HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:43

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:29

A faxot és a mailcímet nagyon hiányolom erről a 999.hu-ról.

www.990.hu (és nem 999)...
A mail és a fax a szerződésen szerepel. Azaz, ha valaki rendel, akkor megkapja ezeket az adatokat. Ha nem rendel, akkor szerintem faxolni nem kell neki:) Ha meg kérdése van, akkor a rendelésnél fel van tüntetve az e-mail cím...

Minden infó csak ott van, ahol kell... és csak annyi, amennyi kell... Lényeg, hogy egyszerű legyen és könnyen használható...

#1022 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:08

Idézet: mark.hu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:43

www.990.hu (és nem 999)...
A mail és a fax a szerződésen szerepel. Azaz, ha valaki rendel, akkor megkapja ezeket az adatokat. Ha nem rendel, akkor szerintem faxolni nem kell neki:) Ha meg kérdése van, akkor a rendelésnél fel van tüntetve az e-mail cím...

Minden infó csak ott van, ahol kell... és csak annyi, amennyi kell... Lényeg, hogy egyszerű legyen és könnyen használható...

Bocs, az URL elírása miatt.

Lehetséges, hogy én keresem túlságosan az elérhetőségeket, ezért tűnt nem könnyen használhatónak :)
A telefonnal kapcsolatosan egyetértek veled, fölösleges telefonálgatni.

#1023 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:28

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:29

Igen, nálam meg van hangposta, de senki nem hagy üzenetet, mindenki felhív 5-ször és utána panaszkodik, hogy próbált elérni.
Ha mailt írnának, sokkal gyorsabb lenne.

Ezt hiszed te. :D Csak sajnos az emberek nem így működnek, ezzel van nekem is már tapasztalatom. Pedig valóban sokkal hatékonyabb kommunikáció az e-mail. Arról nem is beszélve, hogyha az ember olyan munkát csinál éppen, ahol koncentrálni kell és elmélyülni, ott a telefon halál. :( Kizökkent a figyelemből és utána kb. negyed óra, amíg sikerül visszarázódni. Joel Spolsky erről nagyon jó cikket írt, hogy a programozókat miért kell megbecsülni nagyon és nyugodt környezetet biztosítani a számukra.

Visszatérve a telefon problémájára: nekem volt olyan haverom, aki azért telefonálgatott, mert lusta volt gépelni. Inkább fizette az igencsak tetemes telefonszámláját. Ha egy haver ezt csinálja, akkor mit várhat az ember az ügyfeleitől? :) Persze alapvetően nem az a gond, ha az ügyfél felhív, szíve joga, amúgy is jót tesz az üzleti kapcsolatnak, ha az ember beszél vele és ápolja kicsit a lelkét, odafigyel rá stb. :) A gond ott van, ha van a sok között 1-2 olyan, aki nem veszi észre magát és minden apróságért telefonálgat. Az ilyeneket sajnos csak nagyon nehezen és diplomatikusan lehet rávezetni arra, hogy legközelebb talán legyen szíves e-mailt írni, ha lehet.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#1024 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:41

Idézet: Adi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 0:28

Ezt hiszed te. :D Csak sajnos az emberek nem így működnek, ezzel van nekem is már tapasztalatom. Pedig valóban sokkal hatékonyabb kommunikáció az e-mail. Arról nem is beszélve, hogyha az ember olyan munkát csinál éppen, ahol koncentrálni kell és elmélyülni, ott a telefon halál. :( Kizökkent a figyelemből és utána kb. negyed óra, amíg sikerül visszarázódni. Joel Spolsky erről nagyon jó cikket írt, hogy a programozókat miért kell megbecsülni nagyon és nyugodt környezetet biztosítani a számukra.

Visszatérve a telefon problémájára: nekem volt olyan haverom, aki azért telefonálgatott, mert lusta volt gépelni. Inkább fizette az igencsak tetemes telefonszámláját. Ha egy haver ezt csinálja, akkor mit várhat az ember az ügyfeleitől? :) Persze alapvetően nem az a gond, ha az ügyfél felhív, szíve joga, amúgy is jót tesz az üzleti kapcsolatnak, ha az ember beszél vele és ápolja kicsit a lelkét, odafigyel rá stb. :) A gond ott van, ha van a sok között 1-2 olyan, aki nem veszi észre magát és minden apróságért telefonálgat. Az ilyeneket sajnos csak nagyon nehezen és diplomatikusan lehet rávezetni arra, hogy legközelebb talán legyen szíves e-mailt írni, ha lehet.

