elöbb át kéne gondolnod - és velünk közölni - hogy mennyire irodai/játékgép lenne, mi az elképzelésed arról hogy bővíthetőség (pl: webkamera, scanner esetleg még több vinyó meg új vidkari később, több memoria, dolby hangfalak...)?

Irodai munkára valóban megfelel a cerka osztály de ha az az iroda esetleg otthon van és munka után se állsz fel a géptől akkor felejtős a dolog mert gyorsan rászokik az ember a jóra. (Az Fx5200-ról kb pont ugyanez a véleményem). Hamarabb a kelleténél a gép felső határaiba fogsz ütközni. (Csak példa: a Pentium 4-nek titulált 2200Mhz-s Celeron valahol az 1000-1200-as Pentium 3 teljesítményét adja vissza - szerintem ez vicces)

Az se mindegy hogy milyen játékokat akarsz néha-néha kipróbálni?  Az éppen megjelent vadi új cuccokat vagy csak ami pl az újságokra kerül rá. Utóbbi mellé mindegy hogy mit veszel mert ott igyekeznek odafigyelni arra hogy a régebbi/kisebb gépeken is mennyen a cucc.

Szia.

A gép 80%-ban irodai használatban lenne. Ilyenek lesznek rákötve, mint nyomtató, esetleg szkenner - más nem. DE az iroda otthon van (lesz) . A játék: Ez csak a jövő zenéje. Szeretnék majd egyszer egy jó kis forma-1-es játékot mert az nagyon tetszik. Például a GP4-ről elég jókat olvastam. Más játék nem nagyon érdekel, nem vagyok egy nagy játékos.
Ez a Celeronos dolog, amit irtál, tényleg vicces. Ez nagyon átverésnek tünik.

#33 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:41

szerintem boven ossze tudsz rakni egy gepet magad is, mondjuk azert egy hozzaerto haverod legyen a kozelben.
Ha keves penzzel gazdalkodsz erdemes AMD-t venni, egyebkent termeszetesen az Intel is nagyon jo(kb 10-15k a kulonbseg boltban, ha normalis P4et akarsz nem Celeront)
alaplapot lehet kapni netto 15 korul, ez is boven jo,  tehat en az alabbi olcso konfogot ajanlom neked:)
AMD 2200+ 12k vagy hasonlo arban Celeron, de az kicsit lassabb lesz...
NF7 15k   v intel eseten IS7-E 17k vagy valami regebbi a Celeronnak ugyis mind1, de ha kesobb lesz penzed ezzel  egy normalis p4-re bovithetsz igy ez kell szerintem...
ram 2*256 ddr400 18k
WD 80Gb 13k
combo drive 12k
haz+eger+bill 11-12k
huto 2k
9600pro 33k
remelem nem hagytam ki semmi fontosat
ez netto 100 korul van es boven lehet vele jacccani, filmezni stb. es bovitheto...
monitor erre meg rajon termeszetesen, de penzszukeben ideiglenesen egy hasznalt is megteszi...
a proci ez is boven eleg barmely filmhez, atlagos otthoni munkahoz, jatekhoz, videokartyabol viszont erdemes egy nagyobb teljesitmenyu, mert az uj jatekokrol lemondhatsz jo vidkartya nelkul, foleg a forma1 szimulatorokrol :)))..

Szerkesztette: Elemer 2004. 04. 07. 11:43 -kor

#34 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:41

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. április 7, szerda - 8:43

Aúúú, emberünk még _nem_ rakott össze gépet, és te egy olyan masinát ajánlasz neki, amit gyakorlott nőgyógyászok is csak hosszas szenvedések árán tudnak összeszerelni :Đ ?

Ha 1helyen veszed az ingredienteket akkor max 5000Ftert ossze is rakjak neked. Amugy nem nehez dolog, jon hozza szerelesi utmutato, igaz ahhoz muszaki rajzot kell tudni olvasni :D
Amugy olyan a kialakitasa a keszuleknek hogy a fellistazott komponensek viszonylag egyszeruen bele szerelhetoek. Hidd el sokkal kevesebb a szopas egy ilyen rendszerrel mint amikor a neked tetszo lapot a neked tetszo hazba es a neked tetszo tapegyseggel kell paroztatni ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#35 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:43

Idézet: Zool - Dátum: 2004. április 7, szerda - 7:34

Ha intel akkor tényleg ne celeront, nekem pl 20K-ban volt a 2G-s p4-em, de megy simán 2,6-on. Nice. :)

Ha nem kapkodja el, elég frankó konfigot lehet összerakni 1 hónapos alkatrészekből.