Ja csak qvara nem fizeti ki általában a napi 29 órás telefon ügyeletet. Ez a telefonos kizökkentés ismerős szitu. Nem oly rég naponta ~25x volt ilyen, nem is szoktam napközben olyasmit csinálni, amihez mélyebb odafigyelés kell.

#1025 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 00:52

Na akkor mint felhasználó közbekotyogok én is :)
Annak ellenére hogy igen sokat levelezek, én is gyorsabbnak és sokszor hatékonyabbnak tartom a telefont. Igaz nem is tartom fel a rendszergazdát és igyekszem rövidre fogni (pár mondat a hiba leírásaként), de volt már hogy hazafele csörögtem rá mert egyik ismerős szólt hogy nem ment a fórum, vagy neaddjisten pont a mail-lel volt gond stb.
Nem feltétlenül van a felhasználó gép előtt és nem feltétlenül van neki is mindig annyi ideje hogy leveleket írogasson mikor egy 15-20 másodperces telefonnal is el lehetne intézni a dolgot, illetve van hogy pl. ugyfelnel van az ember es biza ott derul ki hogy vmi gond van, nem tudja megmutatni a munkat/tervet stb.
A fax-ot viszont szinte teljesen feleslegesnek tartom, soha nem hianyzott.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1026 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:03

Idézet: Harder - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 1:52

Annak ellenére hogy igen sokat levelezek, én is gyorsabbnak és sokszor hatékonyabbnak tartom a telefont. Igaz nem is tartom fel a rendszergazdát és igyekszem rövidre fogni (pár mondat a hiba leírásaként), de volt már hogy hazafele csörögtem rá mert egyik ismerős szólt hogy nem ment a fórum, vagy neaddjisten pont a mail-lel volt gond stb.
Nem feltétlenül van a felhasználó gép előtt és nem feltétlenül van neki is mindig annyi ideje hogy leveleket írogasson mikor egy 15-20 másodperces telefonnal is el lehetne intézni a dolgot, illetve van hogy pl. ugyfelnel van az ember es biza ott derul ki hogy vmi gond van, nem tudja megmutatni a munkat/tervet stb.

Ha profi supportot nyújtunk egy ügyfélnek, akkor mindeképpen ticket rendszert használunk. Ez jobban áttekinthető. Minden rendszergazda látja, hogy hol áll a dolog, az ügyfélnél is mindenki látja, és ráadásul elszámolás is frankón megoldható.
Látszik az is, hogy a szerződésben vállalt néhány perces hibaelhárítás pontosan mikor történt meg, és azt is látjuk, hogy milyen változások voltak.
Egy magas piroritású ticketről, pedig SMS-ben értesítést kap a rendszergazda. Csak abban az esetben telefonálnak, ha mondjuk meghalna a ticket rendszer.
Persze ezt csak a komolyabb ügyfeleknél csináljuk, és nyílván nem a 990-en, mert ott ez teljesen felesleges.
A fax pedig kell a szerződés elküldése miatt, módosítás miatt, stb.

Szerkesztette: mark.hu 2005. 06. 01. 08:04 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:06

Idézet: mark.hu - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 8:03

Látszik az is, hogy a szerződésben vállalt néhány perces hibaelhárítás pontosan mikor történt meg, és azt is látjuk,

Persze ezt csak a komolyabb ügyfeleknél csináljuk, és nyílván nem a 990-en, mert ott ez teljesen felesleges.

Aha, szóval van mégis egy komolyabb rendszer, drága userekkel, mellé meg a kinőtt gépekre a homokozós ügyfelek occsóért. Így már alakul, ilyen irányba vánszorgok én is, csak bonyás.
Make love not Wor.

#1028 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:01

Idézet: Harder - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 1:52

Na akkor mint felhasználó közbekotyogok én is :)

Nem azokrol a telefonokrol van szo, amik telleg fontosak es olyan miatt hivnak, amit epp nemtudnak mailben, hanem az ilyenaprosagos izekrol, amirol 10 percet beszel es meg akkor sem tod mit akar. Node ilyenbol azert eleg keves van es mi eddig nem igazan futottunk bele.

#1029 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 11:15

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:01

Nem azokrol a telefonokrol van szo, amik telleg fontosak es olyan miatt hivnak, amit epp nemtudnak mailben, hanem az ilyenaprosagos izekrol, amirol 10 percet beszel es meg akkor sem tod mit akar. Node ilyenbol azert eleg keves van es mi eddig nem igazan futottunk bele.

Mivel 1.0 usereket is supportolok, had ne mondjam, hogy ilyen telefonból mennyi van, hogy nemmegya, kiírjaa, ezt még most kellene sürgősen... Azért a rekordom az valahol 40 perc körül mozog, user gépére már előtte felraktam a VNC-t, ennyi idő alatt nem találtuk meg az ikonját, meg a menüket sem.

Van aki 3 év alatt nem tanulta meg, hogy írással lefelé rakja be a faxba a papírt, vagy most másik csóka azt, hogy van itt ez a kék színű doboz, ezt húzza ki, és dugja vissza, ha nincs internet. Most ilyennel próbáld meg telefonban megfejteni, ha tényleg kimenő smtp hiba van, vagy csak valami local DNS baj. Reménytelen, én fél pillanat alatt lepingelek 1-2 gépet, de számtechcégtől is hívtak már úgy ugatva, hogy nemmegy a szerver, aztán a helyi hálózat sem volt beállítva. Persze semmilyen más oldal nem műxött, de mondják, az nem is érdekli őket, csak a levelek, azok pedig nálam vannak, így szar a szerver....
Make love not Wor.

#1030 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 12:15

Mivel 1.0 usereket is supportolok, had ne mondjam, hogy ilyen telefonból mennyi van, hogy nemmegya, kiírjaa, ezt még most kellene sürgősen... Azért a rekordom az valahol 40 perc körül mozog, user gépére már előtte felraktam a VNC-t, ennyi idő alatt nem találtuk meg az ikonját, meg a menüket sem.

Van aki 3 év alatt nem tanulta meg, hogy írással lefelé rakja be a faxba a papírt, vagy most másik csóka azt, hogy van itt ez a kék színű doboz, ezt húzza ki, és dugja vissza, ha nincs internet. Most ilyennel próbáld meg telefonban megfejteni, ha tényleg kimenő smtp hiba van, vagy csak valami local DNS baj. Reménytelen, én fél pillanat alatt lepingelek 1-2 gépet, de számtechcégtől is hívtak már úgy ugatva, hogy nemmegy a szerver, aztán a helyi hálózat sem volt beállítva. Persze semmilyen más oldal nem műxött, de mondják, az nem is érdekli őket, csak a levelek, azok pedig nálam vannak, így szar a szerver....

Ezeket már leépítettem. Foglalkoztassanak helyi embert. :) Volt aki képes volt este 10-kor felhivni chello nyuggel meg hogy az excele igyugy... No komment. :)

#1031 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:15

Mivel 1.0 usereket is supportolok, had ne mondjam, hogy ilyen telefonból mennyi van, hogy nemmegya, kiírjaa, ezt még most kellene sürgősen..

Ez a sürgős duma nagyon gyakran fordul elő, teljesen ideg vagyok már tőle. Pl. felhív telefonon, hogy kéne egy új e-mail cím. Ilyenkor hosszasan magyarázza, hogy az azért kéne, mert egy kolléga elment a cégtől, egy új meg jött helyette stb.
Csak az a baj, hogy évi 15k-ért nem fogok vele 10 percet sem beszélni, legalábbis nem szívesen.