Elsőre nem mernék új konfigot összepakolni, bár aki mer az nyer. De! Inkább keress egy hozzáértőt, hogy legalább nézze mit csinálsz és lefogja a kezed, ha nem jól dugdosol. :)

Szia.

Köszi a hozzászólásodat. Ezt az 1 hónapos alkatrészt kicsit kifejtenéd bővebben? Mire gondolsz pontosabban?

Egyszer valahol el kell kezdeni... ;)

#36 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:45

Ha 1helyen veszed az ingredienteket akkor max 5000Ftert ossze is rakjak neked. Amugy nem nehez dolog, jon hozza szerelesi utmutato, igaz ahhoz muszaki rajzot kell tudni olvasni :D
Amugy olyan a kialakitasa a keszuleknek hogy a fellistazott komponensek viszonylag egyszeruen bele szerelhetoek. Hidd el sokkal kevesebb a szopas egy ilyen rendszerrel mint amikor a neked tetszo lapot a neked tetszo hazba es a neked tetszo tapegyseggel kell paroztatni ;)

normalis helyeken ingyen osszerakjak, ha nem akkor felejtos, ha mar otthagysz soktizezer forintot ez a legkevesebb...

#37 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:47

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 7, szerda - 8:05

Szia.

Igaz. A fenti összeget csak a gépre szánnám. Tehát kb.100ezer+ a monitor.
Bocs, ezt elfelejtettem ....

#38 Felhasználó inaktív   Dynyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:56

Idézet: Elemer - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:48

normalis helyeken ingyen osszerakjak, ha nem akkor felejtos, ha mar otthagysz soktizezer forintot ez a legkevesebb...

Tudsz ilyen normális helyet?

#39 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:01

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:41

nagyon örülök hogy tiszteletben tartod más véleményét  :confused:

OKOK, nagy nyilvánosság előtti bocsánatkérésem legyen jele békés szándékomnak :)

:offtopic: kaja előtt voltam, kissé leesett a vércukrom... tömören, de bántoan fogalmaztam. Bocsánat.

egyébként meg beszéljen a különbségekről eme két grafikon, (forrás: anandtech) bemutatja, mekkora szutykok is a celeronok! Láthatjuk hogyan kap ki csunyán a 20ezres celeron2.6 játékban és alkalmazásokban a 8 ezer forintos durontól ...

Kép

Szerkesztette: arty 2004. 04. 07. 12:02 -kor

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#40 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:04

Idézet: arty - Dátum: 2004. április 7, szerda - 12:26

Hogy sok-e hat nemtom. Amit felhoztam az egy PC+multimedia center. Fogad mindenfele digicam-be valo flashmemoriat, tud vele DVDt irni, Firewire (video editalas) stb, stb. Ez igy egyben kitart legalabb 4-5 evig, mert nem egy konvencionalis PCrol vagyon szo. A topicnyito hozzaszolas is inkabb multimedia applience fele hajaz.

A 100kHUF-os geppel mindig az a baj, hogy meg ugyanazon evben el fogsz ra kolteni meg legalabb egy szazast, mikozben a belenek kb az 1/3-a kicserelesre kerul amin csak jelentos veszteseggel lehet tuladni. Amit ajanlottam az egeszseges kompromisszumok menten megkotott jo teljesitmenyu all-in-one rendszer, ami DX9-es videozsuga beepitesevel komoly jatekok futtatasara is felkeszitheto.

Ha tenyleg 100kHUF es punktum, akkor erdemes megfontolni egy hasznalt 1 eves szamitogep megvetelet egyben, ami kb tavaly ilyenkor kerult 1000USD-be ;)

Szerkesztette: SFIJ 2004. 04. 07. 12:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.