Szerk.: Ha valami hiba van, az persze más, hisz elvárható, hogy működjön a szolgáltatás, csak azokkal nehéz egy kicsit, akik a nem is ismerik az e-mailt :)

Szerkesztette: Taranov 2005. 06. 01. 14:30 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:09

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:55

Ezeket már leépítettem. Foglalkoztassanak helyi embert. :) Volt aki képes volt este 10-kor felhivni chello nyuggel meg hogy az excele igyugy... No komment. :)

Leépíteném én mindet, de akkor miből veszek parizert? Ráadásul az ilyen 1.0 ügy néha izmos összeget is hoz a kasszába. Azért a rekordom vasárnap este volt, 22:30-kor MSN-en zörög a csaj, hogy egész nap nem bírt felhívni, mert kaptak egy gépet, amin nincs rajt az admirális, és baszott fontos lenne. Ahamm, bekaptam egy leszaromtablettát gyorsan, azóta is tart a hatása. Semmi kedvem infarktust kapni.
Make love not Wor.

#1033 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:09

Azért a rekordom vasárnap este volt, 22:30-kor MSN-en zörög a csaj, hogy egész nap nem bírt felhívni, mert kaptak egy gépet, amin nincs rajt az admirális, és baszott fontos lenne.

uhhh, ez fájt

Szerkesztette: Fresi 2005. 06. 01. 22:22 -kor

#1034 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 09:14

mondjatok vmi normális árú serverhosting céget.

pc alapú gépet helyeznék el miditorony házban valakinél.

lehetőleg ne egyetem legyen, hanem valami "nagyobb", menne rajta honlap, játék, a játék adatbázisa, mail-ezés, ftp, minden, mindez egy opteron gépen (úgy néz ki egyelőre), linuxon.

nem kell a dedikált 100Mbit, elég a csak "simán" 100 Mbit-nek mondott kapcsolat, de nagyon jó pinget szeretnék axelero adsl irányba és vissza ..

(CS menne rajta, ezért fontos a kis latency).

Tudtok havi 20 bruttó alatt ilyet ? :think:
Om mani peme hung.

#1035 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:20

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 9:14

Havi bruttó 20-ért már normális helyet kapsz, van feléért is.
Make love not Wor.

#1036 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:23

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 10:14

lehetőleg ne egyetem legyen, hanem valami "nagyobb", menne rajta honlap, játék, a játék adatbázisa, mail-ezés, ftp, minden, mindez egy opteron gépen (úgy néz ki egyelőre), linuxon.

nem kell a dedikált 100Mbit, elég a csak "simán" 100 Mbit-nek mondott kapcsolat, de nagyon jó pinget szeretnék axelero adsl irányba és vissza ..

datanet új hosting terme?

#1037 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:45

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 10:14

Majdnem 1 éve viszed be a géped hostingba. A helyzet azota nemsokat valtozott. Az axelero DSL pinget altalaban az axelero/matav helyi izéje szabja meg, az IX-eken átmenő optikák sebessége szinte alig mérhető, legalábbis belfoldon.

#1038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:45

Hümm, lehet elkiabáltam, Mobicomnál nem is látok szerverhostra árat, Deninet megemelte... Lehet rájöttek, hogy nem annyira gazdaságos?
Make love not Wor.

#1039 Felhasználó inaktív   tuti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 12:07

Üdv Mindenkinek!
Amit keresek:
Építész iroda honlapjának elhelyezéséhez webtárhely, domain szolgáltatások, 10-15 email...a honlapon vélhetően sok kép lenne (referenciaanyagok), ezenkívül adatforgalmat is kéne tudnia társtervezőkkel, azaz elég nagy állományok fel és letöltését...
Amit nem tudok:
Mekkora tárhely kellene? Az adatcsere ugyanezt a tárhelyet foglalja, vagy egyszerűbb arra ftp tárhely bérlése?
Számtalan gyanúsan olcsó ajánlat van a neten, mi jót szeretnénk, reális de nem agyament áron.
Ha valakinek van tippje, azt megköszönöm...

#1040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 12:09

Idézet: tuti - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 12:07

Mekkora tárhely kellene? Az adatcsere ugyanezt a tárhelyet

Mennyi anyagot akarsz mozgatni, meg meddig marad fent.

Ha az a cél, hogy iroda kirakja, más meg leszedni, akkor webesen szedjék le, mailban írsz egy linket, hogy katt ide, és mentés másként. Mailban meg írok valami árat is, ha jó az úgy.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.